Πλαστικοί Χειρουργοί – Κιλκίς

Πλαστικοί χειρουργοί στο Κιλκίς

Οι πλαστικές επεμβάσεις κάποτε θεωρούνταν ότι ενείχαν αρκετά μεγάλα ποσοστά ρίσκου. Για κάθε επιτυχημένη επέμβαση, υπήρχαν άλλες τόσες ιστορίες για άτομα που ξεκίνησαν να κάνουν μία επέμβαση και αντί να βελτιώσουν τα προβλήματα στην εμφάνιση τους, κατέληξαν με καινούργια και πολλές φορές μεγαλύτερα. Αυτές οι φήμες σε συνδυασμό με το σχετικά μεγάλο κόστος αυτών των επεμβάσεων έκανε πολλούς να είναι ιδιαίτερα διστακτικοί με αυτές και να τις θεωρούν προνόμιο των πολύ πλούσιων ή απλά «όνειρο θερινής νυκτός».

Ευτυχώς όμως τα πράγματα στις μέρες μας έχουν αλλάξει σημαντικά και μάλιστα προς το καλύτερο. Πλέον η επιστήμη έχει προχωρήσει τόσο πολύ που οι πλαστικές, μπορεί να πει κανείς, πως είναι απόλυτα ασφαλείς με το όποιο ρίσκο ενέχουν να μπορεί να ελαχιστοποιηθεί πολύ εύκολα. Από την άλλη, το κόστος τους έχει μειωθεί σημαντικά κάνοντας τες προσιτές σε όλο τον κόσμο. Πλέον λοιπόν, όποιος έχει κάποιο πρόβλημα με την εμφάνιση του μπορεί απλά να πάει σε έναν πλαστικό και να του ζητήσει να τον βοηθήσει να το ξεπεράσει με σχετικά μικρό κόστος κι εγγυημένα καλά αποτελέσματα.

Για να εξασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μία πλαστική επέμβαση, εννοείται ότι ο ασθενής θα πρέπει να ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του γιατρού και να κάνει ακριβώς ότι του λέει χωρίς αλλαγές και πολλές ερωτήσεις και διαπραγματεύσεις. Ένα πολύ μεγάλο σφάλμα που κάνουν αρκετοί που κάνουν πλαστικές και δεν είναι από κάποια μεγάλη πόλη, είναι να πηγαίνουν σε γιατρούς που είναι μακριά από τον τόπο κατοικίας τους. Το φαινόμενο αυτό είναι ιδιαίτερα έντονο στο Κιλκίς, το οποίο και είναι πάρα πολύ κοντά στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι λίγοι όμως και οι κάτοικοι του Κιλκίς που επιλέγουν να επιλέξουν πλαστικό χειρουργό ακόμη και στην Αθήνα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί αλλά και καλοί πλαστικοί χειρουργοί Κιλκίς.

Θα πρέπει λοιπόν κάποιος από το Κιλκίς – ή και οποιαδήποτε άλλη επαρχιακή πόλη – ενδιαφέρεται για να κάνει μία πλαστική να βάλει καλά στο μυαλό του ότι θα πρέπει να επιλέξει έναν πλαστικό χειρουργό από την περιοχή του. Γιατί όμως; Θα δούμε ευθύς αμέσως!

Η απόσταση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την έκβαση της επέμβασης

Αυτό που δεν ξέρουν οι περισσότεροι που ενδιαφέρονται για πλαστικές επεμβάσεις είναι το γεγονός ότι μία επέμβαση χρειάζεται αρκετές συνεδρίες ή επισκέψεις στο γραφείο του γιατρού για να ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η κάθε επίσκεψη στην ουσία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της επέμβασης κι εννοείται ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραλειφθεί. Η μεγάλη απόσταση είναι από τους κύριους αποτρεπτικούς παράγοντες της ολοκλήρωσης των επισκέψεων αυτών, αφού τις κάνει πολύ ακριβές αλλά και χρονοβόρες με αποτέλεσμα οι ασθενείς να μην τις κάνουν όλες ή να ζητούν από τον γιατρό να αλλάξει τους ρυθμούς του, θέτοντας σε κίνδυνο την εξέλιξη της επέμβασης.

Η καλή επικοινωνία είναι το παν

Κάτι άλλο που δεν γνωρίζουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για πλαστικές είναι το γεγονός ότι δεν μπορεί να πάει κάποιος στον γιατρό και να πει «θέλω τη μύτη της Nicole Kidman» ή κάτι παρόμοιο. Θα πρέπει να γίνουν πολλές συζητήσεις ώστε ο γιατρός να καταλάβει τι ακριβώς θέλει να κάνει ο ασθενής με την επέμβαση του και να προτείνει λύσεις που να ταιριάζουν με το σώμα και την κατάστασή του τη γενικότερη, τόσο από άποψη αισθητική όσο και λειτουργική. Αυτό απαιτεί να υπάρχει καλή επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές. Για όσο διαρκεί η προετοιμασία αλλά και η ανάρρωση από μια πλαστική επέμβαση θα πρέπει ο πλαστικός χειρουργός να είναι κάτι σαν τον νέο καλύτερό σας φίλο. Θα πρέπει να σας καταλαβαίνει και να τον καταλαβαίνετε αλλά και να ταιριάζουν οι αισθητικές σας. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μετά από προσωπικές επισκέψεις και γνωριμίες με αρκετούς γιατρούς, πράγμα που είναι πιο εύκολο να γίνει όταν ψάχνετε σε τοπικό επίπεδο.