Λίφτινγκ Προσώπου

diadikasia-lifting-prosopou

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το λίφτινγκ προσώπου ή αλλιώς lifting

Ο χρόνος είναι σίγουρα ο χειρότερος εχθρός της εξωτερικής μας εμφάνισης και γι’ αυτό και σχεδόν όλοι από ένα σημείο και μετά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να σταματήσουμε τα ίχνη της πορείας του από το σώμα μας και ιδιαίτερα το πρόσωπο μας. Διάφορες κρέμες και άλλα προϊόντα μπορεί να περιορίζουν τις επιδράσεις του χρόνου, αλλά στην ουσία απλά αναβάλουν το αναπόφευκτο. Αν θέλουμε να αναστρέψουμε τα σημάδια του χρόνου η λύση είναι μία: επίσκεψη στον πλαστικό χειρουργό για να μας προτείνει την επέμβαση που θα λύσει το πρόβλημα μας. Γιατί συμβαίνει όμως αυτό;

lifting προσώπουΗ γήρανση είναι κάτι που συμβαίνει σε όλους μας και μαζί της φέρνει και κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση και την υγεία μας. Αργά ή γρήγορα λοιπόν, το δέρμα μας θα αρχίσει να χάνει σταδιακά την ελαστικότητά του και οι μύες μας αποκτούν μια τάση να χαλαρώνουν και να «πέφτουν». Με άλλα λόγια, οι πιέσεις της καθημερινής ζωής, τα αποτελέσματα της βαρύτητας και της έκθεσης στον ήλιο αρχίζουν να γίνονται ορατά στα πρόσωπά μας.

Οι πτυχώσεις του προσώπου και οι λεγόμενες γραμμές χαμόγελου γίνονται όλο και πιο βαθιές, οι γωνίες του στόματος πέφτουν ενώ η γραμμή του σαγονιού και το δέρμα του λαιμού μας γίνονται όλο και πιο χαλαρά και αρχίζουν να σακουλιάζουν. Γύρω από τα μάτια, τα φρύδια αρχίζουν να γέρνουν και το δέρμα των βλεφάρων συγκεντρώνεται σε χαλαρές πτυχώσεις.

Το πρώτο σημάδι του χρόνου στο δέρμα είναι οι λεπτές ρυτίδες που αναπτύσσονται γύρω από τα χείλη, στις εξωτερικές γωνίες των ματιών και των γραμμών έκφρασης. Ο ρυθμός με τον οποίο συμβαίνει αυτό διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο και πιθανόν να προσδιορίζεται από τα γονίδιά μας. Ο ρυθμός γήρανσης του δέρματος του προσώπου δεν απηχεί κατ ‘ανάγκη την ταχύτητα με την οποία γερνάει το υπόλοιπο σώμα και το μυαλό μας.

Έτσι πολλοί άνθρωποι αισθάνονται απογοητευμένοι όταν κοιτάζουν τον καθρέφτη, γιατί το πρόσωπο που βλέπουν δεν ταιριάζει με τον τρόπο που αυτοί αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους. Η σημαντική απώλεια βάρους μπορεί να προκαλέσει παρόμοιες αλλαγές στην εμφάνιση του προσώπου με εκείνες της διαδικασίας γήρανσης.

Η λύση σε όλα τα παραπάνω δεν είναι άλλη από το περίφημο λίφτινγκ προσώπου. Ας μάθουμε τα πάντα γι’ αυτό.

Τι είναι το λίφτινγκ;

Μπορεί να μην ξέρετε τι ΑΚΡΙΒΩΣ είναι το λίφτινγκ, αλλά σίγουρα έχετε ακούσει την λέξη, πράγμα απόλυτα λογικό αφού πρόκειται για την πιο διάσημη και περιζήτητη αισθητική επέμβαση σε όλο τον κόσμο και μία από τις παλαιότερες. Lifting στα Αγγλικά σημαίνει ανόρθωση και στην ουσία αυτό ακριβώς είναι που πετυχαίνει και η εν λόγω επέμβαση. Με απλά λόγια, στην ουσία ο γιατρός θα προσπαθήσει να «τραβήξει» το δέρμα του προσώπου κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα αυτό να «τεντώσει» και να «εξαφανιστούν» οι όποιες ρυτίδες και γραμμές έχουν εμφανιστεί εκεί από την πάροδο του χρόνου. Εννοείται ότι η όλη διαδικασία γίνεται με ειδικές τομές οι οποίες και είναι σχεδόν αόρατες για ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα.

Δεδομένου ότι πρόκειται για μία από τις πιο «βασικές» και περιζήτητες πλαστικές επεμβάσεις, το λίφτινγκ έχει γνωρίσει τεράστια πρόοδο. Αυτό σημαίνει ότι πλέον ένας καλά εκπαιδευμένος κι εξειδικευμένος γιατρός μπορεί σχετικά εύκολα και με μικρό κόστος να πετύχει καταπληκτικά αποτελέσματα. Επιπλέον, υπάρχουν πλέον και κάποιες ειδικές μέθοδοι και μηχανήματα που μπορούν να πετύχουν κι ένα επεμβατικό σε πολύ μικρό βαθμό ή ακόμη και τελείως αναίμακτο λίφτινγκ προσώπου.

Να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν πολλά είδη λίφτινγκ, για παράδειγμα υπάρχει και το λίφτινγκ λαιμού, εδώ όμως θα μιλήσουμε για το lifting προσώπου.

λίφτινγκ στο πρόσωποΟ ιδανικός υποψήφιος για λίφτινγκ

Ο ιδανικός υποψήφιος γι’ αυτή την αισθητική επέμβαση είναι ένα άτομο (άνδρας ή γυναίκα) του οποίου το πρόσωπο και ο λαιμός έχουν αρχίσει να «κρεμάνε», ωστόσο το δέρμα του εξακολουθεί να διατηρεί αρκετή από την ελαστικότητα του ενώ και η δομή των οστών του είναι ισχυρή και δεν έχει αρχίσει να επηρεάζεται η μορφή της. Πρόκειται προφανώς για μια επέμβαση που δεν αφορά τους νεότερου ασθενείς, οπότε μιλάμε συνήθως για άτομα άνω των 40 ή 50 ετών. Οι περισσότεροι που επιλέγουν κάνουν λίφτινγκ είναι συνήθως μεταξύ 40 και 60 ετών. Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο ηλικίας. Την επέμβαση μπορούν να κάνουν με μεγάλη επιτυχία ακόμη και άνθρωποι στα 70 ή τα 80 τους, αρκεί βέβαια να πληρούν τα προσόντα που αναφέραμε παραπάνω.

Καλό είναι επίσης να γνωρίζει ο ασθενής ότι σκοπός του λίφτινγκ προσώπου δεν είναι να τον κάνει τελείως άλλον άνθρωπο. Ένα πετυχημένο λίφτινγκ θεωρείται αυτό που δεν είναι καθόλου προφανές, δηλαδή αυτό που γίνεται έτσι ώστε να μη φαίνεται ότι ο ασθενής έχει κάνει λίφτινγκ. Με άλλα λόγια, μετά την επέμβαση θα πρέπει ο ασθενής απλά να φαίνεται λίγο νεότερος, πιο ζωντανός και πιο χαρούμενος, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει το αποτέλεσμα να είναι υπερβολικό, άρα και φανερά «τεχνητό». Πρόκειται γενικά για μια επέμβαση με «θετικό» χαρακτήρα που αυξάνει το ηθικό του ασθενή.

Η χειρουργική επέμβαση

Μια χειρουργική επέμβαση λίφτινγκ γίνεται σε νοσοκομείο ή κλινική και οι περισσότεροι χειρουργοί, αλλά και οι ασθενείς, προτιμούν να γίνεται η επέμβαση με γενική αναισθησία. Η επέμβαση μπορεί να γίνει και με τοπική αναισθησία και ενδοφλέβια νάρκωση, ωστόσο δεν αλλάζει κάτι όσον αφορά την παραμονή στο νοσοκομείο (η διανυκτέρευση στη κλινική επιβάλλεται μετά από ολική αναισθησία και αυτός είναι ο λόγος που αρκετοί θέλουν να την αποφύγουν), αφού ο ασθενής πάλι θα χρειαστεί να κάνει τουλάχιστον μία διανυκτέρευση εκεί.

Το λίφτινγκ προσώπου σε γενικές γραμμές είναι μια επέμβαση που διαρκεί αρκετή ώρα καθώς μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες αισθητικές επεμβάσεις για να υπάρξει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Συχνά θα δούμε το λίφτινγκ προσώπου να συνδυάζεται με το ενδοσκοπικό λίφτινγκ μετώπου και με βλεφαροπλαστικές επεμβάσεις. Όσον αφορά το λίφτινγκ στο μέτωπο, γίνεται τόσο συχνά μαζί με το «παραδοσιακό» λίφτινγκ που πολλοί γιατροί δεν το ξεχωρίζουν από το λίφτινγκ προσώπου και το θεωρούν μέρος του. Άλλες επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν στο πρόσωπο ταυτόχρονα με το λίφτινγκ για ακόμη καλύτερη εμφάνιση μετά τη χειρουργείο, είναι αυξητικές επεμβάσεις στα ζυγωματικά και το πηγούνι και ενίσχυση των χειλιών. Ενώ μπορεί να γίνει και κάποια επέμβαση τύπου λίφτινγκ και στον λαιμό.

Το λίφτινγκ είναι μια επέμβαση που μπορεί να γίνει και χωρίς νυστέρι και το πόσο κοστίζει εξαρτάται από το τι θέλετε να κάνετε εσείς στον εαυτό σας, οπότε θα χρειαστεί να κάνετε μια καλή έρευνα αγοράς και μετά να κάνετε μια συζήτηση με τον πλαστικό σας χειρουργό για να βγάλετε ένα συμπέρασμα, αλλά γι’ αυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά αργότερα. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία του ασθενή, τόσο πιο «επιβεβλημένη» είναι η λύση του χειρουργείου καθώς οι αναίμακτες λύσεις απλά δεν είναι αποτελεσματικές.

liftingΤι πρέπει να προσέξετε πριν από την επέμβαση λίφτινγκ

Αν είστε υπέρβαροι και σκοπεύετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να το κάνετε πριν από την επέμβαση. Έτσι θα επιτρέψετε στον χειρουργό σας να αφαιρέσει περισσότερο δέρμα και ως εκ τούτου θα επιτευχθεί ένα πολύ πιο ευχάριστο και φυσικό τελικό αποτέλεσμα. Η μεγάλη απώλεια ή αύξηση βάρους μετά την επέμβαση μπορεί να χαλάσει το αποτέλεσμα της, οπότε θα πρέπει να έχετε φθάσει στο ιδανικό σας βάρος ή κοντά σε αυτό ΠΡΙΝ την επέμβαση.

Ειδική προσοχή χρειάζεται από τους ασθενείς οι οποίοι λαμβάνουν κάποια φαρμακευτική αγωγή. Συγκεκριμένα, όπως θα σας πει και ο γιατρός σας, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν την επέμβαση αν ο ασθενής παίρνει ασπιρίνη (κάτι πολύ συχνό σε άτομα με καρδιακά προβλήματα) και άλλα φάρμακα που «αραιώνουν» το αίμα ή μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα, όπως το Voltarol, θα πρέπει να σταματήσει να τα παίρνει για περίπου δύο εβδομάδες πριν την επέμβαση για μην υπάρξει η πιθανότητα ακατάσχετης αιμορραγίας κατά ή μετά την επέμβαση.

Επίσης, οι γιατροί συνιστούν στους καπνιστές να μειώσουν πολύ και κατά προτίμηση να σταματήσουν το κάπνισμα, τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν από τη χειρουργική επέμβαση, για να μην υπάρξουν προβλήματα με την επούλωση των πληγών, τα οποία και μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα αποτελέσματα.

Τέλος, οι γυναίκες (ή και οι άνδρες) που βάφουν τα μαλλιά τους ή γενικά πάνε στο κομμωτήριο, θα πρέπει να μην βάψουν τα μαλλιά τους και γενικά να μην κάνουν τίποτα με χρώματα και άλλες χημικές ουσίες για δύο εβδομάδες πριν την επέμβαση.

Αποθεραπεία μετά από μια πλαστική επέμβαση λίφτινγκ

. Όπως είπαμε και παραπάνω, άσχετα από την μορφή αναισθησίας που θα γίνει ο ασθενής πρέπει να μείνει για τουλάχιστον μία νύχτα στο νοσοκομείο για παρακολούθηση Το πρόσωπό του ασθενή μετά την επέμβαση πιθανότατα θα είναι καλυμμένο με επίδεσμο αμέσως μετά την επέμβαση. Οι επίδεσμοι συνήθως αφαιρούνται 1 ή και 2 ημέρες αργότερα. Σε περίπτωση που ο γιατρός τοποθετήσει ένα σωλήνα αποστράγγισης (συνήθως στερεώνεται πίσω από το αυτί), τότε πιθανότατα θα αφαιρεθεί και αυτός 1 έως 2 ημέρες μετά την χειρουργική επέμβαση. Τέλος, ο γιατρός θα αφαιρέσει τα ράμματά σας μέσα σε 5 έως 10 ημέρες μετά την επέμβαση.

Εννοείται ότι μετά από μια αρκετά μεγάλη επέμβαση σε ένα μέρος του σώματος με πολλά νεύρα είναι λογικό να υπάρχει κάποιος πόνος τις πρώτες μέρες μετά από την επέμβαση. Ο γιατρός λοιπόν γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συνταγογραφήσει κάποια ήπια παυσίπονα για την ανακούφιση του ασθενή. Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις παρουσιάζονται οίδημα αλλά και μώλωπες στις περιοχές του προσώπου όπου έγινε η επέμβαση τα οποία και αντιμετωπίζονται με τα κρύα επιθέματα και κομπρέσες μπορούν. Ο γιατρός, τέλος, είναι σίγουρο ότι θα ζητήσει από τον ασθενή να κρατάει το κεφάλι όσο γίνεται πιο ψηλά και ακίνητο όταν κάθεται ή ξαπλώνει, για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο.

Οι καπνιστές θα πρέπει να αποφεύγουν τελείως το κάπνισμα μετά την επέμβαση για 2 έως 4 εβδομάδες. Το ίδιο ισχύει και για το παθητικό κάπνισμα, οπότε πριν και μετά την επέμβαση είναι καλό να μένει ο ασθενής όσο πιο μακριά γίνεται από καπνιστές και από χώρους με πολλή κάπνα και αν είναι και ίδιος καπνιστής, να το κόψει. Ο λόγος που το λέμε αυτό, είναι το γεγονός ότι ο καπνός του τσιγάρου αυξάνει τον κίνδυνο για την αλλοίωση δέρματος και ιστών, ενώ μπορεί και να καθυστερήσει τη διαδικασία επούλωσης πρόσωπό σας και σας αποτέλεσμα οι ουλές σας να γίνουν χειρότερες.

Το μεγαλύτερο μέρος της ανάρρωσης γίνεται 2 με 3 εβδομάδες μετά από ένα λίφτινγκ προσώπου, οπότε και μετά από αυτή τη περίοδο οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν κανονικά σε όλες τις δραστηριότητες τους, χωρίς σημαντικούς περιορισμούς. Κατά την περίοδο αυτή ο ασθενής μπορεί να νιώθει το πρόσωπο του δύσκαμπτο αλλά αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό και οφείλεται στην επούλωση των πληγών και γενικότερα τη διαδικασία της ανάρρωση. Είναι πολύ σημαντικό να είναι προετοιμασμένος ο ασθενής γι’ αυτό το ενδεχόμενο και να μην πανικοβληθεί. Εννοείται ότι μετά την έξοδο από το νοσοκομείο σε καμία περίπτωση και για κανέναν λόγο δεν πρέπει να παίρνει ο ασθενής φάρμακα χωρίς τη συμβουλή του γιατρού του.

lifting plastikoi xeirourgoi

Πιθανοί κίνδυνοι του λίφτινγκ προσώπου

Μερικές από τις πιο συχνές «ελαφριές παρενέργειες» του lifting προσώπου, είναι οι εξής: για μερικούς μήνες μετά την επέμβαση μπορεί να αισθάνεστε ένα μούδιασμα στο πρόσωπο σας. Μπορεί να αισθάνεστε το δέρμα του προσώπου σας τραχύ και ξηρό για μερικούς μήνες. Οι άνδρες μερικές φορές πρέπει να χρειαστεί να αλλάξουν τον τρόπο που ξυρίζονται μετά από ένα λίφτινγκ προσώπου, επειδή το δέρμα τους έχει στην ουσία αναδιαταχθεί. Η αποτρίχωση με λέιζερ ή ηλεκτρόλυση είναι πολύ καλές πιθανές λύσεις για τα γένια που έχουν μετατοπιστεί σε μια νέα θέση μετά από ένα λίφτινγκ.

Το λίφτινγκ προσώπου γενικά είναι μία από τις πιο συνηθισμένες αισθητικές επεμβάσεις και γίνεται με απόλυτη επιτυχία σε όλο τον κόσμο. Όπως και να έχει όμως, πρόκειται για μια χειρουργική επέμβαση, η οποία μάλιστα γίνεται συνήθως με ολική αναισθησία. Καμία χειρουργική επέμβαση δεν είναι απόλυτα και 100% ασφαλής. Όλες μπορεί να έχουν και κάποιες επιπλοκές, οι οποίες ωστόσο είναι σχετικά σπάνιες. Συγκεκριμένα, τα κυριότερα προβλήματα που μπορεί να προκληθούν από την επέμβαση για λίφτινγκ προσώπου είναι τα εξής:

Αρνητικές ή αλλεργικές αντιδράσεις στην αναισθησία, πρόκειται για κάτι από αρκετά έως πάρα πολύ σπάνιο και γενικά οι αναισθησιολόγοι παίρνουν όλες τις προφυλάξεις για να μη συμβεί. Εννοείται ότι η αλλεργία στα αναισθητικά δεν αφορά μόνο τις πλαστικές αλλά όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις.

   • Αιμορραγία κάτω από το δέρμα.
   • Μόλυνση η οποία μπορεί να προκύψει από κάποια ήδη υπάρχουσα λοίμωξη ή από κάποιο μικρόβιο εντός νοσοκομείου. Συνήθως είναι αντιμετωπίσιμη.
   • Βλάβη στα νεύρα που τροφοδοτούν τους μύες του προσώπου. Αυτό μπορεί να προκαλέσει παράλυση ή σπασμούς στο πρόσωπο. Πρόκειται μεν για μια σοβαρή επιπλοκή, ωστόσο τα «αποτελέσματα» της είναι προσωρινά.
   • Μούδιασμα σε κάποιες περιοχές του προσώπου, το οποίο μάλιστα μπορεί να διαρκέσει από 6 μήνες έως κι έναν χρόνο.
   • Απώλεια μαλλιών (αλωπεκία) τόσο σε άνδρες όσο και γυναίκες.
   • Απώλεια ιστού.
   • Εμφανείς ουλές. Ένας έμπειρος και εξειδικευμένος στο λίφτινγκ προσώπου πλαστικός χειρουργός είναι σχεδόν αδύνατον να κάνει τέτοιο λάθος, γι’ αυτό και πρέπει ΠΑΝΤΑ οι ασθενείς να επιλέγουν πλαστικούς που εξειδικεύονται στην εγχείρηση που τους ενδιαφέρει.
   • Δημιουργία θρόμβων αίματος στις μεγάλες φλέβες, οι οποίοι μπορούν να ταξιδεύσουν μέχρι την καρδιά και τους πνεύμονες και να προκαλέσουν σοβαρά ή και θανάσιμα προβλήματα, όπως η πνευμονική εμβολή. Η επιπλοκή αυτή ωστόσο είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σπάνια, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αδύνατον να συμβεί.

Τέλος, υπάρχει επιπλοκή με ψυχολογικές κυρίως επιπτώσεις, η οποία είναι κοινή για όλες τις αισθητικές επεμβάσεις, ανάμεσα τους και το λίφτινγκ προσώπου: υπάρχει επίσης ο κίνδυνος το τελικό αποτέλεσμα να μην ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του ασθενή. Ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός μπορεί συνήθως να σας δώσει μια πολύ σαφή ιδέα για το πως θα είναι τα αποτελέσματα που πρέπει να περιμένετε να δείτε μετά την επέμβαση. Εννοείται πως όσο πιο ρεαλιστικές οι προσδοκίες του ασθενή, τόσο το καλύτερο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιστεύετε γιατρούς που τάζουν «λαγούς με πετραχήλια».

Τι πρέπει να σκεφτείτε πριν να κάνετε ένα λίφτινγκ προσώπου

Όπως και με άλλες αισθητικές επεμβάσεις, θα είναι πιο πιθανό να μείνετε ευχαριστημένοι με τα αποτελέσματα του λίφτινγκ σας αν έχετε σαφείς και αρκετά ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με το τι μπορεί να επιτύχει η χειρουργική επέμβαση. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να συμμερίζεται αυτές τις προσδοκίες και ο πλαστικός χειρουργός σας, πράγμα που αναφέραμε και παραπάνω.

Τέλος, υπάρχει και η οικονομική πλευρά του ζητήματος. Οι περισσότερες – αν όχι όλες – ασφαλιστικές εταιρείες δεν καλύπτουν τα έξοδα του λίφτινγκ προσώπου, καθώς πρόκειται για μια καθαρά αισθητική επέμβαση που δεν βελτιώνει με κανέναν τρόπο την υγεία του ασθενή. Είναι σημαντικό λοιπόν να μάθετε ποιο θα είναι ακριβώς το συνολικό κόστος της όλης διαδικασίας. Θα πρέπει δηλαδή να ξέρετε πόσο θα σας κοστίσει το νοσοκομείο και η παραμονή σε αυτό, τις αμοιβές του πλαστικού χειρουργού και του αναισθησιολόγου, το κόστος των φαρμάκων και το κόστος των επισκέψεων στο ιατρείο του πλαστικού. Παρακάτω θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά για το κόστος ενός λίφτινγκ προσώπου.

Μέχρι στιγμή μιλήσαμε μόνο για το χειρουργικό λίφτινγκ, αυτό δηλαδή που γίνεται σε κανονικό χειρουργείο και με πλήρη αναισθησία. Όπως είπαμε και πριν όμως, υπάρχουν πλέον και κάποιες λιγότερο επεμβατικές μέθοδοι καθώς και το λεγόμενο λίφτινγκ προσώπου χωρίς νυστέρι.

Λίφτινγκ προσώπου με νήματα

lifting προσώπου με νήματαΗ επέμβαση αυτή είναι μία από τις τελευταίες λέξεις της πλαστικής χειρουργικής και μπορεί να πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα χωρίς να γίνει κάποια μεγάλη χειρουργική επέμβαση στο πρόσωπο και μάλιστα αναίμακτα. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι αν και πρόκειται για αναίμακτο λίφτινγκ προσώπου, πάλι γίνεται τοπική αναισθησία προκειμένου να μη νιώσει ο ασθενής πόνους κι ενοχλήσεις κατά τη διάρκεια της όλης διαδικασίας.

Η μέθοδος αυτή παίρνει το όνομα της από τα ειδικά νήματα τα οποία χρησιμοποιούνται για να γίνει η ανόρθωση των προβληματικών σημείων του προσώπου. Τα ειδικά νήματα αυτά τοποθετούνται με μια ειδική «κάνουλα» κάτω από το δέρμα και αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου και άλλων ουσιών στο σημείο που τοποθετούνται.

Δεδομένου ότι το χαλάρωμα του δέρματος και η δημιουργία ρυτίδων οφείλονται στην έλλειψη ελαστίνης και κολλαγόνου, μπορεί κανείς να καταλάβει ότι η τοπική αύξηση παραγωγής των ουσιών αυτών έχει πολύ θετικά αποτελέσματα για τον ασθενή. Να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορεί να γίνει το λίφτινγκ με νήματα και η επιλογή είναι πάντα στο χέρι του γιατρού.

Η μέθοδος αυτή δεν μπορεί φυσικά να πετύχει αποτελέσματα το ίδιο θεαματικά με αυτά μιας χειρουργικής επέμβασης, ωστόσο λέγεται και στιγμιαίο λίφτινγκ προσώπου αφού τα αποτελέσματα του είναι άμεσα ορατά. Είναι ιδανική λύση για άτομα σχετικά νεαρής ηλικίας και γενικά για όσους φοβούνται το χειρουργείο.

Λίφτινγκ χωρίς νυστέρι ή με λέιζερ

Η άλλη μεγάλη κατηγορία των επεμβάσεων χωρίς νυστέρι είναι αυτές που γίνονται με χρήση laser. Οι επεμβάσεις αυτού του τύπου έχουν πολλά ονόματα τα οποία και προκύπτουν από το ειδικό μηχάνημα που χρησιμοποιείται ή κάποιο τμήμα μάρκετινγκ, ωστόσο οι γενικές αρχές είναι κοινές και τα αποτελέσματα σε γενικές γραμμές ίδια, ανεξάρτητα από το όνομα της μεθόδου ή το μηχάνημα.

Κατά τη διάρκεια ενός λίφτινγκ προσώπου με λέιζερ το ειδικό λέιζερ ιατρικής χρήσης θα εστιάσει στις περιοχές του προσώπου που υπάρχουν γραμμές και ρυτίδες και θα τις ζεστάνει με αποτέλεσμα να αυξηθεί η παραγωγή κολλαγόνου το οποίο και θα εξαφανίσει τις ρυτίδες. Επίσης η εν λόγω μέθοδος μπορεί να διορθώσει και άλλες ατέλειες στο δέρμα του προσώπου, όπως για παράδειγμα τις κηλίδες και τις αλλαγές στο χρώμα του δέρματος.

Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης μεθόδου δεν εμφανίζονται στιγμιαία όπως στη μέθοδο με τα νήματα, αλλά σίγουρα είναι πιο άμεσα ορατά από αυτά της επέμβασης, ωστόσο δεν είναι το ίδιο θεαματικά.

lifting με laserΥπάρχει φυσικό λίφτινγκ;

Για να κλείσουμε με τις μη επεμβατικές μεθόδους, είναι πολύ πιθανό να δείτε διαφημίσεις για κρέμες και άλλα σκευάσματα που υπόσχονται φυσικό λίφτινγκ προσώπου. Αν και υπάρχουν ουσίες που αυξάνουν την παραγωγή κολλαγόνου ακόμη και με επιφανειακή χρήση, ο ρόλος τους είναι κυρίως προληπτικός. Τα εν λόγω προϊόντα με άλλα λόγια προστατεύουν από τις ρυτίδες και στη καλύτερη περίπτωση μπορούν να αντιμετωπίσουν μόνο πολύ μικρές ρυτίδες και ρηχές γραμμές.

Πόσο κοστίζει ένα λίφτινγκ προσώπου;

Οι τιμές του λίφτινγκ προσώπου κυμαίνονται πάντα ανάλογα με την περίπτωση και τη μέθοδο που θα χρησιμοποιηθεί, οπότε είναι δύσκολο να πει κανείς ένα συγκεκριμένο εύρος τιμής. Εννοείται ότι ένα κλασικό λίφτινγκ είναι πιο ακριβό από ένα αναίμακτο αφού θα πρέπει να υπολογιστεί και το κόστος της ιατρικής ομάδας και της παραμονής στη κλινική. Επίσης, όσον αφορά την κλασική επέμβαση, είναι φυσικό ένα μίνι λίφτινγκ προσώπου να έχει μεγαλύτερο κόστος από ένα πλήρες.

Δεδομένου ότι το λίφτινγκ προσώπου είναι πολύ περιζήτητο, είναι σίγουρο ότι στη περιοχή σας θα βρείτε αρκετούς γιατρούς που να ειδικεύονται σε αυτό. Μιλήστε με όσο το δυνατόν περισσότερους για να μαζέψετε γνώμες και προσφορές και κάντε την επιλογή σας πάντα με γνώμονα την εμπειρία και την ειδίκευση του γιατρού.