Πλαστικοί Χειρουργοί – Κοζάνη

Πλαστικοί χειρουργοί στην Κοζάνη

Τα πρότυπα της ομορφιάς έχουν αλλάξει πάρα πολύ εδώ και αρκετά χρόνια. Αυτό οφείλεται τόσο στην ποπ κουλτούρα όσο και στο γεγονός ότι η πλαστική χειρουργική έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας κι έχει γίνει προσιτή σε όλους τόσο από ιατρική όσο και από οικονομική άποψη. Με άλλα λόγια, πλέον είναι πάρα πολύ απλό να βρει κανείς έναν καλό πλαστικό χειρουργό για να ξεφορτωθεί κάποιο πρόβλημα που έχει με την εξωτερική του εμφάνιση ή κάποιο άλλο ψεγάδι στο σώμα του. Σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας υπάρχουν πάρα πολλοί κι εξαιρετικοί επιστήμονες οι οποίοι κι έχουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε πολύ προσιτές τιμές.

Η Κοζάνη μπορεί να είναι μια επαρχιακή πόλη, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχει και αυτή έναν σημαντικό αριθμό πλαστικών χειρουργών. Μπορεί η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη να είναι η έδρα αρκετών διάσημων πλαστικών, αλλά δεν είναι λίγοι κι αυτοί που ανοίγουν ιατρεία και κλινικές και σε άλλες περιοχές της χώρας για να είναι κοντά στους ασθενείς, πράγμα πολύ σημαντικό για τις πλαστικές επεμβάσεις για λόγους που θα καταλάβετε στην συνέχεια του άρθρου. Αυτό που πρέπει να θυμάστε όμως είναι ότι αν μένετε στην Κοζάνη, θα πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να βρείτε έναν γιατρό που να έχει ιατρείο στην περιοχή σας. Αυτό είναι πάντα το πρώτο βήμα μιας έρευνας για πλαστικό χειρουργό.

Δεδομένου όμως ότι, όπως είπαμε και πριν, υπάρχουν πλαστικοί χειρουργοί όχι μόνο στην Κοζάνη αλλά και σε όλες τις γύρω πόλεις, πώς θα βρείτε ποιος είναι ο καλύτερος και ο πιο άξιος της εμπιστοσύνης σας; Αυτό είναι ένα ζήτημα που παιδεύει πολλούς όσους θέλουν να κάνουν μία πλαστική επέμβαση. Άλλωστε αν ρωτήσεις έναν επαγγελματία αν είναι καλός θα απαντήσει ότι είναι ο καλύτερος της πόλης, πράγμα που δεν είναι πάντα αλήθεια. Το παραπάνω αξίωμα ισχύει και για τους πλαστικούς χειρουργούς. Εννοείται πως όλοι οι πλαστικοί είναι καλοί επιστήμονες κι ευσυνείδητοι στη δουλειά τους, ωστόσο, ο καθένας είναι ξεχωριστός και ειδικός σε κάποιες συγκεκριμένες επεμβάσεις και διαδικασίες. Πριν λοιπόν να κάνετε την έρευνα σας για τον καλύτερο χειρουργό για σας, θα πρέπει να μάθετε ποια «προσόντα» θα πρέπει  να έχει.

Όσο πιο κοντά στη περιοχή σας, τόσο το καλύτερο

Πριν να ξεκινήσετε την αναζήτηση για πλαστικό χειρουργό θα πρέπει να καταλάβετε ότι θα πρέπει να γίνουν πολλές επισκέψεις στο ιατρείο μέχρι να ολοκληρωθεί η επέμβαση. Αν πιστεύετε ότι θα ξεμπερδέψετε σε μία ή δύο συνεδρίες, σίγουρα θα απογοητευτείτε. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να σας συμβεί. Έχει λοιπόν πάρα πολύ μεγάλη σημασία ο πλαστικός χειρουργός και το ιατρείο του να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι σας.

Δεδομένου ότι οι πλαστικοί χειρουργοί στην Κοζάνη είναι πολλοί, να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε έναν που θα είναι ο πλέον κατάλληλος για σας, οπότε και δεν θα χρειαστεί να ταξιδεύετε συχνά – πυκνά στη Θεσσαλονίκη ή και την Αθήνα για τις απαραίτητες επισκέψεις. Αφού δεν θα κάνετε συχνές και μεγάλες μετακινήσεις, είναι λογικό ότι θα κάνετε οικονομία στα λεφτά που θα ξοδεύατε για βενζίνη ή για εισιτήρια στα Μέσα Μεταφοράς. Πέρα όμως από αυτό, θα γλυτώσετε και πολύ χρόνο αφού το γραφείο του γιατρού σας θα είναι μόλις λίγα λεπτά μακριά από το σπίτι σας. Έτσι δεν θα χάσετε την όρεξη και το κουράγιο σας όταν θα δείτε τον αριθμό των επισκέψεων που θα χρειαστεί για την επέμβαση σας. Μια απλή αναζήτηση στο internet μπορεί να σας δείξει εύκολα και γρήγορα όλα τα ιατρεία κοντά σας και τις ακριβείς τοποθεσίες τους.

Θα πρέπει να έχει τη κατάλληλη εξειδίκευση

Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν ειδικότητες όπως άλλωστε και οι γιατροί που έχουν πιο «κλασικές» ειδικότητες. Για να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα, αυτό που θέλουμε να πούμε είναι ότι ο κάθε χειρουργός λόγω της εκπαίδευσης του ή και των επεμβάσεων που κάνει ή του ζητείται να κάνει πιο συχνά, αποκτά – άτυπα ή και τυπικά – μια εξειδίκευση σε κάποια συγκεκριμένα είδη επεμβάσεων. Με άλλα λόγια, υπάρχουν γιατροί που είναι ειδικοί στις λιποαναρροφήσεις.

Αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι  ότι δεν πρέπει να καταλάβετε ότι δεν έχουν όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί τις απαραίτητες γνώσεις και την τεχνογνωσία για να κάνουν με ασφάλεια μια μεγάλη ποικιλία επεμβάσεων, απλά αν θέλετε να κάνετε κάποια συγκεκριμένη επέμβαση εννοείται πως θα πρέπει να βρείτε κάποιον που να έχει και τη σχετική εξειδίκευση. Ο γιατρός αυτός θα σας κατατοπίσει και να σας συμβουλέψει σωστά μειώνοντας και σημαντικά τις πιθανότητες να παρουσιαστούν κάποιες επιπλοκές κατά ή και μετά την επέμβαση.

Θα πρέπει να έχει και καλό χαρακτήρα

Ένας καλός πλαστικός χειρουργός θα πρέπει να είναι και καλός χαρακτήρας και γενικά να είναι ανοικτός σε διάλογο και να δίνει εξηγήσεις σχετικά με τους λόγους που πιστεύει ότι κάποια πράγματα πρέπει να γίνουν ή όχι και να σας εξηγήσει με απλά λόγια τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν. Θα πρέπει επίσης να έχει και κριτήρια αισθητικής που να ταιριάζουν με τα δικά σας για να είναι το τελικό αποτέλεσμα όσο πιο κοντά σε αυτό που θέλετε και να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.

Θα πρέπει να σας κάνει καλή τιμή

Το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί χειρουργοί στην Κοζάνη αλλά και λόγω του ότι είναι πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη, δημιουργείται ένας μεγάλος αλλά υγιής ανταγωνισμός ανάμεσα στους χειρουργούς. Αυτό εσάς σας συμφέρει πάρα πολύ γιατί ο ανταγωνισμός αυτός έχει σαν αποτέλεσμα να βρίσκετε πολλές και διαφορετικές τιμές ακόμη και για την ίδια επέμβαση. Αυτό που πρέπει να κάνετε λοιπόν, είναι να κάνετε μία επίσκεψη ή να τηλεφωνήσετε σε γιατρούς που να ειδικεύονται στην επέμβαση σας – θα τους βρείτε και αυτούς με μια γρήγορη έρευνα στο Google – και να ζητήσετε να σας κάνουν εκτιμήσεις κόστους ή προσφορές για να καταλήξετε στην πιο οικονομική μετά από τις ανάλογες συγκρίσεις.

Στις μέρες μας οι πλαστικές επεμβάσεις είναι πολύ πιο οικονομικές απ’ ότι τη προηγούμενη δεκαετία, οπότε ένας καλός γιατρός μπορεί να σας κάνει και μία καλή τιμή, αρκεί να προσπαθήσετε να τον βρείτε αλλά και να έχετε και λίγη διάθεση για «διαπραγματεύσεις». Δεν είναι ανάγκη να αδειάσετε τον τραπεζικό σας λογαριασμό για να φτιάξετε την εμφάνιση σας.