Πολλές γυναίκες ακόμα και στην ηλικία των 30 ή ακόμα και νεότερες παρουσιάζουν πτώση στο στήθος τους. Αυτό έχει αρνητική επιρροή στην αυτοπεποίθηση, αλλά και στην σεξουαλικότητα τους. Αν και υπάρχουν αρκετές μέθοδοι και τεχνικές, ο υποψήφιος για ανόρθωση στήθους μπορεί να επιλέξει μια θεραπεία με ραδιοσυχνότητες. Η συγκεκριμένη προτείνεται στις περισσότερες περιπτώσεις με λίγες εξαιρέσεις. Είναι μια μη – χειρουργική επέμβαση που μπορεί να διαρκέσει από 1 έως και παραπάνω ώρες και πραγματοποιείται με τοπική ή ολική αναισθησία, αναλόγως της τεχνικής. Παρακάτω δείτε τι είναι ακριβώς συμβαίνει με τις ραδιοσυχνότητες και ποια είναι τα αποτελέσματα μιας θεραπείας τέτοιου είδους:

Τι είναι οι ραδιοσυχνότητες

Οι ραδιοσυχνότητα είναι ένα είδος ενέργειας, η οποία μετριέται με βάση την συχνότητα που μεταδίδεται, κυρίως με μονάδα τα ραδιοκύματα ανά δευτερόλεπτο. Η ενέργεια της βοηθάει στην σύσφιξη του δέρματος. Τα ειδικά μηχανήματα που την παράγουν είναι νέας τεχνολογίας και αποτελούν μια μέθοδο μη – χειρουργικής επέμβασης στην ανόρθωση στήθους. Σημαντικό είναι πως είναι αποτελεσματική σε πρώιμα στάδια χαλάρωσης ή πτώσης.

Πως δουλεύουν οι ραδιοσυχνότητες

Το πλεονέκτημα των ραδιοσυχνοτήτων είναι πως δουλεύουν με ενέργεια, όπως προαναφέρθηκε. Αυτή προκαλεί θερμότητα στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Έτσι, παράγεται κολλαγόνο και ελαστίνη. Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα γίνεται πιο πυκνό και σφιχτό, ενώ αποκτά πιο νεανική όψη. Αυτό συμβαίνει επειδή βελτιώνεται η δομή του, ενώ ταυτόχρονα επιδρά και στους ιστούς του. Τα μηχανήματα που δουλεύουν με τις ραδιοσυχνότητες είναι ασφαλή. Όμως, το αποτέλεσμα που θα έχετε, εξαρτάται από τον πλαστικό χειρούργο που θα σας αναλάβει, οπότε δώστε προσοχή ποιον θα επιλέξετε.

Για ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται

Κυρίως ενδείκνυνται για γυναίκες με σχετικά μικρά στήθη, οι οποίες έχουν ελαφριά ή μέτρια πτώση και που χρειάζονται μια μικρή ανόρθωση. Επίσης, είναι κατάλληλο για εκείνες που δεν επιθυμούν επιπλέον αύξηση του στήθους τους και που δεν έχουν βάλει επιθέματα. Δεν προκαλούνται σημάδια, κάτι που συμβαίνει αρχικά στην περίπτωση μιας χειρουργικής επέμβασης και για αυτό είναι κατάλληλη επιλογή με εμφανή αποτελέσματα. Θα πρέπει όμως, εάν το αποφασίσετε να είστε σε καλή κατάσταση υγείας, να μην έχετε ιστορικό καρκίνου, αλλά να μην έχετε υποστεί στο παρελθόν ακτινοβολία στο στήθος σας.

Ποιες είναι πιθανές παρενέργειες

Η ανόρθωση με αυτή την μεθοδολογία έχει πολλά πλεονεκτήματα, όπως ήπια αποθεραπεία. Όταν η θεραπεία γίνει σωστά, τότε οι μόνες παρενέργειες που μπορεί να παρουσιαστούν είναι λίγο πρήξιμο που φεύγει παροδικά και  κοκκινίλες. Όμως, αυτό εξαρτάται από το είδος της τεχνικής και ποια μηχανήματα θα χρησιμοποιηθούν από τον ειδικό. Σημαντικό, σε αυτό το σημείο, είναι να τονιστεί πως ο πλαστικός χειρούργος θα πρέπει να έχει πείρα και την απαραίτητα τεχνογνωσία για να αποφύγετε πιθανό έγκαυμα. Τα μηχανήματα με τα οποία θα σας κάνει την θεραπεία θα πρέπει να είναι τόσο ελεγμένα όσο και πιστοποιημένα για την ασφάλεια τους.

Ποια είναι τα αποτελέσματα

Μετά την θεραπεία με ραδιοσυχνότητες τα αποτελέσματα είναι άμεσα εμφανή, αναλόγως της μεθόδου. Όμως, η κορύφωση του αποτελέσματος θα φανεί σε μερικούς μήνες, ακόμα και σε 6-12 μήνες. Σε κάθε περίπτωση συμβαίνουν τα εξής: Αρχικά, γίνεται συστολή τοπικά των ινών κολλαγόνου και έτσι το στήθος σας σφίγγει. Παράλληλα, νέο κολλαγόνο παράγεται εξαιτίας της θερμότητας, ενώ αυξάνεται η ροή αίματος στην περιοχή με συνέπεια την καλύτερη οξυγόνωση της. Έτσι, τα στήθη που παρουσιάζουν πτώση ανορθώνονται και βελτιώνεται η όψη τους με μακροχρόνια αποτελέσματα. Δεν υπάρχει ρίσκο στην όλη διαδικασία και είναι μια λύση για όσες θέλουν να αποφύγουν μια επέμβαση χειρουργική σε συνδυασμό με ασκήσεις στο σπίτι για ανορθωμένο στήθος.

Το συμπέρασμα είναι πως η θεραπεία με ραδιοσυχνότητες είναι μια αποτελεσματική μέθοδος τόσο για την ανόρθωση του στήθους όσο και για την βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος. Με την πάροδο μερικών μηνών οι επιπτώσεις της γίνονται ακόμα πιο ορατές. Επισκεφτείτε έναν ειδικό πλαστικό χειρούργο και συζητήστε ποια τεχνολογία χρησιμοποιεί, αφού υπάρχουν αρκετά μηχανήματα που οι λειτουργίες τους διαφέρουν. Εάν αποφασίσετε να προχωρήσετε με αυτή τη διαδικασία για να βελτιώσετε το στήθος σας, δείτε υλικό πριν και μετά από διάφορες περιπτώσεις γυναικών, ώστε να έχετε καλύτερη αντίληψη του τι θα ακολουθήσει.