Κάθε γυναίκα επιθυμεί στητά στήθη, ανεξαρτήτως ηλικίας μιας που αυτά είναι το σύμβολο της θηλυκότητας της. Η γυμναστική είναι μια λύση για την ανόρθωση στήθους και με μερικές ασκήσεις στο σπίτι, θα μπορείτε να έχετε ορατά αποτελέσματα, εφόσον τις πραγματοποιείτε συστηματικά. Παρόλο που δεν γίνεται να αυξήσετε το μέγεθος του (μαστοπηξία ή αλλιώς ανόρθωση στήθους), θα μπορέσετε να το βελτιώσετε και να γίνει σύσφιξη. Δείτε παρακάτω πως μπορείτε να το πετύχετε:

Άσκηση: Σανίδα με περιστροφή

 1. Ξεκινήστε την στάση σανίδας με τα χέρια σας κάτω από τους ώμους σας. Θα πρέπει το σώμα σας να βρίσκεται σε ευθεία γραμμή από το κεφάλι έως τα πόδια σας.
 2. Χαμηλώστε το σώμα σας, ενώ τείνετε προς την δεξιά πλευρά, περιστρέφοντας το σε πλαϊνή στάση σανίδας. Κολλήστε και τα 2 πόδια σας και σηκώστε το αριστερό σας χέρι προς τα επάνω.
 3. Ακουμπήστε το αριστερό χέρι σας στο δάπεδο. Αυτή ήταν η πρώτη σας στάση και μπορείτε να την επαναλάβετε όσες περισσότερες φορές μπορείτε σε 1 λεπτό.
 4. Στην συνέχεια χαμηλώστε το σώμα σας, ενώ τείνετε στην αριστερή πλευρά, περιστρέφοντας το σώμα σας ανοιχτά προς τα δεξιά. Φέρτε το δεξί χέρι σας προς τα επάνω τεντωμένο, ενώ τα πόδια σας είναι κολλημένα μαζί.
 5. Επιστρέψτε στην στάση σανίδας και επαναλάβετε για 1 λεπτό όσες επαναλήψεις αντέχετε.

Άσκηση: Πιέσεις στο στήθος με μπάλα Pilates

 1. Ξεκινήστε την άσκηση χρησιμοποιώντας μια μεγάλη μπάλα Pilates και βαράκια 5-7 κιλών. Κρατήστε τα βαράκια και ξαπλώστε στην άκρη της μπάλας.
 2. Χαμηλώστε το σώμα σας, ώστε η πλάτη σας να ακουμπά εντελώς στην άκρη της μπάλας, τα γόνατα σας λυγισμένα και τα πόδια σας να ακουμπούν επίπεδα στο έδαφος.
 3. Φέρτε τους βραχίονες σας προς τα έξω στην πλευρά σας, παράλληλα στο έδαφος και λυγίστε τους αγκώνες σας, έτσι ώστε τα βαράκια να είναι παράλληλα προς τους βραχίονες σας.
 4. Ξεκινήστε να επεκτείνετε τους βραχίονες σας και πιέστε τα βαράκια μακριά από το έδαφος  προς τα επάνω με κατεύθυνση στην μέση τους σώματος σας. Συγκεντρωθείτε στην πίεση που ασκείται στο στήθος σας.
 5. Όταν τα χέρια σας είναι πλήρως εκτεταμένα κάντε μια παύση και χαμηλώστε την μέση σας στο σημείο εκκίνησης.  Επαναλάβετε την άσκηση 3 σετ από 12 επαναλήψεις το καθένα.

Άσκηση: Στάση Κόμπρα

 1. Ξαπλώστε στο έδαφος, ενώ το στομάχι σας ακουμπάει εντελώς κάτω στο έδαφος. Τα πόδια σας θα πρέπει να είναι ανοιχτά, ενώ οι μύτες από τις πατούσες σας να είναι χαλαρές προς αυτό.
 2. Βάλτε τις παλάμες σας κάτω από τους ώμους σας με τους αγκώνες σας κολλημένους.
 3. Ξεκινήστε να ανασηκώνεται το άνω μέρους του σώματος σας, δηλαδή το στήθος σας και το κεφάλι σας προς τα επάνω. Τραβήξτε τους ώμους προς τα πίσω, ενώ κρατήστε χαλαρό τον λαιμό σας. Τεντώστε τα χέρια σας όσο αντέχετε.
 4. Μείνετε σε αυτή την στάση για 30 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε την άσκηση 3 φορές.

Άσκηση: Πιέσεις στο στήθος σε όρθια θέση

 1. Ξεκινήστε την άσκηση όρθια, ενώ τα πόδια και οι ώμοι σας να βρίσκονται σε ανοιχτή θέση.
 2. Λυγίστε τους αγκώνες σας και φέρτε τους βραχίονες σας προς την πλευρά σας, ώστε να σχηματίζουν γωνία 90 μοιρών.
 3. Κρατήστε τον κορμό σας και την μέση σας σφιχτή σε όρθια στάση. Φέρτε με αργή κίνηση τους βραχίονες και τους αγκώνες σας μαζί μπροστά σας. Μην λυγίζετε τους αγκώνες σας.
 4. Στην συνέχεια, επιστρέψτε στην αρχική θέση και επαναλάβετε την άσκηση 10-15 φορές. Όσο δυναμώνετε, προσθέστε και βαράκια για καλύτερα αποτελέσματα.

Κλείνοντας, μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν στην ορθή ολοκλήρωση των ασκήσεων. Πριν τις ασκήσεις, ξεκινήστε με 10 λεπτά προθέρμανση. Κάντε τις ασκήσεις, όπως έχουν περιγράφει, αλλά στις τελευταίες 2- 3 επαναλήψεις θα πρέπει να νιώθετε ένταση. Έτσι, θα καταλάβετε πως δουλεύουν οι μυς. Προτιμήστε στην διατροφή σας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, χαμηλά λιπαρά, φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Πέρα από τις ασκήσεις μία πιο μόνιμη λύση με αποτελέσματα από τις μη επεμβατικές μεθόδους είναι η ανόρθωση με ραδιοσυχνότητες.