Το Υαλουρονικό Οξύ είναι μια θεραπεία, η οποία είναι γνωστή για τα άμεσα αποτελέσματα της σε διαφορετικά μέρη του σώματος και προσώπου. Κυρίως για την  εξάλειψη ρυτίδων στο πρόσωπο, για την ανόρθωση γλουτών, κ.α. Όμως, έχει αποδειχτεί πως βελτιώνει το σχήμα και το μέγεθος του στήθους. Εάν θα προβείτε σε επέμβαση ανόρθωσης στήθους, αυτή η μη-χειρουργική επέμβαση είναι μια εναλλακτική λύση που είναι κοντά σε φυσικές μεθόδους ανόρθωσης. Προτείνεται σε γυναίκες με μικρά στήθη, για διόρθωση ασυμμετριών, ενώ παράλληλα τους χαρίζει ελαστικότητα, ανόρθωση και αύξηση του όγκου τους. Δείτε παρακάτω για τι είδους θεραπεία πρόκειται, ποια η διαδικασία της, αλλά και ποια αποτελέσματα θα έχετε εφόσον αποφασίσετε να προχωρήσετε:

Τι είναι το υαλουρονικό οξύ

Το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένα σάκχαρο το οποίο βρίσκεται στα θηλαστικά. Έχει την ικανότητα να συγκρατεί το νερό στους ιστούς. Όσον αφορά την μη-χειρουργική επέμβαση, εισάγεται στους ιστούς του στήθους, όμως σταδιακά απορροφάται από τον οργανισμό και εξαφανίζεται. Το πλεονέκτημα του είναι πως προκαλεί την παραγωγή κολλαγόνου, ακόμα και όταν χαθεί. Έτσι, το κολλαγόνο συνεχίζει να υφίσταται στους ιστούς, να “γεμίζει” το στήθος, κάνοντας το να φαίνεται ανορθωμένο. Τα αποτελέσματα έχουν διάρκεια, αναλόγως του σημείου που θα γίνει η εισχώρηση του.

Ποια είναι η διαδικασία ανόρθωσης στήθους

Οι τεχνικές για την διαδικασία ανόρθωσης διαφέρουν. Μπορεί να γίνουν πολλαπλές ενέσεις σε διαφορετικά σημεία γύρω από το στήθος. Άλλη περίπτωση, είναι μόνο μια ένεση με δύο διαφορετικές βελόνες ειδικού τύπου, όπου τα συστατικά θα εισχωρήσουν άμεσα. Υπάρχει και το ενδεχόμενο να εισχωρήσει η βελόνα πλάι από την θηλή. Αυτή η τεχνική βοηθάει στην ελαστικότητα της ρόγας και βελτιώνει το σχήμα και το μέγεθος όλου του στήθους ομοιόμορφα. Πως ξεκινάει όμως, η διαδικασία; Αρχικά τοποθετείται ταινία με αναισθητικό για 30 περίπου λεπτά για την αποφυγή του πόνου ή γίνεται ένεση με αναισθητικό. Εντοπίζεται το σημείο εισαγωγής, και στη συνέχεια γίνεται η έκχυση με το Υαλουρονικό Οξύ. Και έτσι τελειώνει η διαδικασία σε πολύ σύντομο χρόνο, μεταξύ 30 – 60 λεπτά.

Τα αποτελέσματα μετά την μη- χειρουργική επέμβαση

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή άμεσα. Θα δείτε βελτίωση του σχήματος και του μεγέθους του. Τα ασύμμετρα στήθη θα αποκτήσουν ξανά ισορροπία, ενώ το χρώμα και το σχήμα της ρόγας θα βελτιωθεί, επίσης. Μπορεί να υπάρξει αύξηση παράλληλα, και θα χαθεί η πτώση τους. Δεν υπάρχουν ουλές ούτε αιμορραγία. Είναι απολύτως ασφαλές και τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν περίπου 2-3 έτη. Μπορεί να συνδυαστεί και με τα εμφυτεύματα. Εάν είχατε κάνει προσθήκη εμφυτευμάτων και θέλετε να βελτιώσετε το σχήμα ή τον όγκο μετά την πάροδο του χρόνου, τότε είναι μια καλή επιλογή για να προχωρήσετε σε αυτή την θεραπεία.

Τι πρέπει να κάνετε μετά την θεραπεία

Μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας μετά την θεραπεία. Θα υπάρξει λίγο πρήξιμο στην περιοχή, κυρίως από την ένεση με το αναισθητικό, καθώς και από την αύξηση του όγκου του στήθους σας. Θα υποχωρήσει όμως, σε περίπου μια εβδομάδα. Επίσης, καλό είναι να φοράτε ένα σφιχτό στηθόδεσμο και μην κάνετε έντονες δραστηριότητες. Ακολουθήστε το για μια εβδομάδα περίπου. Σημαντικό είναι πως εάν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, αυτή η θεραπεία δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις ή κάποιες παρενέργειες, ενώ δεν επηρεάζει τον θηλασμό. Γενικά, προσέξτε την διατροφή σας, την ένταση στην γυμναστική και ακολουθήστε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Έτσι, τα αποτελέσματα θα διαρκέσουν περισσότερο.  Προτιμήστε να κοιμάστε με μαξιλάρι για 1 μήνα περίπου και αποφύγετε την σάουνα για το ίδιο διάστημα.

Το συμπέρασμα είναι πως το Υαλουρονικό Οξύ είναι ένα φυσικό στοιχείο που βρίσκεται στα ανθρώπινα κύτταρα και δεν αποβάλλεται από τον οργανισμό. Είναι μια ασφαλή θεραπεία που πραγματοποιείται αναίμακτα και οι παρενέργειες της είναι ελάχιστες. Συμβουλευτείτε τον πλαστικό χειρούργο σας και δώστε του όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται για το ιατρικό ιστορικό σας κι εκείνος θα σας παρουσιάσει ποιες μέθοδοι για ανόρθωση στήθους ενδείκνυνται για εσάς. Έτσι θα είναι σε θέση να προβλέψει τυχόν θέματα και να καταστρώσει ορθά τον τρόπο με τον οποίο θα σας αναλάβει.