Πλαστικοί Χειρουργοί – Μεσολόγγι

Πλαστικοί χειρουργοί στο Μεσολόγγι

Οι πλαστικές επεμβάσεις μέχρι και πριν από λίγα χρόνια θεωρούνταν προνόμιο μόνο των πολύ εύπορων ανθρώπων. Αυτό γινόταν για δύο λόγους: ο πρώτος ήταν το γεγονός ότι το κόστος τους ήταν αρκετά μεγάλο και δυσπρόσιτο για τους περισσότερους. Ο άλλος λόγος ήταν ότι οι μόνες περιπτώσεις πλαστικών που ακούγονταν ήταν αυτές των διάσημων. Όσοι «απλοί άνθρωποι» κάνανε μία επέμβαση, απλά επέλεγαν να μην μιλήσουν γι’ αυτή καθώς οι πλαστικές ήταν ένα θέμα που ήταν λίγο – πολύ ταμπού. Τώρα ωστόσο τα πράγματα έχουν αλλάξει και οι πλαστικές σίγουρα δεν θεωρούνται μόνο προνόμιο των πλουσίων.

Στις μέρες μας παρατηρούμε ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι μιλάνε για τις πλαστικές και δηλώνουν πως έχουν ήδη κάνει ή σκέφτονται να κάνουν μία. Αυτό συμβαίνει επειδή πλέον οι πλαστικές επεμβάσεις δεν αποτελούν μυστήριο για λίγους καθώς πλέον όλοι μιλάνε ανοιχτά γι’ αυτές και υπάρχουν και πολλές πληροφορίες τόσο στο διαδίκτυο όσο και σε άλλες πηγές. Από την άλλη, οι τιμές έχουν μειωθεί αρκετά με αποτέλεσμα να μπορούν να σηκώσουν σχεδόν όλα τα πορτοφόλια τις περισσότερες επεμβάσεις.

Παρά το γεγονός ότι το κόστος των πλαστικών είναι πλέον σημαντικά χαμηλότερο απ’ ότι παλιά, δεν είναι λίγοι αυτοί που νομίζουν ότι είναι δυσβάσταχτο, χωρίς όμως να έχουν κάνει κάποια έρευνα. Αυτό το φαινόμενο είναι πιο έντονο σε πόλεις της επαρχίας, όπως είναι το Μεσολόγγι. Σε γενικές γραμμές, οι κάτοικοι του Μεσολογγίου αλλά και άλλων περιοχών της περιφέρειας, πιστεύουν ότι είτε δεν υπάρχουν πλαστικοί στη περιοχή τους, είτε ότι όσοι υπάρχουν είναι πολύ ακριβοί.

Για να πάρετε μία καλύτερη ιδέα για το κόστος μίας επέμβασης στο Μεσολόγγι και όχι μόνο, θα δούμε ποιοι είναι οι παράγοντες που επηρεάζουν το τελικό κόστος μίας επέμβασης.

Η αμοιβή του γιατρού

Εννοείται ότι ο πρώτος και ίσως ο πιο σημαντικός παράγοντας που θα καθορίσει το κόστος της επέμβασης είναι η αμοιβή του γιατρού. Εννοείται ότι ένας πλαστικός χειρουργός είναι ένας πολύ καταρτισμένος επιστήμονας, ο οποίος και δικαιούται να ζητάει αρκετά χρήματα για τις υπηρεσίες του. Τα καλά νέα είναι ότι οι αμοιβές των πλαστικών έχουν μειωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια επειδή έχει αυξηθεί ο ανταγωνισμός αλλά κι επειδή πλέον οι επεμβάσεις έχουν γίνει πιο απλές. Ακόμη καλύτερα νέα είναι το γεγονός ότι στο Μεσολόγγι και άλλες επαρχιακές πόλεις, οι γιατροί τείνουν να είναι συζητήσιμοι όσον αφορά τις τιμές, οπότε οι προσφορές τους δεν είναι «ακατέβατες».

Η απόσταση

Κάτι που δεν γνωρίζουν ή δεν καταλαβαίνουν πολλοί, είναι το γεγονός ότι μία πλαστική επέμβαση δεν ολοκληρώνεται σε μία μόνο συνεδρία ή επίσκεψη στον γιατρό. Χρειάζονται αρκετές επεμβάσεις τόσο πριν, όσο και μετά το χειρουργείο για να βεβαιωθούν όλοι ότι τα πράγματα πάνε καλά. Εννοείται ότι αν επιλέξετε έναν γιατρό που να είναι σε κάποια άλλη πόλη ή περιοχή και όχι στο Μεσολόγγι ή στη περιοχή στην οποία ζείτε, τότε θα πρέπει να πληρώσετε και αρκετά χρήματα στις μετακινήσεις, είτε αυτές θα είναι με το αυτοκίνητο σας είτε με κάποια μέσο συγκοινωνίας. Όπως και να έχει, θα πρέπει πάντα να θυμάστε ότι τόσο για το καλό της τσέπης σας όσο και για την καλή έκβαση της επέμβασης, όσο πιο κοντά στο σπίτι σας ο γιατρός, τόσο το καλύτερο.

Την νοσηλεία

Πολλές επεμβάσεις απαιτούν να γίνουν σε κάποια κλινική, ειδικά αν απαιτείται να γίνει τοπική νάρκωση. Σε αυτή τη περίπτωση θα πρέπει να υπολογίσετε και το κόστος της εισαγωγής καθώς και το κόστος του αναισθησιολόγου και των άλλων γιατρών που μπορεί να χρειαστεί να βοηθήσουν. Οι περισσότεροι πλαστικοί συνεργάζονται με κλινικές, οπότε και λαμβάνουν ειδικές τιμές και μπορούν να κάνουν καλύτερες τιμές στους πελάτες τους. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι πολλές επεμβάσεις είναι απλές και δεν απαιτούν εισαγωγή σε κλινική αλλά ούτε και ειδικό αναισθησιολόγο. Εννοείται ότι σε αυτή τη περίπτωση το κόστος είναι πολύ μικρότερο.