Πλαστικοί Χειρουργοί – Μαρούσι

Πλαστικοί χειρουργοί στο Μαρούσι

Πλέον είναι γεγονός ότι πολλά άτομα ασχέτως φύλου και ηλικίας ενδιαφέρονται για να κάνουν μία πλαστική επέμβαση. Ο λόγος που υπάρχει αυτό το έντονο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι οι πλαστικές έχουν γίνει είναι πολύ πιο ασφαλείς απ’ ότι παλιότερα καθώς οι γιατροί αποκτούν πολύ καλύτερη κατάρτιση και πλέον έχει κάνει μεγάλα και σημαντικά βήματα η τεχνολογία που σχετίζεται με αυτόν τον κλάδο. Η πλαστική χειρουργική πλέον δεν θεωρείται «ο φτωχός συγγενής» της κλασικής ιατρικής και οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν πλέον τον σεβασμό και την αναγνώριση που τους αξίζει. Ο κλάδος πλέον έχει μεγάλο κύρος και βλέπουμε ότι είναι πολλοί οι αριστούχοι που επιλέγουν την εν λόγω ειδικότητα, τόσο λόγω της μεγάλης δημοτικότητας της όσο και λόγω του γεγονότος ότι είναι πολύ καλό να κάνει τους ανθρώπους να λάμπουν και να γίνονται πιο όμορφοι.

Επιπλέον, οι επεμβάσεις αυτού του είδους έχουν γίνει σαφώς πιο οικονομικές και κατά συνέπεια, είναι πολύ προσιτές για όλα τα βαλάντια. Το κόστος μίας απλής πλαστικής πλέον είναι μόλις μερικές χιλιάδες Ευρώ ενώ συγκεκριμένες μικροεπεμβάσεις μπορεί να κοστίζουν και κάτω από χίλια. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ο μεγάλος ανταγωνισμός που υπάρχει στον κλάδο αφού ακόμη και οι πλαστικοί χειρουργοί στο Μαρούσι θα λέγαμε πως είναι πολλοί. Επίσης, όπως είπαμε και πριν η τεχνολογία αλλά και η επιστήμη έχουν κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια οπότε και οι επεμβάσεις γίνονται γρηγορότερα και με λιγότερα έξοδα.

Όπως και να έχει, αν θέλετε να κάνετε μία πλαστική, καλό είναι να θυμάστε ότι οι επεμβάσεις αυτές δεν αποτελούν πια προνόμιο μόνο των πλουσίων αλλά είναι προσιτές σε όλον τον κόσμο, οπότε η ομορφιά που πάντα ονειρευόσασταν και η αυτοπεποίθηση που θα τη συνοδεύσει δεν είναι πια άπιαστα όνειρα. Ωστόσο το κόστος μίας επέμβασης μπορεί να μην είναι πλέον ιδιαίτερα μεγάλο, δεν είναι όμως και μηδαμινό, όπως είπαμε και παραπάνω. Γενικά, οι καιροί είναι δύσκολοι όπως όλοι ξέρουμε, οπότε είναι καλό να εξοικονομούμε λεφτά όταν μπορούμε, ακόμη και αν μιλάμε για μία πλαστική επέμβαση.

Σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το όνειρο μας για μία πλαστική. Θα πρέπει όμως να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προσπαθήσουμε να περιορίσουμε το κόστος της επέμβασης όσο το δυνατόν πιο πολύ. Πώς θα γίνει όμως αυτό; Ας δούμε μερικές συμβουλές για να κάνετε την επέμβαση που πάντα θέλατε στο Μαρούσι ή οποιαδήποτε άλλη πόλη με το μικρότερο κόστος.

Δεν χρειάζεται να βρείτε γιατρό μακριά από τη περιοχή σας

Μπορεί το Μαρούσι να είναι ένα από τα πιο γνωστά προάστια της Αθήνας  και να έχει αρκετούς πλαστικούς, ωστόσο πολλοί από τους ανθρώπους που μένουν εκεί είτε δεν ξέρουν ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός πλαστικών στη περιοχή τους, είτε απλά δεν νοιάζονται γι’ αυτό.  Οι περισσότεροι Μαρουσιώτες προτιμούν να ταξιδεύουν συχνά πυκνά στο Κέντρο της Αθήνας ή ακόμη και σε άλλα προάστια, γιατί πιστεύουν πως εκεί θα βρουν τους καλύτερους χειρουργούς. Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό σφάλμα.

Κάτι που πολλοί που θέλουν να κάνουν πλαστικές επεμβάσεις απλά αγνοούν, είναι το γεγονός πως όλοι οι ειδικοί συμφωνούν ότι είναι πολύ σημαντικό να είναι κοντά στον ασθενή ο πλαστικός χειρουργός αφού θα χρειαστεί να γίνουν αρκετές επισκέψεις μέχρι να ολοκληρωθεί η επέμβαση με επιτυχία. Αν ο γιατρός είναι μακριά, τα συχνά «ταξίδια» που θα χρειαστεί να κάνει ο ασθενής, θα τον κάνουν να νιώθει ότι ξοδεύει πολύ χρόνο αλλά και χρήμα, με αποτέλεσμα μετά από κάποιο σημείο να κουραστεί και απλά να σταματήσει τις επισκέψεις στο μετεπεμβατικό στάδιο ή να «τρέξει» το προεπεμβατικό. Και οι δύο αυτές επιλογές είναι κρύβουν πολλούς κινδύνους, αφού στην ουσία δεν επιτρέπουν στον γιατρό να κάνει σωστά τη δουλειά του.

Για να βρείτε τους πλαστικούς στο Μαρούσι, μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο, αλλά αρκεί να πληκτρολογήσετε τον όρο «πλαστικός χειρουργός Μαρούσι» σε κάποια μηχανή αναζήτησης και στη συνέχεια να επεξεργαστείτε τα αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό να επιλέξετε τη σωστή ειδικότητα

Μία συχνή παρανόηση που επικρατεί σε όσους ενδιαφέρονται για μία πλαστική είναι η αντίληψη ότι απλά και μόνο επειδή ένας γιατρός έχει ένα πτυχίο στη πλαστική ιατρική μπορεί να κάνει με μεγάλη επιτυχία όλες τις επεμβάσεις. Αυτό ισχύει σε κάποιο βαθμό, αφού ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για γιατρούς και για επιστήμονες με καταξίωση που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους πιο «κλασικούς» συναδέλφους τους. Αυτό που πρέπει να έχετε στο μυαλό σας, είναι ότι κάθε πλαστικός εκπαιδεύεται και καταρτίζεται σε συγκεκριμένες επεμβάσεις, οπότε και ο μεγαλύτερος όγκος της δουλειάς του σχετίζεται κυρίως με αυτές. Με άλλα λόγια, ο κάθε χειρουργός έχει κάποιες ειδικότητες, οπότε αν θέλετε η επέμβαση σας να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, ομαλά και οικονομικά (ταχύτητα + αποτελεσματικότητα = μικρότερο κόστος), θα πρέπει να βρείτε έναν χειρουργό που να ειδικεύεται στην επέμβαση σας.

Αν λοιπόν θέλετε να βρείτε ποιοι είναι οι πλέον ειδικευμένοι στην επέμβαση σας στη περιοχή σας, θα πρέπει απλά να επαναλάβετε την αναζήτηση που αναφέραμε παραπάνω και να προσθέσετε και την επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Έτσι θα δείτε αποτελέσματα από sites που είναι στη περιοχή σας και αναφέρουν συχνά την επέμβαση που σας ενδιαφέρει.

Δοκιμάστε να κάνετε παζάρια

Αφού λοιπόν έχετε βρει τους γιατρούς που είναι στο Μαρούσι και ειδικεύονται στην επέμβαση σας, το μόνο που μένει είναι να βρείτε πόσο περίπου θα είναι το κόστος της επέμβασης. Για να το πετύχετε αυτό θα πρέπει να κάνετε μία μικρή έρευνα αγοράς η οποία μπορεί να γίνει μόνο με συζητήσεις σχετικά με το κόστος της επέμβασης με τον κάθε γιατρό που μπορεί να την κάνει ή με όσο περισσότερους μπορείτε. Αυτό μπορεί να γίνει και από το τηλέφωνο ή μέσω mail, ωστόσο η καλύτερη επιλογή είναι να επισκεφθείτε τον κάθε γιατρό και να κάνετε μία μίνι συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια της, πέρα από το οικονομικό θέμα θα κρίνετε και το τι είδους άνθρωπος είναι ο χειρουργός και αν ταιριάζετε τόσο σαν χαρακτήρες όσο και από άποψη αισθητικής.

Όταν θα μαζέψετε τιμές από αρκετούς, μπορείτε να επικοινωνήσετε με αυτούς που έχετε ξεχωρίσει και να δοκιμάσετε να κάνετε παζάρια για τη τιμή. Μπορείτε να τους πείτε πόσο περίπου χρεώνουν οι άλλοι έτσι ώστε να σας γίνει μία καλύτερη πρόταση αν η δική τους τιμή είναι αρκετά ακριβότερη. Γενικά, κάντε παζάρια, δεν έχετε να χάσετε κάτι.