Πλαστικοί Χειρουργοί – Τρίκαλα

Πλαστικοί χειρουργοί στα Τρίκαλα

Η πλαστική χειρουργική έχει γίνει πλέον μέρος των καθημερινών μας συζητήσεων και σκέψεων. Πλέον είναι πολύ φυσιολογικό να πει κάποιος ή κάποια ότι δεν του αρέσει κάτι με την εμφάνιση του, οπότε σκοπεύει να επισκεφτεί έναν πλαστικό χειρουργό για να το φτιάξει. Με άλλα λόγια, οι πλαστικές πλέον δεν θεωρούνται υπόθεση που αφορά αποκλειστικά τους stars του τραγουδιού και του σινεμά ή τα άτομα που έχουν κάποιο πρόβλημα ναρκισσισμού ή κάτι παρόμοιο και νομίζουν ότι δεν είναι ποτέ αρκετά ωραίοι ή ωραίες. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι οι πλαστικές είναι η λύση για κάθε πρόβλημα που σχετίζεται με την εμφάνιση, αλλά ότι στις μέρες μας είναι μια απολύτως αποδεκτή από όλους λύση για τέτοιου είδους προβλήματα.

Αυτή η είσοδος των πλαστικών στην καθημερινότητα μας έχει κάνει και την ειδικότητα των πλαστικών χειρουργών πολύ δημοφιλή με πολλούς νέους και ταλαντούχους γιατρούς να επιλέγουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα. Πλέον σε όλες τις σχετικά μεγάλες πόλεις τα γραφεία των πλαστικών «ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια», εννοείται πως τα Τρίκαλα δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Για την ακρίβεια, οι πλαστικοί χειρουργοί στα Τρίκαλα είναι πλέον αρκετοί. Αυτό είναι τόσο καλό όσο και κακό.

Ο μεγάλος αριθμός των πλαστικών σημαίνει ότι είναι πολύ μεγάλες οι πιθανότητες να βρείτε τον ιδανικό χειρουργό για σας στη πόλη των Τρικάλων, οπότε και δεν θα πηγαίνετε συνέχεια σε άλλες πόλεις όπως τη Λάρισα ή – ακόμη χειρότερα – την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη για να κάνετε την επέμβαση σας. Από την άλλη, λόγω του μεγάλου αυτού αριθμού εννοείται ότι η επιλογή του κατάλληλου γιατρού γίνεται ελαφρώς πιο δύσκολη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ακατόρθωτη ή μπορεί να θεωρηθεί πάρα πολύ δύσκολη. Αρκεί να γνωρίζετε κάποια πολύ βασικά πράγματα για τους πλαστικούς αλλά και για το πώς πρέπει να ψάξετε.

Ο σωστός χειρουργός είναι το παν

Δεδομένου ότι οι πλαστικές επεμβάσεις δεν είναι τόσο «κρίσιμης σημασίας» όσο αυτές που αφορούν την καρδιά ή τη μέση μας ή γενικά μέρη του σώματος μας που παίζουν κύριο ρόλο στην επιβίωση μας, πολλοί θεωρούν ότι είναι «απλές» επεμβάσεις οι οποίες γίνονται από γιατρούς οι οποίοι σαφώς δεν έχουν τα ίδια προσόντα με τους «σοβαρούς» χειρουργούς. Αυτό φυσικά δεν ισχύει και για την ακρίβεια, είναι ένα τεράστιο λάθος το οποίο μάλιστα μειώνει πολύ μια μεγάλη κατηγορία επιστημόνων οι οποίοι καταρτίζονται συνέχεια και φυσικά τελειώνουν και αυτοί την ιατρική σχολή, όπως και οι συνάδελφοι τους που αναλαμβάνουν πιο «σημαντικές» ειδικότητες.

Ένας πλαστικός χειρουργός πρέπει να έχει πάρα πολύ καλή εκπαίδευση και κατάρτιση, τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμό και φυσικά πολύ μεγάλες ικανότητες όσον αφορά την τεχνική και όχι μόνο. Ένα σφάλμα σε μία πλαστική επέμβαση μπορεί να μη σκοτώσει τον ασθενή, αλλά μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στην εξωτερική του εμφάνιση, τα οποία ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία αλλά και το επάγγελμα του, μπορούν να αποδειχτούν ίσως και μοιραία. Επιπλέον, αν κάτι πάει στραβά, είναι και πολύ πιθανό να παρουσιαστούν κάποιες επιπλοκές που να δημιουργήσουν σημαντικά και ίσως και μόνιμα προβλήματα υγείας.

Αυτό που πρέπει να καταλάβετε λοιπόν, είναι ότι ακόμη και αν μιλάμε για τους πλαστικούς στα Τρίκαλα ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της επαρχία, η επιλογή του πιο κατάλληλου για την περίπτωση σας έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία και μπορεί να καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πόσο πετυχημένη θα είναι και η επέμβαση ή πόσο θα ταιριάζει το τελικό αποτέλεσμα με αυτό που έχετε στο μυαλό σας.

Ποια είναι όμως αυτά τα στοιχεία που πρέπει να έχει ο πλαστικός χειρουργός που θα επιλέξετε; Ποια είναι αυτά τα προσόντα που θα ξεχωρίσουν τον καλύτερο χειρουργό για σας από όλους τους άλλους της πόλης; Ας ρίξουμε μία πιο αναλυτική ματιά.

Να είναι κοντά στο σπίτι σας

Μπορεί να σας φαίνεται λίγο παράξενο, αλλά είναι πολύ σημαντικό ένας πλαστικός χειρουργός όχι μόνο να είναι στην πόλη σας, αλλά να είναι και κοντά στο σπίτι σας. Ο λόγος που το λέμε αυτό είναι πολύ απλός: μία πλαστική επέμβαση έχει πάρα πολλά στάδια μέχρι να ολοκληρωθεί, οπότε δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση που να τελειώσει μέσα σε μία με δύο συνεδρίες. Θα χρειαστούν σίγουρα αρκετά ραντεβού τα οποία στην αρχή θα έχουν τη μορφή συμβουλευτικών συνεδριών αλλά και προετοιμασίας για την επέμβαση. Οι πρώτες συνεδρίες αυτές είναι πολύ σημαντικές – όσο πιο πολλές τόσο το καλύτερο – προκειμένου να δώσετε στον πλαστικό να καταλάβει ακριβώς τι είναι αυτό που θέλετε να φτιάξετε πάνω σας και πως ή πόσο.

Να έχει σωστή εκπαίδευση

Όπως είπαμε και πριν, ένας πλαστικός χειρουργός είναι ένα σοβαρός επιστήμονας και οι επεμβάσεις που κάνει είναι απολύτως απαραίτητο να κυλήσουν χωρίς κανέναν πιθανό πρόβλημα και καμία παρενέργεια. Γι’ αυτό και πρέπει να εκπαιδεύονται συνέχεια, αλλά και να έχουν ήδη τελειώσει μία καλή σχολή και αν είναι δυνατόν να έχουν και μια καλή φήμη στον χώρο. Με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε τους πλαστικούς της πόλης σας και να διαβάσετε τα βιογραφικά τους.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι  να έχουν και μεγάλη εμπειρία ή – ακόμη καλύτερα – στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Για να βρείτε ποιοι είναι οι γιατροί οι οποίοι θεωρούνται ειδική στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει, δεν έχετε παρά να googlάρετε την εν λόγω επέμβαση μαζί με τον όρο Τρίκαλα ή το όνομα οποιασδήποτε άλλης πόλης. Έτσι θα βρείτε μόνο sites με πολλές αναφορές στην εν λόγω επέμβαση.

Να ταιριάζετε όσον αφορά τον χαρακτήρα και την αισθητική

Μία πλαστική επέμβαση δεν είναι μία εγχείρηση μηνίσκου ή κάτι παρόμοιο. Με άλλα λόγια, το αποτέλεσμα δεν είναι τελείως στα χέρια του γιατρού και φυσικά δεν υπάρχει σχεδόν ποτέ μόνο μία ενδεδειγμένη λύση για ένα πρόβλημα. Πρόκειται για μία επέμβαση στην οποία ο ασθενής έχει λόγο, αφού στην ουσία πρόκειται για αλλαγή στην εμφάνιση του, οπότε ο μόνος που έχει λόγο σχετικά με το πώς θα πρέπει να αλλάξει αυτή είναι ο ασθενής.

Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν να βρείτε έναν γιατρό που όχι μόνο θα ακούσει και θα καταλάβει ΑΚΡΙΒΩΣ ποιο είναι το πρόβλημα σας και πως θέλετε να το λύσετε, αλλά θα σας προτείνει και ο ίδιος λύσεις για τις οποίες μάλιστα θα προσπαθήσει και να σας πείσει και δεν θα σας τις επιβάλλει. Επιπλέον, αν οι απαιτήσεις σας δεν είναι ρεαλιστικές, θα πρέπει να σας εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό αλλά και να προσπαθήσει να τις φέρει στα μέτρα σας. Τέλος, δεδομένου ότι θα τον βλέπετε αρκετά συχνά για κάποιες εβδομάδες και μήνες, είναι καλό να ταιριάζουν και οι χαρακτήρες σας.