Πλαστικοί Χειρουργοί – Ξάνθη

Πλαστικοί χειρουργοί στη Ξάνθη

Οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν πλέον μπει για τα καλά στη ζωή μας και μπορούμε να πούμε ότι σε πολλές περιπτώσεις έχουν γίνει και μέρος της. Πλέον δεν είναι λίγοι αυτοί που ανοιχτά δηλώνουν ότι θα ήθελαν να κάνουν μία πλαστική για να διορθώσουν κάποιο πρόβλημα στην εμφάνιση τους, αλλά και αυτοί που παραδέχονται ευθέως ότι όντως έχουν κάνει. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από κει που οι πλαστικές θεωρούνταν μόνο προνόμιο των κατοίκων μεγάλων πόλεων, πλέον γίνονται και στην επαρχία και μάλιστα δημιουργούνται και σημαντικές αγορές γύρω από αυτές ακόμη και σε μικρές σχετικά πόλεις.

Η Ξάνθη σίγουρα δεν είναι μικρή πόλη, αφού είναι μία από τις μεγαλύτερες της Θράκης και αποτελεί σημαντικό αστικό κέντρο για τις γύρω περιοχές. Είναι λοιπόν αυτονόητο το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί πλαστικοί χειρουργοί τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στον ευρύτερο χώρο της Ξάνθης. Ωστόσο, πολλοί είναι οι κάτοικοι της Ξάνθης που απλά επιλέγουν να πάνε κάπου αλλού για να κάνουν μία πλαστική και μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που φθάνουν μέχρι την Αθήνα προκειμένου να εξασφαλίσουν τους καλύτερους γιατρούς ή τουλάχιστον αυτούς που νομίζουν ότι είναι οι καλύτεροι γιατροί. Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό λάθος για αρκετούς λόγους, ας δούμε τους πιο σημαντικούς.

Μία πλαστική δεν τελειώνει με μία επίσκεψη

Δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι μία πλαστική επέμβαση μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μόλις δύο ή τρεις το πολύ επισκέψεις. Θεωρούν ότι το προπαρασκευαστικό στάδιο μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε μία μόνο συνεδρία ενώ μετά την επέμβαση, δεν θα χρειαστεί να κάνουν καμία επίσκεψη στον γιατρό τους. Τίποτα από αυτά τα δύο δεν ισχύει. Μία επέμβαση έχει αρκετά στάδια, τόσο πριν όσο και μετά το χειρουργείο και πρέπει να γίνουν όλα ακριβώς όπως ορίζει ο γιατρός. Τα οικονομικά έξοδα και η μεγάλη χρονική διάρκεια των μετακινήσεων οδηγούν σε άρνηση ολοκλήρωσης των επισκέψεων και είναι η κύρια αιτία αποτυχίας επεμβάσεων και παρουσίασης επιπλοκών.

Πρέπει να γίνουν προσωπικές επισκέψεις σε γιατρούς πριν την τελική επιλογή

Ένα πράγμα που δεν γνωρίζουν πολλοί που ενδιαφέρονται να κάνουν μία πλαστική επέμβαση – άλλωστε οι επεμβάσεις αυτού του τύπου δεν είναι και καθημερινό φαινόμενο – είναι το γεγονός ότι η επιλογή γιατρού είναι πάρα πολύ σημαντική και φυσικά δεν μπορεί να γίνει στη τύχη. Ο εν λόγω γιατρός δεν αρκεί να είναι απλά καλός επιστήμονας, αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μία καλή συνεννόηση μαζί του και γενικά να καταλαβαίνει τον ασθενή, ειδικά σε ό,τι έχει να κάνει με την αισθητική και τις λεπτομέρειες της επέμβασης και το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό φυσικά είναι κάτι που μπορεί να γίνει μόνο μετά από επισκέψεις σε αρκετούς γιατρούς, προκειμένου να μπορέσει ο ασθενής να επιλέξει αυτόν που θα του ή της ταιριάζει καλύτερα. Εννοείται ότι δεν μπορούν να γίνουν πολλές επισκέψεις σε πλαστικούς που δεν είναι στην ίδια πόλη ή περιοχή με τον ενδιαφερόμενο.

Είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς γιατρό στη περιοχή του

Πολλοί που πηγαίνουν σε άλλη περιοχή από αυτή που ζουν για να κάνουν μία επέμβαση απλά πιστεύουν ότι δεν υπάρχουν πολλοί και καλοί γιατροί στη περιοχή τους. Η αλήθεια είναι ότι απλά ποτέ δεν τους έψαξαν. Με μία απλή έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί πλέον να βρει κανείς όλους τους γιατρούς της περιοχής του. Η έρευνα αυτή δεν απαιτεί πολλές γνώσεις και μπορεί να αποτελέσει την ιδανική αφετηρία για μία ευρύτερη «έρευνα αγοράς» που θα βοηθήσει πάρα πολύ στην επιλογή του πιο σωστού γιατρού. Το μόνο που πρέπει να κάνει κανείς, είναι να πάει στο Google ή σε κάποια άλλη μηχανή αναζήτησης και να γράψει «Ξάνθη (ή και κάποια άλλη περιοχή) πλαστικοί χειρουργοί» και να προσθέσει και την επέμβαση που τον ενδιαφέρει.