Πλαστικοί Χειρουργοί – Χαλάνδρι

Πλαστικοί χειρουργοί στο Χαλάνδρι

Τα πρότυπα της ομορφιάς έχουν μεταβληθεί δραματικά εδώ και αρκετά χρόνια. Ένας από τους λόγους που συμβαίνει αυτό, είναι απλά το γεγονός ότι η πλαστική χειρουργική έχει μπει για τα καλά στη ζωή και είναι προσιτή σε όλους τόσο από ιατρική όσο και από οικονομική άποψη. Με άλλα λόγια, στην εποχή μας είναι πάρα πολύ απλό να βρει κανείς έναν καλό πλαστικό χειρουργό προκειμένου να διορθώσει κάποιο πρόβλημα που έχει με την εξωτερική του εμφάνιση ή γενικά κάποιο ψεγάδι στο σώμα του. Σε κάθε πόλη της χώρας μας είναι σίγουρο ότι θα βρείτε πολλούς εξαιρετικούς επιστήμονες οι οποίοι και ειδικεύονται σε τέτοιες επεμβάσεις και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολύ καλές και προσιτές τιμές.

Το Χαλάνδρι μπορεί να είναι μία συνοικία της πρωτεύουσας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει και αυτή έναν σημαντικό αριθμό πλαστικών χειρουργών. Μπορεί το Κέντρο να είναι η έδρα αρκετών διάσημων γιατρών του είδους, αλλά πολλοί επιλέγουν να ανοίξουν ιατρεία και κλινικές και σε άλλες περιοχές της πρωτεύουσας για να είναι κοντά στους ασθενείς τους, πράγμα πολύ σημαντικό στις πλαστικές επεμβάσεις για λόγους που θα γίνουν πιο ξεκάθαροι στην συνέχεια του άρθρου. Αυτό που πρέπει να σας μείνει στο μυαλό όμως είναι ότι αν μένετε στο Χαλάνδρι, θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να βρείτε έναν γιατρό που να δραστηριοποιείται στην περιοχή. Αυτό είναι πάντα το πρώτο βήμα μιας έρευνας για πλαστικό χειρουργό.

Δεδομένου όμως ότι όπως είπαμε και πριν υπάρχουν πλαστικοί χειρουργοί όχι μόνο στο Χαλάνδρι αλλά και στις γύρω γειτονιές, πώς θα μπορέσετε να βρείτε ποιος είναι ο καλύτερος και ο πιο άξιος της εμπιστοσύνης σας; Αυτό είναι σίγουρα ένα πολύ σημαντικό ερώτημα που είναι ο «πονοκέφαλος» όλων όσων θέλουν να κάνουν μία πλαστική επέμβαση. Άλλωστε είναι γνωστό ότι όποιον επαγγελματία και να ρωτήσεις θα απαντήσει ότι είναι καλός ή ακόμη και ο καλύτερος της πόλης, πράγμα που δεν είναι πάντα η αλήθεια. Η παραπάνω «αρχή» ισχύει και για τους πλαστικούς χειρουργούς. ΠΡΟΣΟΧΗ, εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όλοι οι πλαστικοί είναι καλοί επιστήμονες και σωστοί στη δουλειά τους, ωστόσο, ο καθένας είναι ξεχωριστός και καλύτερος σε κάποιες συγκεκριμένες επεμβάσεις και διαδικασίες. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε την έρευνα σας για τον καλύτερο χειρουργό για σας, θα πρέπει να ξέρετε ποια είναι και τα «προσόντα» θα πρέπει  να έχει.

Όσο πιο κοντά στον τόπο σας, τόσο το καλύτερο

Πριν να ξεκινήσετε να ψάχνετε για πλαστικό χειρουργό θα πρέπει να καταλάβετε ότι θα χρειαστούν πολλές επισκέψεις στο ιατρείο του μέχρι την επιτυχή ολοκλήρωση της επέμβασης. Πολλοί νομίζουν ότι θα ξεμπερδέψουν με μία ή δύο συνεδρίες, και σύντομα απογοητεύονται αφού καταλαβαίνουν πόσο λάθος είναι η εικόνα που έχουν στο μυαλό τους. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί σε σας. Είναι λοιπόν πάρα πολύ σημαντικό ο πλαστικός χειρουργός και το ιατρείο του να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι σας.

Δεδομένου ότι οι πλαστικοί χειρουργοί στο Χαλάνδρι είναι πολλοί, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε έναν που να είναι ο πλέον κατάλληλος για σας, οπότε και δεν θα χρειαστεί να πηγαίνετε κάθε τρεις και λίγο στο κέντρο της Αθήνας ή σε κάποιο προάστιο για τις απαραίτητες επισκέψεις. Λόγω του ότι δεν θα κάνετε συχνές και μεγάλες μετακινήσεις μέσα στην κίνηση, είναι λογικό ότι θα εξοικονομήσετε τα λεφτά που θα ξοδεύατε για βενζίνη ή εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς. Πέρα όμως από αυτό, θα εξοικονομήσετε και πολύ χρόνο αφού το γραφείο του γιατρού σας θα είναι μόλις λίγα λεπτά μακριά από το σπίτι σας. Έτσι δεν θα αποθαρρυνθείτε όταν θα δείτε τον αριθμό των επισκέψεων να μεγαλώνει και να γίνονται και όλο και πιο συχνά. Μια απλή αναζήτηση στο internet είναι το μόνο που χρειάζεται για να βρείτε όλα τα ιατρεία κοντά σας και τις ακριβείς τοποθεσίες τους.

Θα πρέπει να έχει τη κατάλληλη ειδικότητα

Μπορεί να μην το ξέρετε, αλλά οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν ειδικότητες όπως συμβαίνει με όλους τους γιατρούς που έχουν πιο «κλασικές» ειδικότητες. Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα, αυτό σημαίνει ότι ο κάθε χειρουργός εξαιτίας της εκπαίδευσης του ή των επεμβάσεων που κάνει ή επιλέγει να κάνει πιο συχνά, αποκτά – άτυπα ή και τυπικά – μια ειδίκευση σε κάποια συγκεκριμένα είδη επεμβάσεων. Με άλλα λόγια, υπάρχουν γιατροί που ειδικεύονται, για παράδειγμα, στις αυξήσεις στήθους.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να εννοηθεί ότι δεν έχουν όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί τις γνώσεις και την τεχνογνωσία για να ασχοληθούν και με μια μεγάλη γκάμα από επεμβάσεις, απλά αν θέλετε να κάνετε κάποια συγκεκριμένη επέμβαση είναι καλύτερο να βρείτε κάποιον που να έχει και τη σχετική εξειδίκευση, έτσι ώστε όχι μόνο να σας κατατοπίσει και να σας συμβουλέψει καλύτερα αλλά και να έχετε μια σημαντική μείωση στις πιθανότητες να παρουσιαστούν επιπλοκές κατά ή και μετά την επέμβαση.

Θα πρέπει να είναι καλός χαρακτήρας

Ένας καλός πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να είναι κι ευχάριστος άνθρωπος και γενικά να είναι δεκτικός σε διάλογο και να δίνει εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους που πιστεύει ότι κάτι πρέπει να γίνει ή όχι ή με τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Είναι πολύ σημαντικό επίσης να έχει και αισθητικά κριτήρια που να μοιάζουν με τα δικά σας για να είναι το τελικό αποτέλεσμα ακριβώς όπως το θέλετε και χωρίς – δυσάρεστες – εκπλήξεις.

Θα πρέπει να είναι και σχετικά οικονομικός

Το γεγονός ότι ο αριθμός των πλαστικών χειρουργών στο Χαλάνδρι είναι αρκετά μεγάλος αλλά και λόγω της τοποθεσίας της περιοχής που δεν απέχει πολύ από το κέντρο της Αθήνας, δημιουργεί έναν αρκετά μεγάλο αλλά υγιή ανταγωνισμό ανάμεσα στους χειρουργούς. Αυτό είναι πολύ καλό για σας γιατί ο ανταγωνισμός αυτός έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές και διαφορετικές τιμές ακόμη και για την ίδια επέμβαση. Αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν, είναι να επισκεφθείτε ή να τηλεφωνήσετε στους γιατρούς που ειδικεύονται στην επέμβαση σας – θα τους βρείτε με μια απλή έρευνα στο Google – και να ζητήσετε να σας κάνουν εκτιμήσεις κόστους ή προσφορές τις οποίες και θα συγκρίνετε για να καταλήξετε στην πιο οικονομική.

Πλέον οι πλαστικές επεμβάσεις είναι πολύ πιο οικονομικές απ’ ότι τη προηγούμενη δεκαετία, οπότε ένας καλός γιατρός μπορεί να είναι και αρκετά οικονομικός, αρκεί να προσπαθήσετε να τον βρείτε αλλά και να έχετε και λίγη διάθεση για «διαπραγματεύσεις». Δεν είναι ανάγκη να αδειάσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό για να αποκτήσετε την εμφάνιση των ονείρων σας.