Αυξητική Στήθους

afksisi-sththous-diadikasia

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Αυξητική Στήθους

Οι πλαστικές επεμβάσεις στις μέρες μας κάθε άλλο παρά θέμα ταμπού είναι, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε κατά το παρελθόν. Με άλλα λόγια, όλο και περισσότερος κόσμος ενδιαφέρεται να κάνει μια πλαστική και όσοι κάνουν δεν το κρύβουν. Επιπλέον, οι πλαστικές πλέον έχουν γίνει οικονομικά προσιτές ακόμη και σε άτομα της μεσαίας τάξης και δεν αποτελούν πια προνόμιο των αστέρων του τραγουδιού και του σινεμά. Κατά συνέπεια, οποιοσδήποτε πιστεύει ότι έχει ένα πρόβλημα με την εμφάνιση του, μπορεί να βρει μια λύση με τη βοήθεια ενός πλαστικού χειρουργού.

Εννοείται ότι ενδιαφέρον για τις πλαστικές δείχνουν τόσο γυναίκες όσο και άνδρες, αλλά οι επεμβάσεις αυτού του τύπου παραμένουν ιδιαίτερα δημοφιλείς με το γυναικείο κοινό. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι οι πιο συχνές πλαστικές επεμβάσεις είναι αυτές που εστιάζουν στο γυναικείο στήθος. Κάθε χρόνο, εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο επισκέπτονται έναν πλαστικό χειρουργό για να αποκτήσουν ένα μεγαλύτερο και πιο πλούσιο στήθος.

Ο λόγος που η πλαστική στήθους είναι τόσο δημοφιλής είναι πολύ απλός: το στήθος ανέκαθεν συνδεόταν με την θηλυκότητα και αποτελεί για πολλούς το πιο σέξι σημείο του σώματος μιας γυναίκας. Κατά συνέπεια, είναι λογικό μια γυναίκα να θέλει να έχει όμορφο και πλούσιο στήθος αφού αυτό όχι μόνο θα τη κάνει να αισθάνεται πιο ελκυστική στο ανδρικό κοινό, αλλά θα την κάνει να νιώσει και πιο θηλυκή και θα της αυξήσει την αυτοπεποίθηση προσφέροντας έτσι και μια πολύτιμη τόνωση στη ψυχολογία της. Εδώ λοιπόν θα μάθουμε τα πάντα για την πιο περιζήτητη πλαστική επέμβαση στον κόσμο: την αυξητική στήθους.

Τι είναι η αυξητική στήθους;

Η αύξηση στήθους, η οποία είναι γνωστή και ως αυξητική στήθους, είναι η επέμβαση κατά την οποία προστίθενται ειδικά εμφυτεύματα στο στήθος μιας γυναίκας, προκειμένου αυτό να μεγαλώσει, να γίνει πιο «στητό» και γενικά να αλλάξει το σχήμα και το μέγεθος του. Συγκεκριμένα, η αύξηση στήθους είναι μια χειρουργική επέμβαση που αυξάνει ή αποκαθιστά το μέγεθος του στήθους με τη χρήση εμφυτευμάτων από ειδική γέλη (gel) σιλικόνης, αλατούχων εμφυτευμάτων ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί και με μεταφορά λίπους από άλλο μέρος του σώματος της γυναίκας. Σκοπός είναι το «νέο» στήθος να μην είναι μόνο μεγαλύτερο, αλλά να είναι και όσο το δυνατόν πιο φυσικό τόσο οπτικά όσο και στην αφή. Με άλλα λόγια, μετά από μια επιτυχημένη αύξηση στήθους, θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για τον οποιονδήποτε να καταλάβει ότι έγινε η εν λόγω επέμβαση.

auksitiki stithous

Όπως είπαμε και παραπάνω, πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές επεμβάσεις, αν όχι τη πιο δημοφιλή. Γίνεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια με μεγάλη ασφάλεια και τεράστια ποσοστά επιτυχίας. Πρόκειται για την αισθητική επέμβαση που έχει βοηθήσει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο να ενισχύσουν, να ανακτήσουν ή να αποκαταστήσουν την ισορροπία στο σώμα και τη σιλουέτα τους.

Γενικά, η πλαστική στήθους αποτελεί έναν από τους πιο γρήγορα αναπτυσσόμενους κλάδους της πλαστικής ιατρικής και υπάρχουν χιλιάδες γιατροί σε όλο τον κόσμο που ειδικεύονται σε αυτή. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι επεμβάσεις αυτές να θεωρούνται πλέον ρουτίνας και τα αποτελέσματα τους να γίνονται όλο και πιο φυσικά. Οι πλαστικοί που ειδικεύονται στην αυξητική στήθους στην Ελλάδα είναι πολύ έμπειροι και έχουν πολύ καλό όνομα στην Ευρώπη και τον κόσμο γενικότερα, οπότε μπορεί να τους εμπιστευτεί άφοβα οποιαδήποτε γυναίκα.

Λόγοι για τους οποίους μπορεί να γίνει αύξηση στήθους

Όπως είπαμε και πριν, η συγκεκριμένη επέμβαση είναι από τις πιο δημοφιλείς και κάθε χρόνο εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο επιλέγουν να την κάνουν. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, κάθε γυναίκα έχει τους δικούς της λόγους γι’ αυτή την απόφαση. Ο πιο συχνός λόγος είναι ότι θέλουν να αποκτήσουν καλύτερες αναλογίες για να κάνουν το σώμα τους πιο ελκυστικό. Άλλες γυναίκες επιλέγουν να την κάνουν γιατί θέλουν να τους εφαρμόζουν καλύτερα τα ρούχα τους.

Ένας άλλος δημοφιλής λόγος για τον οποίο γίνεται η εν λόγω επέμβαση είναι η αποκατάσταση των αλλαγών που γίνονται στο στήθος από την εγκυμοσύνη αλλά και το πέρασμα του χρόνου. Επίσης, αρκετές είναι οι περιπτώσεις που πολλές γυναίκες απλά θέλουν να αποκατασταθεί η συμμετρία στο σώμα τους, επειδή το ένα από τα στήθη τους είναι μικρότερο από τα άλλο. Τέλος, κάποιες φορές η επέμβαση γίνεται για να βελτιωθεί η εικόνα και η εμφάνιση μιας γυναίκας που έχει υποβληθεί σε ολική ή μερική μαστεκτομή λόγω Καρκίνου του μαστού.

Ειδικά στη τελευταία περίπτωση η επέμβαση είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στη βελτίωση της ψυχολογίας της γυναίκας μετά από τη μαστεκτομή. Είναι γνωστό ότι η αφαίρεση μέρους ή ολόκληρου του στήθους για την απομάκρυνση ενός όγκου είναι από τις πιο τραυματικές εμπειρίες για μια γυναίκα καθώς νιώθουν ότι χάνουν ένα σημαντικό κομμάτι της θηλυκότητας τους και φοβούνται την πλήρη αλλοίωση της εξωτερικής τους εικόνας. Η καλή ψυχολογία είναι σημαντική για την ίαση, ειδικά όταν μιλάμε για έναν Καρκίνο και μια πλαστική στήθους μπορεί να τονώσει σημαντικά το ηθικό και την ψυχολογία της ασθενούς, δίνοντας της τη δύναμη που χρειάζεται για να ζήσει καλά μετά τη νόσο.

Τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της αυξητικής στήθους

Πλεονεκτήματα:

Μόνιμα αποτελέσματα: Η αυξητική είναι μια μακροπρόθεσμη, θα έλεγε κανείς και μόνιμη, λύση για όσες γυναίκες θέλουν να βελτιώσουν δραστικά το σώμα και το παρουσιαστικό τους. Άλλες λύσεις όπως τα σουτιέν υποστήριξης δεν λύνουν το πρόβλημα στη ρίζα του και απλά δημιουργούν μια ψευδαίσθηση, η οποία μάλιστα εξαφανίζεται όταν σταματά και η χρήση της εν λόγω μεθόδου. Μόνο η αύξηση στήθους αλλάζει ριζικά την εικόνα τους στήθους.

Περισσότερη αυτοπεποίθηση: Οι γυναίκες που κάνουν αύξηση στήθους κάνουν εντυπωσιακές εμφανίσεις και κλέβουν τα βλέμματα όταν φορούν ρούχα με βαθύ ντεκολτέ και μαγιό και αποκτούν παραπάνω αυτοπεποίθηση αφού γνωρίζουν πως το στήθος τους είναι σαν φυσικό και πως η ελκυστική εικόνα που προβάλουν δεν θα καταστραφεί μόλις βγάλουν το ενισχυμένο σουτιέν τους.

auksitiki stithous plastikoixeirourgoi.com

Νεανική εμφάνιση: Ως γνωστόν, ένα πλούσιο και στητό μπούστο είναι «προνόμιο» των νεότερων γυναικών αφού όσο περνάνε τα χρόνια το στήθος χάνει τη μάχη με τη βαρύτητα. Η αυξητική στήθους δίνει στο σώμα της γυναίκας μια πιο εντυπωσιακή και πάνω απ’ όλα νεανική εμφάνιση. Με άλλα λόγια, κάνει τις γυναίκες, ειδικά όσες είναι στα 40 ή και τα 50 τους, να δείχνουν πολύ νεότερες.

Μειονεκτήματα:

Μπορεί να χρειαστεί παρακολούθηση από γιατρό: Τα εμφυτεύματα στήθους απαιτούν τακτική παρακολούθηση από γιατρούς για να προληφθούν πιθανά προβλήματα ή και παρενέργειες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι αυτό είναι καθαρά προληπτικό αφού τα εμφυτεύματα είναι πλέον σχεδόν τελείως υποαλλεργικά και άκρως ασφαλή, ωστόσο δεν παύουν να είναι «ξένα σώματα», οπότε λίγη προσοχή και παρακολούθηση δεν βλάπτει.

Τα εμφυτεύματα στήθους δεν κρατούν για πάντα: Κάτι που αρκετές γυναίκες δεν γνωρίζουν είναι το γεγονός ότι τα εμφυτεύματα για την αύξηση στήθους έχουν περιορισμένο χρόνο ζωής και κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθούν, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει άλλη μια επέμβαση, στην οποία τα εμφυτεύματα θα αντικατασταθούν από καινούργια ή θα αφαιρεθούν τελείως. Εννοείται ότι η διάρκεια ζωής των εμφυτευμάτων ολοένα και μεγαλώνει, οπότε θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να γίνει αυτή η αντικατάσταση.

Η επέμβαση ενέχει κάποιο ρίσκο: Αν και η πλαστική στήθους είναι μια σχετικά ασφαλής επέμβαση, η αυξητική στήθους ενέχει περισσότερους κινδύνους σε σχέση με άλλες πιο «απλές» χειρουργικές επεμβάσεις και ιδιαίτερα αυτές που γίνονται με τοπική νάρκωση. Το γεγονός και μόνο ότι γίνεται με ολική ανεβάζει τα πιθανά ρίσκα, αλλά πάντα παραμένει πολύ ασφαλής επέμβαση, ειδικά αν γίνει από κάποιον εξειδικευμένο χειρουργό.

Αυτά είναι τα τρία κορυφαία πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και τα εκθέτουμε για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε αν η αύξηση στήθους είναι μια επέμβαση που θα θέλατε να κάνετε ή όχι. Εννοείται ότι τα παραπάνω είναι γενικά και πως κάθε γυναίκα είναι καλό να συμβουλευτεί τον γιατρό της ή έναν πλαστικό χειρουργό πριν πάρει την τελική απόφαση σχετικά με αυτήν ή οποιαδήποτε άλλη αισθητική επέμβαση.

Πώς γίνεται μια επέμβαση αύξησης του στήθους

Στην αύξηση στήθους με τη χρήση εμφυτευμάτων, το πρώτο πράγμα που κάνει ο χειρουργός είναι να κάνει μια ειδική τομή στη περιοχή του στήθους, στη συνέχεια θα σηκώσει τον ιστό του μαστού δημιουργώντας έτσι μια «τσέπη», στην οποία και στο τέλος θα τοποθετήσει το εμφύτευμα. Μετά από αυτό, ο χειρουργός θα κλείσει την τομή και θα περάσει στο επόμενο στήθος, σε περίπτωση που πρέπει να γίνει κάποια μεταβολή και σε αυτό.

Όπως είπαμε και παραπάνω όμως, η αύξηση στήθους δεν γίνεται μόνο με τη χρήση εμφυτευμάτων. Πλέον οι γυναίκες και οι γιατροί τους έχουν άλλη μια επιλογή, τη μέθοδο της μεταφοράς αυτόλογου λίπους. Πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση, κατά την οποία ο χειρουργός αφαιρεί λίπος από το σώμα της ασθενούς του, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης, (η αφαίρεση γίνεται από ένα μέρος του σώματος που είναι πλούσιο σε λίπος όπως τη κοιλιά σας, τους μηρούς και τα πλευρά), το επεξεργάζεται και στη συνέχεια το διοχετεύει στο στήθος της. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι λίγοι είναι οι γιατροί και οι γυναίκες που καταφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο, καθώς θεωρείται ακόμη πειραματική, λόγω του ότι είναι σχετικά νέα και δεν υπάρχει ακόμη πλήθος ιατρικών και άλλων δεδομένων που να δείχνουν τα ποσοστά επιτυχίας της κλπ. Πρόκειται όμως για μια πολλά υποσχόμενη μέθοδο που πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι αποτελεί το μέλλον στην αυξητική στήθους.

Εννοείται πως ο γιατρός θα μελετήσει την περίπτωση και το ιστορικό της κάθε ασθενούς και θα προτείνει την καταλληλότερη μέθοδο για τη περίπτωση της. Εννοείται ότι η ασθενής θα πρέπει να σεβαστεί την πρόταση του γιατρού και να μην επιμένει για την μία μέθοδο ή την άλλη. Μπορεί να έχει διαβάσει και να έχει ενημερωθεί για την αύξηση στήθους, αλλά σε κάθε περίπτωση, ο μόνος αρμόδιος για τα πιο «τεχνικά» θέματα είναι φυσικά ο γιατρός και κανείς άλλος. Αυτό που πρέπει να έχει στο μυαλό της η ασθενής είναι ότι η standard λύση προς το παρόν είναι τα εμφυτεύματα, οπότε και προς τα εκεί θα κλίνει μάλλον και ο κάθε πλαστικός χειρουργός.

Που τοποθετούνται τα εμφυτεύματα στήθους

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που καθορίζουν το που ακριβώς θα γίνει η τοποθέτηση των εμφυτευμάτων, οπότε η τελική επιλογή εξαρτάται από την περίπτωση και φυσικά θα γίνει με γνώμονα το όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι η ανατομία της ασθενούς και φυσικά οι συστάσεις του χειρουργού που θα αναλάβει την επέμβαση.

topothetisi emfiteumatosΌπως είπαμε και παραπάνω, ο χειρουργός θα δημιουργήσει μια «τσέπη» στο στήθος, στην οποία και θα βάλει το εμφύτευμα. Αυτή η «τσέπη» μπορεί να δημιουργηθεί είτε κάτω από το θωρακικό μυ που βρίσκεται μεταξύ του ιστού του μαστού και του θωρακικού τοιχώματος, είτε κάτω από τον ιστό του μαστού και πάνω από τον θωρακικό μυ. Εν τέλει δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία που θα τοποθετηθεί το εμφύτευμα, αφού ο πλαστικός θα καλύψει τις όποιες τομές όσο το δυνατόν καλύτερα. Η επιλογή τοποθεσίας τοποθέτησης έχει άμεση σημασία μόνο για τον ίδιο τον χειρουργό.

Τύποι εμφυτευμάτων

Η αύξηση στήθους είναι μία από τις πιο παλιές αισθητικές επεμβάσεις και λόγω της μεγάλης της δημοφιλίας, γίνονται συνεχώς νέες ανακαλύψεις που βελτιώνουν τόσο την ίδια την επέμβαση, όσο και το τελικό αποτέλεσμα για τον ασθενή. Ως εκ τούτου, ποτέ άλλοτε δεν υπήρχαν τόσο πολλές επιλογές για κάποια που σκέφτεται να κάνει αύξηση του στήθους. Οι ακόλουθες επιλογές είναι διαθέσιμες σε όλες τις ασθενείς, αλλά η τελική επιλογή γίνεται πάντα ανάλογα με το ιατρικό ιστορικό της κάθε γυναίκας, το σχήμα του σώματός της και τους αισθητικούς της στόχους.

epemvasi stithous

Η πρώτη επιλογή που έχουν οι γυναίκες σήμερα, είναι τα λεγόμενα αλατούχα εμφυτεύματα στήθους, τα οποία είναι γεμάτα με αποστειρωμένο αλατούχο νερό. Τα εμφυτεύματα αυτά μπορεί να φθάσουν στο χειρουργείο ήδη γεμάτα με το διάλυμα ή να γεμιστούν από τον χειρουργό πριν ξεκινήσει η επέμβαση, έτσι ώστε να αποκτήσουν ακριβώς το μέγεθος που επιθυμούν η ασθενής και ο γιατρός. Μπορεί για παράδειγμα να γίνει μια αυξητική στήθους 400 cc, πράγμα που σημαίνει ότι ο γιατρός θα γεμίσει το εμφύτευμα με 400 cc από το ειδικό διάλυμα που προαναφέραμε.

Η δεύτερη επιλογή είναι γνωστά σε όλους μας εμφυτεύματα σιλικόνης. Πρόκειται για ειδικά εμφυτεύματα στήθους τα οποία είναι γεμάτα με ένα ειδικό ελαστικό και μαλακό τζελ και είναι διαθέσιμα σε μια μεγάλη ποικιλία σχημάτων και μεγεθών. Όλα τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη φθάνουν στο χειρουργείο γεμισμένα και σφραγισμένα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν μικρές αλλαγές στο μέγεθος και το σχήμα τους. Επίσης, συνήθως απαιτείται μεγαλύτερη τομή για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος σιλικόνης από αυτήν που χρειάζεται για τα αλατούχα εμφυτεύματα. Το μειονέκτημα τους είναι κυρίως το ότι δεν μπορούν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της κάθε ασθενούς όπως τα αλατούχα, αφού βγαίνουν σε στάνταρ μεγέθη.

Η τρίτη επιλογή είναι τα συνεκτικά εμφυτεύματα gel σιλικόνης, τα οποία είναι γνωστά και ως «εμφυτεύματα σταθερής μορφής». Τα εμφυτεύματα αυτού του είδους είναι γεμάτα με ένα συνεκτικό τζελ, κατασκευασμένο από εγκάρσια συνδεδεμένα μόρια από σιλικόνη. Αυτό το ειδικό τζελ καθιστά τα συγκεκριμένα εμφυτεύματα κάπως παχύτερα και πιο σταθερά από ότι τα παραδοσιακά εμφυτεύματα σιλικόνης. Αυτό τους επιτρέπει να διατηρούν το σχήμα τους πολύ καλύτερα, σε όλες τις συνθήκες. Τα εμφυτεύματα σταθερής μορφής εγκρίθηκαν για χρήση στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2012, αλλά ήταν διαθέσιμα σε πολλά μέρη του κόσμου από το 1992.

Τέλος, υπάρχει και η μεταφορά αυτόλογου λίπους που αναφέραμε και παραπάνω. Πρόκειται για μια επέμβαση κατά την οποία ο χειρουργός αφαιρεί λίπος μέσω λιποαναρρόφησης από μια περιοχή του σώματός στην οποία υπάρχουν άφθονα λιπαρά κύτταρα, όπως τους μηρούς, την κοιλιά και τους γοφούς. Αφού το λίπος αυτό υποβληθεί σε μια ειδική διαδικασία προετοιμασίας, εγχέεται στο στήθος της γυναίκας. όπως είπαμε και στο προηγούμενο μέρος, πρόκειται για μια λιγότερο κοινή μέθοδο αύξησης στήθους, η οποία εξακολουθεί να υποβάλλεται σε κλινικές μελέτες και έρευνες για να αποδειχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα της. Επίσης, το κόστος μιας αυξητικής με λίπος είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό των επεμβάσεων με εμφυτεύματα, αφού μιλάμε για μια αρκετά πολύπλοκη και ακόμη πειραματική διαδικασία.

Ο πλαστικός χειρουργός σας μπορεί να συνδυάσει οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές για να κάνει την αύξηση του στήθους ή ανύψωση του σε περίπτωση που αυτό είναι χαλαρό ή «πεσμένο». Το πέσιμο του στήθους γίνεται με την πάροδο του χρόνου και συχνά παρατηρείται δε γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, οπότε και η ανύψωση στήθους πολύ σπάνια γίνεται σε νεότερες γυναίκες. Η ανόρθωση στήθους θεωρείται ξεχωριστή πλαστική επέμβαση, αλλά πολλές φορές γίνεται μαζί με την αυξητική. Εδώ να πούμε ότι αν η ασθενής δεν επιθυμεί «θεαματική» αύξηση, ο γιατρός μπορεί να προτείνει μόνο ανόρθωση αφού αν γίνει σωστά κάνει το μπούστο αρκετά πιο πλούσιο κι εντυπωσιακό.

Επιλογή του κατάλληλου μεγέθους και μεθόδου αύξησης στήθους

Εννοείται ότι πριν να γίνει οποιαδήποτε μορφή αισθητικής επέμβασης στο στήθος ή επέμβαση για την αύξηση του, θα πρέπει να λάβει χώρα τουλάχιστον μία συμβουλευτική συνεδρία με κάποιον ειδικό πλαστικό χειρουργό, κατά την οποία θα παρθούν από κοινού κάποιες πολύ σημαντικές αποφάσεις. Συγκεκριμένα, με βάση την ανατομία της ασθενούς, το ιστορικό της υγείας και τις προσωπικές της προτιμήσεις σχετικά με το μέγεθος και το σχήμα του στήθους της, ο γιατρός σας θα καθορίσει από κοινού μαζί της κατά την διάρκεια της συμβουλευτικής συνεδρίας σας τα παρακάτω:

  • Το καλύτερο είδος χειρουργικής επέμβασης αύξησης στήθους για την ασθενή.
  • Το βέλτιστο μέγεθος που μπορεί να αποκτήσει το στήθος της προκειμένου το τελικό αποτέλεσμα να είναι φυσικό και όχι υπερβολικά μεγάλο και άρα αφύσικο.

Τον τύπο του εμφυτεύματος που θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του στήθους και την τοποθεσία της τομής που θα καλύψει καλύτερα τις ανάγκες της ασθενούς. Η τοποθεσία της τομής είναι κάτι πιο τεχνικό και αφορά κυρίως τον γιατρό, ενώ η επιλογή τύπου εμφυτεύματος θα γίνει με βάσει το επιθυμητό μέγεθος και το ποσοστό της αύξησης που θα πρέπει να γίνει.

Το μέγεθος και το σχήμα που μπορεί να πάρει το στήθος μετά την επέμβαση, εξαρτώνται και αυτά από κάποιους παράγοντες, τόσο για να εξασφαλιστεί η καλή υγεία και μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς, όσο και για την αποφυγή αντιαισθητικών αποτελεσμάτων. Συγκεκριμένα, οι παράγοντες που επηρεάζουν το μέγεθος και το είδος της αύξησης του στήθους που συνιστάται για κάθε γυναίκα, είναι οι ακόλουθοι:

  • Το ιατρικό ιστορικό της
  • Οι στόχοι τους οποίους θέλει να επιτύχει με την αύξηση του στήθους της
  • Το βάρος και το σχήμα (η «κοψιά» δηλαδή) του σώματος της
  • Ο ήδη υπάρχον ιστός του μαστού της
  • Οι προτιμήσεις της που σχετίζονται με το μέγεθος και την τοποθεσία της τομής.

Μετά την επέμβαση

meta tin auksisi stirhousΗ προσθετική στήθους είναι μία επέμβαση η οποία γίνεται σχεδόν πάντα με ολική αναισθησία, αυτό από μόνο του σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον μία διανυκτέρευση στη κλινική που θα γίνει η επέμβαση για να συνέλθει η ασθενής αλλά και για να παρακολουθηθεί η μετεγχειρητική της πορεία. Η ασθενής θα πάρει εξιτήριο την επόμενη, ωστόσο είναι αναμενόμενο να αισθάνεται πόνο στη περιοχή και να υπάρχουν κάποιες εκχυμώσεις. Ο πόνος αντιμετωπίζεται με απλά ή ίσως και λίγο πιο ισχυρά παυσίπονα που θα συνταγογραφήσει ο γιατρός ενώ οι εκχυμώσεις υποχωρούν σταδιακά. Καλό θα ήταν η ασθενής να ξεκουραστεί για 3 με 4 μέρες μετά την επέμβαση.

Όσον αφορά τους περιορισμούς, θα δοθούν σίγουρα ακριβείς οδηγίες από τον γιατρό. Το μόνο σίγουρο είναι ότι για περίπου 15 ημέρες θα πρέπει να αποφεύγονται η έντονη άσκηση και γενικά η σωματική κούραση. Η ασθενής θα μπορέσει να επιστρέψει στο γυμναστήριο και άλλες αθλητικές δραστηριότητες περίπου ενάμιση με δύο μήνες μετά την επέμβαση. Επίσης, θα χρειαστεί να φορά και έναν ειδικό στηθόδεσμο για ένα διάστημα που θα υποδείξει ο γιατρός.

Πόσο κοστίζει η αυξητική στήθους;

Ένα γενικό αξίωμα που αφορά τις πλαστικές επεμβάσεις είναι ότι είναι πολύ δύσκολο να ορίσει κανείς ένα γενικό εύρος κόστους για τη κάθε μία, αφού το κόστος εξαρτάται πάντα από την περίπτωση. Το ίδιο λοιπόν συμβαίνει και με το κόστος της αύξησης στήθους. Για την ακρίβεια, λόγω των πολλών παραγόντων που καθορίζουν την προσέγγιση σε κάθε ασθενή, είναι σχεδόν αδύνατον να οριοθετηθεί μια «περιοχή» για το κόστος πλαστικής στήθους.

Εννοείται λοιπόν ότι οι τιμές για πλαστική στήθους ανεβαίνουν όσο ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις των ασθενών. Επιπλέον, υπάρχουν πολλές ποιότητες εμφυτευμάτων, οπότε εννοείται ότι ένα καλό εμφύτευμα με μεγάλη διάρκεια ζωής θα ανεβάσει αρκετά τη τιμή αυξητικής στήθους. Επίσης, όπως αναφέραμε και πριν, οι τιμές για αυξητική στήθους με τη μέθοδο της μεταφοράς λίπους είναι αρκετά πιο υψηλές από αυτές των πιο παραδοσιακών επεμβάσεων.

 Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι υπάρχουν πάρα πολλοί πλαστικοί χειρουργοί που ειδικεύονται σε αυτή την επέμβαση αφού είναι και η πιο δημοφιλής στη χώρα μας, είναι σίγουρο ότι αν κάνετε μια έστω και σύντομη έρευνα αγοράς θα βρείτε μια τιμή πλαστικής στήθους που να ταιριάζει στο πορτοφόλι σας.