Πλαστικοί Χειρουργοί – Καλαμαριά

Πλαστικοί Χειρουργοί στην Καλαμαριά

Η πλαστική χειρουργική πλέον έχει μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο μας. Μπορεί παλιότερα να ήταν ένα θέμα κάπως ταμπού, αλλά στις μέρες μας υπάρχει περισσότερη ενημέρωση και πλέον κανείς δεν ντρέπεται να παραδεχτεί ότι έχει κάνει κάποια πλαστική. Σε αυτό βέβαια έχει βοηθήσει αρκετά και η εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής γενικότερα, αφού πλέον οι πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις έχουν γίνει πιο απλές και γρήγορες αλλά και συνάμα και πιο ασφαλείς, πράγμα που σημαίνει ότι οι πιθανότητες να παρουσιαστούν επιπλοκές ή κάποια άσχημα αποτελέσματα, είναι πλέον σχετικά μικρές.

Μπορεί όμως ο κόσμος να είναι πιο ανοιχτός όσο αφορά τις πλαστικές, αλλά μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν κενά σε έναν πολύ σημαντικό τομέα: την ενημέρωση. Μπορεί λοιπόν ο κόσμος να ξέρει τι θέλει να αλλάξει πάνω του και με ποια επέμβαση θα καταφέρει να πετύχει την επιθυμητή αλλαγή, αλλά φαίνεται πως αγνοεί πολύ σημαντικά πράγματα όσον αφορά τα στάδια της προετοιμασίας της επέμβασης ή με άλλα λόγια, τα πράγματα που θα πρέπει να κάνει κάποιος πριν ακόμη κάνει μία επίσκεψη σε κάποιον πλαστικό χειρουργό.

Με τα παραπάνω θέλουμε να πούμε πως κυριαρχούν πολλές λανθασμένες αντιλήψεις στον κόσμο και οι περισσότερες και μεγαλύτερες από αυτές, χωρίς αμφιβολία αφορούν την φάση της επιλογής πλαστικού χειρουργού. Πολλοί για παράδειγμα πιστεύουν ότι όλοι οι πλαστικοί είναι ίδιοι και μπορούν να φέρουν εις πέρας εύκολα όλες τις επεμβάσεις, πράγμα που δεν ισχύει. Επίσης, πολλοί δεν γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να είναι κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά τους ασθενή ο πλαστικός τους χειρουργός. Αυτό το φαινόμενο είναι πολύ συνηθισμένο σε όσους ζουν σε μικρές πόλεις, αλλά δυστυχώς το παρατηρούμε και σε μεγαλύτερες πόλεις.

Κλασικό παράδειγμα αυτής της λανθασμένης αντίληψης είναι η Καλαμαριά στη Θεσσαλονίκη. Μπορεί η εν λόγω περιοχή να είναι διάσημη και γενικά να θεωρείται μια πολύ καλή περιοχή με κατοίκους συνήθως ανώτερου μορφωτικού αλλά και εισοδηματικού επιπέδου, αλλά οι Καλαμαριώτες είναι πολύ πιθανότερο να επιλέξουν κάποιο γιατρό στο κέντρο της πόλης απ’ ότι έναν στη Καλαμαριά. Φαίνεται πως αγνοούν ότι οι γιατροί στη περιοχή τους είναι εξίσου καλοί αν όχι και καλύτεροι από αυτούς του κέντρου, με αποτέλεσμα να διαπράττουν ένα από τα πιο σημαντικά και σοβαρά λάθη για μια επιτυχημένη επιλογή πλαστικού χειρουργού: να επιλέγουν έναν γιατρό μακριά από το σπίτι τους.

Ας δούμε λοιπόν γιατί είναι τόσο σημαντικό για έναν κάτοικο της Καλαμαριάς να επιλέξει έναν πλαστικό από την Καλαμαριά καθώς και τι πρέπει να προσέχει κατά την επιλογή για να επιλέξει και τον πιο σωστό. Εννοείται ότι οι συγκεκριμένες πληροφορίες ισχύουν και για άλλες περιοχές και όχι μόνο για τη Καλαμαριά.

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέξει κανείς πλαστικό χειρουργό κοντά στο σπίτι του;

Μπορεί το κόστος της επέμβασης και της αμοιβής του γιατρού να είναι τα πρώτα πράγματα που κοιτά κάποιος που ενδιαφέρεται για μία επέμβαση, αλλά αυτό είναι μεγάλο λάθος. Το πιο σημαντικό είναι να μπορέσει να βρει κανείς έναν γιατρό κοντά στο σπίτι του. Μπορεί αυτό να ακούγεται παράξενο, αλλά υπάρχει ένας πολύ καλός λόγος που το λέμε. Αυτό που δεν γνωρίζει ή δεν καταλαβαίνει πολύς κόσμος, είναι ότι μία πλαστική επέμβαση δεν είναι κάτι που τελειώνει μέσα σε μία μέρα ή γίνεται με μία μόνο επίσκεψη. Η αλήθεια είναι ότι ανάλογα με την επέμβαση, θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές συναντήσεις με τον γιατρό για να γίνει με επιτυχία η επέμβαση.

Οι επισκέψεις αυτές μπορεί να έχουν προπαρασκευαστικό χαρακτήρα και να αφορούν συνεντεύξεις, επιλογές και εξετάσεις που πρέπει να γίνουν πριν την επέμβαση, αλλά μπορεί να γίνονται και μετά την επέμβαση, για να παρακολουθείται καλύτερα η πρόοδος της ανάρρωσης και να προληφθούν τυχόν παρενέργειες. Όπως και να έχει, πρέπει να γίνουν ΟΛΕΣ οι επισκέψεις που θα ζητήσει ο γιατρός. Αν αυτός είναι μακριά, τότε είναι πολύ πιθανό ο πελάτης να προβάλει αντιστάσεις επικαλούμενος τον χρόνο ή και το κόστος της μετακίνησης. Όσο πιο κοντά είναι στο σπίτι, τόσο πιο πιθανό είναι να γίνει η επέμβαση όπως πρέπει, από την αρχή μέχρι το τέλος της. Αυτός είναι και ο λόγος που η τοποθεσία του γιατρού είναι τόσο σημαντικός παράγοντας και γιατί ένας Καλαμαριωτής ή κάποιος που μένει σε κοντινό Δήμο ή περιοχή, θα πρέπει να επιλέξει έναν πλαστικό στη Καλαμαριά και όχι έναν στο Κέντρο.

Υπάρχουν πολλοί πλαστικοί χειρουργοί στη Καλαμαριά;

Η απλή απάντηση σε αυτό ερώτημα είναι φυσικά, ναι. Όπως είπαμε και πριν, η Καλαμαριά είναι μία καλή περιοχή της Θεσσαλονίκης με αρκετά υψηλό μέσο όρο εισοδήματος ανά κάτοικο, οπότε είναι λογικό οι Καλαμαριώτες να έχουν ενδιαφέρον για πλαστικές επεμβάσεις, κι όπου υπάρχει ζήτηση, υπάρχει και προσφορά. Μια απλή έρευνα με τον όρο «πλαστικοί χειρουργοί Καλαμαριά» στο Google θα σας αποφέρει σίγουρα πάρα πολλά αποτελέσματα.

Όπως είπαμε όμως και παραπάνω, αυτή είναι απλή απάντηση. Η πιο σωστή, είναι «εξαρτάται από τη περίπτωση». Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: δεν είναι όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί ίδιοι. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν και είναι όλοι τους άριστοι επιστήμονες, δεν έχουν όλοι την ίδια εκπαίδευση, εμπειρία και κατάρτιση. Με απλά λόγια, ένας πλαστικός χειρουργός είναι πολύ πιθανό να έχει μεγάλη εμπειρία και ειδίκευση σε έναν συγκεκριμένο τύπο επεμβάσεων λόγω των σπουδών αλλά και της επαγγελματικής του εμπειρίας. Με άλλα λόγια, κάθε γιατρός καλείται συχνά να κάνει συγκεκριμένες επεμβάσεις. Δεν πρέπει να σας ενδιαφέρει ο συνολικός αριθμός των πλαστικών στη Καλαμαριά λοιπόν, αλλά θα πρέπει να σας ενδιαφέρει ο αριθμός αυτών που είναι ειδικοί στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει να κάνετε.

Πως θα βρω τον κατάλληλο γιατρό σε μένα στην Καλαμαριά;

Από τα παραπάνω λοιπόν, μπορεί να έχετε συμπεράνει ότι θα πρέπει να βρείτε έναν γιατρό που όχι μόνο θα είναι στη Καλαμαριά, αλλά θα ειδικεύεται και στην επέμβαση σας. Αυτό μπορείτε να το κάνετε εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια του Google: απλά γράψτε «[είδος επέμβασης] πλαστικοί χειρουργοί Καλαμαριά» και θα βρείτε αμέσως όσους ειδικεύονται στη πλαστική που σας ενδιαφέρει. Στη συνέχεια ψάξτε για κριτικές και ξεχωρίστε τους καλύτερους και αυτούς που σας φαίνονται πιο άξιοι. Αυτούς θα πρέπει να τους επισκεφθείτε και να κάνετε μία συμβουλευτική συνεδρία για να βρείτε τον καλύτερο.

Τι γίνεται αν δεν βρω κάποιον;

Είναι πολύ σπάνιο να μη βρείτε κανέναν ειδικό γιατρό με καλές κριτικές στη Καλαμαριά, αλλά αν συμβεί κάτι τέτοιο, η μόνη σας επιλογή να πάτε σε κάποια άλλη περιοχή ή στο Κέντρο για την επέμβαση. Απλά να θυμάστε ότι όσο πιο κοντά ο γιατρός, τόσο το καλύτερο.