Πλαστικοί Χειρουργοί – Κορυδαλλός

Πλαστικοί χειρουργοί στον Κορυδαλλό

Ως γνωστόν, η χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη σε έκταση ή πληθυσμό, ωστόσο, μπορεί εύκολα να δει κανείς ότι τα τελευταία χρόνια έχουμε αποκτήσει πάρα πολλούς πλαστικούς χειρούργους. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι το γεγονός ότι η επιστήμη έχει κάνει μεγάλες προόδους οι οποίες έχουν κάνει αυτές τις επεμβάσεις σχετικά ακίνδυνες και πλέον πολύ οικονομικά προσιτές. Κατά συνέπεια, όσοι νιώθουν ότι αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με την εμφάνιση τους, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να επισκεφτούν έναν πλαστικό ο οποίος και θα τους βοηθήσει να το λύσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται έτσι ώστε να αποκτήσουν την εικόνα για τον εαυτό του που πάντα ονειρεύονταν. Οι περισσότεροι, άσχετα από το που μένουν, είναι σίγουρο ότι αν θέλουν να κάνουν μία πλαστική, το πρώτο μέρος που θα σκεφτούν να ψάξουν για πλαστικό χειρουργό θα είναι το κέντρο της Αθήνας.

Ο λόγος που το κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας είναι και τη πρώτη σκέψη όσων ενδιαφέρονται για πλαστικές είναι χωρίς αμφιβολία το γεγονός ότι πιστεύουν ότι εκεί θα βρουν τους περισσότερους, αν όχι όλους, τους καλύτερους γιατρούς της χώρας, λόγω του αναλογικά τεράστιου πληθυσμού της Αθήνας. Αυτό όμως είναι ένα μεγάλο λάθος το οποίο βασίζεται σε μία εντελώς παρωχημένη αντίληψη. Η πραγματικότητα είναι ότι υπάρχουν πολλοί καλοί χειρουργοί και μάλιστα είναι «σκορπισμένοι» σε όλη τη χώρα, οπότε σίγουρα υπάρχουν αρκετοί σε κάθε Δήμο και πόλη. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ρίξετε μία ματιά στον χρυσό Οδηγό της περιοχής σας ή απλά να ψάξετε στο Google για το όνομα της περιοχής σας μαζί με τον όρο πλαστικοί χειρουργοί. Είναι σίγουρο ότι ο αριθμός των αποτελεσμάτων θα σας καταπλήξει.

Αν λοιπόν ψάξετε στο Google “πλαστικός χειρουργός στον Κορυδαλλό”, θα δείτε ότι θα πάρετε μία σελίδα με αρκετά αποτελέσματα, κάποιοι από τους γιατρούς των αποτελεσμάτων μάλιστα μπορεί και να είναι πολύ κοντά στο σπίτι ή τον χώρο εργασίας σας. Αυτή η εγγύτητα είναι πολύ καλή και σημαντική. Εφόσον μένετε στον Κορυδαλλό- ή σε οποιαδήποτε άλλο δήμο ή συνοικία της Αθήνας – πρώτο μέλημα σας θα πρέπει να είναι να βρείτε έναν τοπικό γιατρό έτσι ώστε η όλη διαδικασία της επέμβασης να κυλήσει χωρίς προβλήματα κι επιπλοκές. Γιατί όμως έχει μεγάλη σημασία να επιλέξετε έναν πλαστικό χειρουργό από τον Κορυδαλλό;

Οι πλαστικές επεμβάσεις μπορεί να κρύβουν και κινδύνους

Πολλοί πιστεύουν ότι οι πλαστικές επεμβάσεις είναι τελείως ακίνδυνες, αυτό όμως δεν είναι απόλυτο. Μπορεί όπως στις μέρες μας οι πλαστικές επεμβάσεις να θεωρούνται ιδιαίτερα ασφαλείς, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το ενδεχόμενο λάθους κι επιπλοκών είναι ανύπαρκτο. Οι πλαστικές επεμβάσεις μπορεί να θεωρούνται σχετικά απλές αφού δεν αφορούν τα ζωτικά όργανα και λειτουργίες, αλλά υπάρχουν και κάποια προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν από λάθη στην όλη διαδικασία και να προκαλέσουν σοβαρές επιπλοκές οι οποίες θα επηρεάσουν την υγεία του ασθενή ή θα αλλοιώσουν την εμφάνιση του και θα την κάνουν χειρότερη αντί να την βελτιώσουν. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν γιατρό που θα είναι καλά μορφωμένος κι έμπειρος γιατρό προκειμένου να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανότητες να πάει κάτι στραβά τόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης όσο και μετά από αυτήν.

Γιατί είναι σημαντικό να επιλέξετε τοπικό γιατρό

Έχοντας διαβάσει τη προηγούμενη παράγραφο, ας δούμε γιατί η απόσταση από τον γιατρό παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στην επιλογή του. Αυτό που πρέπει να «χωνέψετε» αν θέλετε να κάνετε μία πλαστική, είναι το γεγονός ότι οι πλαστικές επεμβάσεις δεν είναι ολοκληρώνονται μέσα σε λίγες επισκέψεις στον γιατρό, δεν είναι δηλαδή κάτι τόσο απλό όσο ένα σφράγισμα στον οδοντίατρο. Θα πρέπει να γίνουν αρκετές επισκέψεις τόσο πριν όσο και μετά την επέμβαση. Στις πρώτες θα μιλήσετε για το τι πρέπει να γίνει και πως σχετικά με την εμφάνιση σας ενώ στις επισκέψεις μετά την επέμβαση, στην ουσία θα γίνεται παρακολούθηση της υγείας σας. Τα δύο στάδια επισκέψεων δεν είναι καθόλου προαιρετικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τα παραλείψετε για να γλιτώσετε χρόνο και χρήματα.

Όπως είπαμε και προηγουμένως, το να βρείτε έναν γιατρό κοντά στο σπίτι σας είναι πλέον πάρα πολύ απλό αφού αρκεί να κάνετε μία αναζήτηση στο internet για πλαστικούς χειρουργούς μαζί με το όνομα της περιοχή σας, εν προκειμένω τον Κορυδαλλό. Έτσι θα αποκτήσετε αμέσως μια λίστα στην οποία θα δείτε όλους τους γιατρούς στο δήμο μας. Είναι σίγουρο ότι ένας καλός γιατρός για σας θα βρίσκεται σε αυτή τη λίστα, θα πρέπεθ όμως να έχει και τη σωστή ειδικότητα

Βρείτε έναν γιατρό με την σωστή ειδικότητα

Πολλοί έχουν την λανθασμένη αντίληψη ότι οι πλαστικοί χειρουργοί δεν έχουν κάποια ειδικότητα ή εξειδίκευση, οπότε και ο καθένας από αυτούς μπορεί να κάνει όλες τις επεμβάσεις και μάλιστα με εγγυημένη ασφάλεια κι επιτυχία. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει ούτε για τους πλαστικούς χειρουργούς αλλά και για καμία απολύτως κατηγορία γιατρών. Κάθε πλαστικός χειρουργός εξειδικεύεται σε έναν συγκεκριμένο τύπο επεμβάσεων είτε λόγω  των σπουδών του, είτε παρακολουθώντας είτε παρακολουθώντας κάποια σεμινάρια είτε απλά επειδή του ζητούνται συνεχώς συγκεκριμένοι τύποι επεμβάσεων. Όπως είναι λογικό, αν κάποιος γιατρός κάνει συνέχεια συγκεκριμένους τύπους επεμβάσεων κι ενημερώνεται συνεχώς γι’ αυτούς, αποκτά κάποια πείρα κι εξειδίκευση σε αυτές τις επεμβάσεις. Με άλλα λόγια, η ειδίκευση έχει να κάνει τόσο με την πείρα και τη δουλειά του κάθε χειρουργού όσο και των σπουδών του.

Αν θέλετε λοιπόν να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο πριν και μετά την επέμβαση, θα πρέπει να βρείτε έναν χειρουργό ο οποίος να ειδικεύεται στην επέμβαση που θέλετε να κάνετε. Για άλλη μια φορά, θα χρειαστεί να κάνετε μία έρευνα μέσω διαδικτύου για να αποκτήσετε εύκολα και γρήγορα μία καθαρή εικόνα. Απλά πάτε σε μία καλή μηχανή αναζήτησης και πληκτρολογήστε τον όρο πλαστικοί χειρουργοί, το όνομα της πόλης ή περιοχής σας – όπως και παραπάνω – και την επέμβαση που θέλετε να κάνετε. Έτσι θα βρείτε όχι μόνο ποιοι είναι οι πλαστικοί της πόλης σας, αλλά και ποιοι από αυτούς έχουν ειδίκευση στην επέμβαση σας με βάση αυτά που δηλώνουν στα site και τα βιογραφικά τους. Εννοείται πως μετά θα πρέπει να γίνουν και κάποιες προσωπικές επισκέψεις για να ξεκαθαρίσετε κι άλλο το τοπίο.