Πλαστικοί Χειρουργοί – Χαλκίδα

Πλαστικοί χειρουργοί στη Χαλκίδα

Αν ρίξετε μια ματιά στον Χρυσό Οδηγό ή κάποιον άλλο επαγγελματικό κατάλογο κάποιας περιοχής της Ελλάδας, είναι σίγουρο ότι θα δείτε πάρα πολλούς πλαστικούς χειρουργούς. Ο αριθμός τους σίγουρα θα είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι την περασμένη δεκαετία. Μία λογική εξήγηση γι’ αυτό είναι ότι οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν απομυθοποιηθεί στα μάτια του κόσμου, οπότε όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται να κάνουν μία. Για να το πούμε και αλλιώς, οι πλαστικές δεν είναι πια ένα σπάνιο φαινόμενο αφού αυξάνονται συνέχεια όσοι θέλουν να αλλάξουν κάποια σημεία της εμφάνισης τους που δεν τους αρέσουν. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι στις μέρες μας υπάρχει μία αρκετά σημαντική αγορά, οπότε είναι λογικό να υπάρχει και μεγάλη προσφορά.

Παρατηρώντας τον κόσμο θα δει κανείς ότι  οι πλαστικές είναι ένα θέμα που γενικά συζητιέται πολύ στις παρέες και τις εξόδους. Επίσης, δεν είναι λίγοι όσοι ενημερώνονται γι’ αυτές από το internet και άλλες πηγές, όπως τα επιστημονικά άρθρα. Ωστόσο, πολλοί δεν καταλαβαίνουν τα πάντα που διαβάζουν με αποτέλεσμα κάποιες έννοιες να μένουν ακατανόητες και να δημιουργούνται έτσι όλες οι προϋποθέσεις για να υποπέσει κανείς σε σοβαρά σφάλματα. Πράγματι, συχνά ακούγονται βασικά λάθη κι ανακρίβειες ακόμη και από άτομα που είναι έτοιμα να κάνουν μία τέτοια επέμβαση και υποτίθεται ότι ψάχνουν πολύ το θέμα.

Τα σφάλματα αυτά συχνά περιορίζονται στο επιστημονικό και πιο «πρακτικό» μέρος των επεμβάσεων αλλά συχνά αφορούν το στάδιο του σχεδιασμού της επέμβασης και της επιλογής του γιατρού. Τα στάδια αυτά είναι και τα πιο σημαντικά αφού παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στο να διεξαχθεί ομαλά όλη η διαδικασία της επέμβασης, η οποία δεν είναι και ιδιαίτερα μικρή, όπως θα δούμε και παρακάτω. Η επιλογή γιατρού ειδικότερα, είναι το πιο σημαντικό κομμάτι κάθε επέμβασης, αφού το αποτέλεσμα περνάει αποκλειστικά από τα χέρια του πλαστικού χειρουργού. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρουν οι πλαστικοί χειρουργοί στη Χαλκίδα, δείτε ποια λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν θα ψάχνετε  γιατρό.

Μην πιστεύετε ότι μία πλαστική θα τελειώσει γρήγορα

Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι δεν κάνουν καλή έρευνα όταν πρέπει να επιλέξουν πλαστικούς χειρουργούς είναι η εντελώς λανθασμένη αντίληψη ότι μια πλαστική επέμβαση θα ολοκληρωθεί μέσα σε μία ή δύο επισκέψεις στο ιατρείο του χειρουργού, σαν να ήταν  σφράγισμα στον οδοντίατρο. Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούν αρκετές συνεδρίες για να μελετήσει σωστά ο γιατρός το σημείο που θέλετε να αλλάξετε αλλά και για να καταλήξετε από κοινού στο τι ακριβώς θα γίνει, πόσο μεγάλη ή μικρή θα είναι στο τέλος η αλλαγή που θέλετε να κάνετε.

Δεδομένου λοιπόν ότι δεν πρόκειται ξεμπερδέψετε σύντομα από τον πλαστικό σας, εννοείται ότι θα πρέπει να βρείτε κάποιον που να έχει τα εξής χαρακτηριστικά: να είναι ειδικευμένος στην επέμβαση σας, να είναι κοντά στο σπίτι σας – για εξοικονόμηση χρημάτων και χρόνου αφού θα χρειαστεί να πηγαινοέρχεστε συχνά στο γραφείο του – και να έχει γούστο που να ταιριάζει στο δικό σας, έτσι ώστε να είστε βέβαιοι ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο όραμα σας. Το πώς ακριβώς θα τα βρείτε κάποιον που να τα έχει όλα αυτά, θα το δούμε και στη συνέχει. Να ξέρετε όμως ότι θα χρειαστεί λίγος χρόνο, καλή διάθεση και κάποια έρευνα από μέρους σας.

Μη φύγετε από τη πόλη σας για να βρείτε γιατρό

Μπορεί η Χαλκίδα να μην είναι από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος, ωστόσο έχει αρκετούς πλαστικούς. Παρά τον ικανό αριθμό πλαστικών στη Χαλκίδα όμως, πολλοί κάτοικοι του δεν προτιμούν τα τοπικά ιατρεία, μάλιστα δεν είναι λίγοι και αυτοί που απλά αγνοούν την ύπαρξη τους. Οι άνθρωποι αυτοί επιλέγουν να ταξιδεύουν συχνά πυκνά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη επειδή πιστεύουν πως εκεί θα βρουν και τους καλύτερους γιατρούς. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό λάθος.

Όπως είπαμε και πριν, είναι σημαντικό να βρείτε έναν γιατρό που να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά σας αφού θα χρειαστεί να του κάνετε αρκετές επισκέψεις μέχρι να ολοκληρωθεί η επέμβαση σας. Αν είναι μακριά, οι συχνές μετακινήσεις στο ιατρείο του σίγουρα θα σας κάνουν να ξοδέψετε πολύ χρόνο αλλά και χρήμα, οπότε και είναι σίγουρο ότι από ένα σημείο και μετά θα κουραστείτε ή θα βαρεθείτε και απλά θα σταματήσετε τις επισκέψεις στο μετεπεμβατικό στάδιο ή θα προσπεράσετε γρήγορα το προεπεμβατικό. Και οι δύο αυτές επιλογές είναι πολύ επικίνδυνες, αφού εμποδίζουν τον γιατρό από το να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Για να βρείτε τους πλαστικούς στη Χαλκίδα, αρκεί να πληκτρολογήσετε τον όρο «πλαστικός χειρουργός Χαλκίδα» σε κάποια μηχανή αναζήτησης και να επεξεργαστείτε τα αποτελέσματα.

Μην έχετε την αντίληψη ότι όλοι πλαστικοί είναι ίδιοι

Πολλοί πιστεύουν ότι απλά και μόνο επειδή κάποιος ‘έχει τελειώσει την ιατρική με την ειδικότητα του πλαστικού χειρουργού μπορεί να κάνει οποιαδήποτε επέμβαση. Αυτό ισχύει μέχρι κάποιο βαθμό, μιλάμε άλλωστε για καλά εκπαιδευμένους γιατρούς οι οποίοι δεν υστερούν σε τίποτα σε σχέση με τους πιο «κλασικούς» συναδέλφους του. Αυτό που πρέπει να καταλάβετε καλά όμως είναι το γεγονός ότι κάθε πλαστικός καταρτίζεται σε συγκεκριμένες επεμβάσεις, οπότε και ο κύριος όγκος της δουλειάς του σχετίζεται με αυτές. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι ο κάθε χειρουργός έχει μία ειδικότητα, οπότε για να εξελιχθεί η επέμβαση σας όσο πιο γρήγορα και ομαλά, θα πρέπει να βρείτε έναν χειρουργό που να ειδικεύεται στην επέμβαση σας.

Αν λοιπόν θέλετε να βρείτε τους ειδικούς για την επέμβαση σας στη Χαλκίδα, πρέπει απλά να επαναλάβετε την αναζήτηση που κάνατε παραπάνω αλλά τώρα να προσθέσετε και την επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Έτσι θα δείτε αποτελέσματα από sites που είναι στη περιοχή σας και αναφέρουν συχνά την επέμβαση που θέλετε να κάνετε.

Οι πλαστικές επεμβάσεις δεν είναι ακριβές

Πολλοί πιστεύουν ότι οι πλαστικές είναι ακριβές και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές που συζητιούνται περισσότερο είναι πάντα αυτές των διασήμων, οπότε και πολλοί νομίζουν ότι οι πλαστικές είναι μόνο για celebrities. Αυτό όμως δεν ισχύει καθόλου, ειδικά στην εποχή μας. Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι πλέον πάρα πολύ φθηνές, οπότε είναι σε μεγάλο βαθμό προσιτές σε όλους. Η πτώση των τιμών οφείλεται τόσο στα άλματα της τεχνολογίας που είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνουν οι εν λόγω επεμβάσεις πιο γρήγορες και ασφαλείς αλλά και στον μεγάλο ανταγωνισμό.