Η ανόρθωση στήθους είναι μια επέμβαση που ζητά η πλειοψηφία των γυναικών. Ενδείκνυται για κάθε ηλικία μιας που υπάρχουν περιστατικά που την χρειάζονται, ακόμη και αν πρόκειται για νεαρές ηλικίες. Το σχήμα εξαρτάται από τα γονίδια σε μεγάλο βαθμό, αλλά παράλληλα, για την διατήρηση του σχήματος ρόλο παίζουν και άλλοι παράγοντες που αναλύονται παρακάτω. Δείτε τι είναι αυτή η επέμβαση, ποια τα πλεονεκτήματα της και τα αποτελέσματα που θα έχετε, εάν προχωρήσετε σε αυτή:

Τι είναι η ανόρθωση στήθους

Πρόκειται για μια επέμβαση που στοχεύει στην βελτίωση και ανόρθωση του στήθους σας με μακροχρόνια αποτελέσματα. Η κυρίως τεχνική αφορά την αφαίρεση περιττού δέρματος και λίπους με στόχο να επανέλθει το σχήμα του, δίνοντας ένα όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα. Ενδείκνυται για στήθη που έχουν επιμηκύνει και υπάρχει πτώση, για ασύμμετρα στήθη, θηλές που είναι πολύ μεγάλες σε μέγεθος ή ρόγες που έχουν κλίση προς τα κάτω. Σε αυτά τα ανατομικά στοιχεία μπορεί να  γίνει μια επεμβατική δράση και να διορθωθούν. Οι τεχνικές ανόρθωσης στήθους εξαρτώνται από 5 διαφορετικές κατηγορίες. Πιο συγκεκριμένα, εφαρμόζονται αναλόγως τον βαθμό πτώσης, έτσι υπάρχει αντίστοιχα η πτώση 1ου βαθμού έως τον 5ο βαθμό που είναι και η πιο πολύπλοκη.

Ποια είναι η διαδικασία

Το πρώτο στάδιο ξεκινά με την επίσκεψη σας στον πλαστικό χειρούργο που θα σας αναλάβει. Θα κάνει μια προσεχτική ανάλυση του στήθους σας και θα σχεδιάσει το πως θα είναι το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον έχει μελετήσει όλα τα δεδομένα. Η επέμβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες, αναλόγως την περίπτωση σας. Πραγματοποιείται ολική αναισθησία, για αυτό είναι κρίσιμο να γνωρίζει το ιατρικό ιστορικό σας. Υπάρχουν 2 τρόποι που λαμβάνει τόπο. Είτε η τομή γίνεται σε σχήμα Τ κάθετα, είτε σε σχήμα “Άγκυρας”. Αυτό το κρίνει ο πλαστικός χειρούργος σας για το πως θα προχωρήσει εκ των προτέρων. Μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια μέρα. Παρόλα αυτά, θα σας δώσει κάποιες υποδείξεις που πρέπει να τηρήσετε. Οι ουλές θα εξαφανιστούν μετά από αρκετό διάστημα, ενώ μπορεί στην αρχή το σχήμα του να σας φαίνεται υπερβολικά “ανυψωμένο”. Αυτό είναι παροδικό και σε μερικούς μήνες θα υποχωρήσει.

Τα αποτελέσματα μετά την επέμβαση

Τα αποτελέσματα μετά την επέμβαση ανόρθωσης στήθους δεν είναι μόνιμα. Με την πάροδο του χρόνου είναι φυσικό το δέρμα να συνεχίσει να χάνει την ελαστικότητα του. Όμως, συνήθως διαρκούν 10 – 15 χρόνια. Αυτό εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως την αυξομείωση βάρους, την ηλικία, την εγκυμοσύνη, καθώς και τον τρόπο ζωής σας. Σε αρκετές περιπτώσεις η διατήρηση του σχήματος διαρκεί και παραπάνω από το προαναφερόμενο διάστημα, ενώ σε άλλες λιγότερο. Το σίγουρο είναι πως το σχήμα του στήθους σας θα ανορθωθεί, θα βελτιωθεί και οι θηλές θα βρίσκονται σε αρμονία οπτικά. Θα φαίνεται πιο νεανικό, σφιχτό και θα αποκτήσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Συμβουλές για το τι πρέπει να προσέχετε

Κατ’ αρχήν, ο τρόπος ζωής σας πρέπει να ακολουθεί μια υγιεινή διατροφή και επαρκή κατανάλωση υγρών. Πιο αναλυτικά, ακολουθήστε μια προσεγμένη δίαιτα και σωστή κατανάλωση νερού. Οι βιταμίνες C και E, βοηθούν στην ελαστικότητα του δέρματος. Καλό είναι επίσης, να εφαρμόζετε κρέμες ενυδατικές για το στήθος, κυρίως αυτές που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου. Είναι ιδανικές για να προλαμβάνετε την γήρανση. Αποφύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο επειδή και αυτή προκαλεί το φαινόμενο της πρόωρης γήρανσης, αλλά και ρυτίδες. Σημαντικό είναι όταν γυμνάζεστε να φοράτε τον σωστό, αθλητικό στηθόδεσμο για να ευνόητους λόγους. Όμως, αυτό πρέπει να ισχύει σε καθημερινή βάση, δηλαδή ο στηθόδεσμος πρέπει να είναι ο κατάλληλος για όλες τις δραστηριότητες σας για να το υποστηρίζει. Τέλος, τόσο η αυξομείωση βάρους φέρνει αρνητικά αποτελέσματα στη διατήρηση του σχήματος του, όπως και μια εγκυμοσύνη. Για τον τελευταίο λόγο, είναι συνετό να προχωρήσετε σε αυτή την επέμβαση μετά από την απόκτηση παιδιού.

Κλείνοντας, η ανόρθωση στήθους δεν πρέπει να πραγματοποιείται σε κάποιες περιπτώσεις χειρουργικά αλλά μπορείτε να επιτύχετε ανόρθωση με φυσικό τρόπο. Όταν υπάρχει θηλασμός ή εάν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, καρκίνος του στήθους, μια σοβαρή μόλυνση ή ασθένεια. Για αυτό είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον πλαστικό χειρούργο σας και εκείνος θα σας κατευθύνει, εάν μπορείτε ή όχι να μπείτε σε αυτή την διαδικασία.