Με το πέρας του χρόνου, η πλειοψηφία των γυναικών αντιμετωπίζει χαλάρωση και πτώση των μαστών. Σαφώς και υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που αναλύονται παρακάτω. Δεν είναι απίθανο να συμβαίνει και σε νεαρές ηλικίες και εδώ, η πλαστική χειρουργική έρχεται να δώσει την λύση. Με την μαστοπηξία το θέμα διορθώνεται και το στήθος αποκτά ξανά μια νεανική εμφάνιση, φαίνεται πιο γεμάτο και ελκυστικό. Δείτε παρακάτω τι ακριβώς είναι η μαστοπηξία, ποια η διαδικασία και οι πιθανές παρενέργειες:

Τι είναι η μαστοπηξία και ποιες γυναίκες είναι κατάλληλες για την επέμβαση

Μαστοπηξία είναι η τεχνική στην πλαστική χειρουργική που αφορά την ανόρθωση στήθους. Συνήθως, ενδείκνυται για γυναίκες που παρουσιάζουν πτώση και χαλάρωση σε αυτό το σημείο. Κύριοι λόγοι που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο μεταξύ άλλων είναι η ηλικία, ο θηλασμός, η βαρύτητα και η μεγάλη απώλεια βάρους. Εάν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και θέλετε ένα ανορθωμένο όμορφο γυναικείο στήθος, τότε αυτή είναι η πιο κατάλληλη λύση. Μπορεί να συνδυαστεί ταυτόχρονη με αυξητική στήθους ή ακόμα και με μείωση στήθους. Το κόστος της εξαρτάται από τις ιδιαίτερες ανάγκες της κάθε γυναίκας, την ηλικία της, καθώς και την ανατομία της. Όμως, είναι προσιτό για τις περισσότερες περιπτώσεις και ξεκινάει από 4.000 ευρώ. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα διαμορφώσουν το τελικό κόστος και κατά την επίσκεψη σας στον πλαστικό χειρούργο θα γνωρίσετε το ακριβές ποσό.

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης ανόρθωσης στήθους

Πριν την επέμβαση που διαρκεί έως 4 ώρες, θα πρέπει να γίνει σωστή προετοιμασία. Εάν καπνίζετε, είναι απαραίτητη η διακοπή του 1 μήνα νωρίτερα, αλλά και για τους επόμενους 2 μήνες μετά το χειρουργείο. Θα σας έχει δοθεί λίστα με φάρμακα, τα οποία δεν επιτρέπεται να λαμβάνετε σε αυτό το στάδιο. Με το που μπείτε στην αίθουσα του χειρουργείου θα γίνει ολική αναισθησία και με το που τελειώσει η επέμβαση θα σας δοθεί ειδικός χειρουργικός στηθόδεσμος. Κατά την διάρκεια της θα μαρκαριστούν τα σημεία όπου θα γίνει η ανόρθωση και γενικά ο σχεδιασμός της επέμβασης. Υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές και το τι θα εφαρμοστεί εξαρτάται τόσο από τον βαθμό πτώσης του όσο και από το επιθυμητό αποτέλεσμα. Δέρμα θα αφαιρεθεί και θα γίνει επανατοποθέτηση της ρόγας. Στο τέλος, θα γίνουν ράμματα και θα καλυφθεί το στήθος με επιδέσμους. Θα παραμείνετε ως νοσηλευόμενη για λόγους ασφαλείας 1 νύχτα και καλό θα είναι να υπάρχει κάποιος που θα σας συνοδεύσει πίσω στο σπίτι σας.

Ποιο είναι το ρίσκο της ανόρθωσης στήθους

Οποιοσδήποτε τύπος χειρουργείου κρύβει κινδύνους ή καλύτερα ένα ρίσκο. Παρόλα αυτά, ο πλαστικός χειρούργος είναι άρτια εκπαιδευμένος να αναλάβει μια επέμβαση ανόρθωσης στήθους. Οι πιο πιθανές επιπλοκές σε βραχυχρόνια κλίμακα είναι είτε μια μόλυνση που αντιμετωπίζεται με αντιβίωση και άλλη φαρμακευτική αγωγή, είτε αιμάτωμα που αντιμετωπίζεται με την αφαίρεση του. Σημάδια θα υπάρχουν στην περιοχή που θα χρειαστεί από λίγους έως 18 μήνες να φύγουν ολοκληρωτικά. Τέλος, μπορεί να υπάρξει μειωμένη αίσθηση στις ρόγες που και αυτή θα υποχωρήσει μέσα σε 6 μήνες το αργότερο.

Τι συμβαίνει κατά την ανάρρωση

Μετά την επέμβαση για περίπου 1 εβδομάδα είναι φυσιολογικό να αισθάνεστε άβολα. Ίσως χρειαστεί να πάρετε κάποια παυσίπονα για απαλλαγή από τον πόνο. Τις πρώτες 2 μέρες μετά την ανόρθωση, θα επισκεφτείτε τον πλαστικό σας χειρούργο, ώστε να αφαιρέσει τους επιδέσμους, ενώ θα κάνει έλεγχο στο στήθος σας, όπως πχ. στις ρόγες. Επίσης, τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να φοράτε στηθόδεσμο, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις του ειδικού. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δείξετε εάν έχετε ήδη εμφυτεύματα στήθους. Σε 2-3 εβδομάδες θα αφαιρεθούν επίσης, τα ράμματα. Η βελτίωση του σχήματος θα πραγματοποιείται σταδιακά, ενώ θα πρέπει να μειώσετε στο ελάχιστον τυχόν έντονες δραστηριότητες για αποφυγή επιπλοκών.

Ολοκληρώνοντας, η ανόρθωση στήθους είναι μια επέμβαση που χάρη στις σύγχρονες μεθόδους και τεχνογνωσία, είναι αρκετά ασφαλής για την πλειοψηφία των γυναικών αφού έχουν εξαντλήσει τις φυσικές λύσεις ανόρθωσης π.χ. με γυμναστική. Μπορείτε να σχεδιάσετε την πρώτη σας επίσκεψη στον ειδικό πλαστικό χειρούργο για να λύσετε περισσότερες απορίες και να συζητήσετε, εάν μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια επέμβαση αυτής της κατηγορίας. Σημαντικό είναι να τρέφετε ρεαλιστικές προσδοκίες για το αποτέλεσμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως τα στήθη σας θα σφίξουν, θα ανορθωθούν και κατ’ επέκταση θα αυξηθεί η αυτοπεποίθηση σας.