Η ανόρθωση στήθους αποτελεί τον πιο δημοφιλή λόγο για την επίσκεψη στον πλαστικό χειρούργο σε παγκόσμια κλίμακα. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ανόρθωσης στήθους και οι μέθοδοι αυτοί διαφέρουν και αφορούν τόσο χειρουργική επέμβαση όσο και μη – χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτό εξαρτάται από το τι ακριβώς ζητάτε, όσον αφορά τα αποτελέσματα και την περίπτωση σας. Οι περισσότερες από αυτές τις μεθόδους είναι κατάλληλες για την πλειοψηφία των γυναικών. Συζητώντας με τον ιατρό σας, θα βρείτε αυτή που σας ταιριάζει, αναλόγως της φύσης του θέματος που αντιμετωπίζετε. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να βελτιώσετε τηn συγκεκριμένη περιοχή:

Ανόρθωση στήθους με πλαστική χειρουργική

Η συγκεκριμένη μεθοδολογία έχει τα πιο μακροχρόνια αποτελέσματα και απαιτεί ολική αναισθησία. Είναι κατάλληλη για περιπτώσεις γυναικών με στήθη που παρουσιάζουν μεγάλη πτώση και ενδείκνυται για όλες τις ηλικίες. Απαιτεί προσεχτικό σχεδιασμό από την πλευρά του πλαστικού χειρούργου και σε ορισμένες περιπτώσεις θεωρείται ακατάλληλη, όπως σοβαρές παθήσεις. Έχει μεγαλύτερο κόστος σε σχέση με υπόλοιπες μη-χειρουργικές επεμβάσεις.

Ανόρθωση στήθους με νήματα

Η ανόρθωση με νήματα είναι ακόμα μια δημοφιλής τεχνική που τα αποτελέσματα της διαρκούν 6-8 μήνες περίπου. Εδώ, γίνεται εισχώρηση ειδικών νημάτων γύρω από τις θηλές. Το στήθος ανορθώνεται, ενώ το σώμα διαλύει τα νήματα σταδιακά, δηλαδή απορροφούνται από τον οργανισμό. Ταυτόχρονα, ενώ συμβαίνει αυτό, γίνεται παραγωγή κολλαγόνου και η ανόρθωση διατηρείται για το προαναφερόμενο διάστημα.

Ανόρθωση στήθους με θεραπεία CACI

Με αυτή τη μέθοδο, γίνεται χρήση μιας συσκευής που στοχεύει στην ενίσχυση των θωρακικών μυών. Η λειτουργία αυτού του μηχανήματος γίνεται ως εξής: Ηλεκτρικοί παλμοί στέλνονται στον θώρακα, ο οποίος με τους μυς του συγκρατεί το στήθος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την τόνωση και ανόρθωση του. Χρειάζονται ορισμένες συνεδρίες μέσα σε μια εβδομάδα, οι οποίες θα συνεχιστούν για μερικές ακόμη εβδομάδες, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ιατρού.

Ανόρθωση στήθους με laser

Το laser είναι επίσης, μια θεραπεία για την ανόρθωση, όμως με αποτελέσματα μικρότερης διάρκειας. Η διαδικασία είναι απλή, υψηλής συχνότητας κύματα  στέλνονται στην περιοχή και ως συνέπεια έχουμε την παραγωγή κολλαγόνου. Ταυτόχρονα, γίνεται απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Με την συγκεκριμένη τεχνική θα χρειάζεται  να κάνετε τακτικές επισκέψεις στον ειδικό, επειδή η βελτίωση είναι προσωρινή.

Ανόρθωση στήθους με Thermage

Το Thermage είναι μια μεθοδολογία για ανόρθωση με ραδιοσυχνότητες που λειτουργεί με ραδιοσυχνότητες RF. Η συγκεκριμένη συσκευή τις στέλνει στο στήθος σας και προκαλεί την παραγωγή κολλαγόνου. Διαρκεί από 60-90 λεπτά και τα αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη κιόλας επίσκεψη. Το στήθος σας ανορθώνεται και συσφίγγει, μιας που οι συγκεκριμένες ραδιοσυχνότητες “χτυπούν” τις ίνες πρωτεΐνης που υφίστανται σε αυτό.

Ανόρθωση στήθους με Renuvion / J Plasma

Το Renuvion είναι ένα μηχάνημα που χρησιμοποιεί αέριο ηλίου και ραδιοσυχνότητες.  Το J-Plasma με την βοήθεια τους, δημιουργεί ένα ρεύμα χαμηλής συχνότητας κρύου πλάσματος. Το στήθος σφίγγει και ανορθώνεται λόγω της παραγωγής κολλαγόνου, ενώ γίνεται παράλληλα αναζωογόνηση. Τα αποτελέσματα μπορεί να διαρκέσουν έως 6-9 μήνες. Εάν επαναληφθεί η θεραπεία, μπορεί να διατηρηθούν έως 2 έτη.

Ανόρθωση στήθους με θεραπεία Vampire

Η τεχνική αυτή χρησιμοποιεί πλάσμα υψηλό σε αιμοπετάλια, το οποίο προέρχεται από τον οργανισμό σας. Η εισαγωγή του γίνεται με ενέσεις και προκαλεί μικρή ανόρθωση, με φυσικά αποτελέσματα, ενώ δεν ενδείκνυται σε γυναίκες με ιστορικό καρκίνου ή με στήθη που παρουσιάζουν μεγάλη πτώση. Θα δείτε ανόρθωση σταδιακά μέσα σε μερικούς μήνες και μπορεί να διαρκέσουν λίγα χρόνια.

Ανόρθωση στήθους με ενέσεις Botox & Υαλουρονικό Οξύ

Η ανόρθωση με ενέσεις Botox, είναι μια ακόμα μεθοδολογία, η οποία επιφέρει παροδικά αποτελέσματα. Δεν αυξάνει τον όγκο, αλλά προκαλεί μια απάλυνση του δέρματος στο στήθος. Από την άλλη, οι ενέσεις με Υαλουρονικό Οξύ, έχουν πιο εμφανή και μακροχρόνια αποτελέσματα από την πρώτη επίσκεψη. Βελτιώνεται το σχήμα και  το μέγεθος του στήθους, ενώ αυξάνεται η παραγωγή κολλαγόνου.

Παραπάνω είδατε ποιες μέθοδοι υπάρχουν για την ανόρθωση του στήθους και ποιες είναι οι τεχνικές τους. Προτού αποφασίσετε ποια είναι εκείνη που θα σας καλύψει, κανονίστε μια επίσκεψη στον πλαστικό σας χειρούργο. Συζητώντας θα καταλήξετε μαζί στην πιο κατάλληλη, ώστε να έχετε τα μέγιστα οφέλη.