Brazilian Butt Lift

brazilian-butt-lift

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Brazilian Butt Lift

Είναι γνωστό ότι εδώ και αρκετά χρόνια οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν έρθει για τα καλά στο προσκήνιο και πλέον δεν θεωρούνται πως είναι ένα ταμπού ή κάτι που θα πρέπει κάποιος να κρύψει. Χάρη στη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας ο καθένας μπορεί να έχει πλέον το σώμα που πάντα επιθυμούσε και να βελτιώσει την εικόνα του σώματος του, με όλα τα θετικά επακόλουθα που μπορεί να έχει αυτό στην ψυχολογία του και τη ζωή του γενικότερα.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι πλέον οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας είναι λογικό να δημιουργούνται αλλά και να εξελίσσονται διάφορες τάσεις σε αυτό τον κλάδο της ιατρικής, οι οποίες και φυσικά εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη ζήτηση για συγκεκριμένες επεμβάσεις και πως αυτή διαμορφώνεται. Ανέκαθεν, οι επεμβάσεις στο πρόσωπο και το στήθος αποτελούσαν την κορυφαία τάση στις γυναίκες, ωστόσο τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε μία «αλλαγή παραδείγματος» καθώς όλο και περισσότερες γυναίκες που επιλέγουν την επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό, δεν ενδιαφέρονται για μία επέμβαση στο στήθος ή το πρόσωπο τους, αλλά στους γλουτούς τους.

Για την ακρίβεια, βλέπουμε ότι όλο και περισσότερες γυναίκες θέλουν να αλλάξουν το σχήμα ή ακόμη και το μέγεθος του πισινού τους. Η επέμβαση η οποία φαίνεται να μονοπωλεί το ενδιαφέρον των γυναικών είναι το λεγόμενο Brazilian butt lift ή αλλιώς η βραζιλιάνικη λιπογλυπτική. Η εν λόγω επέμβαση είναι, πλέον, μία από τις πιο δημοφιλείς στον κόσμο καθώς η ζήτηση της αυξάνεται με γεωμετρικούς, θα λέγαμε, ρυθμούς. Είναι λοιπόν λογικό και η μέθοδος αλλά και ό,τι σχετίζεται με αυτή την επέμβαση να εξελίσσεται και να βελτιώνεται συνεχώς. Η λιπογλυπτική, στα πλαίσια της οποίας εντάσσονται και οι επεμβάσεις στους γλουτούς, έχει γνωρίσει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια, οπότε οι γιατροί μπορούν πλέον να προσφέρουν σε κάθε γυναίκα το αποτέλεσμα που επιθυμεί.

Ας μελετήσουμε λοιπόν διεξοδικά τη βραζιλιάνικη λιποπλαστική αλλά και όλες τις επεμβάσεις στου γλουτούς γενικότερα.

plastikoixeirourgoi.com brazilian buttliftΠριν ξεκινήσουμε να μιλάμε για τις επεμβάσεις στους γλουτούς, ας πούμε κάποια βασικά πράγματα για τις επεμβάσεις που ξεκίνησαν αυτή τη νέα τάση, το περίφημο Brazilian butt lift το οποίο είναι γνωστό πιο επιστημονικά ως Βραζιλιάνικη λιποπλαστική.

Είναι γνωστό λοιπόν ότι οι Βραζιλιάνες και ειδικά όσες ασχολούνται με το modeling, είναι γνωστές για τα σώματα τους και ειδικά για τα οπίσθια τους τα οποία και φαίνονται να είναι σε τέλεια αναλογία με το σχετικά «στεγνό» σώμα τους ενώ είναι και πάντα «στητά» κι έντονα. Δεν είναι τυχαίο ότι οι πιο διάσημοι άγγελοι της Victoria Secret όπως η Giselle Bundchen, η Alessandra Ambrosio και η Adriana Lima είναι από τη Βραζιλία.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι τα μοντέλα Βραζιλιάνικης καταγωγής είναι από τα πιο διάσημα και πιο προβεβλημένα στον κόσμο είναι λογικό να αποτελούν και πρότυπα ομορφιάς, ειδικά όσον αφορά το σωματότυπο και ειδικά τους γλουτούς. Θα μπορούσαμε να πούμε λοιπόν ότι η αύξηση της ζήτησης για ανόρθωση γλουτών και αλλαγή σχήματος ξεκίνησε με την επικράτηση των Βραζιλιάνων στις πασαρέλες.

Μία από τις χώρες στις οποίες παρατηρήθηκε ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση για πλαστική γλουτών ήταν, παραδόξως, η Βραζιλία. Όπως είναι λογικό δεν είναι όλες οι Βραζιλιάνες top model, ούτε γεννιούνται όλες με τις τέλειες αναλογίες και τους ιδανικούς γλουτούς και δεδομένου ότι τα επικρατέστερα πρότυπα ομορφιάς ήταν από τη χώρα τους, όλο και περισσότερες γυναίκες από τη Βραζιλία ζητούσαν τη βοήθεια πλαστικών για να αποκτήσουν τους γλουτούς των ινδαλμάτων τους. Η μεγάλη ζήτηση είχε σαν αποτέλεσμα να αναπτυχθεί μία καινούργια τεχνική από τους πλαστικούς της χώρας, την οποία σήμερα αποκαλούμε Brazilian Butt Lift.

Η επέμβαση αυτή είναι γνωστή στους γιατρούς του κλάδου, όπως είπαμε και πριν, με το όνομα βραζιλιάνικη λιποπλαστική. Το όνομα αυτό προέρχεται φυσικά από τον τόπο «καταγωγής» της επέμβασης αλλά και από τη διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται το τελικό αποτέλεσμα. Με απλά λόγια, ο γιατρός κάνει μεταμόρφωση, αύξηση ή / και σύσφιξη γλουτών με φυσικό τρόπο και χωρίς να χρησιμοποιεί ενθέματα ή ενέσεις με filler, που δεν έχουν τόσο θεαματικά αποτελέσματα και μπορεί να έχουν και παρενέργειες. Η επέμβαση λοιπόν είναι γνωστή σαν λιποπλαστική γιατί γίνεται αφαίρεση ή προσθήκη λίπους στους γλουτούς από το σώμα της ίδιας της γυναίκας προκειμένου να έχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

Γιατί αυτή η μεγάλη ζήτηση σε όλο τον κόσμο για Brazilian butt lift;

Για να καταλάβουμε καλύτερα τις επεμβάσεις αυτές θα πρέπει πρώτα να καταλάβουμε γιατί οι γυναίκες όλου του κόσμου έχουν στρέψει τη προσοχή στα οπίσθια τους και γιατί φαίνεται πως τα «πλούσια» και «στητά» οπίσθια έχουν γίνει της μόδας. Η αλήθεια είναι ότι, πριν από μερικά χρόνια, οι γυναίκες έλιωναν στα γυμναστήρια για να μικρύνουν τον πισινό τους ενώ τώρα πάνε στον πλαστικό για να πετύχουν το ακριβώς αντίθετο. Αυτό συμβαίνει απλά επειδή τα πρότυπα ομορφιάς άλλαξαν. Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, στον χώρο της μόδας και του θεάματος κυριαρχούσαν οι πολύ αδύνατες σιλουέτες. Το ‘90 και στις αρχές του 2000 η Kate Moss ήταν το απόλυτο πρότυπο ομορφιάς. Δεδομένου ότι οι διασημότητες γενικότερα και τα μοντέλα ειδικότερα αποτελούν πάντα τα πρότυπα για τις πλαστικές επεμβάσεις αλλά και γενικά για οποιαδήποτε αλλαγή στην εμφάνιση ενός ατόμου, ήταν λογικό να ήθελαν όλοι – και κυρίως οι γυναίκες – να αποκτήσουν μια όσο το δυνατόν πιο «στεγνή» σιλουέτα.

Τα πράγματα άρχιζαν να αλλάζουν με την εμφάνιση αλλά και τη μεγάλη δημοτικότητα καλλιτεχνίδων όπως η Jennifer Lopez, οι οποίες ήταν πιο juicy και άρχισαν να φέρνουν τις καμπύλες στη μόδα. Οι καμπύλες, όμως, μπορούμε να πούμε πως οφείλουν την εξέχουσα θέση που έχουν σήμερα στο χώρο της μόδας και του θεάματος σε μία συγκεκριμένη οικογένεια: τις διαβόητες Kardashian. Όσον αφορά τον χώρο της μόδας και του modeling, αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η κυρίαρχη τάση είναι τα λεγόμενα plus size μοντέλα, δηλαδή κοπέλες οι οποίες έχουν «πιο πλούσια ελέη» και δεν έχουν τον κλασικό «στεγνό» σωματότυπο που επικρατεί στις πασαρέλες. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πούμε πως η μόδα έχει αγκαλιάσει τις καμπύλες. Η τεράστια δημοτικότητα των πολύ juicy αυτών celebrities και η μεγάλη τους έκθεση, τις ανήγαγαν σε πρότυπα και γι’ αυτό όλο και περισσότερες γυναίκες άρχισαν να «στρέφουν τη προσοχή τους» στα οπίσθια τους και στην απόκτηση καμπύλων ή τον τονισμό αυτών που ήδη έχουν.

Τι μπορεί να πετύχει ένα butt lift ή γενικότερα μία λιπογλυπτική γλουτών

brazilian butt lift - lipogliptikiΠριν μιλήσουμε πιο αναλυτικά για το Brazilian butt lift, θα πρέπει να μιλήσουμε λίγο για τους γλουτούς και το σχήμα τους για να αποκτήσουμε μια καλύτερη και πιο γενική εικόνα του τι ακριβώς μπορεί να πετύχει μία επέμβαση αυτού του είδους. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν τέσσερα σχήματα γλουτών: το τετράγωνο, το στρόγγυλο, το σχήμα Α και το V ή ανάποδο Άλφα.

Στο τετράγωνο θα λέγαμε πως οι γλουτοί έχουν το ίδιο μέγεθος και σχήμα σε όλη την έκταση τους, είναι δηλαδή σαν τις τέλεια ίσες πλευρές ενός τετραγώνου. Οι στρόγγυλοι γλουτοί μοιάζουν με τους τετράγωνους, αλλά οι άκρες τους είναι πιο στρογγυλεμένες και όχι τελείως φλατ. Έχουμε δηλαδή πιο juicy άκρες, αλλά πάλι μία ίση κατανομή λίπους στο σχήμα των γλουτών.

Στους γλουτούς σχήματος Α παρατηρούμε ότι δεν έχουμε αυτή την ίση κατανομή και ότι το λίπος γίνεται περισσότερο όσο προχωράμε προς τα κάτω. Αν μπορούσαμε να ζωγραφίσουμε το περίγραμμα θα βλέπαμε ένα τριγωνικό σχήμα με την κορυφή να «κοιτά» προς τα πάνω.

Τέλος, στο ανάποδο Α ή V έχουμε την ακριβώς ανάποδη εικόνα του Α, δηλαδή η κατανομή είναι πιο έντονη ψηλά κι ελαττώνεται όσο κατεβαίνουμε, οπότε το σχήμα του περιγράμματος είναι ένα τρίγωνο η κορυφή του οποίου κοιτά προς τα κάτω.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, οι γλουτοί κάθε γυναίκας ανήκουν σε ένα από τα τέσσερα παραπάνω σχήματα. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα προφανές αυτό σε ένα άπειρο μάτι, αλλά ένας πλαστικός χειρουργός μπορεί να δει αμέσως τον τύπο των γλουτών μίας πελάτισσας ή ασθενούς του. Σκοπός λοιπόν σε μία πλαστική γλουτών είναι να αποκτήσει μια γυναίκα το σχήμα των γλουτών που επιθυμεί, αλλάζοντας αυτό που ήδη έχει. Το πιο σχήμα θα επιλέξει, εξαρτάται από το προσωπικό της γούστο αλλά και τις συμβουλές του πλαστικού της.

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν, μπορούμε να πούμε ότι στις μέρες μας τα πιο επιθυμητά σχήματα γλουτών είναι το κυκλικό (γνωστό και σαν σχήμα Ο) και το σχήμα Α, το οποίο και συχνά αποκαλείται σχήμα καρδιάς. Τα σχήματα αυτά παρατηρούνται κυρίως στα σώματα των Βραζιλιάνων top models γι’ αυτό και συχνά οι γλουτοί αυτού του σχήματος αποκαλούνται και Βραζιλιάνικοι και η διαδικασία για την απόκτηση τους αποκαλείται από αρκετούς και Βραζιλιάνικο λίφτινγκ γλουτών. Οι άλλες δύο μορφές είναι αυτές στις οποίες μπορούν να γίνουν αλλαγές για να έρθουν στα επιθυμητά σχήματα.

Η απόφαση για το ποιο σχήμα είναι το ιδανικό για την κάθε ασθενή λαμβάνεται με βάση το σωματότυπο της και φυσικά τις αναλογίες της. Όπως είπαμε και παραπάνω, ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός ξέρει ποιες είναι οι ιδανικές αναλογίες και ποιος ο ιδανικός τύπος πισινού για κάθε γυναικείο σωματότυπο και με βάση τις γνώσεις του αλλά και τις επιθυμίες της ασθενούς του, θα προσπαθήσει να πετύχει το βέλτιστο και φυσικά το πιο φυσικό αποτέλεσμα.

lipogliptiki

Πιθανές μέθοδοι για να αποκτηθούν οι Βραζιλιάνικοι γλουτοί

Μια αισθητική επέμβαση στους γλουτούς προφανώς έχει σαν σκοπό να αλλάξει τη μορφή και το σχήμα της περιοχής. Αυτό μπορεί να γίνει με αρκετούς τρόπους και όχι αποκλειστικά με χειρουργείο, ωστόσο μία χειρουργική επέμβαση είναι η πλέον συνηθισμένη λύση. Εννοείται ότι ο χειρουργός θα επιλέξει τη μέθοδο με την οποία θα γίνει η πλαστική με βάση των σωματότυπο της γυναίκας και το μέγεθος και το σχήμα των οπισθίων της. Με άλλα λόγια, είναι λογικό να είναι εντελώς διαφορετική η προσέγγιση σε μία γυναίκα με γλουτούς που έχουν σχήμα καρδιάς αλλά όχι έντονο και σε μία με τετράγωνους γλουτούς.

Στις πιο «light» περιπτώσεις λοιπόν, δηλαδή σε αυτές που ήδη υπάρχει το σχήμα και το μέγεθος στους γλουτούς, το επιθυμητό αποτέλεσμα μπορεί να έρθει με μη επεμβατικές μεθόδους όπως οι ενέσεις με ειδικό υλικό filler. Η χρήση αυτών των μεθόδων όμως είναι σχετικά σπάνια και συνήθως απευθύνεται σε γυναίκες που ήδη έχουν πισινό μοντέλου, ο οποίος όμως έχει κάποιες μικρές ατέλειες. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις μικρής ή μεγαλύτερης κλίμακας. Αν χρειάζεται, θα γίνει σχετικά μικρή αύξηση γλουτών χωρίς να χρησιμοποιηθούν ειδικά ενθέματα σιλικόνης ή κάποιας άλλης οργανικής ουσίας, όπως περίπου γίνεται και στις επεμβάσεις αύξησης στήθους. Η πλέον συχνή επέμβαση για τις περισσότερες περιπτώσεις είναι η λιπογλυπτική, δηλαδή η αφαίρεση ή πρόσθεση λίπους από ή προς διάφορα σημεία των γλουτών αντίστοιχα.

Πως γίνεται η επέμβαση

Ας πούμε μερικά γενικά λόγια για την εν λόγω επέμβαση πριν ξεκινήσουμε να την περιγράφουμε λεπτομερώς. Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για μία εντελώς ανώδυνη και αρκετά γρήγορη επέμβαση η οποία διαρκεί περίπου μία με μιάμιση ώρα. Δεν έχουμε τομές και ράμματα αλλά αφαίρεση και τοποθέτηση λίπους η οποία και γίνεται με ειδικά εργαλεία που ονομάζονται κάνουλες. Το λίφτινγκ γλουτών γίνεται με τοπική αναισθησία ενώ μπορεί να γίνει και ολική, αλλά πρόκειται για ακραία επιλογή η οποία γίνεται μόνο αν η ασθενής έχει πολύ άγχος για την επέμβαση και η όλη διαδικασία της επέμβασης μπορεί να της δημιουργήσει ψυχικά τραύματα και δυσάρεστα συναισθήματα.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, το Brazilian butt lift γίνεται με την αφαίρεση λίπους από περιοχές των γλουτών και άλλων σημείων του σώματος που συνορεύουν με τους γλουτούς, όπως το στομάχι και τα μπούτια και την έγχυση του αφαιρεμένου λίπους σε άλλες περιοχές, προκειμένου να πάρουμε το σχήμα και το μέγεθος που θέλουμε στους γλουτούς. Με άλλα λόγια, ο γιατρός αφαιρεί το λίπος από τη μία περιοχή και το πάει σε άλλη, με αποτέλεσμα το μέγεθος της περιοχής από την οποία αφαιρείται το λίπος να μικραίνει και αυτής στην οποία προστίθεται, να μεγαλώνει. Αυτός είναι και ο λόγος που η εν λόγω επέμβαση χαρακτηρίζεται ως λιπογλυπτική και όχι ως απλή αυξητική επέμβαση. Ο γιατρός, στην ουσία, χρησιμοποιεί το λίπος που υπάρχει στη περιοχή των γλουτών για να τους «σμιλέψει» στο επιθυμητό σχήμα, όπως θα έκανε κι ένας γλύπτης με ένα κομμάτι μάρμαρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ειδικά νήματα για να γίνει και ανόρθωση στη περιοχή. Τα νήματα αυτά είναι βιοδιασπώμενα και η διάρκεια ζωής τους είναι πέντε χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι η διάρκεια ζωής του αποτελέσματος ανόρθωσης είναι πολύ μεγάλη σε σχέση με άλλες επεμβάσεις του είδους.

Δεδομένου λοιπόν ότι μιλάμε για λιποαναρρόφηση σε μικρή ή μεγάλη κλίμακα, θα πρέπει να τονίσουμε ότι η εν λόγω επέμβαση μπορεί να καταπολεμήσει και την κυτταρίτιδα στη περιοχή των γλουτών και μάλιστα θεωρείται από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγεί κανείς από αυτό το τόσο δύσκολο να αντιμετωπιστεί πρόβλημα.

Προσδοκίες και αποτελέσματα

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι καμία πλαστική επέμβαση δεν είναι η θαυματουργή λύση η οποία και θα λύσει όλα τα προβλήματα σας. Το αποτέλεσμα θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτό που επιθυμεί η ασθενής, αλλά θα πρέπει οι προσδοκίες της να είναι λογικές. Δουλειά του πλαστικού χειρουργού, λοιπόν, είναι να μετριάσει τις προσδοκίες της ασθενούς αν αυτές είναι υπερβολικές και να της παρουσιάσει μία ρεαλιστική εκδοχή του τελικού αποτελέσματος, η οποία και θα αποτελεί το μέτρο με το οποίο θα κριθεί το κατά πόσο πέτυχε ή απέτυχε η επέμβαση.

plastikoixeirourgoi.com

Όσον αφορά τη διάρκεια του αποτελέσματος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα αποτελέσματα είναι σχεδόν άμεσα ορατά, αφού δεν έχουμε στη τοποθεσία ουλές και συνήθως οι όποιες εκχυμώσεις είναι ελάχιστες. Τα αποτελέσματα λοιπόν τείνουν να έχουν μεγάλη χρονική διάρκεια η οποία συνήθως ξεπερνά τα 5 χρόνια ενώ σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε και μόνιμο αποτέλεσμα. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η διάρκεια ζωής του αποτελέσματος εξαρτάται και από την ασθενή, αφού θα πρέπει να προσέχει το σώμα της μετά την επέμβαση καθώς η απότομη ή μεγάλη απώλεια ή αύξηση βάρους μπορεί να εξαφανίσει σχεδόν άμεσα το αποτέλεσμα.

Θα πρέπει, λοιπόν, η ασθενής να πάρει την απόφαση γνωρίζοντας ότι ίσως να πρέπει να κάνει κάποιες «θυσίες» μετά. Επιπλέον, καλό είναι αν η ασθενής είναι σε φάση που γενικά χάνει βάρος και αλλάζει τη μορφή του σώματος της, να κάνει την επέμβαση αφού φτάσει στο επιθυμητό βάρος για ένα όσο το δυνατόν πιο φυσικό και μεγαλύτερης διάρκειας αποτέλεσμα. Τέλος, να τονίσουμε ότι σίγουρα ο γιατρός θα δώσει κάποιες συμβουλές και πληροφορίες για τη διατήρηση του Brazilian butt lift οι οποίες και θα πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα.

Ιδανικές υποψήφιες

Μπορούμε να πούμε πως το butt lift είναι μία επέμβαση που μπορούν να κάνουν όλες σχεδόν οι γυναίκες αφού δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική και δεν έχει πιθανές παρενέργειες ή επιπλοκές. Η ιδανική υποψήφια λοιπόν θα λέγαμε ότι είναι μία γυναίκα που μόλις έχει αδυνατίσει ή έχει καταλήξει στο ιδανικό της βάρος κι έχει ήδη αρκετό «ποπό» αλλά και λίπος στο σώμα της. Όσο πιο στεγνή είναι μια γυναίκα, τόσο δυσκολεύει και η επέμβαση, αφού το λίπος της ασθενούς είναι απολύτως απαραίτητο για να γίνει η λιπογλυπτική. Να σημειώσουμε ότι η επέμβαση μπορεί να γίνει οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, κάτι που δεν ισχύει για όλες τις πλαστικές.

Το Brazilian butt lift θέτει κάποιους περιορισμούς όσον αφορά τις γυναίκες που μπορούν να το κάνουν. Οι περιορισμοί αυτοί αφορούν τον σωματότυπο και τον δείκτη σωματικής μάζας και λίπους, πράγμα λογικό αφού όπως είπαμε και παραπάνω είναι μια λιπογλυπτική επέμβαση. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι από αυτή την επέμβαση αποκλείονται οι πολύ παχύσαρκες αλλά και οι πολύ αδύνατες κοπέλες. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να αποκλειστεί και μία ασθενής λόγω χρόνιων προβλημάτων υγείας, αλλά αυτό είναι πολύ σπάνιο. Όπως και να έχει, εννοείται ότι μία επίσκεψη στον γιατρό είναι η καλύτερη μέθοδος για να μάθετε αν το σώμα σας είναι ιδανικό για την εν λόγω επέμβαση.

λιπογλυπτική

Τι πρέπει να προσέξει μια ασθενής πριν την επέμβαση

Δεδομένου ότι μιλάμε για μία αρκετά απλή επέμβαση, η οποία δεν χρειάζεται γενική αναισθησία, η ασθενής δεν χρειάζεται να προσέχει ιδιαίτερα πριν την επέμβαση. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμη και μια απλή επέμβαση δεν παύει να είναι επέμβαση, οπότε και θα πρέπει να παρθούν κάποιες προφυλάξεις. Καλό θα ήταν λοιπόν η ασθενής να μην καταναλώσει αλκοόλ την προηγούμενη μέρα και να φάει ένα ελαφρύ γεύμα. Επίσης, για να είναι όσο το δυνατόν πιο χαλαρή στο χειρουργείο θα πρέπει να έχει απολαύσει κι έναν καλό ύπνο.

Πόσο κοστίζει η Βραζιλιάνικη λιποπλαστική;

Εννοείται ότι στις μέρες που ζούμε το κόστος είναι κάτι που αφορά όλους όσους ψάχνουν να κάνουν μία πλαστική επέμβαση. Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι, όπως και με όλες τις επεμβάσεις αυτού του τύπου, δεν υπάρχει μία «ταρίφα». Η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και ο πλαστικός χειρουργός θα ορίσει την αμοιβή του αφού τη μελετήσει καλά και αποφασίσει την προσέγγιση και τη μέθοδο που θα ακολουθηθεί. Θα πρέπει ωστόσο να τονιστεί πως δεδομένου ότι μιλάμε για μία απλή επέμβαση η οποία μάλιστα δεν χρειάζεται και την παρουσία αναισθησιολόγου – αφού δεν θα γίνει γενική αναισθησία – και μετά το πέρας της οποίας δεν απαιτείται παραμονή σε κάποια κλινική, το κόστος της είναι μικρότερο από άλλες δημοφιλείς επεμβάσεις όπως η αυξητική στήθους.

Θα πρέπει εδώ να τονίσουμε ότι αν θέλετε να βρείτε την καλύτερη δυνατή προσφορά, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να κάνετε μια έρευνα στους πλαστικούς της περιοχής σας, μιλώντας με όσο το δυνατόν περισσότερους και συλλέγοντας τις περισσότερες προσφορές. Να θυμάστε λοιπόν πάντα, ότι δεν υπάρχουν standard τιμές για λιποαναρρόφηση γλουτών και λίφτινγκ γλουτών αλλά σε κάθε περίπτωση το κόστος των επεμβάσεων αυτού του τύπου είναι μικρό σε σχέση με τις περισσότερες άλλες πλαστικές.

Τα πλεονεκτήματα του Brazilian Butt lift

Όπως είπαμε και πριν, το μεγάλο πλεονέκτημα του Brazilian butt lift είναι το γεγονός ότι είναι μία επέμβαση που στην ουσία γίνεται χωρίς νυστέρι και τομές. Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο ο ασθενής ταλαιπωρείται λιγότερο αλλά και ότι δεν υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρχουν εμφανείς ουλές που θα «μαρτυρούν» την επέμβαση. Μιλάμε, με άλλα λόγια, για ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα. Το άλλο μεγάλο πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ο πολύ μικρός χρόνος αποκατάστασης, πράγμα που είναι λογικό αφού στην ουσία δεν θα γίνουν τομές. Σε γενικές γραμμές, δεν απαιτείται νοσηλεία και ο ασθενής μπορεί να φύγει από τη κλινική σχεδόν αμέσως μετά την επέμβαση. Το μόνο που θα χρειαστούν είναι μερικές μέρες αποχής από βαριές σωματικές εργασίες. Σημειώστε ότι, η εν λόγω επέμβαση μπορεί να γίνει και σε άνδρες, αφού πλέον και αυτοί εκφράζουν ενδιαφέρον για της διαμόρφωση των γλουτών. Τέλος, επέμβαση είναι μία από τις πιο οικονομικές πλαστικές επεμβάσεις αφού δεν απαιτεί ολική αναισθησία και παραμονή σε κλινική.