Πλαστικοί Χειρουργοί – Χίος

Πλαστικοί χειρουργοί στη Χίο

Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι πλέον το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κανείς αν δει τον εαυτό του στον καθρέφτη και αντικρίσει κάτι που δεν του αρέσει. Αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι stars και άλλοι διάσημοι έκαναν πλαστικές και μίλησαν ανοιχτά γι’ αυτό, οπότε έτσι έφυγε το κοινωνικό στίγμα το οποίο ήταν συνδεδεμένο με αυτές. Ένας άλλος σημαντικός λόγος, είναι το γεγονός ότι χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας αλλά και της ιατρικής οι επεμβάσεις αυτές πλέον είναι πάρα πολύ οικονομικές – ειδικά σε σχέση με το μέσο κόστος τους πριν από λίγα χρόνια – και πολύ πιο ακίνδυνες.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από τα παραπάνω, είναι λογικό να ενδιαφέρονται όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε μέρα για μία επέμβαση τέτοιου είδους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι όλοι λίγο – πολύ έχουμε πράγματα που θέλουμε να αλλάξουμε στην εμφάνιση μας. Η πλαστική χειρουργική λοιπόν είναι πλέον ένας από τους πιο σημαντικούς κλάδους της ιατρικής κι επικεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον τόσο από γιατρούς και άλλους επιστήμονες όσο και από απλούς ανθρώπους που ψάχνουν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να αποκτήσουν στη πραγματικότητα την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους στο μυαλό και τα όνειρα τους.

Αναζητώντας την κατάλληλη επέμβαση

Αν λοιπόν κάποιος σκέφτεται ότι μάλλον ήρθε η ώρα να κάνει κάποια επέμβαση, το πρώτο πράγμα που θα κάνει θα είναι να αποφασίσει ποια επέμβαση θα πρέπει να γίνει. Αυτό μπορεί να γίνει διαβάζοντας άρθρα σε περιοδικά και sites και συγκρίνοντας το πρόβλημα που υπάρχει με ανάλογα προβλήματα και τις λύσεις τους. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί ένας πάρα πολύ σημαντικός «μπούσουλας» ο οποίος αποτελεί ίσως το πιο βασικό στοιχείο της αναζήτησης πλαστικού χειρουργού και όχι μόνο. Εννοείται ότι πάντα τον τελευταίο λόγο σχετικά με την ενδεδειγμένη λύση για το πρόβλημα σας θα τον έχει ο πλαστικός χειρουργός, ο οποίος άλλωστε είναι και ο πλέον ειδικός και αρμόδιος για να παίρνει τέτοιες υποθέσεις.

Αφού λοιπόν σχηματίσετε μια γενική εικόνα του τι θα πρέπει να κάνετε, θα πρέπει να βρείτε και τον γιατρό ο οποίος θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον σκοπό σας. Ο γιατρός αυτός θα πρέπει να είναι ειδικευμένος και σωστός επαγγελματίας αλλά και καλό θα ήταν να ταιριάζει μαζί σας και όσον αφορά το καθαρά αισθητικό αλλά και ανθρώπινο κομμάτι. Με άλλα λόγια, ο πλαστικός σας δεν είναι ένας απλός γιατρός, αλλά θα γίνει ένας φίλος σας, αποστολή του οποίου θα είναι να σας βοηθήσει να βγάλετε προς τα έξω την ομορφιά που κρύβουν τα όποια ελαττώματα στην εμφάνιση σας. Όπως λοιπόν και με όλους τους φίλους, θα πρέπει πρώτα να γίνει μία γνωριμία.

Βρίσκοντας τον σωστό γιατρό

Μπορεί ο χαρακτήρας και η αισθητική να παίζουν σημαντικό ρόλο για την επιλογή του γιατρού, αλλά τον πρώτο λόγο πρέπει πάντα να τον έχει η δουλειά και η εμπειρία του. Επειδή οι πλαστικές δεν είναι καθόλου απλές επεμβάσεις – και ας μην αφορούν ζωτικές λειτουργίες και όργανα – αλλά σύνθετες και πολύ λεπτές επεμβάσεις οι οποίες μάλιστα μπορούν να δημιουργήσουν και πολύ σημαντικά προβλήματα σε περίπτωση ιατρικού σφάλματος ή άλλης αποτυχίας, θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την επιλογή πλαστικού.

Αναζήτηση γιατρού

Οι πλαστικοί χειρουργοί στη Χίο είναι αρκετοί σε αριθμό και γενικά θεωρούνται από τους πολύ καλούς που έχει να προσφέρει η χώρα μας, παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε νησί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βρείτε έναν γιατρό στο νησί και να μην χρειαστεί να κάνετε κάποιο ταξίδι σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη για την επέμβαση σας. Η έρευνα σας για τον ιδανικό γιατρό λοιπόν, θα πρέπει να ξεκινήσει με την αναζήτηση γιατρών που βρίσκονται στη Χίο ή όσο πιο κοντά γίνεται στο νησί.

Ο πιο απλός τρόπος για να γίνει αυτή η έρευνα, είναι να χρησιμοποιήσετε τα εργαλεία που σας παρέχει το internet και συγκεκριμένα οι μηχανές αναζήτησης, όπως το Google. Η αναζήτηση πλαστικού χειρουργού λοιπόν θα ξεκινήσει με έναν απλό search στην αγαπημένη σας search engine. Πώς θα γίνει αυτό; Μέσα σε πολύ λίγα και απλά βήματα: Θα πάτε στην σελίδα που σας ενδιαφέρει, θα πληκτρολογήσετε το όνομα της Χίου, θα γράψετε τον τύπο της επέμβασης που σας ενδιαφέρει και τέλος θα προσθέσετε και τον όρο πλαστικοί χειρουργοί για να είστε σίγουροι ότι τα αποτελέσματα θα αφορούν γιατρούς και όχι ενημερωτικά ή ακαδημαϊκά άρθρα.

Μαζί με τα αποτελέσματα της αναζήτησης θα εμφανιστεί κι ένας χάρτης του νησιού με τις διευθύνσεις των ιατρών και τα στοιχεία επικοινωνίας τους. Επισκεφθείτε τα site τους, δείτε ποιοι είναι πιο κοντά σας, ρίξτε μια ματιά στα βιογραφικά τους – όσο πιο εξειδικευμένοι είναι στην επέμβαση σας τόσο το καλύτερο – και ξεκινήστε τα τηλέφωνα για τα προσωπικά ραντεβού. Όπως μπορείτε να καταλάβετε, δεδομένου ότι θα γίνουν προσωπικά ραντεβού θα πρέπει να επικεντρωθείτε μόνο σε αυτούς τους οποίους μπορείτε να επισκεφθείτε εύκολα, γρήγορα και συχνά.

Γιατί ΠΡΕΠΕΙ να γίνουν τα προσωπικά ραντεβού

Όπως είπαμε και πριν, θα πρέπει να γίνουν αρκετές επισκέψεις σε έναν γιατρό τόσο πριν όσο και μετά την επέμβαση. Οι πρώτες επισκέψεις θα είναι και οι πιο σημαντικές οι οποίες και στην ουσία θα καθορίσουν το τι ακριβώς θα γίνει για να λυθεί το πρόβλημα σας αλλά και το πρόγραμμα των επισκέψεων και της επέμβασης. Πριν γίνουν όμως αυτές οι επισκέψεις, θα πρέπει να καταλήξετε στον γιατρό και αυτό μπορεί να γίνει μόνο αν τους γνωρίσετε από κοντά και κάνετε μία συζήτηση η οποία μπορεί να είναι και σαν μίνι συνέντευξη.

Κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων – οι οποίες γίνονται πολλές φορές και δωρεάν – ο γιατρός σας θα σας δει προσεκτικά, θα ακούσει τι έχετε να πείτε σχετικά με το τι ακριβώς δεν σας αρέσει πάνω σας και θα σας προτείνει λύσεις ακόμη και πέρα από αυτές που έχετε σκεφτεί εσείς. Αυτές οι λύσεις εννοείται ότι θα πρέπει να ταιριάζουν όσο το δυνατόν πιο πολύ με το όραμα που έχετε για τον εαυτό σας. Αν για παράδειγμα θέλετε να αλλάξετε τη μύτη σας, καλό θα ήταν ο γιατρός να προτείνει ένα μέγεθος κι ένα σχήμα που να ταιριάζει με αυτό που έχετε στο μυαλό σας. Εννοείται ότι σαν ειδικός μπορεί και να σας πει ότι δεν είναι η καλύτερη λύση αυτή που έχετε στο μυαλό σας. Εν ολίγοις, καλό είναι να επισκεφτείτε πολλούς γιατρούς και να καταλήξετε σε αυτόν με τον οποίο ταιριάζετε καλύτερα.