Η απώλεια πολλών κιλών μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εικόνα του στήθους. Συνήθως, αυτό συμβαίνει μετά από την επέμβαση “Γαστρικό Μανίκι” ή από δίαιτα σε συνδυασμό με έντονη γυμναστική. Είναι φυσικό επακόλουθο, από την στιγμή που χαθεί λίπος απότομα, να υπάρξει χαλάρωση και πτώση. Αξίζει να τονίσουμε πως στην αυξητική στήθους αυτά τα θέματα μπορούν να επιλυθούν με μεγάλη επιτυχία. Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές, όσον αφορά την μεθοδολογία και ο πλαστικός χειρούργος θα κρίνει ποια είναι η κατάλληλη για εσάς. Δείτε παρακάτω, εάν όντως χρειάζεστε μια τέτοιου είδους επέμβαση και ποια αποτελέσματα θα έχετε:

Πως να καταλάβετε εάν χρειάζεστε μια επέμβαση στήθους

Για να είστε σε θέση να καταλάβετε αν όντως χρειάζεστε μια επέμβαση στο στήθος, αναρωτηθείτε τα παρακάτω: Είναι ασύμμετρα τα στήθη σας; Μετά από μια απώλεια βάρους μπορεί το σχήμα και η μορφή τους να αλλάξει, θέλετε να κάνετε μία επέμβαση στο στήθος πριν ή μετά την εγκυμοσύνη; Επόμενη ερώτηση είναι εάν, οι ρόγες “κοιτούν” προς τα κάτω. Σε αυτή την περίπτωση το θέμα αυτό μπορεί να λυθεί με την ανόρθωση του. Εάν δεν είστε ευχαριστημένη με το μέγεθος τους στήθους σας και η εικόνα με στηθόδεσμο δεν σας ικανοποιεί, τότε μπορείτε να προχωρήσετε σε αυτή τη διαδικασία. Μια ακόμη ερώτηση είναι, εάν οι θηλές σας έχουν κατεβεί πολύ προς τα κάτω στο στήθος σας. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ενδείκνυται η πλαστική χειρουργική να γίνει o σύμμαχος σας.

Γιατί να προχωρήσετε σε επέμβαση στήθους μετά από απώλεια βάρους

Πρώτα απ’ όλα, μετά από απώλεια βάρους, χάνετε κυρίως λίπος στο στήθος. Αυτό κάνει το δέρμα να χαλαρώνει και να δημιουργείται πτώση. Υπάρχουν διαφορετικοί βαθμοί πτώσης που κυμαίνονται από 1-5 στην κλίμακα. Φυσικά, στο επίπεδο 5, οι περιπτώσεις αυτές είναι πιο πολύπλοκες να αντιμετωπιστούν, αλλά δεν είναι ακατόρθωτο, ώστε να υπάρξει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Έτσι, με την αυξητική σε συνδυασμό με την ανόρθωση, το περίσσιο δέρμα θα τραβηχτεί, το στήθος θα σφίξει και θα αυξηθεί το μέγεθος του. Θα αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση από την στιγμή που θα βελτιωθεί η εικόνα σας.

Τι να λάβετε υπόψιν πριν από μια επέμβαση στήθους

Πριν από μια επέμβαση στήθους χρειάζεται να λάβετε υπόψιν κάποιους παράγοντες και αν μπορείτε να την πραγματοποιήσετε. Αρχικά, θα πρέπει να έχετε καλή φυσική κατάσταση χωρίς ιστορικό χρόνιων νοσημάτων, όπως καρδιακά προβλήματα ή διαβήτη. Επίσης, θα πρέπει να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή και το βάρος σας να μην αυξομειώνεται για τουλάχιστον 6 μήνες, δηλαδή να είναι σταθερό. Αν σκοπεύετε να χάσετε κι άλλα κιλά, κάντε πρώτα αυτό και μετά επιχειρήστε την επέμβαση. Επόμενη συμβουλή είναι να μην καπνίζετε ή ατμίζετε, επειδή αυτό επηρεάζει την διαδικασία της επούλωσης, η οποία διαρκεί το λιγότερο 2 εβδομάδες. Ακόμη, στην περίπτωση που σχεδιάζετε να αποκτήσετε παιδί, η επέμβαση προτείνεται να γίνει μετά την μητρότητα. Τέλος, να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες μιας που κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή και τα αποτελέσματα μπορεί να διαφέρουν στην καθεμία αφού και το ιδανικό στήθος στην γυναίκα είναι προσωπική επιλογή.

Ποια είναι τα αποτελέσματα μετά από μια επέμβαση στήθους

Κατά την διαδικασία την επέμβασης, ο πλαστικός χειρούργος θα αφαιρέσει ιστό και δέρμα που βρίσκεται σε χαλάρωση, θα το τεντώσει, θα προσθέσει εμφυτεύματα, θα επανατοποθετήσει το σχήμα του, θα επέμβει στις ρόγες και τέλος θα κάνει τα ράμματα. Η κάθε διαδικασία απαιτεί διαφορετική τεχνική και μεθοδολογία αναλόγως της κάθε περίπτωσης και διαρκεί από 1-4 ώρες περίπου, ενώ γίνεται ολική αναισθησία. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα εμφανή, περισσότερος όγκος, ισορροπημένο σχήμα και νεανική μορφή. Το μόνο μειονέκτημα είναι τα σημάδια που θα μείνουν μετά την επέμβαση και θα χρειαστούν από 6-18 μήνες για να χαθούν.

Σημαντική υποσημείωση, κατά την ανόρθωση στήθους δεν θα υπάρξει αύξηση του όγκου του. Όμως, θα φαίνεται πιο γεμάτο στην επάνω μεριά του. Έτσι, για να αυξηθεί ο όγκος τους υπάρχουν 2 λύσεις. Είτε γίνεται έκχυση λίπους στο στήθος κατά την επέμβαση για λιγότερο εμφανή αποτελέσματα είτε τοποθετούνται εμφυτεύματα, τα οποία δίνουν τον όγκο που θέλατε εξ’ αρχής. Κανονίζοντας μια επίσκεψη στον ειδικό πλαστικό χειρούργο θα μπορέσετε να σχεδιάσετε μαζί το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, εφόσον είστε σε θέση να κάνετε μια επέμβαση αυτού του τύπου.