Πλαστικοί Χειρουργοί – Λάρισα

Πλαστικοί χειρουργοί στην Λάρισα

Λένε ότι η ομορφιά είναι μόνο στα μάτια αυτού που τη βλέπει, όμως ο πρώτος και κυριότερος κριτής της ομορφιάς είμαστε εμείς οι ίδιοι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που παρατηρούν πράγμα που δεν τους αρέσουν πάνω τους, αυτά μπορεί να είναι είτε το μέγεθος ή και το σχήμα της μύτης, το μέγεθος του στήθους ή ακόμη και κάτι πιο μικρό όπως μία ελιά ή κάποια ουλή. Τις παλιότερες εποχές οι άνθρωποι απλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι σχετικά με την εμφάνιση τους, τόσο λόγω του κόστους των πλαστικών επεμβάσεων όσο και του «στίγματος» που επέφεραν αυτές σε όποιον τις έκανε. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον.

Οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν γίνει μία πολύ επικερδής βιομηχανία και ως εκ τούτου, πολλοί γιατροί επιλέγουν να εξειδικευτούν σε αυτές. Πλέον, μπορεί να βρει κανείς να βρει αρκετούς πλαστικούς χειρουργούς όχι μόνο στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Εννοείται πως η Λάρισα δεν αποτελεί εξαίρεση, για την ακρίβεια, θα βρείτε πολλούς και πάρα πολύ καλούς πλαστικούς χειρουργούς στην Λάρισα, κάποιοι από αυτούς μάλιστα θεωρούνται από τους καλύτερους που έχει να προσφέρει η χώρα μας γενικότερα.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες που επιλέγουν να κάνουν την επέμβαση τους στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη. Αυτό πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό λάθος για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος έχει να κάνει με την υγεία. Μία πλαστική επέμβαση δεν είναι απλή υπόθεση και θα χρειαστεί συχνές επισκέψεις στον γιατρό για να εξασφαλιστεί η σωστή πορεία της επέμβασης αλλά και της «ανάρρωσης». Εννοείται λοιπόν ότι θα πρέπει ο γιατρός να είναι σχετικά κοντά σας για να μην χάνετε αυτές τις επισκέψεις και για να μην σταματήσετε να πηγαίνετε λόγω έλλειψης χρόνου.

Ο δεύτερος λόγος είναι φυσικά οικονομικός. Μία πλαστική επέμβαση όσο οικονομική και να είναι, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί φθηνή. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα δεν καλύπτεται και από ασφαλιστικά ταμεία, οπότε θα πρέπει να πληρωθεί αποκλειστικά από τη τσέπη του ενδιαφερόμενου. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην προσθέσετε και τα κόστη των συχνών ταξιδιών στον γιατρό – είτε πρόκειται για μετακινήσεις με το δικό σας μέσω είτε με κάποια μέσω μαζικής μεταφοράς (τρένο, ΚΤΕΛ, αεροπλάνο) – στο ήδη διόλου ευκαταφρόνητο κόστος της πλαστικής επέμβασης.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, όταν πρόκειται για την επιλογή πλαστικού χειρουργού εννοείται ότι η μόνη μας πρόταση είναι να επιλέξετε κάποιον που όχι μόνο να είναι στην Λάρισα, αλλά να είναι και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι σας. Οι πλαστικοί χειρουργοί στην Λάρισα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτούς της πρωτεύουσας, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε, είναι να επιλέξετε τον κατάλληλο. Σε αυτή την επιλογή εννοείται ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση θα παίξουν τον πρώτο και σημαντικότερο ρόλο, αλλά η απόσταση θα πρέπει να έχει εξίσου μεγάλη βαρύτητα στην εν λόγω επιλογή σας, για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Ας δούμε λοιπόν πως θα βρείτε τον κατάλληλο χειρουργό για σας.

Βήμα 1ο: Βρείτε τον σωστό για την επέμβαση σας

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι πριν ξεκινήσουμε. Η απόσταση παίζει έναν ρόλο όσον αφορά την επιλογή του χειρουργού, αλλά σε καμία περίπτωση δεν παίζει τον πιο σημαντικό. Εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σας ενδιαφέρει όταν θα κάνετε την έρευνα σας – θεωρείται αυτονόητο το ότι θα κάνετε έρευνα – είναι η δουλειά του κάθε γιατρού. ΜΕ αυτό φυσικά εννοούμε την ειδίκευση και την εκπαίδευση του. Με απλά λόγια, απλά και μόνο επειδή ένας γιατρός είναι πλαστικός χειρουργός – ακόμη και αν είναι ο καλύτερος της πόλης ή της χώρας – αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να φέρει εις πέρας και με απόλυτη επιτυχία όλες τις επεμβάσεις. Ο κάθε γιατρός ειδικεύεται σε μερικές επεμβάσεις – είτε λόγω εμπειρίας, είτε λόγω σπουδών – οπότε εννοείται ότι θα πρέπει να επιλέξετε τον σωστό για τη περίπτωση σας.

  • Πώς θα βρείτε τον σωστό γιατρό για την επέμβαση σας;

Τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά: θα πάτε στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης – το Google πιθανότατα – και θα πληκτρολογήσετε τον τύπο της επέμβασης που σας ενδιαφέρει και στη συνέχεια το όνομα της Λάρισας. Με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε όλους τους γιατρούς της πόλης που αναφέρουν την επέμβαση που σας ενδιαφέρει στη σελίδα τους ή σε κάποιον επαγγελματικό κατάλογο. Αμέσως – αμέσως θα καταφέρετε να περιορίσετε σημαντικά τον αριθμό των αποτελεσμάτων και να κάνετε την επιλογή σας πιο εύκολη.

Βήμα 2ο: Επιλογή του κοντινότερου

Αφού λοιπόν βρείτε τους πλαστικούς χειρουργούς που μπορούν να αναλάβουν την επέμβαση σας, θα πρέπει να επιλέξετε και τον πιο κοντινό σε σας, για όλους τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Αυτό πλέον είναι ιδιαίτερα εύκολο χάρη στον τρόπο με τον οποίο το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης παρουσιάζουν τα αποτελέσματα τους. Αν ψάξατε με το όνομα της Λάρισας, όπως είπαμε και πριν, τότε μαζί με τα αποτελέσματα θα σας βγει κι ένας χάρτης στον οποίο θα φαίνεται η τοποθεσία του κάθε αποτελέσματος. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι φυσικά να δείτε ποιος γιατρός είναι πιο κοντά σε σας.

  • Αρκεί η εγγύτητα;

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η εξειδίκευση και η εγγύτητα δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που καθορίζουν την επιλογή ενός πλαστικού χειρουργού. Εννοείται ότι η φήμη του και γενικά η δουλειά του παίζουν τον πιο σημαντικό ρόλο. Γι’ αυτό λοιπόν αφού βρείτε τους πιο κοντινούς γιατρούς που ειδικεύονται στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να ξεκινήσετε ένα δεύτερο μέρος της έρευνα σας, στο οποίο θα επικεντρωθείτε στη ποιότητα της κατάρτισης και της δουλειάς τους. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε κανονίζοντας συμβουλευτικά ραντεβού με τον κάθε γιατρό (μακράν η καλύτερη μέθοδος) είτε κάνοντας έρευνα για τον καθένα στο διαδίκτυο για να βρείτε το βιογραφικό τους – θα το βρείτε σίγουρα στο site τους – αλλά και γνώμες ασθενών τους.

  • Τι γίνεται αν δεν βρω κάποιον που να μου κάνει;

Σε περίπτωση που δεν βρείτε κάποιον γιατρό στη Λάρισα που να ειδικεύεται στην επέμβαση σας ή που να σας κάνει «κλικ» σαν άνθρωπος ή / και επιστήμονας, τότε η μόνη λύση είναι να στραφείτε στους γιατρούς μιας άλλης πόλης. Πάλι να θυμάστε ότι όσο πιο κοντά, τόσο το καλύτερο.