Επεμβάσεις

Επεμβάσεις Πλαστικής Χειρουργικής

oi-ypiresies

Η πλαστική χειρουργική έχει ως σκοπό να βελτιώσει την εμφάνιση, να τονώσει τη ψυχολογία και να μας κάνει να δείχνουμε όσο νέοι ή νέες αισθανόμαστε. Κάθε επέμβαση και κάθε διαδικασία, σε όποιο μέρος του σώματος και αν γίνεται, είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη, γι’ αυτό άλλωστε και γίνεται από ειδικευμένους γιατρούς και όχι από αισθητικούς και κάθε ασθενής αποτελεί μοναδική περίπτωση. Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε για να επιτευχθεί ένα αποτέλεσμα για κάποιον ασθενή, δεν θα είναι η ίδια και για έναν άλλον. Στην αισθητική πλαστική χειρουργική αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα και όχι η διαδικασία. Θα πρέπει λοιπόν να βρείτε έναν χειρουργό ο οποίος θα καταλάβει τι θέλετε να πετύχετε και θα σας καθοδηγήσει στην διαδικασία που θα εγγυηθεί τα καλύτερα και πιο φυσικά αποτελέσματα. Κάθε επιλογή που κάνετε για μια επέμβαση θα πρέπει να βασίζεται σε σωστή και πλήρη πληροφόρηση από τη μεριά του χειρουργού.

Η σωστή πληροφόρηση είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που εξασφαλίζουν την καλή ποιότητα και τη φυσικότητα των αποτελεσμάτων μιας αισθητικής επέμβασης, δεν είναι όμως ο μόνος. Άλλοι, εξίσου σημαντικοί παράγοντες, είναι η ποιότητα των εργαλείων που χρησιμοποιεί ο χειρουργός, η κατάρτισή του και φυσικά η εμπειρία του. Ο πλαστικός χειρουργός δεν είναι ένας απλός γιατρός, είναι ένας ειδικός που μπορεί να αλλάξει όλη την εμφάνιση αλλά και τον τρόπο που βλέπετε και νιώθετε τον εαυτό σας και γι΄ αυτό η επιλογή του είναι κάτι που πρέπει να γίνεται προσεκτικά και πληροφορημένα και όχι επιπόλαια. Η επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού είναι το κλειδί για φυσικά και όμορφα αποτελέσματα.

Πλαστικές Επεμβάσεις Προσώπου

Το πρόσωπο είναι το σημείο του σώματος μας που είναι περισσότερο εκτεθειμένο στις επιβλαβείς ακτινοβολίες του ήλιου αλλά και γενικά σε όλες τις επιβαρυντικές, για το δέρμα μας, ουσίες και σωματίδια της ατμόσφαιρας. Με απλά λόγια, είναι το σημείο του σώματος μας στο οποίο φαίνονται πιο έντονα και «χτυπητά» τα σημάδια της ηλικίας και του χρόνου. Το πρόσωπο μας είναι, ως γνωστόν, και ο καθρέφτης της διάθεσης μας και των συναισθημάτων μας αλλά και το πρώτο πράγμα που βλέπει και προσέχει κάποιος πάνω μας. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι πολλές πλαστικές επεμβάσεις αφορούν αυτή τη περιοχή.

Οι πλαστικές προσώπου, με απλά λόγια, έχουν σαν σκοπό να γυρίσουν το ρολόι προς τα πίσω και να ανανεώσουν την όψη του προσώπου, στην ουσία κόβοντας χρόνια από την εμφάνιση μας. Το πλεονέκτημα που έχουν είναι ότι χάρη στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, επεμβάσεις όπως η μεσοθεραπεία και η μεταμόσχευση μαλλιών μπορούν να γίνουν πολύ γρήγορα και απλά κι έχουν πολύ μικρούς χρόνους αποκατάστασης. Οι πιο γνωστές επεμβάσεις είναι σίγουρα τα λίφτινγκ προσώπου και λαιμού και είναι πιο σύνθετες επεμβάσεις, αλλά τα αποτελέσματα τους είναι σαφώς εντυπωσιακά. Ένα μέρος του προσώπου το οποίο μπορεί επίσης να «διορθωθεί» με μία απλή πλαστική επέμβαση είναι τα μάτια: η βλεφαροπλαστική είναι η τέλεια λύση για την βλεφαρόπτωση.

Οι πλαστικές προσώπου όμως δεν καταπολεμούν μόνο το πέρασμα του χρόνου: οι ρινοπλαστικές και οι ωτοπλαστικές επεμβάσεις μπορούν να διορθώσουν μεγάλα ή και μικρά προβλήματα στην εμφάνιση τα οποία μπορεί να υπάρχουν εκ γενετής.

Πλαστικές Επεμβάσεις Στήθους

Το στήθος είναι ίσως το μέρος του σώματος μιας γυναίκας που είναι περισσότερο συνδεδεμένο με την έννοια της θηλυκότητας. Από τα αρχαία χρόνια το στήθος θεωρείται σύμβολο της γυναίκας, της μητρότητας και της γονιμότητας. Ένα πλούσιο μπούστο είναι κάτι που πολλοί άνδρες – αν όχι οι περισσότεροι – βρίσκουν πολύ σέξι κι ελκυστικό και γενικά μπορεί να δώσει πολύτιμη αυτοπεποίθηση σε μια γυναίκα. Οι επεμβάσεις στήθους μπορούν να βοηθήσουν κάθε γυναίκα να αποκτήσει το στήθος που πάντα ονειρεύονταν και να γίνουν όσο σέξι αισθάνονται.

Οι πλαστικές εγχειρήσεις που γίνονται στη περιοχή του στήθους, συνήθως αφορούν το μέγεθος του. Μία από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις του είδους είναι η αυξητική στήθους, η οποία όπως φαίνεται από το όνομα της, μπορεί να αυξήσει το μέγεθος ενός μικρού στήθους. Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται με ειδικά ενθέματα τα οποία πλέον είναι απόλυτα ασφαλή και προσφέρουν ένα σχεδόν απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Υπάρχει φυσικά και η μειωτική στήθους, η οποία μπορεί να μειώσει το μέγεθος ενός μεγάλου μπούστου, το οποίο μπορεί πολλές φορές να είναι και άβολο.

Άλλη μία δημοφιλής επέμβαση αυτού του είδους είναι και η ανόρθωση στήθους, σκοπός της οποίας είναι να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της πτώσης του στήθους, το οποίο και προκαλείται από το πέρασμα του χρόνου. Είναι μια σχετικά απλή επέμβαση που μπορεί να συνδεθεί και με μια αυξητική ή μειωτική.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι επεμβάσεις δεν αφορούν μόνο το, λεγόμενο, ωραίο φύλλο. Μπορούν να τις κάνουν και άνδρες για να αντιμετωπίσουν ένα πολύ συχνό και αντιαισθητικό πρόβλημα, τη γυναικομαστία.

Πλαστικές Επεμβάσεις Σώματος

Πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι αισθητικές επεμβάσεις μπορεί να γίνουν μόνο στο πρόσωπο, αυτό όμως δεν ισχύει. Εννοείται πως η εμφάνιση σχεδόν οποιουδήποτε σημείου του σώματος μπορεί να βελτιωθεί με τη κατάλληλη επέμβαση για να δώσει μία πιο νεανική αλλά και φυσική εικόνα στο σώμα και γενικότερα στην εμφάνιση. Οι επεμβάσεις σώματος είναι μια κατηγορία από μόνες τους αλλά έχουν ένα κοινό μεταξύ τους: είναι πλέον όλες απόλυτα ασφαλείς κι έχουν πολύ μικρό χρόνο αποθεραπείας.

Η πιο δημοφιλής επέμβαση σώματος είναι φυσικά η λιποαναρρόφηση. Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η συγκεκριμένη επέμβαση αφαιρεί περιττό λίπος από μια περιοχή για να βελτιώσει την εμφάνιση της, αλλά δεν αδυνατίζει. Με άλλα λόγια, δεν θα έχετε απώλεια βάρους αλλά μάζας. Στην ευρύτερη κατηγορία αυτών των επεμβάσεων μπορούμε να συμπεριλάβουμε και την βραχιονοπλαστική και την κοιλιοπλαστική οι οποίες και αφαιρούν περιττό δέρμα και λίπος από περιοχές στις οποίες έχει σημειωθεί μεγάλη απώλεια βάρους. Με μικρές λιποαναρροφήσεις μπορεί να λυθεί αποτελεσματικά και το πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Άλλη μία δημοφιλής επέμβαση τα τελευταία χρόνια είναι και λεγόμενο Brazilian butt lift ή με άλλα λόγια η ανόρθωση γλουτών, η οποία σκοπό έχει να βελτιώσει τους γλουτούς οι οποίοι χαλαρώνουν και «πέφτουν» με την πάροδο του χρόνου και τη χαλάρωση των μυών της εν λόγω περιοχής.

Τέλος να αναφέρουμε και τις ανδρολογικές και γυναικολογικές επεμβάσεις οι οποίες έχουν σαν σκοπό τη βελτίωση της εμφάνισης της περιοχής των γεννητικών οργάνων και τη διόρθωση κάποιων δυσμορφιών και άλλων προβλημάτων καθαρά αισθητικής φύσης που μπορεί να υπάρχουν εκεί.

Μη Επεμβατικές Θεραπείες

Όταν ακούει κανείς τον όρο πλαστική χειρουργική ή αισθητικές επεμβάσεις, είναι λογικό ο νους του να πηγαίνει σε χειρουργεία με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί πλέον οι αισθητικές εγχειρήσεις να είναι απλές και απόλυτα ασφαλείς, αλλά δεν παύουν να συνδέονται με μια χρονοβόρα διαδικασία και με τον χρόνο αποθεραπείας. Δεν είναι επίσης και λίγοι αυτοί που ανησυχούν για την αναισθησία, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι ολική. Πλέον όμως χάρη στην πρόοδο της ιατρικής επιστήμης και της τεχνολογίας που σχετίζεται με αυτήν, υπάρχουν πολύ αποτελεσματικές αισθητικές θεραπείες οι οποίες μπορεί να γίνουν εξολοκλήρου χωρίς νυστέρι και χειρουργείο.

Η πιο γνωστή μη επεμβατική θεραπεία δεν είναι άλλη από το περίφημο Botox. Πρόκειται για μια θεραπεία που βασίζεται αποκλειστικά σε ενέσεις – οι οποίες γίνονται με βελόνες με ειδική και πάρα πολύ λεπτή βελόνα – με μια ειδική ουσία φυσικής προέλευσης, η οποία εξαλείφει τις ρυτίδες έκφρασης και όχι μόνο στα σημεία που γίνονται οι ενέσεις. Πρόκειται για μια θεραπεία που μπορεί να γίνει μέσα σε λίγες μόνο συνεδρίες, είναι ανώδυνη, δεν έχει παρενέργειες και προσφέρει αποτελέσματα που είναι ορατά κι αισθητά σχεδόν άμεσα, μετά από τη πρώτη κιόλας συνεδρία.

Μια καινούργια θεραπεία για την πρόληψη και την καταπολέμηση των ρυτίδων στα μάτια, το λαιμό και το μέτωπο και άλλα σημεία του προσώπου είναι και οι θεραπείες με υαλουρονικό οξύ. Οι θεραπείες αυτές γίνονται επίσης με ειδικές ενέσεις κι έχουν άμεσα αποτελέσματα. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που παράγει ο οργανισμός μας και αποτελεί το κύριο συστατικό του κολλαγόνου, το οποίο και ενώνει τους ιστούς μας.