Μεσοθεραπεία

mesotherapeia

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη μεσοθεραπεία

Η πλαστική χειρουργική τα τελευταία χρόνια έχει στην κυριολεξία κάνει θαύματα. Χάρη στις τεράστιες προόδους της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να πετύχει καταπληκτικά αποτελέσματα και να βοηθήσει σχεδόν όλους τους ανθρώπους να αποκτήσουν την εικόνα για τον εαυτό τους που πάντα ονειρεύονταν.

mesotherapeia

Επιπλέον, το οικονομικό κόστος μιας πλαστικής επέμβασης πλέον είναι σαφώς μειωμένο κάνοντάς τες προσιτές σε μεγάλο κομμάτι του κόσμου, που μέχρι πριν από λίγα χρόνια ούτε που θα σκέφτονταν να κάνει μια πλαστική. Δεν είναι λοιπόν υπερβολή να πούμε ότι η ζήτηση για πλαστικές είναι πλέον μεγαλύτερη από ποτέ.

Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι ανασταλτικοί παράγοντες που κάνουν πολλούς να έχουν δεύτερες ή και τρίτες σκέψεις όσον αφορά το ενδεχόμενο να κάνουν μια πλαστική επέμβαση. Ο κυριότερος από αυτούς είναι φυσικά ο φόβος και η ανασφάλεια που προκαλεί η λέξη χειρουργείο. Δεν είναι λοιπόν λίγοι αυτοί που δεν θέλουν να πάρουν το ρίσκο ενός χειρουργείου, ειδικά αν αυτό γίνεται και με ολική αναισθησία, για να βελτιώσουν την εμφάνιση τους.

Τα καλά νέα είναι ότι πλέον υπάρχουν και πολλές μη επεμβατικές μέθοδοι και τεχνικές που μπορούν να δώσουν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα χωρίς πόνο και χωρίς να ακουμπήσει νυστέρι το δέρμα του ασθενή. Η μεσοθεραπεία είναι σίγουρα η πιο διάσημη και αποτελεσματική από αυτές τις μεθόδους.

Τι είναι η μεσοθεραπεία

Ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα όσων ενδιαφέρονται για μια μη επεμβατική αισθητική επέμβαση είναι το «τι είναι η μεσοθεραπεία και πόσο κοστίζει;». Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι το γεγονός ότι ο όρος μεσοθεραπεία δεν αναφέρεται σε μια συγκεκριμένη επέμβαση, αλλά σε μια γενικότερη κατηγορία μη επεμβατικών μεθόδων. Η μεσοθεραπεία λοιπόν είναι μια ιατρική τεχνική κατά την οποία γίνεται έγχυση μιας μικρής ποσότητας ενός ειδικά προσαρμοσμένου μείγματος συμβατικών ή ομοιοπαθητικών φαρμακευτικών σκευασμάτων, βιταμινών, μετάλλων, αμινοξέων και ένζυμων στο μεσόδερμα, δηλαδή το μεσαίο στρώμα του δέρματος, απ’ όπου πηγάζει και το όνομα της.

Οι πολύ μικρές δόσεις αυτού του μείγματος, χορηγούνται χρησιμοποιώντας ειδικές σύριγγες με μικροσκοπικές βελόνες σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος, ανάλογα με την κατάσταση ή το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται με τη θεραπεία. Εννοείται ότι ο πόνος και η ενόχληση που αισθάνεται ο ασθενής κατά τη διαδικασία είναι ελάχιστος έως και αμελητέος και αυτός είναι ο κύριος λόγος που η συγκεκριμένη μέθοδος είναι τόσο δημοφιλής και «περιζήτητη».

Η μεσοθεραπεία δεν έχει εφαρμογή μόνο στη πλαστική ιατρική και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία πολλών και διάφορων ασθενειών και επώδυνων ιατρικών καταστάσεων. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται και σε τομείς της ιατρικής όπως η καταπολέμηση αθλητικών κακώσεων, η αποκατάσταση των μαλλιών, η καταπολέμηση της αλωπεκίας. Υπάρχουν πολλοί τρόπο για να γίνει μια μεσοθεραπεία για αισθητικούς λόγους και όλοι είναι αναίμακτοι και σχεδόν τελείως ανώδυνοι. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους πιο δημοφιλείς οι οποίοι είναι η μεσοθεραπεία με υαλουρονικό οξύ, η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία, η μεσοθεραπεία με ρόλερ, η ενέσιμη μεσοθεραπεία, η μεσοθεραπεία με βλαστοκύτταρα, η μεσοθεραπεία με πλάσμα και η μεσοθεραπεία με βιταμίνη C.

mesotherapeia

Όσον αφορά το κόστος της μεσοθεραπείας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η τιμή διαφέρει ανάλογα με τον ασθενή και την μέθοδο που θα ακολουθηθεί. Για το πόσο κοστίζει η μεσοθεραπεία θα μιλήσουμε εκτενέστερα λίγο αργότερα.

Τι μπορεί να επιτύχει η αισθητική μεσοθεραπεία

Η αισθητική μεσοθεραπεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας, τη μείωση του λίπους του σώματος, τη διαμόρφωση ή σμίλευση του σώματος μέσω της απώλειας βάρους και αδυνάτισμα, την αναζωογόνηση του προσώπου και την εξαφάνιση των μαξιλαριών λίπους στη περιοχή των ματιών. Επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπεία σώματος, μαλλιών, προσώπου και ματιών η οποία και θα κάνει την επιδερμίδα στη συγκεκριμένη περιοχή πιο σφριγηλή, ενυδατωμένη και νεανική.

Πως γίνεται η μεσοθεραπεία

Δεδομένου ότι όπως είπαμε και πριν οι τεχνικές και οι μέθοδοι μεσοθεραπείας είναι πολλές, δεν υπάρχει ένας συγκεκριμένος τρόπος με τον οποίο να γίνεται η όλη διαδικασία. Εδώ θα δούμε αναλυτικά πως γίνονται οι πιο δημοφιλείς και συχνές μορφές μεσοθεραπείας για να αποκτήσετε μια καλή εικόνα για τη θεραπεία.

Ενέσιμη μεσοθεραπεία

Η λεγόμενη τυπική τεχνική μεσοθεραπείας, αυτή που γίνεται με ενέσεις δηλαδή, πρέπει να γίνεται πάντα από έναν ειδικό γιατρό ο οποίος να έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση και κατάρτιση για την εκτέλεση της μεσοθεραπείας. Η τυπική τεχνική μεσοθεραπείας γίνεται ως εξής: χρησιμοποιώντας μια σύριγγα με πολύ λεπτή βελόνα (παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται για τις ενέσεις Botox), ο γιατρός εγχέει στο μεσόδερμα το μείγμα φαρμάκων και ουσιών που έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη θεραπεία της κατάστασής του κάθε ασθενή. Οι βελόνες διεισδύουν στο δέρμα σε πολύ μικρό βάθος, πράγμα που σημαίνει και ότι είναι ελάχιστα επώδυνες.

μεσοθεραπεία

Ο αριθμός των ενέσεων και η ισχύς της φαρμακευτικής αγωγής καθορίζεται σε ατομική βάση, ανάλογα δηλαδή με τον κάθε ασθενή και την γενική κατάσταση της υγείας του. Σε γενικές γραμμές μια θεραπεία μεσοθεραπείας ολοκληρώνεται μέσα σε δέκα έως δεκατέσσερις (10 – 14) συνεδρίες, ανάλογα με τη θέση και το μέγεθος της περιοχής του σώματος στην οποία θα γίνει η θεραπεία. Οι ενέσεις γίνονται σε μικρές αποστάσεις μεταξύ τους (περίπου ανά μία ίντσα κατά μήκος της περιοχής η οποία θεραπεύεται) και κάθε ένεση περιέχει μια πολύ μικρή δόση του προαναφερθέντος μείγματος.

Σε ορισμένους ασθενείς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνική των «πολλαπλών τσιμπημάτων» κατά την οποία γίνονται πολλές πολύ γρήγορες και πολύ επιφανειακές ενέσεις σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία του σώματος. Η τεχνική των «πολλαπλών τσιμπημάτων» μπορεί να εφαρμοσθεί από τον γιατρό είτε χειροκίνητα είτε με ένα ειδικά σχεδιασμένο σύστημα παροχής. Μετά τις ενέσεις, το λίπος γαλακτωματοποιείται (διαλύεται) σε λιπαρά οξέα και είτε καίγεται από τον οργανισμό για να παράγει ενέργεια, είτε μεταβολίζεται με κάποιον άλλο τρόπο.

Το χρονικό διάστημα μεταξύ των συνεδριών και το μικρό μέγεθος των δόσεων του μείγματος που χορηγείται ανά συνεδρία, δίνουν στον γιατρό και τον ίδιο τον ασθενή την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να παρακολουθήσουν την πορεία και τα αποτελέσματά της μεσοθεραπείας. μια τυπική συνεδρία μεσοθεραπείας με ενέσεις είναι συνήθως χρονοβόρα καθώς μπορεί να χρειαστούν πάνω από εκατό τσιμπήματα για να καλυφθεί ολόκληρη η περιοχή την οποία εμφανίζεται το πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Ως αποτέλεσμα, ο φόβος των ασθενών είναι ένα συχνό φαινόμενο. Στους ασθενείς που δεν έχουν υψηλή αντοχή στον πόνο ο γιατρός πιθανότατα θα χρησιμοποιήσει μια τοπική αναισθητική κρέμα δέρματος πριν να ξεκινήσει τις ενέσεις σε κάθε συνεδρία.

Ένα άλλο σοβαρό μειονέκτημα της μεσοθεραπείας με ενέσεις είναι η εμφάνιση πολλών κόκκινων σημαδιών από τσιμπήματα στο δέρμα των περιοχών που γίνονται οι ενέσεις. Το δέρμα των περιοχών αυτών μπορεί να γίνει ζεστό και κόκκινο ενώ τα προαναφερθέντα κόκκινα σημαδάκια μπορεί να αιμορραγούν και λίγο. Πολλοί παρομοιάζουν τη μεσοθεραπεία με ενέσεις με το τσίμπημα από εκατοντάδες κουνούπια.

Μη ενέσιμη μεσοθεραπεία

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η μεσοθεραπεία μπορεί να γίνει και χωρίς ενέσεις σε κάποιες περιπτώσεις. Στην ουσία το ειδικό μείγμα που αναφέραμε παραπάνω αλείφεται στο δέρμα ώστε να απορροφηθεί φυσικά και να φθάσει εκεί που πρέπει. Στη μεσοθεραπεία χωρίς ενέσεις μπορεί να γίνει και χρήση κάποιου ειδικού ιατρικού μηχανήματος. Σε κάθε περίπτωση, ο πλαστικός είναι αυτός που θα κρίνει αν στον ασθενή με βάση τις ανάγκες και το ιστορικό του πρέπει να γίνει ενέσιμη ή μη ενέσιμη μεσοθεραπεία.

Μεσοθεραπεία προσώπου

Η μεσοθεραπεία στο πρόσωπο είναι η πιο παλιά μορφή μεσοθεραπείας αφού έγινε για πρώτη φορά το 1960. Είναι γνωστή και με το όνομα μεσοθεραπεία για σύσφιξη προσώπου αφού σκοπός της είναι να γίνει η επιδερμίδα πιο σφριγηλή και να περιοριστούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα σημάδια της παρόδου του χρόνου, οπότε και το πρόσωπο να αποκτήσει μια πιο νεανική όψη. Με άλλα λόγια, είναι μια πιο ήπια εκδοχή του λίφτινγκ προσώπου, χωρίς τομές και χειρουργείο.

Η θεραπεία μπορεί να γίνει είτε ενέσιμα είτε όχι. Αν αναρωτιέστε τι είναι η μη ενέσιμη μεσοθεραπεία προσώπου, αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι γίνεται με ειδικά σκευάσματα και ιατρικά μηχανήματα και χωρίς καθόλου ενέσεις, οπότε είναι τελείως επώδυνη και λιγότερο «τρομακτική» από την ενέσιμη. Η επιλογή μεθόδου έγκειται πάντα στις εκτιμήσεις του γιατρού.

Μεσοθεραπεία για τη κυτταρίτιδα

mesotherapeia kitaritida

Όπως σίγουρα θα γνωρίζετε, η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση του δέρματος η οποία επηρεάζει πάνω από το 90% των γυναικών, ανεξάρτητα από το βάρος ή την ηλικία τους. Το κύριο χαρακτηριστικό της κυτταρίτιδας είναι η ανομοιόμορφη και γεμάτη «καρούμπαλα» και «λακκάκια» εμφάνιση του δέρματος η οποία συναντάται συνήθως στους γοφούς, τους γλουτούς, τα πόδια και τη περιοχή της περιφέρειας. Αυτό συμβαίνει όταν οι ζώνες του συνδετικού ιστού (διαφράγματα) που συγκρατούν κάποιες περιοχές του δέρματος και παγιδεύουν το λίπος που βρίσκεται εκεί, ενώ δεν το κάνουν αυτό σε άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα αυτές να φουσκώνουν προς τα έξω και να δίνουν στην επιδερμίδα την ανεπιθύμητη εμφάνιση «φλοιού πορτοκαλιού».

Η μεσοθεραπεία για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι ίσως μια από τις πιο δημοφιλείς θεραπείες του είδους. Το μείγμα ουσιών που θα χρησιμοποιηθεί για τη μεσοθεραπεία αυτού του τύπου εξαρτάται από το στάδιο και την έκταση της κυτταρίτιδας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά στάδια κυτταρίτιδας και καθένα από αυτά συνήθως απαιτεί διαφορετική μεταχείριση και αντιμετώπιση:

Στάδιο 0: Καθόλου ορατή κυτταρίτιδα, ακόμα και όταν το δέρμα είναι τσιμπημένο.

Στάδιο 1: Καθόλου ορατή κυτταρίτιδα όταν η γυναίκα στέκεται ή είναι ξαπλωμένη. Ωστόσο, κυτταρίτιδα μπορεί να γίνει ορατή όταν το δέρμα είναι τσιμπημένο.

Στάδιο 2: Ορατή κυτταρίτιδα όταν η γυναίκα στέκεται όρθια, αλλά όχι όταν είναι ξαπλωμένη.

Στάδιο 3: Ορατή κυτταρίτιδα ανεξάρτητα από το αν η γυναίκα είναι όρθια ή ξαπλωμένη.

Η μεσοθεραπεία για τη κυτταρίτιδα μπορεί να γίνει είτε με ενέσεις είτε και χωρίς. Με την ενέσιμη μεσοθεραπεία γίνεται λιποδιάλυση σε μεγάλο βαθμό και συνήθως εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που χρειάζεται εκτεταμένη θεραπεία. Η μη ενέσιμη γίνεται σε πιο ήπιες περιπτώσεις. Εννοείται ότι στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται και ο αντίστοιχος εξοπλισμός ο οποίος είναι εξειδικευμένος και αρκετά ακριβός, γι’ αυτό και τα αποτελέσματα του είναι μεν θεαματικά αλλά το κόστος τους μπορεί να είναι μεγάλο.

Εδώ να τονίσουμε ότι συχνά πολλοί μπερδεύουν την μεσοθεραπεία κυτταρίτιδας με μεσοθεραπεία για αδυνάτισμα, κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η μεσοθεραπεία δεν μπορεί να κάνει κάποιον να χάσει βάρος και δεν είναι θεραπεία για τη παχυσαρκία. Αυτό που μπορεί να κάνει είναι να βελτιώσει την εικόνα του σώματος κάποιου που έχει συσσωρευμένο λίπος σε συγκεκριμένες περιοχές του σώματος του, ακόμη και μετά από δίαιτα και ειδική γυμναστική. Αν πάσχετε από προβλήματα υγείας που σχετίζονται με το βάρος, η μεσοθεραπεία δεν είναι λύση.

Μεσοθεραπεία ματιών

Οι σακούλες, οι μαύροι κύκλοι, οι γραμμές και οι ρυτίδες στη περιοχή των ματιών είναι μερικά από τα πιο συχνά προβλήματα που μπορεί να έχει μια γυναίκα στη συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου αλλά και στο πρόσωπο της γενικότερα. Τα περισσότερα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην αγορά στοχεύουν στη πρόληψη του προβλήματος αλλά η επίλυση του είναι κάτι που δεν μπορούν να πετύχουν. Η μεσοθεραπεία στα μάτια συνήθως είναι μη ενέσιμη και γίνεται με ένα μείγμα ουσιών όπως το υαλουρονικό οξύ και η βιταμίνη C οι οποίες και αναζωογονούν την περιοχή και απομακρύνουν τα σημάδια του χρόνου. Η τιμή της μεσοθεραπείας ματιών εξαρτάται από το μείγμα της θεραπείας, το αν θα γίνει χρήση κάποιου ειδικού μηχανήματος για την καλύτερη διείσδυση του μείγματος και φυσικά από τον αριθμό των συνεδριών.

Μεσοθεραπεία σώματος

Η μεσοθεραπεία σώματος μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος αντιμετωπίζει πρόβλημα χαλάρωσης ή έχει επιδερμίδα με όψη φλοιού πορτοκαλιού. Στην ουσία αποτελεί μία παραλλαγή της μεσοθεραπείας για τη καταπολέμηση κυτταρίτιδας και γίνεται σχεδόν πάντα ενέσιμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να γίνει και με τη μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας η οποία βασίζεται στα ερυθρά αιμοπετάλια του αίματος του ασθενή κι έχει πολύ γρήγορα και θεαματικά αποτελέσματα. Για την εν λόγω μέθοδος θα μιλήσουμε αναλυτικά αργότερα.

mesotherapeia κοιλιά

Μεσοθεραπεία PRP

Η μεσοθεραπεία PRP είναι γνωστή και σαν μεσοθεραπεία με πλάσμα ή αυτόλογη μεσοθεραπεία και χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση προβλημάτων στη περιοχή γύρω από τα μάτια, στο τριχωτό της κεφαλής και σε διάφορα σημεία του σώματος. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ότι εκμεταλλεύεται τις τεράστιες θεραπευτικές και αντιγηραντικές ιδιότητες των ερυθρών αιμοσφαιρίων του αίματος μας για να πετύχει θεαματικά αποτελέσματα σε μικρό χρόνο και με απόλυτη ασφάλεια. Εννοείται ότι το πλάσμα του αίματος και τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι ουσίες που δεν μπορούν να κατασκευαστούν σε εργαστήρια, οπότε πρέπει να τις «προσφέρει» ο ίδιος ο ασθενής.

Για να γίνει μια μεσοθεραπεία PRP θα γίνει πρώτα μια αιμοληψία από τον ασθενή και στη συνέχεια το αίμα του θα τοποθετηθεί σε φυγόκεντρο για να ξεχωρίσει το πλάσμα και τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Στην συνέχεια ο γιατρός θα κάνει ενέσιμες εγχύσεις στις προβληματικές περιοχές. Μετά τις ενέσεις ο γιατρός είναι πολύ πιθανό να εφαρμόσει μια ειδική αλοιφή PRP μεσοθεραπείας στη περιοχή για να γίνει ακόμη πιο γρήγορα η επούλωση της.

Πρόκειται για μία αρκετά περίπλοκη μορφή μεσοθεραπείας και με σχετικά μεγάλο κόστος, αλλά τα αποτελέσματα της είναι εγγυημένα και πάρα πολύ θεαματικά. Εννοείται ότι ο πλαστικός σας θα κρίνει αν και κατά πόσο είστε ιδανικός υποψήφιος γι’ αυτή τη μέθοδο και ποιες εναλλακτικές έχετε.

Μεσοθεραπεία γλουτών

Οι γλουτοί είναι άλλο ένα μέρος του σώματος στο οποίο παρατηρούνται έντονα φαινόμενα χαλάρωσης του δέρματος αλλά και συσσώρευσης λίπους. Η μεσοθεραπεία γλουτών εννοείται πως έχει σαν σκοπό να περιορίσει αυτά τα φαινόμενα και να κάνει το δέρμα όσο το δυνατόν πιο λείο και σφριγηλό. Στην ουσία η μεσοθεραπεία στους γλουτούς είναι ένα παρακλάδι της μεσοθεραπείας για κυτταρίτιδα. Γίνεται σχεδόν αποκλειστικά ενέσιμα – μόνο σε πολύ ήπιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και μη ενέσιμη θεραπεία – και μπορεί να γίνει και με την μέθοδο PRP που περιγράψαμε προηγουμένως. Όπως και με τη τιμή για μεσοθεραπεία για κυτταρίτιδα, το κόστος της θεραπείας εξαρτάται από το μέγεθος του προβλήματος.

Μεσοθεραπεία λαιμού

Ο λαιμός είναι άλλο ένα σημείο του σώματος στο οποίο παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος και «κρέμασμα» εξαιτίας της απώλειας της ελαστικότητας του δέρματος η οποία και οφείλεται στη μείωση της παραγωγής ουσιών όπως το υαλουρονικό οξύ και η ελαστίνη από τον οργανισμό μας. Το κοκτέιλ της μεσοθεραπείας που χρησιμοποιείται στο λαιμό είναι πλούσιο σε υαλουρονικό οξύ, οργανικό πυρίτιο κι ελαστίνη για να συσφίξει το δέρμα και να το επαναφέρει όσο το δυνατόν πιο κοντά στη πρότερη κατάσταση του. Στην ουσία είναι ένα είδος αναίμακτου λίφτινγκ μικρής κλίμακας.

Μεσοθεραπεία με πλάσμα

Πρόκειται στην ουσία για άλλο όνομα της μεθόδου PRP το οποίο χρησιμοποιούν ακόμη κάποιοι πλαστικοί χειρουργού κυρίως για να μην μπερδεύονται οι υποψήφιοι ασθενείς τους, οπότε ισχύει κι εδώ ότι ισχύει κι εκεί. Με βάση αυτά λοιπόν, σας παραπέμπουμε στην αντίστοιχη παράγραφο.

Μεσοθεραπεία για ακμή

Η ακμή είναι ένα πρόβλημα που βασανίζει πολλούς εφήβους και όχι μόνο αφού μπορεί να παρουσιαστεί και σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας. Το μεγάλο πρόβλημα αυτής της δύσκολης ιατρικής κατάστασης δεν είναι τόσο τα ίδια τα σπυράκια που δημιουργούνται όσο οι ουλές που μένουν μετά την υποχώρηση τους και οι οποίες μπορεί να μείνουν και για πάντα στο πρόσωπο, αλλοιώνοντας σημαντικά την όψη του. Η μεσοθεραπεία μπορεί να προσφέρει στο πρόσωπο συστατικά τα οποία θα τονώσουν την ανάπλαση του και γενικά θα προλάβουν την επανεμφάνιση της ακμής. Συχνά προτιμάται η μέθοδος της μη ενέσιμης αυτόλογης μεσοθεραπείας, για εγγυημένα αποτελέσματα με μεγάλη ασφάλεια.

Μεσοθεραπεία μαλλιών

Το πέρασμα του χρόνου τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες φέρνει δυστυχώς προβλήματα στο τριχωτό της κεφαλής. Στη περίπτωση των ανδρών, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι φυσικά η τριχόπτωση η οποία μπορεί και να είναι πάρα πολύ έντονη σε πολλές περιπτώσεις. Οι γυναίκες από την άλλη μπορούν να δουν τα μαλλιά τους να χάνουν την λάμψη και το χρώμα τους από σχετικά μικρές ηλικίες και βιώνουν και αυτές το πρόβλημα της τριχόπτωσης αλλά σε πολύ μικρότερο βαθμό από τους άνδρες.

mesotherapeia mallion

Με τη μεσοθεραπεία στα μαλλιά μπορεί να εφαρμοστεί στο τριχωτό της κεφαλής ένα ειδικό μείγμα φυσικών συστατικών που θα επαναφέρει την υγεία και την ζωντάνια των μαλλιών και θα σταματήσει στην τριχόπτωση. Στη περίπτωση των γυναικών η μεσοθεραπεία είναι συνήθως μη ενέσιμη και γίνεται με ειδικά προϊόντα και ίσως και με κάποια μέθοδο αυτόλογης θεραπείας. Όσον αφορά τους άνδρες, στις περισσότερες περιπτώσεις γίνεται ενέσιμη θεραπεία. Η τιμή της μεσοθεραπείας μαλλιών είναι σχεδόν πάντα αρκετά λογική και ειδικά για τους άνδρες, είναι πολύ χαμηλότερη από αυτή της μεταμόσχευσης ή προσθετικής μαλλιών.

Πιθανές παρενέργειες

Δεν υπάρχει κάποια ιατρική διαδικασία που να μην έχει κάποιες πιθανές παρενέργειες, όσο απλή και αν είναι. Το ίδιο ισχύει και για τη μεσοθεραπεία με τη μόνη εξαίρεση ότι οι όποιες παρενέργειες είναι πολύ ήπιες και παροδικές και αρκετά σπάνιες. Ο λόγος που το λέμε αυτό είναι το γεγονός ότι το κοκτέιλ της μεσοθεραπείας περιέχει πάντα απολύτως φυσικά συστατικά.

Η πιο πιθανή παρενέργεια είναι να υπάρχει λίγο πρήξιμο ή αιματάκι στη περιοχή όπου έγιναν αρκετά τσιμπήματα με τη σύριγγα στα πλαίσια μιας ενέσιμης θεραπείας. Αυτό είναι κάτι το απόλυτα φυσιολογικό και θα περάσει από μόνο του. Επίσης, ακόμη και στη περίπτωση μη ενέσιμης θεραπείας μπορεί να παρατηρηθεί κοκκίνισμα και φαγούρα στη περιοχή της θεραπείας, αλλά πάλι είναι κάτι φυσιολογικό που θα περάσει την επόμενη μέρα.

Τι πρέπει να προσέξετε μετά από τις συνεδρίες μεσοθεραπείας

Παρακάτω θα δούμε κάποιους γενικούς περιορισμούς που ισχύουν για κάποιο διάστημα μετά από μία συνεδρία μεσοθεραπείας. Ο γιατρός σας θα σας ενημερώσει για τυχόν άλλους περιορισμούς που να σχετίζονται με την περιοχή της θεραπείας σας και άλλους ειδικούς παράγοντες.

    • Αποφύγετε την έντονη άσκηση για σαράντα οκτώ (48) ώρες μετά τη συνεδρία.
    • Αποφύγετε τα ζεστά ντους για έξι έως οκτώ (6-8) ώρες μετά τη συνεδρία.
    • Αποφύγετε την εφαρμογή μακιγιάζ για περίπου τέσσερις (4) ώρες μετά τη συνεδρία.
    • Χρησιμοποιήστε φαρδιά ρούχα γύρω από την περιοχή της θεραπείας αμέσως μετά τις ενέσεις.

Όπως μπορείτε να δείτε, οι περιορισμοί είναι σχεδόν ανύπαρκτοι και δεν θα επηρεάσουν σχεδόν καθόλου τη ζωή σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν όλοι αφορούν τις ενέσιμες μεσοθεραπείες, οπότε αν η δική σας είναι μη ενέσιμη, είναι λογικό να έχετε και πολύ λιγότερους περιορισμούς.

Πόσο κοστίζει μια μεσοθεραπεία;

Όπως είπαμε και πριν, δεδομένου ότι με τον όρο μεσοθεραπεία εννοούμε μια ευρεία γκάμα επεμβάσεων είναι ιδιαίτερα δύσκολο να δώσουμε κάποιο εύρος τιμών. Το κόστος της μεσοθεραπείας εξαρτάται πάντα από το είδος της αλλά και από το εύρος της. Με άλλα λόγια, η κάθε περίπτωση είναι ειδική και το κόστος που προκύπτει γι’ αυτή είναι μοναδικό, οπότε και είναι δύσκολο να κάνει κανείς ακριβείς προβλέψεις κι εκτιμήσεις.

Αφού κατασταλάξετε στο ποια μεσοθεραπεία θέλετε να κάνετε, καλό είναι να κάνετε μια έρευνα στους πλαστικούς της περιοχής σας για να μιλήσετε μαζί σας σχετικά με το κόστος, να τους ζητήσετε δηλαδή μια προσφορά για μεσοθεραπεία προσώπου, για παράδειγμα. Εννοείται ότι όσο πιο μεγάλη είναι η πόλη σας, τόσο περισσότερες θα είναι και οι επιλογές σας, οπότε είναι σίγουρο ότι θα βρείτε και κάποια τιμή που να ταιριάζει στο πορτοφόλι σας. Πάντα όμως θα πρέπει να εμπιστεύεστε τη κρίση των γιατρών, ειδικά όταν σας συνιστούν ή απορρίπτουν κάποιες μεσοθεραπείες.