Πλαστικοί Χειρουργοί – Κολωνάκι

Πλαστικοί χειρουργοί στο Κολωνάκι

Η εξωτερική μας εμφάνιση ήταν ανέκαθεν μία από τις κύριες μας έγνοιες και μας ενδιέφερε πάρα πολύ πράγμα που ισχύει ακόμη περισσότερο για τα άτομα του ωραίου φύλου. Γι’ αυτό και όταν νομίζουμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την εμφάνιση μας προσπαθούμε να το διορθώσουμε όσο καλύτερα και γρηγορότερα γίνεται. Παλιότερα η μόνη λύση που είχαμε ήταν το make up και άλλα τεχνάσματα με τα οποία στην ουσία το μόνο που κάναμε ήταν να κρύψουμε  τα όποια ψεγάδια. Όσο όμως περνούσαν τα χρόνια, άρχισαν να εμφανίζονται  και πιο «μόνιμες» λύσεις. Στην εποχή μας, οι πλαστικές επεμβάσεις μπορούν να αλλάξουν σε μεγάλο βαθμό την εμφάνιση μας ή ακόμη και να εξαφανίσουν όλα τα αρνητικά σημεία της, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα να αλλάξει τελείως ο τρόπος που βλέπει κανείς τον κόσμο γενικότερα αλλά και τον εαυτό του ειδικότερα.

Οι πλαστικές επεμβάσεις λοιπόν έχουν γίνει για τα καλά μέρος της καθημερινής ζωής μας, ειδικά τον τελευταίο καιρό μιας κι έχουν γίνει και αρκετά προσιτές από οικονομική άποψη. Θα έλεγε κανείς πως πια είναι η πλέον ή και η μόνη ενδεδειγμένη λύση για όποιον ή όποια θεωρεί ότι έχει κάποιο πρόβλημα με την εμφάνιση του, άσχετα από το μέγεθος ή και την έκταση του εν λόγω προβλήματος. Κατά συνέπεια, η ζήτηση για πλαστικές έχει ανέβει κατακόρυφα και ανεβαίνει συνέχεια με ραγδαίους ρυθμούς, οπότε μπορείτε να καταλάβετε ότι το ίδιο συμβαίνει και με την προσφορά. Με πιο απλά λόγια, μπορεί κανείς πολύ εύκολα να παρατηρήσει ότι υπάρχουν πάρα πολλοί πλαστικοί χειρουργοί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας με μερικές χιλιάδες κατοίκους. Το ίδιο ισχύει και για τις μεγάλες γειτονιές και συνοικίες της χώρας. Το Κολωνάκι, ίσως η πιο γνωστή και ονομαστή περιοχή της Πρωτεύουσας και όχι μόνο, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Αν κάνετε  ποτέ μία έρευνα στο διαδίκτυο για πλαστικοί χειρουργοί στο Κολωνάκι, σίγουρα θα δείτε ότι όχι μόνο δεν είναι λίγοι, αλλά είναι πάρα πολλοί. Κάποια ονόματα μάλιστα  φιγουράρουν και συχνά σε λίστες με τους καλύτερους και πιο πετυχημένους πλαστικούς της χώρας. Λογικό θα ήταν λοιπόν να προσπαθήσετε αμέσως να βρείτε κάποιον γιατρό που να είναι κοντά στο σπίτι σας έτσι ώστε στο ιατρείο ή τη κλινική του, να συζητήσετε για την επέμβαση που σας ενδιαφέρει και να κανονίσετε αμέσως κάποιο ραντεβού για να γίνει αυτή όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Με άλλα λόγια, Θα κάνατε το ίδιο λάθος που κάνουν πολλοί όταν ψάχνουν για πλαστικό χειρουργό:  επιλέγουν με μόνο κριτήριο την εγγύτητα στο σπίτι ή τη δουλειά τους. Ας δούμε λοιπόν πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο γιατρό στο Κολωνάκι.

Βρείτε πρώτα την επέμβαση που θέλετε να κάνετε

Αν λοιπόν σκέφτεστε ότι μάλλον έφθασε η ώρα για μία επέμβαση που θα διορθώσει την εμφάνιση σας, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, όπως είναι άλλωστε και λογικό, είναι να αποφασίσετε ποιο θα είναι το πρόβλημα που θέλετε να λύσετε και κατ’ επέκταση, ποια επέμβαση θα πρέπει να γίνει. Αυτό μπορεί να γίνει με πληροφορίες από άρθρα σε περιοδικά και sites ιατρικού περιεχόμενου τις οποίες. Στη συνέχεια θα συγκρίνετε αυτές τις πληροφορίες με τη κατάσταση σας και θα καταλήξετε σε μία επέμβαση, η οποία και θα αποτελέσει τη βάση για την έρευνα σας και την επιλογή γιατρού. Η βάση αυτή είναι πολύ σημαντική καθώς στην ουσία είναι το κύριο δομικό στοιχείο της αναζήτησης πλαστικού χειρουργού και όχι μόνο. Άσχετα από το ποια θα είναι η βάση σας, θα πρέπει να ξέρετε και να καταλαβαίνετε ότι πάντα τον τελευταίο λόγο σχετικά με την καλύτερη λύση για το πρόβλημα σας θα τον έχει ο πλαστικός χειρουργός σας, ο οποίος άλλωστε είναι αυτός που έχει τις απαραίτητες γνώσεις για να κάνει εμπεριστατωμένες προτάσεις κι επιλογές.

Αφού λοιπόν αποκτήσετε έστω και μόνοι σας μια γενική εικόνα σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνετε, αυτό που μένει είναι να βρείτε και τον γιατρό ο οποίος θα σας βοηθήσει να πετύχετε τον στόχο σας. Ο χειρουργός αυτός θα πρέπει να είναι άρτια εκπαιδευμένος και καλός επαγγελματίας ενώ καλό είναι να ταιριάζετε τόσο στο αισθητικό όσο και στο ανθρώπινο κομμάτι της όλης διαδικασίας. Με άλλα λόγια, ο πλαστικός σας δεν είναι ένας γιατρός σαν όλους τους άλλους, αλλά θα μετατραπεί σε ένα φίλος σας, ο οποίος θα έχει σαν μοναδικό σκοπό του να σας βοηθήσει να αναδείξετε την ομορφιά σας και να διορθώσετε μια και καλή τα όποια ελαττώματα στην εμφάνιση σας.

Η σωστή εκπαίδευση έχει τεράστια σημασία

Άσχετα με το τι πιστεύουν κάποιοι, θα πρέπει να έχετε καλά στο μυαλό σας ότι ένας πλαστικός είναι ένα σοβαρός επιστήμονας και οι επεμβάσεις που κάνει μπορεί να μην είναι καίριες για την υγεία σας, αλλά θα πρέπει να ολοκληρωθούν χωρίς να παρουσιαστεί το παραμικρό πρόβλημα και καμία απολύτως παρενέργεια. Γι’ αυτό το λόγο, οι εν λόγω γιατροί – όπως και όλοι οι γιατροί άλλωστε – καταρτίζονται συνέχεια με μεταπτυχιακά και σεμινάρια. Πέρα όμως από τη κατάρτιση, καλό θα ήταν ο γιατρός σας να έχει και μία καλή «γενική μόρφωση», δηλαδή να έχει αποφοιτήσει από μία καλή σχολή και φυσικά να έχει  και καλή φήμη στον κλάδο του. Με μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε τους πλαστικούς του Κολωνακίου και να διαβάσετε τα βιογραφικά που θα βρείτε στα site τους.

Επίσης πολύ σημαντικό είναι  να επιλέξετε έναν γιατρό με μεγάλη πείρα στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Για να βρείτε ποιοι είναι οι γιατροί που έχουν την εν λόγω ειδίκευση, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να googlάρετε την επέμβαση σας μαζί με τον όρο “Κολωνάκι” ή το όνομα οποιασδήποτε άλλης περιοχής. Έτσι θα βρείτε γιατρούς με πολλές αναφορές για την εν λόγω επέμβαση στο site τους.

Η απόσταση παίζει ρόλο

Η απόσταση μπορεί να μην παίζει τον κυριότερο ρόλο στην επιλογή πλαστικού, αλλά είναι ένας σημαντικός παράγοντας στην εν λόγω διαδικασία.  Καλό θα ήταν λοιπόν ο γιατρός όχι μόνο να είναι στην πόλη σας, αλλά να αν είναι δυνατόν και στην ίδια γειτονιά με το σπίτι σας ή πολύ κοντά σε αυτήν. Μία πλαστική επέμβαση έχει πάρα πολλά στάδια μέχρι να τελειώσει, οπότε δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί μέσα σε μία με δύο συνεδρίες. Θα χρειαστούν σίγουρα αρκετά ραντεβού τα οποία στην αρχή θα είναι σαν συμβουλευτικές συνεδρίες  και στη συνέχεια θα σας προετοιμάσουν για την επέμβαση. Οι πρώτες συνεδρίες  είναι πολύ σημαντικές – όσο πιο πολλές κάνετε τόσο το καλύτερο – γιατί σε αυτές θα πρέπει να δώσετε στον πλαστικό σας να καταλάβει ακριβώς τι είναι αυτό που θέλετε να φτιάξετε πάνω σας και πως ή πόσο.