Πλαστικοί Χειρουργοί – Πάτρα

Πλαστικοί χειρουργοί στην Πάτρα

Η πλαστική χειρουργική πλέον δεν είναι πολυτέλεια. Δεν είναι κάτι που κάνουν μόνο οι αστέρες του σινεμά και του τραγουδιού. Στις μέρες μας, οποιοσδήποτε ή όποιαδηποτε μπορεί να αλλάξει οτιδήποτε θα ήθελε στην εμφάνιση του. Τα φυσικά ελαττώματα μας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας περιορίζουν και να μας εμποδίζουν να έχουμε την εικόνα που εμείς θέλουμε και οραματιζόμαστε για τον εαυτό μας. Το παν όμως για να έχουμε σωστά αποτελέσματα και η «μεταμόρφωση» μας να γίνει με τρόπο όσο το δυνατόν πιο φυσικό, είναι να απευθυνθούμε στον σωστό επαγγελματία.

Όταν μιλάμε για έναν πλαστικό χειρουργό, μιλάμε για κάτι παραπάνω από έναν απλό επαγγελματία. Στην ουσία είναι ένας άνθρωπος ο οποίος θα κάνει μία χειρουργική επέμβαση στο σώμα μας, η οποία μπορεί να μην είναι θέμα ζωής ή θανάτου, αλλά σίγουρα τα λάθος αποτελέσματα της θα επηρεάσουν αρνητικά κάποιους παράγοντες της ζωής μας και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να αποδειχθούν και μοιραία για την υγεία μας. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξουμε τον κατάλληλο γιατρό πριν να ξεκινήσουμε καν να μιλάμε για μία επέμβαση.

Η Πάτρα είναι μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδος και κατά συνέπεια, έχει πάρα πολλούς πλαστικούς χειρουργούς. Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι λόγω του γεγονότος ότι είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν να πάνε στη Πρωτεύουσα για να κάνουν την επέμβαση που χρειάζεται. Σε γενικές γραμμές κάτι τέτοιο δεν είναι καλό και θα πρέπει να αποφεύγεται αν είναι δυνατόν. Ας δούμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά γιατί η απόσταση πρέπει να παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή πλαστικού χειρουργού και σε ποιες περιπτώσεις μόνο μπορείτε να το παρακάμψετε.

Γιατί η απόσταση είναι τόσο σημαντική

Πολλοί πιστεύουν ότι μία πλαστική επέμβαση είναι μια σχετικά απλή υπόθεση η οποία μπορεί να διευθετηθεί μέσα σε δύο ή τρεις το πολύ επισκέψεις στον γιατρό. Αυτό φυσικά δεν ισχύσει σε καμία περίπτωση. Όπως είπαμε και παραπάνω, μπορεί να μην είναι θέμα ζωής και θανάτου, αλλά δεν παύει να είναι χειρουργική επέμβαση, οπότε θα πρέπει να παρθούν όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις για να μην υπάρξουν προβλήματα και επιπλοκές. Με άλλα λόγια, θα χρειαστούν αρκετές επισκέψεις στον γιατρό, τόσο πριν όσο και μετά την επέμβαση για να βεβαιωθεί ότι όλα πάνε όπως πρέπει. Γι’ αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό το ιατρείο του να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά σας. Δεν είναι άλλωστε σπάνιο φαινόμενο πολλοί να εγκαταλείπουν τις επισκέψεις στους γιατρούς απλά και μόνο επειδή βαριούνται να κάνουν τη διαδρομή ή δεν θέλουν να πληρώνουν συνέχεια τα ναύλα ή απλά δεν έχουν τον χρόνο για να κάνουν τη διαδρομή Πάτρα – Αθήνα.

Οι πλαστικοί χειρουργοί στην Πάτρα είναι αρκετοί και είναι και πολύ καλοί. Αυτό λοιπόν που εσείς θα πρέπει να κάνετε, είναι να βρείτε τον καλύτερο για τη περίπτωση σας με βάση την απόσταση από τον χώρο που σας ενδιαφέρει. Πριν από μερικά χρόνια, αυτό θα μπορούσε να γίνει μόνο με τον Χρυσό Οδηγό ανά χείρας και πολλά τηλέφωνα, σήμερα, χάρη στο διαδίκτυο, μπορείτε να βρείτε τον καλύτερο χειρουργό για σας μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Ας δούμε πως

Πώς να βρείτε τον καλύτερο χειρουργό κοντά σε σας

Πριν ξεκινήσετε την έρευνα σας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί ίδιοι. Ενώ όλοι έχουν την ίδια βασική εκπαίδευση και μπορούν δυνητικά να αναλάβουν οποιαδήποτε επέμβαση, οι περισσότεροι έχουν κάποια εξειδίκευση είτε λόγω της εμπειρίας τους είτε λόγω της εκπαίδευσης και του εξοπλισμού που διαθέτουν στο γραφείο ή τη κλινική τους. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε λοιπόν, είναι να βρείτε έναν γιατρό που να ειδικεύεται στη δική σας επέμβαση.

1: Βρείτε τον γιατρό για την επέμβαση σας

Όπως είπαμε και πριν, είναι πάρα πολύ εύκολο να βρείτε γιατρούς που να ειδικεύονται στην επέμβαση σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να πάτε στο Google ή σε κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης, να γράψετε την επέμβαση που σας ενδιαφέρει και από δίπλα να προσθέσετε το «Πάτρα». Ας πούμε για παράδειγμα ότι σας ενδιαφέρει μία ρινοπλαστική, τότε θα ανοίξετε το Google, θα πληκτρολογήσετε «πλαστικός χειρουργός ρινοπλαστική Πάτρα» και θα κάνετε την αναζήτηση. Τα αποτελέσματα που θα πάρετε θα είναι λιγότερα από αυτά για τον όρο «πλαστικός χειρουργός Πάτρα» και αυτό είναι φυσικό γιατί θα βλέπετε μόνο γιατρούς οι οποίοι αναφέρουν τις ρινοπλαστικές (ή όποια επέμβαση σας ενδιαφέρει) στην ιστοσελίδα τους.

Αφού λοιπόν βρήκατε τους γιατρούς στη πόλη που ειδικεύονται στη επέμβαση σας, θα πρέπει να βρείτε και ποιοι είναι οι πιο κοντινοί σας, αυτό μπορεί και πάλι να γίνει πολύ γρήγορα χάρη στο internet,

2: Βρείτε τον ειδικό που είναι πιο κοντά σε σας

Αφού λοιπόν βρείτε τους ειδικούς που σας ενδιαφέρουν, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δείτε την διεύθυνση των αποτελεσμάτων ώστε να πάρετε μία γενική εικόνα του που είναι. Ακόμη καλύτερα, οι περισσότερες μηχανές αναζήτησης, ανάμεσα της και η Google, παρέχουν τη δυνατότητα να δείτε στον χάρτη της Πάτρας ή οποιασδήποτε άλλης πόλης τα αποτελέσματα μιας αναζήτησης. Πατήστε λοιπόν στο εικονίδιο με τον χάρτη που θα εμφανισθεί στα αποτελέσματα. Οι κόκκινες τελίτσες είναι οι γιατροί που ταιριάζουν στις παραμέτρους της αναζήτησης σας. Το μόνο που μένει είναι να διαλέξετε αυτόν με τις καλύτερες κριτικές που είναι πιο κοντά στη τοποθεσία που σας ενδιαφέρει.

Πότε μπορείτε να παρακάμψετε την εγγύτητα

Όπως είπαμε και πριν, είναι πολύ σημαντικό να βρείτε έναν πλαστικό χειρουργό που να έχει εμπειρία κι εκπαίδευση στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Η Πάτρα έχει αρκετούς χειρουργούς, αλλά αν η επέμβαση που ψάχνετε να είναι λιγότερο συνηθισμένη, υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε κάποιον ειδικό στην πόλη. Δεδομένου ότι η υγεία μας είναι πάνω απ’ όλα, αυτή είναι η μόνη περίπτωση που μπορείτε να παρακάμψετε το κριτήριο της εγγύτητας. Πριν όμως πάρετε αυτή την απόφαση, να θυμάστε ότι δεν πρόκειται για μια απλή υπόθεση που θα τελειώσει με ένα ή δύο ταξίδια στην Αθήνα ή σε οποιαδήποτε άλλη πόλη (εννοείται ότι αν υπάρχει κατάλληλος γιατρός σε πιο κοντινή πόλη από την Αθήνα, είναι καλή ιδέα να τον προτιμήσετε), οπότε να είστε έτοιμοι να αναλάβετε αυτή τη σχετικά μακροχρόνια δέσμευση τόσο από άποψη χρονικού όσο και χρηματικού κόστους.