Πλαστικοί Χειρουργοί – Ρέθυμνο

Πλαστικοί χειρουργοί στο Ρέθυμνο

Η πλαστική χειρουργική βρίσκεται σε τελείως άλλο επίπεδο σήμερα σε σχέση με άλλα χρόνια και δεν μιλάμε μόνο από άποψη επιστημονική ή τεχνολογική. Στις μέρες μας, η πλαστική χειρουργική δεν είναι πια ταμπού τόσο για τους celebrities όσο και για τους «κοινούς θνητούς», πράγμα το οποίο πηγάζει από το γεγονός ότι οι επεμβάσεις έχουν γίνει πιο ασφαλείς και πιο φθηνές. Επίσης, όποιος ενδιαφέρεται για μία πλαστική, έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερωθεί πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα για τα πάντα που σχετίζονται με αυτήν. Υπάρχει όμως μία παράμετρος στην οποία παρά το γεγονός ότι είναι και η πιο σημαντική, δεν δίνεται συχνά η προσοχή που της αρμόζει. Μιλάμε φυσικά για την επιλογή γιατρού και για την άγνοια που επικρατεί γύρω από της σημασία της απόστασης από τον γιατρό.

Για να καταλάβετε καλύτερα τι εννοούμε, δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο ότι κάτοικοι της Ρεθύμνου όταν πρόκειται να κάνουν μία επέμβαση να μην επιλέγουν έναν γιατρό από την πόλη τους αλλά πηγαίνουν στην Ηράκλειο ή ακόμη και στην Θεσσαλονίκη ή την Αθήνα. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι απλά δεν γνωρίζουν πόσο πολλοί αλλά και ποιοτικοί πλαστικοί χειρουργοί υπάρχουν στη πόλη τους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι όπως και πολλοί άλλοι, απλά δεν γνωρίζουν και δεν καταλαβαίνουν πόσο σημαντική είναι η απόσταση από τον γιατρό για την επιτυχία μίας επέμβασης. Μπορεί να σας φαίνεται παράξενο, αλλά η απόσταση είναι από τους σημαντικότερους παράγοντες για την έκβαση μίας πλαστικής. Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά ποια είναι τα λάθη που γίνονται ότι κάποιος από το Ρέθυμνο – και όχι μόνο – ψάχνει για πλαστικούς χειρουργούς.

Ελλιπής έρευνα

Το πρώτο, μεγαλύτερο και πιο συχνό λάθος είναι να πάει κανείς στην επέμβαση τελείως στα τυφλά. Τι εννοούμε με αυτό; Ότι δεν γίνεται πρώτα μία εμπεριστατωμένη έρευνα στο internet ή και σε άλλες πηγές σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ενδιαφερόμενος και τους διαφορετικούς τρόπους επίλυσης του, προκειμένου να  καταλάβει σε ποιας ειδικότητας γιατρό να απευθυνθεί ή τι να περιμένει να ακούσει κατά την επίσκεψη στον εν λόγω γιατρό. Επιπλέον, πολλοί επιλέγουν τον γιατρό τελείως στα τύχη ανοίγοντας απλά τον Χρυσό Οδηγό της περιοχής ή κάποιον άλλον κατάλογο κι επιλέγοντας το πρώτο όνομα ή ένα στα τυφλά. Εννοείται ότι και αυτό είναι τεράστιο λάθος. Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης, οπότε πλέον απλά δεν υπάρχει δικαιολογία για να μη κάνει κάποιος μια σωστή έρευνα.

Δεν λαμβάνεται υπόψη η πόλη του ενδιαφερόμενου

Εξαιτίας της ελλιπούς έρευνας τους, πολλοί απλά υποθέτουν ότι δεν υπάρχουν καλοί πλαστικοί στη πόλη τους, ειδικά αν αυτή είναι «επαρχιακή», οπότε και δεν μπαίνουν καν στον κόπο να τους ψάξουν. Η απόσταση παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο σε μία επέμβαση αφού από αυτήν εξαρτάται όχι μόνο το κόστος της αλλά και το ποσοστό επιτυχίας. Θα πρέπει λοιπόν πρώτα απ’ όλα να βρει κανείς τους γιατρούς στη περιοχή του και μόνο σε περίπτωση που δεν βρει κάποιους που να τον ενδιαφέρουν ή να ειδικεύονται στην επέμβαση που τον ενδιαφέρει να ψάξει σε άλλη, κοντινή, πόλη. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία αναζήτηση Google με τον όρο «πλαστικοί χειρουργοί Ρέθυμνο».

Δεν λαμβάνεται υπόψη η ειδικότητα

Μία έρευνα στο ίντερνετ θα βρει όλους τους γιατρούς σε μία περιοχή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι όλοι κατάλληλοι για την επέμβαση σας. Θα πρέπει η επιλογή να γίνει ανάλογα με τον τύπο της επέμβασης που σας ενδιαφέρει. Αφού αποφασίσει κανείς ποια επέμβαση θέλει να κάνει – σε γενικές πάντα γραμμές – θα πρέπει να τη προσθέσει και αυτή σε μια διαδικτυακή αναζήτηση μαζί με το όνομα της πόλης και τον όρο πλαστικοί χειρουργοί. Έτσι μπορεί να βρει κανείς αμέσως από τους πλαστικούς της πόλης του ειδικεύονται στην επέμβαση που θέλει να κάνει.