Λίφτινγκ Λαιμού

lifting-laimou

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το λίφτινγκ λαιμού

Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι πλέον μέρος της καθημερινής μας ζωής και αποτελούν μια λύση στην οποία καταφεύγουν όλο και περισσότεροι άνθρωποι κάθε μέρα σε όλο τον κόσμο. Σκοπός μιας πλαστικής είναι βελτίωση κάποιου προβλήματος στην εμφάνιση μας, εννοείται ότι οι περισσότερες επεμβάσεις αυτού του τύπου δεν θα σώσουν τη ζωή κάποιου – αν και υπάρχουν περιπτώσεις που μπορεί έμμεσα να γίνει και αυτό – αλλά σίγουρα θα βελτιώσουν τη ψυχολογία του, την αυτοεκτίμηση του και κατ’ επέκταση τη ποιότητα ζωής του. Αυτός είναι και ο λόγος που οι πλαστικοί χειρουργοί πλέον έχουν γίνει από τους πιο «αγαπητούς» γιατρούς στις μέρες μας.

Συνήθως οι πλαστικές γίνονται για να λυθεί κάποιο χρόνιο πρόβλημα ή ένα πρόβλημα με το οποίο γεννήθηκε κανείς όπως ας πούμε τα μεγάλα και πεταχτά αυτιά, η κακοσχηματισμένη μύτη και το υπερβολικά μεγάλο ή μικρό στήθος. Πολλοί όμως είναι και αυτοί οι οποίοι επισκέπτονται τον γιατρό για κάποιο πρόβλημα που προέκυψε είτε μετά από κάποια μεγάλη αλλαγή στο σώμα τους, όπως ας πούμε το απότομο αδυνάτισμα, είτε για κάτι παρουσιάστηκε με τη πάροδο του χρόνου. Πολλές επεμβάσεις λοιπόν γίνονται για να «γυρίσουν το ρολόι πίσω» και να αναστρέψουν προβλήματα που δείχνουν την ηλικία κάποιου όπως οι ρυτίδες.

Εννοείται ότι ο χρόνος επηρεάζει την εμφάνιση μας, γι’ αυτό και υπάρχουν στην αγορά τόσο πολλά προϊόντα αντιγήρανσης και πρόληψης των σημαδιών της ηλικίας. Ωστόσο τα προϊόντα αυτά σε καμία περίπτωση δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικά με μια πλαστική επέμβαση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι επεμβάσεις που έχουν να κάνουν με προβλήματα εμφάνισης που σχετίζονται με τη πάροδο του χρόνου είναι εξαιρετικά δημοφιλείς τόσο με τις γυναίκες όσο και με τους άνδρες.

Ο χρόνος είναι ιδιαίτερα σκληρός με το πρόσωπο μας καθώς τα πέρασμα του μπορεί να αλλάξει σχεδόν ριζικά την εμφάνιση μας και να μας κάνει να φαινόμαστε πάρα πολύ μεγαλύτεροι απ’ ότι είμαστε στα αλήθεια. Πολλοί πιστεύουν ότι ο νούμερο ένα «μάρτυρας» της ηλικίας μας είναι το πρόσωπο και τα μάτια μας, αφού εκεί φαίνονται τα πιο έντονα σημάδια της ηλικίας μας, όπως οι ρυτίδες και οι σακούλες. Τα προβλήματα αυτά είναι αυτά που επιλύει η πιο διάσημη πλαστική επέμβαση, το γνωστό σε όλους μας λίφτινγκ. Υπάρχει όμως μία περιοχή του προσώπου ή του κεφαλιού μας που μπορεί να αλλάξει πραγματικά ριζικά την εμφάνιση μας και μάλιστα με έναν πιο ύπουλο και «διακριτικό» τρόπο: ο λαιμός.

lifting laimouΤι είναι το λίφτινγκ λαιμού

Αν και οι περισσότεροι που πηγαίνουν στον πλαστικό για να κάνουν κάποια αλλαγή καταφεύγουν σε κάποιο λίφτινγκ ή σε κάποια άλλη επέμβαση στο ίδιο το πρόσωπο, πολλοί είναι αυτοί που εστιάζουν στο λαιμό και συγκεκριμένα στη περιοχή γύρω και κάτω από το σαγόνι. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι το γεγονός ότι σε αυτή τη περιοχή μπορεί να παρατηρηθούν φαινόμενα τα οποία όχι μόνο είναι αντιαισθητικά, αλλά και αλλοιώνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εμφάνισή μας. Μπορούν να αλλάξουν το σχήμα του προσώπου και ιδιαίτερα του προφίλ μας και φυσικά, μπορούν και πολύ εύκολα να προσθέσουν και χρόνια στο πρόσωπο μας.

Το πρώτο και πιο σύνηθες πρόβλημα της περιοχή του λαιμού είναι το λεγόμενο προγούλι ή διπλοσάγονο. Σε αυτή τη περίπτωση το δέρμα σε αυτή τη περιοχή «κρεμάει» επειδή χάνει την σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένας «όγκος» κάτω από το σαγόνι και το πηγούνι, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αντιαισθητικός και αλλοιώνει πάρα πολύ έντονα το σχήμα και τη γενικότερη μορφή του προσώπου. Το προγούλι εμφανίζεται για πολλούς λόγους. Συχνά εμφανίζεται μετά από μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους. Το λίπος φεύγει από τη περιοχή και το δέρμα κρεμάει επειδή έχει χάσει την ελαστικότητα του. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί και σαν φυσική συνέπεια του γήρατος, αφού το δέρμα με τη πάροδο του χρόνου γίνεται λιγότερο σφιχτό κι ελαστικό. Απλά ενδέχεται η απώλεια αυτή να είναι πιο γρήγορη και πιο έντονη σε κάποια άτομα απ’ ότι σε άλλα.

Το δεύτερο μεγάλο πρόβλημα της εν λόγω περιοχής, είναι η εμφάνιση γραμμών και ρυτίδων. Πολλές φορές μάλιστα, τα σημάδια αυτά που μαρτυρούν τη πάροδο του χρόνου εμφανίζονται σε κάποιου ανθρώπους πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι σε άλλους. Αυτό οφείλεται γενικά στην κληρονομικότητα αλλά και στον τρόπο ζωής, αφού παράγοντες όπως η έκθεση στον ήλιο μπορεί να επηρεάσουν σημαντικά τον χρόνο και τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζονται τα σημάδια του χρόνου.

Το λίφτινγκ λαιμού λοιπόν – το οποίο είναι γνωστό σαν πλαστική στο προγούλι – είναι μια σχετικά απλή πλαστική επέμβαση με την οποία το σχήμα του λαιμού μπορεί να γίνει πάλι αρμονικό και να βελτιωθεί η εικόνα όλου του προσώπου με αποτέλεσμα ο ασθενής να φαίνεται νεότερος ή να δείχνει ακριβώς όσο είναι και η ηλικία του. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με λιποαναρροφήσεις στην επίμαχη περιοχή και με την αφαίρεση του περιττού δέρματος, πάντα με τρόπο που το αποτέλεσμα θα δείχνει εξαιρετικά φυσικό. Εννοείται ότι πάντα επιλέγεται η ιδανική προσέγγιση για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά. Παρακάτω θα δούμε αναλυτικά όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το πώς δημιουργούνται τα προβλήματα στο λαιμό και πως μπορείτε να απαλλαγείτε από το προγούλι και τις άλλες «παραμορφώσεις».

Που οφείλεται η «παραμόρφωση» του λαιμού και του σαγονιού;

Το σχήμα και η όψη του λαιμού μπορούν να αλλάξουν από πολλούς παράγοντες αλλά οι κυριότεροι είναι η συγκέντρωση λίπους και η πάροδος του χρόνου. Όσον αφορά τη συγκέντρωση λίπους, αυτή εμφανίζεται κυρίως σε άτομα που πάσχουν από παχυσαρκία και σε άτομα που παίρνουν γρήγορα κιλά για διάφορους λόγους. Δεν είναι δηλαδή σπάνιο να παρατηρηθεί ακόμη και σε γυναίκες που έχουν πάρει αρκετά κιλά λόγω εγκυμοσύνης. Παρόλα αυτά, προγούλι ή διπλοσάγoνο μπορεί να εμφανιστεί ακόμη και σε άτομα που δεν θα χαρακτηρίζονταν παχύσαρκα. Αυτό συμβαίνει γιατί απλά το σώμα τους αποθέτει εκεί παραπάνω λίπος απ’ όσο θα έπρεπε.

lifting laimou - progouli

Όσον αφορά τη πάροδο του χρόνου, ο οργανισμός μας παράγει κάποιες ουσίες όπως η ελαστίνη και το κολλαγόνο οι οποίες και στην ουσία δίνουν ελαστικότητα στο δέρμα μας και το κρατούν σφριγηλό, δηλαδή τεντωμένο. Δυστυχώς, όσο περνάει ο χρόνος η παραγωγή αυτών των ουσιών μειώνεται σταδιακά με αποτέλεσμα το δέρμα μας να γίνεται όλο και λιγότερο σφιχτό, αυτός είναι και ο λόγος λοιπόν που από μια ηλικία κι έπειτα αρχίζει να «κρεμάει» το δέρμα στο λαιμό μας αλλά και σε άλλες περιοχές του σώματος μας όπως στα μπράτσα ή ακόμη και το στομάχι. Δυστυχώς, αν το δέρμα στο λαιμό αρχίσει να κρεμάει, τότε η πλαστική λαιμού είναι στις περισσότερες περιπτώσεις η μόνη λύση για να βελτιωθεί η όψη και το αισθητικό αποτέλεσμα στην εν λόγω περιοχή.

Πιθανές λύσεις των προβλημάτων της χαλάρωσης του λαιμού

Εδώ θα πρέπει να δοθεί λίγη προσοχή αφού δεν είναι σπάνιο να βλέπει κανείς διαφημίσεις για θαυματουργά προϊόντα όπως διάφορα μηχανήματα στιγμιαίου λίφτινγκ αλλά και θαυματουργές κρέμες οι οποίες μπορούν να κάνουν το δέρμα σφιχτό και σφριγηλό σχεδόν αμέσως. Όλα αυτά ίσως να μπορούν να κάνουν κάτι σαν πρόληψη ή σε περίπτωση όπου παρατηρείται πάρα πολύ μικρό «κρέμασμα» στο λαιμό. Δεν υπάρχει λοιπόν κάποια μαγική λύση που θα σας μεταμορφώσει αμέσως και μάλιστα χωρίς την επίσκεψη σε κάποιον ειδικό.

Όταν παρουσιάζονται κάποιες παραμορφώσεις στο σαγόνι και τον λαιμό τα προβλήματα αυτά είναι τόσο έντονα και προφανή που η μόνη λύση για την επιτυχή αντιμετώπιση τους είναι το χειρουργείο. Όπως είπαμε και παραπάνω, οι διάφορες κρέμες και καλλυντικά προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά και υπόσχονται άμεσα και γρήγορα αποτελέσματα, μπορούν να βοηθήσουν μόνο κατά το ξεκίνημα του προβλήματος και να καθυστερήσουν την πορεία και την εξέλιξη του. Αν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο και προφανές, τότε απλά αυτά τα προϊόντα δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, αφού δεν μπορούν να αφαιρέσουν κάπως το λίπος και το παραπανίσιο δέρμα από τη περιοχή. Το ίδιο ισχύει και για κάποια μηχανήματα που μπορεί να δείτε να διαφημίζονται στη τηλεόραση και το internet. Στο 90% των περιπτώσεων η μόνη αποτελεσματική λύση είναι το χειρουργείο.

lifting laimou

Τα ευχάριστα νέα είναι όμως ότι η πλαστική χειρουργική έχει πολλές λύσεις να προτείνει, οπότε είναι σίγουρο ότι με τη βοήθεια και τις συμβουλές του γιατρού σας, θα μπορέσετε να επιλέξετε την πλέον κατάλληλη για τη περίπτωση σας. Το άλλο ευχάριστο νέο, είναι το γεγονός ότι σχεδόν όλες οι προτεινόμενες λύσεις είναι εύκολες και σχετικά αναίμακτες. Για την ακρίβεια, γίνονται με τοπική αναισθησία και με πάρα πολύ μικρό χρόνο ανάρρωσης και παραμονής στη κλινική. Με άλλα λόγια, ακόμη και κάποιος που γενικά φοβάται τα χειρουργεία δεν έχει κάτι να φοβηθεί στη περίπτωση της πλαστικής στο λαιμό ή το λίφτινγκ στη περιοχή αυτή. Το μόνο που χρειάζεται είναι να το πάρει κανείς απόφαση και φυσικά να δράσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για να είναι και μικρότερη η έκταση του προβλήματος και κατ’ επέκταση και της επέμβασης.

Σε κάθε περίπτωση, εννοείται ότι η επιλογή του τρόπου δράσης δεν θα γίνει από εσάς αλλά από τον γιατρό τον οποίο θα επισκεφθείτε. Αυτός θα μελετήσει καλά και με προσοχή το πρόβλημα σας και θα καταστρώσει ένα πλάνο δράσης έτσι ώστε να λυθεί αυτό με τον πιο ασφαλή τρόπο και με ένα αποτέλεσμα που θα είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό. Ο γιατρός φυσικά θα λάβει υπόψη σας και τις δικές σας προσδοκίες για την επέμβαση και το αποτέλεσμα της και αναλόγως θα σας παρουσιάσει πως μπορείτε να μοιάζετε μετά από αυτήν για να έχετε ένα ρεαλιστικό πλαίσιο και μέτρο σύγκρισης.

Δεν χρειάζεται να πούμε πως όταν σχεδιάζετε οποιαδήποτε πλαστική επέμβαση είναι καλό να έχετε μετρημένες και ρεαλιστικές απαιτήσεις και να μην πιστεύετε ότι μετά το χειρουργείο θα βγείτε κυριολεκτικά άλλος άνθρωπος. Το λίφτινγκ λαιμού θα αλλάξει την εμφάνιση σας, αλλά κανείς γιατρός δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Οι υπερβολικές απαιτήσεις συχνά οδηγούν σε απογοήτευση ή ακόμη και σε άσχημα αποτελέσματα. Ακούστε τον ειδικό και αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του.

Οι πιθανές επεμβάσεις που μπορούν να γίνουν για λίφτινγκ λαιμού

Όπως είπαμε και παραπάνω, οι λύσεις εξαρτώνται από το πρόβλημα. Αν δεν αισθάνεστε όμορφα με τον λαιμό σας, θα επισκεφθείτε έναν πλαστικό χειρουργό – τον οποίο και θα πρέπει να επιλέξετε πολύ προσεκτικά και να φροντίσετε να έχει και ειδίκευση στις επεμβάσεις στο λαιμό – και αφού μιλήσετε μαζί του, θα σας εξηγήσει τι ακριβώς πρέπει να γίνει και πως. Ο κάθε ασθενής και η κάθε υπόθεση είναι, φυσικά, μοναδικά φαινόμενα, γι’ αυτό και η λύση που θα σας προταθεί θα είναι σίγουρα προσωπική και τέλεια προσαρμοσμένη στα μέτρα σας. Ας δούμε όμως τις δύο πιο συχνές επεμβάσεις σε γενικές γραμμές για να πάρετε μια ιδέα του τι ακριβώς είναι η πλαστική στο λαιμό.

plastiki laimou
Αφαίρεση λίπους από το σαγόνι

Αν το πρόβλημα είναι το λεγόμενο προγούλι, τότε είναι προφανές ότι θα πρέπει να γίνει αφαίρεση λίπους από τη προβληματική περιοχή, έτσι ώστε να «έρθει στα ίσια της». Η αφαίρεση αυτή θα γίνει με τη μέθοδο της λιποαναρρόφησης και η ποσότητα του λίπους που θα αφαιρεθεί θα είναι και ανάλογη του μεγέθους και της έκτασης του προβλήματος. Μετά την αφαίρεση του λίπους και πάλι ανάλογα με το πόσο λίπος θα αφαιρεθεί, ενδέχεται να γίνουν και κάποια μικρά και αόρατα ράμματα για να τραβηχτούν οι μύες και να μην κρεμάσει το δέρμα. Με άλλα λόγια, η επέμβαση αυτή είναι ένα πλήρες λίφτινγκ λαιμού κι εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση λίπους ή / πολύ περιττό δέρμα στη περιοχή. Μπορεί να γίνει σε άνδρες και σε γυναίκες και αποτελεί την απάντηση στο ερώτημα «πώς θα φύγει το προγούλι» που βασανίζει πολλά άτομα που πήραν ή έχασαν πολύ βάρος.

Αντιμετώπιση γραμμών και ρυτίδων

Σε περίπτωση που στη περιοχή του λαιμού παρατηρούνται γραμμές και ρυτίδες αλλά όχι πολύ λίπος ή περιττό δέρμα, η λύση είναι ένα μίνι λίφτινγκ στη προβληματική περιοχή. Η διαδικασία περιλαμβάνει τομές και ράμματα σε ειδικά σημεία, έτσι ώστε ο ασθενής να έχει ένα όσο το δυνατόν πιο φυσικό και ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Μετά την επέμβαση το πρόσωπο θα δείχνει νεότερο αφού πολλές ρυτίδες θα έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Εννοείται ότι τα ράμματα γίνονται σε σημείο όπου θα είναι σχεδόν αόρατα και θα πρέπει κανείς να κοιτάξει πολύ καλά και να ξέρει για να μπορέσει να τα δει. Αυτή η πλαστική λαιμού είναι λύση που επιλέγεται για άτομα μεγάλης κυρίως ηλικίας που βλέπουν ρυτίδες στον λαιμό τους αλλά όχι κάποια αλλαγή στην όλη μορφή του. Είναι μια σαφώς πιο απλή και μικρότερης έκτασης επέμβαση από το κανονικό λίφτινγκ λαιμού και γι’ αυτό αποκαλείται συχνά και μίνι λίφτινγκ.

Ιδανικοί υποψήφιοι και αναμενόμενη διάρκεια αποτελέσματος

Το λίφτινγκ λαιμού είναι μια επέμβαση που μπορεί να κάνει πάνω – κάτω ο οποιοσδήποτε καθώς δεν υπάρχουν σημαντικοί περιορισμοί. Σε κάθε περίπτωση, δεδομένου ότι μιλάμε για χειρουργείο, εννοείται ότι ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι υγιής σε γενικές γραμμές και να μην έχει κάποιο χρόνιο πρόβλημα που να μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές κατά την επέμβαση ή και μετά το τέλος της. Αν ο υποψήφιος παίρνει κάποια φάρμακα – αυτό αφορά κυρίως τους πιο ηλικιωμένους ασθενείς – θα πρέπει να ενημερώσει έγκαιρα τον πλαστικό για να τον ή την ενημερώσει αν πρέπει να τα κόψει ή να κάνει κάποιες αλλαγές στην αγωγή.

Όσον αφορά τις ηλικίες, η επέμβαση μπορεί να γίνει σε άτομα όλων των ηλικιών καθώς η παραμόρφωση του λαιμού πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν έχει κάποια στάνταρ ηλικία εμφάνισης. Εννοείται ότι το λίφτινγκ το οποίο γίνεται μόνο για την αντιμετώπιση ρυτίδων γίνεται συνήθως σε άτομα άνω των 40 ετών ενώ η πλαστική λαιμού για να αντιμετωπιστεί η πτώση της περιοχής και το προγούλι γίνεται σε άτομα όλων των ηλικιών, ακόμη και σε πολύ νέους. Σε κάθε περίπτωση, ο πλαστικός χειρουργός είναι αυτός που θα κρίνει και θα δώσει την έγκριση για οποιαδήποτε επέμβαση.

apotelesmata lifting laimou

Η διάρκεια του αποτελέσματος της πλαστικής επέμβασης είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να είναι ακόμη και μόνιμη, με την ανάλογη προσοχή. Αν μιλάμε για αφαίρεση λίπους και περιττού δέρματος, τότε το αποτέλεσμα θα είναι στην ουσία μόνιμο, αρκεί ο ασθενής να μην ξαναπάρει τα κιλά και να μη τα χάσει ξανά απότομα. Γι’ αυτό το λόγο είναι καλό ο ασθενής να έχει φτάσει στο βάρος που θα ήθελε πριν να αποφασίσει να κάνει την επέμβαση.

Όσον αφορά την απομάκρυνση γραμμών και ρυτίδων από το πρόσωπο και το λαιμό με το λίφτινγκ, θα πρέπει να τονιστεί ότι καμία επέμβαση δεν εξαφανίζει τις ρυτίδες, απλά τις συμμαζεύει. Οι ρυτίδες εξακολουθούν να υπάρχουν στο πρόσωπο και κάποια στιγμή θα επιστρέψουν. Αν ακολουθηθούν οι συμβουλές τους γιατρού και οι οδηγίες, το αποτέλεσμα της πλαστικής θα έχει μεγάλη διάρκεια, πράγμα που σημαίνει πάνω από πέντε χρόνια. Μετά από αυτή τη περίοδο μπορεί να χρειαστεί να γίνει ξανά κάποιο λίφτινγκ ή ίσως κάποια άλλη πλαστική. Το σημαντικό είναι να ακολουθούνται πιστά οι υποδείξεις του γιατρού.

Χειρουργείο και μετεγχειρητική πορεία

Όποια λύση και να προταθεί για την περίπτωσή σας, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει σε κάποια στιγμή να ξαπλώσετε στο χειρουργικό κρεβάτι ωστόσο αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Και οι δύο επεμβάσεις που αναφέραμε παραπάνω είναι σχετικά απλές κι εύκολες για έναν καλό χειρουργό, πράγμα που σημαίνει ότι αν γίνει καλή συνεννόηση και τηρηθούν όλες οι οδηγίες του γιατρού πριν και μετά την επέμβαση δεν θα παρουσιαστεί καμία επιπλοκή. Επίσης, το λίφτινγκ λαιμού είτε πλήρες , είτε μερικό, γίνεται σχεδόν πάντα με τοπική νάρκωση και το πιο πιθανό είναι ότι ο ασθενής δεν θα νιώσει καθόλου πόνο ή κάποια ενόχληση καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης. Η μόνη περίπτωση να γίνει κάποια πιο «βαριά» αναισθησία είναι αν ο ασθενής είναι ιδιαίτερα αγχωμένος με την προοπτική της επέμβασης, αν δηλαδή έχει κάποιο «παθολογικό φόβο» για τις χειρουργικές επεμβάσεις.

Μετά την επέμβαση για θα πρέπει να γίνει χορήγηση ενδοφλέβιων αντιβιοτικών στον ασθενή για να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες μόλυνσης και να μην εμφανιστούν άλλες πιθανές επιπλοκές. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο σε νοσοκομείο ή κλινική, οπότε ο ασθενής θα πρέπει να περάσει λίγες ώρες ή ίσως και το βράδυ στο νοσοκομείο. Μετά την επιστροφή στο σπίτι δεν θα υπάρξει πόνος και αν υπάρξει λίγος, μπορεί να ελεγχθεί εύκολα με απλά παυσίπονα που θα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία. Ενδέχεται να παρατηρηθούν και κάποιες μελανιές και οιδήματα, τα οποία όμως και θα υποχωρήσουν σε μια εβδομάδα με 10 μέρες το πολύ. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στη ζωή του την επομένη της επέμβασης.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί ότι είναι καλό να αποφεύγονται κάποιες έντονες σωματικές δραστηριότητες, δηλαδή ο αθλητισμός και το γυμναστήριο, για ένα συγκεκριμένο διάστημα το οποίο και θα οριστεί από τον γιατρό. Αν το επάγγελμα του ασθενή είναι σωματικά απαιτητικό – αν κάνει δηλαδή κάποια πολύ κουραστική, χειρωνακτική εργασία – καλό θα ήταν να πάρει για λίγες μέρες άδεια από τη δουλειά του, πριν και μετά την επέμβαση. Τέλος, στη περίπτωση του μίνι λίφτινγκ συνιστάται να αποφεύγουν οι ασθενείς για λίγο καιρό την έκθεση στον ήλιο. Πέρα από αυτούς τους περιορισμούς όμως η ζωή μετά την επέμβαση συνεχίζεται κανονικά και μετά την αφαίρεση προγούλι χωρίς προβλήματα ή άλλες απαγορεύσεις.

Το κόστος του λίφτινγκ λαιμού

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξέρετε όσον αφορά το κόστος στο λίφτινγκ λαιμού είναι ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ταρίφα ή εύρος ποσού. Ευτυχώς ή δυστυχώς η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή κι έτσι το κόστος μπορεί να αλλάζει δραστικά από ασθενή σε ασθενή και από επέμβαση σε επέμβαση. Με άλλα λόγια, αν ακούσετε μια τιμή που πλήρωσε κάποιος φίλος ή γνωστός σας, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βγάλετε το συμπέρασμα ότι θα δώσετε το ίδιο ή ακόμη και περίπου το ίδιο ποσό. Η περίπτωση σας μπορεί να είναι εντελώς διαφορετική.

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι το κόστος για την πλαστική στο προγούλι εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες με τους κυριότερους να είναι η αμοιβή του γιατρού και η πιθανότητα διανυκτέρευσης σε κάποια κλινική. Όσον αφορά το πρώτο, ο κάθε γιατρός, όπως είναι φυσικό, χρεώνει συγκεκριμένες τιμές για τις υπηρεσίες κι έτσι υπάρχουν πιο ακριβοί και πιο φθηνοί γιατροί. Αυτό που πρέπει να ενδιαφέρει εσάς είναι ο γιατρός να έχει εξειδίκευση στις πλαστικές λαιμού. Από εκεί και μετά μπορείτε να κάνετε μια έρευνα αγοράς και να καταλήξετε στον καλύτερο για το budget σας. Προσοχή, οφείλουμε να τονίσουμε ότι η αμοιβή του γιατρού δεν θα πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο επιλογής, καλό θα ήταν να υπολογίζονται και άλλοι παράγοντες, όπως η εμπειρία.

Όσον αφορά την διαμονή στη κλινική, το αν αυτή θα κριθεί αναγκαία εξαρτάται από το μέγεθος της επέμβασης, την γενικότερη κατάσταση της υγείας του ασθενή και την ηλικία του. Αν ο γιατρός σας ζητήσει να διανυκτερεύσετε, θα πρέπει απλά να μην υπολογίσετε το κόστος και να το κάνετε για τη δική σας καλή υγεία και ασφάλεια.