Πλαστικοί Χειρουργοί – Κεφαλονιά

Πλαστικοί χειρουργοί στην Κεφαλονιά

Παλιότερα αν κάποιος είχε ένα πρόβλημα με την εμφάνιση του, η λύση ήταν να κάνει απλά υπομονή. Οι πλαστικές επεμβάσεις ναι μεν υπήρχαν, αλλά δεν ήταν και τόσο γνωστές κι επιπλέον, ήταν πολύ ακριβές και σε πολλές περιπτώσεις το κόστος τους μπορούσαν να το καλύψουν μόνο οι πολύ πλούσιοι, όπως οι ηθοποιοί και οι τραγουδιστές. Τα πράγματα όμως πλέον ευτυχώς έχουν αλλάξει για το καλύτερο. Πλέον είναι πολύ εύκολο να μάθει κανείς πληροφορίες για τις πλαστικές επεμβάσεις αφού πηγές όπως το internet κάνουν τις πληροφορίες προσβάσιμες σε όλους και μάλιστα πολύ γρήγορα.

Πέρα όμως από τη διάθεση των πληροφοριών, έχει αλλάξει και κάτι άλλο: η ιατρική και η τεχνολογία έχουν προχωρήσει τόσο πολύ που οι επεμβάσεις μπορούν να γίνουν πολύ οικονομικά, ακόμη και αν πρόκειται για σχετικά «δύσκολες» επεμβάσεις που χρειάζονται κανονικό χειρουργείο και ολική νάρκωση. Με άλλα λόγια, οι πλαστικές δεν είναι πλέον άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους και με λίγη οικονομία, ο καθένας μπορεί να κάνει μία επέμβαση που τον ενδιαφέρει και να βελτιώσει την εμφάνιση του.

Υπάρχουν ωστόσο κάποιοι άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι οι επεμβάσεις είναι ακόμη ακριβές. Αυτό συμβαίνει κυρίως με όσους μένουν σε επαρχιακές πόλεις και ιδιαίτερα στα νησιά και όχι μόνο. Εννοείται ότι η Κεφαλονιά δεν αποτελεί εξαίρεση. Δεν είναι λίγοι λοιπόν οι Κεφαλλονίτες που πιστεύουν ότι οι επεμβάσεις είναι ακόμη ακριβές. Αυτό που τους ανησυχεί δεν είναι τόσο οι αμοιβές των γιατρών και των κλινικών, όσο τα έξοδα που συνδέονται με τις επεμβάσεις, όπως ας πούμε το κόστος των μετακινήσεων. Ας δούμε λοιπόν πως μπορείτε να μειώσετε σημαντικά το κόστος μίας πλαστικής επέμβασης, περιορίζοντας σημαντικά τα περιττά έξοδα που τις περιβάλλουν.

Δεν χρειάζεται να κάνετε μετακινήσεις

Ξεκινάμε από κάτι ΠΟΛΥ βασικό: δεν είναι ανάγκη να ξενιτευτείτε για να κάνετε μία πλαστική. Το καταλαβαίνουμε ότι όσοι ζουν σε μικρές πόλεις και περιοχές που δεν έχουν πολλούς χιλιάδες κατοίκους θεωρούν ότι πλαστικούς χειρουργούς μπορούν να βρουν μόνο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας. Αυτό όμως δεν ισχύει. Η πλαστική χειρουργική είναι μία πάρα πολύ δημοφιλής επιστήμη και όλο και περισσότεροι γιατροί ασχολούνται με αυτήν, είναι λοιπόν λογικό να μη δραστηριοποιούνται όλοι από αυτούς στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Πολλοί επιστήμονες – και καλοί – αποφεύγουν την κορεσμένη αγορά των μεγαλουπόλεων κι επιλέγουν να εργαστούν σε λιγότερο πολυπληθείς περιοχές. Αν λοιπόν ψάξετε για «πλαστικοί χειρουργοί Κεφαλονιά» στο internet, είναι σίγουρο ότι θα βρείτε πολλούς γιατρούς. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να κάνετε μετακινήσεις – οι οποίες έχουν οικονομικό αλλά και χρονικό κόστος – για να κάνετε μία πλαστική, οπότε αυτόματα μειώνονται τα έξοδα της επέμβασης.

Μιλήστε για την τιμή

Μία πλαστική επέμβαση μπορεί να είναι σχετικά φθηνή σε σχέση με το παρελθόν, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να πει κανείς ότι το κόστος της είναι αμελητέο. Αυτό σημαίνει ότι η τσέπη μας είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα «νιώσει» το κόστος της επέμβασης. Οι περισσότεροι γιατροί έχουν στάνταρ αμοιβές, οι οποίες και βασίζονται στον τύπο και την πολυπλοκότητα της επέμβασης. Οι γιατροί στις μεγάλες πόλεις δεν είναι και πολύ διαλλακτικοί όσον αφορά τις αμοιβές τους, αλλά αυτό κατά γενικό κανόνα δεν ισχύει στους γιατρούς μικρότερων πόλεων. Αν λοιπόν θέλετε να κάνετε μία πλαστική αλλά η τιμή που θα σας πει ο γιατρός σας φαίνεται λίγο δυσβάσταχτη, μη ντραπείτε να διαπραγματευτείτε, πάντα όμως σε λογικά επίπεδα.

Μην το παρακάνετε

Ένα πολύ συχνό φαινόμενο που παρατηρείται σε όποιους κάνουν πλαστική για πρώτη φορά είναι να ζητούν από έναν πλαστικό να τους «φτιάξει» τα πάντα στο σώμα ή το πρόσωπο. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο θα έχει και πολύ μεγάλο κόστος. Καλό είναι λοιπόν να έχετε πάντα συγκεκριμένο σχέδιο και να επικεντρώνεστε σε μία επέμβαση τη φορά, έτσι ώστε να μην σας φαίνεται υπερβολικό το κόστος.