Πλαστικοί Χειρουργοί – Χανιά

Πλαστικοί χειρουργοί στα Χανιά

Οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας. Ενώ παλιότερα όσοι έκαναν τέτοιες επεμβάσεις ήταν δακτυλοδεικτούμενοι κι ελάχιστοι, πλέον οι επισκέψεις στον πλαστικό τείνουν να γίνουν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση, ειδικά για τους νέους και τις νέες. Σε αυτό έχει συνεισφέρει φυσικά και η πρόοδος της επιστήμης που έκανε τις εν λόγω επεμβάσεις πιο απλές, ακίνδυνες και πιο προσιτές από οικονομική άποψη. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο: η πλαστική δεν είναι ντροπή και πλέον όλο και περισσότεροι θέλουν να «διορθώσουν» τις όποιες ατέλειες στην εμφάνιση τους.

Το γεγονός ότι οι επεμβάσεις έχουν γίνει «mainstream» όμως, δε σημαίνει ότι οι περισσότεροι γνωρίζουμε και αρκετά πράγματα γι’ αυτές. Λέγοντας αυτό, δεν εννοούμε φυσικά πράγματα ιατρικής ή εξειδικευμένης φύσης, αλλά πράγματα που έχουν να κάνουν με την επιλογή γιατρού και γενικά με την επιλογή της επέμβασης που μπορεί να χρειαζόμαστε. Είναι γνωστό για παράδειγμα ότι πολλοί πηγαίνουν στον πιο γνωστό πλαστικό της πόλης τους ή σε κάποιον που θα αναφέρει κάποιος φίλος και γνωστός χωρίς πριν να κάνουν κάποια έρευνα. Πολλοί μάλιστα επιλέγουν να μην επισκεφτούν έναν χειρουργό στη πόλη τους, αλλά πηγαίνουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τις επεμβάσεις τους, πράγμα που φυσικά είναι μεγάλο λάθος.

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει ένας πλαστικός χειρουργός στα Χανιά και οι πλαστικές επεμβάσεις γενικότερα, καλό θα ήταν να έχετε κάποια πράγματα στο μυαλό σας πριν να ξεκινήσετε την έρευνα σας – την οποία όπως είπαμε και παραπάνω ΠΡΕΠΕΙ να την κάνετε – γι’ αυτό κι εμείς αποφασίσαμε να απαντήσουμε στις πιο συχνές αλλά και καίριες ερωτήσεις σχετικά με τους πλαστικούς αλλά και την πλαστική χειρουργική γενικότερα.

Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε έρευνα;

Ξεκινάμε από τα βασικά. Οι χειρουργικές επεμβάσεις μπορεί να μην είναι επεμβάσεις για θέματα ζωής και θανάτου, αλλά δεν παύουν να είναι χειρουργεία. Όπως δεν θα πηγαίνατε λοιπόν σε έναν τυχαίο γιατρό αν αντιμετωπίζατε ένα πρόβλημα υγείας, έτσι δεν πρέπει να πάτε και σε έναν «τυχαίο» πλαστικό με βάση κάποιον οδηγό επαγγελματιών ή συστάσεις από φίλους και γνωστούς.

Επιπλέον, πέρα από το να προσπαθήσετε να βρείτε έναν καλό πλαστικό χειρουργό, θα πρέπει να βρείτε και κάποιον που να ειδικεύεται στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι πλαστικοί μπορούν να αναλάβουν μια μεγάλη γκάμα επεμβάσεων – είναι πολύ λίγες αυτές που απαιτούν μεγάλη εξειδίκευση – αλλά ο κάθε γιατρός έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε συγκεκριμένου τύπου επεμβάσεις. Χάρη σε αυτή τη πείρα του θα μπορέσει να σας καθοδηγήσει και να σας συμβουλεύσει καλύτερα σε όλα τα στάδια της διαδικασίας – από τις συνοδευτικές συνεδρίες μέχρι την ίδια την επέμβαση αλλά και το μετεπεμβατικό στάδιο – αλλά και θα μειωθούν σημαντικά οι πιθανότητες παρουσίασης προβλημάτων κι επιπλοκών μετά την επέμβαση.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, οι ικανότητες αλλά και η εξειδίκευση είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τη σωστή επιλογή του πλαστικού χειρουργού σας, δεν είναι όμως οι μόνοι. Ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας, είναι και η απόσταση του γιατρού από το σπίτι σας: όσο πιο κοντά είναι ο γιατρός, τόσο το καλύτερο.

Γιατί θα πρέπει να βρω έναν γιατρό που να είναι κοντά μου;

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι μία πλαστική επέμβαση δεν είναι απλή δουλειά. Δεν είναι κάτι που θα τελειώσει μέσα σε λίγες συνεδρίες, όπως ένα σφράγισμα στον οδοντίατρο. Με άλλα λόγια, θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές επισκέψεις στον γιατρό σας μέχρι να ολοκληρωθεί τελείως η διαδικασία της επέμβασης και να είστε 100% έτοιμοι να απολαύσετε την νέα και βελτιωμένη σας εμφάνιση.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, δεδομένου ότι θα χρειαστεί να έχετε μία πολύ σχέση και συνεργασία με τον πλαστικό σας – για μια περίοδο θα είναι «ο καλύτερος σας φίλος» – καλό θα ήταν να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο σπίτι σας. Έτσι θα γλυτώσετε πολλά χρήματα και χρόνο από τα ταξίδια που θα πρέπει να κάνετε, ειδικά αν ο γιατρός σας είναι εκτός Χανίων. Επιπλέον, αν ο γιατρός είναι κοντά σας τότε δεν θα κουραστείτε από τις συχνές επισκέψεις σας και θα ζητήσετε να επισπευσθεί η διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερο, ώστε να τελειώσετε μια ώρα αρχύτερα, ρισκάροντας έτσι να παρουσιαστούν επιπλοκές και άλλα προβλήματα αφού ο γιατρός δεν θα έχει την εικόνα που θα πρέπει να έχει για σας και τη γενική κατάσταση σας.

Πως θα βρω όμως έναν ειδικό γιατρό κοντά μου;

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι φυσικά να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο. Σε πρώτη φάση θα πρέπει να μπείτε σε κάποια μηχανή αναζήτησης, κατά προτίμηση στο Google και να αναζητήσετε την επέμβαση που σας ενδιαφέρει μαζί με το όνομα της πόλης που σας ενδιαφέρει, εν προκειμένω τα Χανιά. Έτσι θα πάρετε αποτελέσματα μόνο από sites τα οποία θα αναφέρουν – και μάλιστα αρκετές φορές – την επέμβαση και τον όρο που σας ενδιαφέρει αλλά και το όνομα των Χανίων.

Αφού κάνετε το παραπάνω βήμα λοιπόν, θα προσέξετε ότι θα εμφανισθεί κι ένα παραθυράκι με έναν χάρτη της πόλης και κόκκινες κουκίδες. Οι κουκίδες αυτές είναι στην ουσία η τοποθεσία των διάφορων αποτελεσμάτων της αναζήτησης, ή με απλά λόγια, των ιατρείων των πλαστικών που ειδικεύονται στην επέμβαση σας. Από κει και μετά εσείς θα πρέπει να βρείτε ποιοι είναι πιο κοντά σε σας – ή έστω ποιοι δεν είναι πολύ μακριά από το σπίτι σας – και να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα. Τι εννοούμε όταν λέμε ξεκαθάρισμα; Απλά θα πρέπει να ψάξετε να βρείτε τα βιογραφικά των γιατρών αλλά και τις απόψεις πελατών τους και όχι μόνο.

Τι γίνεται αν δεν βρω γιατρό στα Χανιά;

Μόνο σε περίπτωση που δεν βρείτε κάποιον γιατρό που να ειδικεύεται στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει αλλά και να έχει και καλά σχόλια από πελάτες και άλλους συναδέλφους του στα Χανιά, μπορείτε να ψάξετε και αλλού. Κατά προτίμηση, δεν θα πρέπει να φύγετε από την Κρήτη ή να απομακρυνθείτε πολύ από τα Χανιά, το Ηράκλειο ίσως να είναι η καλύτερη επιλογή. Αν χρειαστεί να μετακινηθείτε σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, καλό θα ήταν να συνεννοηθείτε από πριν με τον γιατρό, έτσι ώστε να ξέρει ότι έρχεστε από μακριά και να φροντίσει ώστε να ταλαιπωρηθείτε όσο το δυνατόν λιγότερο αλλά και να φτιάξει ένα πλάνο σχετικά με τις επισκέψεις σας και όχι μόνο. Όσο πιο κοντά στα Χανιά είναι ο γιατρός σας, τόσο το καλύτερο.