Πλαστικοί Χειρουργοί – Περιστέρι

Πλαστικοί χειρουργοί στο Περιστέρι

Κοιτώντας τον Χρυσό Οδηγό ή οποιονδήποτε άλλο επαγγελματικό κατάλογο σε όποια περιοχή της Ελλάδας, θα δει πάρα πολλού πλαστικούς χειρουργούς, για την ακρίβεια, ο αριθμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι την περασμένη δεκαετία. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι πλέον οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν απομυθοποιηθεί στα μάτια του κόσμου, οπότε κι έχουν γίνει πιο επιθυμητές. Με άλλα λόγια, οι πλαστικές δεν είναι πια κάτι σπάνιο καθώς όλο και περισσότεροι θέλουν κι επιλέγουν να αλλάξουν τα σημεία της εμφάνισης τους που δεν τους αρέσουν. Δεδομένου λοιπόν ότι υπάρχει πλέον μία αρκετά σημαντική αγορά, είναι λογικό να υπάρχει και η ανάλογη προσφορά για να την καλύψει.

Πλέον ο κόσμος ενδιαφέρεται πολύ για τις πλαστικές, τις συζητά στις παρέες και τις εξόδους του και γενικά εν ημερώνεται γι’ αυτές από το internet και άλλες πηγές, όπως τα επιστημονικά άρθρα. Ωστόσο, δεν καταλαβαίνουμε τα πάντα από αυτά που διαβάζουμε με αποτέλεσμα κάποιες έννοιες να μένουν «κενές» και να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να υποπέσουμε σε σφάλματα. Πράγματι, είναι πολύ συχνό φαινόμενο να ακούμε λάθη κι ανακρίβειες ακόμη και από άτομα που θέλουν πολύ να κάνουν μία τέτοια επέμβαση και ψάχνουν γενικά το θέμα πολύ καλά πριν να κάνουν την τελική επιλογή και να προχωρήσουν στην ίδια την επέμβαση.

Τα σφάλματα αυτά μπορεί να αφορούν κάποιες έννοιες που αφορούν το επιστημονικό και πιο «πρακτικό» μέρος των επεμβάσεων αλλά πιο συχνά αφορούν τη φάση του σχεδιασμού της επέμβασης και της επιλογής του γιατρού. Τα εν λόγω στάδια είναι και τα πιο σημαντικά αφού σε μεγάλο καθορίζουν και την εξέλιξη της επέμβασης, η οποία δεν είναι και ιδιαίτερα μικρή, όπως θα δούμε και παρακάτω. Ειδικά η επιλογή γιατρού, είναι το πιο σημαντικό κομμάτι κάθε επέμβασης, αφού αυτός είναι που θα κάνει όλη τη δουλειά και το αποτέλεσμα κρίνεται κυριολεκτικά από τα χέρια του. Αν λοιπόν σας ενδιαφέρουν οι πλαστικοί χειρουργοί στο Περιστέρι, δείτε τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε όταν ψάχνετε για γιατρό για την επέμβαση σας.

Μην νομίζετε ότι οι πλαστικές τελειώνουν γρήγορα

Ο λόγος για τον οποίο πολλοί κάνουν πλημμελή έρευνα όταν πρέπει να επιλέξουν πλαστικούς χειρουργούς είναι το γεγονός ότι πιστεύουν ότι μια πλαστική επέμβαση τελειώνει μέσα σε μία ή δύο επισκέψεις στο ιατρείο του χειρουργού. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση. Μία πλαστική δεν είναι σαν το σφράγισμα στον οδοντίατρο, θα χρειαστούν αρκετές συνεδρίες για να γίνει η μελέτη του σημείου σας που θέλετε να αλλάξετε αλλά και για να καταλήξετε εσείς και ο γιατρός στο τι ακριβώς θα γίνει, πόσο μεγάλη ή μικρή θα είναι στο τέλος η αλλαγή που θέλετε να κάνετε.

Δεδομένου λοιπόν ότι δεν θα ξεμπερδέψετε εύκολα από τον πλαστικό σας, είναι καλό να βρείτε έναν που να είναι εξειδικευμένος στην επέμβαση σας, να είναι κοντά στο σπίτι σας για να μην σπαταλήσετε πολύ χρόνο αφού θα χρειαστεί να πηγαινοέρχεστε συχνά στο γραφείο του και με γούστο που θα ταιριάζει στο δικό σας για να βεβαιωθείτε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο όραμα σας. Το πώς ακριβώς θα τα καταφέρετε όλα αυτά, θα το δούμε και στη συνέχεια, αλλά γενικά θα χρειαστεί λίγο χρόνο, διάθεση κι έρευνα.

Μη ξενιτευτείτε για να βρείτε γιατρό

Μπορεί το Περιστέρι να είναι ένας πολύ μεγάλος Δήμος της Αθήνας – είναι και ο μεγαλύτερος της χώρας άλλωστε – και να έχει αρκετούς πλαστικούς, ωστόσο πολλοί κάτοικοι του δεν προτιμούν τα τοπικά ιατρεία. Δεν είναι λίγοι και αυτοί που απλά αγνοούν την ύπαρξη τους. Οι άνθρωποι αυτοί προτιμούν να ταξιδεύουν συχνά πυκνά στο Κέντρο της Αθήνας ή ακόμη και σε προάστια, θεωρώντας πως εκεί θα βρουν και τους καλύτερους γιατρούς. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό λάθος.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, είναι σημαντικό να είναι κοντά σας ο γιατρός αφού θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές επισκέψεις μέχρι να ολοκληρωθεί η επέμβαση σας. Αν είναι μακριά, τα συχνά «ταξίδια» που θα χρειαστεί να κάνετε στο ιατρείο του θα σας κάνουν να ξοδέψετε πολύ χρόνο αλλά και χρήμα, με αποτέλεσμα από κάποια φάση και μετά να κουραστείτε και απλά να σταματήσετε τις επισκέψεις στο μετεπεμβατικό στάδιο ή να «τρέξετε» το προεπεμβατικό. Και οι δύο αυτές επιλογές είναι πολύ επικίνδυνες, αφού στην ουσία δεν επιτρέπουν στον γιατρό να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Για να βρείτε τους πλαστικούς στο Περιστέρι, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πληκτρολογήσετε τον όρο «πλαστικός χειρουργός Περιστέρι» σε κάποια μηχανή αναζήτησης και να επεξεργαστείτε τα αποτελέσματα.

Μην πιστεύετε ότι όλοι πλαστικοί είναι ίδιοι

Πολλοί πιστεύουν ότι απλά και μόνο επειδή κάποιος έχει ένα πτυχίο στη πλαστική ιατρική μπορεί να κάνει οποιαδήποτε επέμβαση. Αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό, αφού ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για έναν γιατρό, έναν επιστήμονα που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους πιο «κλασικούς» συναδέλφους του. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, είναι ότι κάθε πλαστικός μετεκπαιδεύεται σε συγκεκριμένες επεμβάσεις, οπότε και ο όγκος της δουλειάς του αφορά κυρίως αυτές. Με άλλα λόγια, ο κάθε χειρουργός έχει μία ειδικότητα, οπότε αν θέλετε η επέμβαση σας να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ομαλά, θα πρέπει να βρείτε έναν που να ειδικεύεται στην επέμβαση σας.

Αν λοιπόν θέλετε να βρείτε ποιοι είναι οι πλέον ειδικοί για την επέμβαση σας στη περιοχή σας, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επαναλάβετε την αναζήτηση που αναφέραμε παραπάνω απλά προσθέτοντας και την επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Έτσι θα πάρετε αποτελέσματα από sites που είναι στη περιοχή σας και αναφέρουν συχνά την επέμβαση που θέλετε να κάνετε.

Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι ακριβές

Επικρατεί η αντίληψη ότι οι πλαστικές είναι ακριβές, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτές που τραβάνε τα φώτα της δημοσιότητας είναι πάντα αυτές των διασήμων, οπότε και πολλοί νομίζουν ότι – κυρίως λόγω κόστους – απευθύνονται σε αυτούς αποκλειστικά. Αυτό όμως δεν ισχύει καθόλου, ειδικά στις μέρες μας. Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι πλέον πάρα πολύ οικονομικές, οπότε είναι σε μεγάλο βαθμό προσιτές σε όλους, αρκεί φυσικά να μην θέλει κανείς να αλλάξει τα πάντα πάνω του. Η πτώση των τιμών οφείλεται τόσο στη πρόοδο της επιστήμης που έχει κάνει τις εν λόγω επεμβάσεις πιο γρήγορες και ασφαλείς αλλά και του μεγάλου ανταγωνισμού.