Όλες οι γυναίκες επιθυμούν ένα στητό στήθος που θα αναδεικνύει την θηλυκότητα τους. Κάποιες από αυτές προσφεύγουν σε πλαστική χειρουργική ή σε άλλες ιατρικές μη – χειρουργικές επεμβάσεις. Πολλές όμως, προσπαθούν να το ανορθώσουν με φυσικό τρόπο. Εναλλακτικές λύσεις υπάρχουν, όμως τα αποτελέσματα δεν είναι μακροχρόνια, όπως στην πρώτη περίπτωση. Η διαδικασία της ανόρθωσης στήθους με αυτούς τους τρόπους γίνεται σταδιακά και αν δεν συνεχιστεί τότε η ανόρθωση δεν θα διατηρηθεί. Δείτε παρακάτω ποιες επιλογές και τρόπους έχετε για να το πετύχετε:

Φυσική ανόρθωση με την βοήθεια της γυμναστικής

Το στήθος δεν έχει μυς, όμως υπάρχουν οι θωρακικοί μυς που στο στηρίζουν. Η γυμναστική είναι ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την ανόρθωση του. Εάν τονώσετε αυτούς τους μυς, τότε το στήθος σας θα ανορθωθεί με φυσικό τρόπο και θα μπορέσετε να δείτε εμφανή αποτελέσματα μέσα σε 2-3 μήνες. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες τεχνικές ή ασκήσεις για να το πετύχετε. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι τα push ups, η Τ – σανίδα, οι κατάλληλες πιέσεις με βάρη στον θώρακα, ο πάγκος με βάρη, η κολύμβηση και άλλα τα οποία έχουν αποτελέσματα ανόρθωσης. Συμβουλευτείτε τον προπονητή σας, προτού προχωρήσετε μόνες σας, για να σας δώσει το σωστό ασκησιολόγιο και επεξηγήσεις.

Φυσική ανόρθωση με την βοήθεια της διατροφής

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην διατήρηση ενός υγιούς δέρματος. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, αβγά και ξηρούς καρπούς. Αποφύγετε όσο το δυνατόν τροφές πλούσιες σε λίπος, πχ. κόκκινο κρέας και τηγανητά. Τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά θα σας εφοδιάσουν με βιταμίνες και μέταλλα, χρήσιμα τόσο για την ευεξία σας τόσο για το δέρμα σας. Αν σας αρέσουν τα γαλακτοκομικά, προμηθευτείτε εκείνα με λίγα λιπαρά, ώστε να προσθέσετε ασβέστιο, το οποίο είναι αναγκαίο για τη διατροφή σας. Προσπαθήστε να διατηρήστε σε ένα ιδανικό βάρος και μην το μεταβάλετε συνεχώς σε μεγάλο βαθμό.

Φυσική ανόρθωση με την βοήθεια του μασάζ

Το μασάζ από ειδικό επαγγελματία, μπορεί να βοηθήσει στην ελαστικότητα του δέρματος. Έτσι, αν κάνετε συστηματικά μασάζ στο στήθος σας, αυτό ενεργεί ως μίνι – γυμναστική. Ακόμα καλύτερα, εάν χρησιμοποιήσετε προϊόντα πλούσια σε έλαια, όπως πχ αλόη βέρα ή αμυγδαλέλαιο, αυτό θα βοηθήσει στο να γίνουν πιο σφιχτά. Ο λόγος είναι πως αυξάνεται παράλληλα και η κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Αυτό έχει ως συνέπεια την διατήρηση του σχήματος τους.

Φυσική ανόρθωση με την βοήθεια του στηθόδεσμου

Τελευταίο σημείο που χρειάζεται την προσοχή σας είναι ο στηθόδεσμος. Πρέπει να επιλέγετε κάποιον που θα υποστηρίζει το στήθος σας και θα το ανορθώνει χωρίς υπερβολή. Δεν θα πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτός, αλλά ούτε χαλαρός. Αν έχετε αυξομειώσεις βάρους, τότε να επιλέγετε εκείνον που θα καλύπτει και στηρίζει σωστά το στήθος σας. Μια λάθος επιλογή μπορεί σταδιακά να προκαλέσει την πτώση και την χαλάρωση του. Έτσι, προσέξτε το μέγεθος του και συνηθίστε να φοράτε το ανάλογο, σύμφωνα με τις δραστηριότητες που κάνετε κατά την διάρκεια της ημέρας. Με αυτό τον τρόπο θα αναδείξετε την θηλυκή εικόνα σας, αλλά θα το προστατέψετε παράλληλα.

Συμβουλές πρόληψης για ένα στητό στήθος

Η σημαντικότερη συνήθεια που θα πρέπει να αποφύγετε είναι το κάπνισμα.  Το τσιγάρο με την πάροδο του χρόνου προκαλεί την μείωση της ελαστικότητας του δέρματος. Αυτό επηρεάζει  όχι μόνο το δέρμα του στήθους, αλλά και του σώματος – προσώπου. Επίσης, η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο τους καλοκαιρινούς μήνες, δημιουργεί ρυτίδες και πρόωρη γήρανση. Για αυτό, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, δεν αρκεί. Η διαρκής σωματική καταπόνηση και δραστηριότητες, όπως γυμναστική με έντονους  ρυθμούς, είναι ένα αρνητικό στοιχείο που καλό είναι να αποφεύγετε. Πόσο μάλλον χωρίς την κατάλληλη υποστήριξη ενός αθλητικού στηθόδεσμου. Τέλος, περιορίστε σημαντικά την κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης, τα οποία ευθύνονται  για την αφυδάτωση του δέρματος σας.

Συμπερασματικά, η ανόρθωση στήθους με φυσικό τρόπο μπορεί να επιτευχθεί με πολύ καλά αποτελέσματα. Αξίζει να αναφερθεί και η χρήση κρέμας ή ειδικών ορών ή η ανόρθωση με υαλουρονικό για τη συγκεκριμένη περιοχή. Αυτά, θα βοηθήσουν την ελαστικότητα του δέρματος, αλλά από μόνα τους δεν έχει αποδειχτεί πως μπορούν να προκαλέσουν ανόρθωση. Η αλήθεια είναι πως με το πέρας του χρόνου είναι γεγονός πως ακολουθεί η πτώση τους σταδιακά. Εφόσον ακολουθήσετε κάποιες από τις παραπάνω συμβουλές, θα μπορέσετε να επιβραδύνετε αυτό το φαινόμενο.