Πλαστικοί Χειρουργοί – Καλαμάτα

Πλαστικοί χειρουργοί στην Καλαμάτα

Αν κάποιος νιώθει ότι κάτι δεν πάει καλά ή απλά δεν του αρέσει με την εμφάνιση του, η λύση πλέον είναι πολύ απλή: πλαστική επέμβαση. Οι πλαστικές επεμβάσεις στις μέρες μας έχουν γίνει πολύ προσιτές κι επιπλέον, χάρη στη πρόοδο της επιστήμης μπορούν να θεωρούνται και αρκετά ασφαλείς. Με άλλα λόγια, αποτελούν μία πολύ λογική λύση για προβλήματα που σχετίζονται με την εξωτερική μας εμφάνιση και όχι τη κατάσταση της υγείας γενικότερα, γι’ αυτό και όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται γι’ αυτές και δηλώνουν έτοιμοι να κάνουν μία επέμβαση. Θα λέγαμε λοιπόν ότι ζούμε στην εποχή της ομορφιάς, αφού ο καθένας μπορεί να «ελέγξει» και να αλλάξει την εμφάνισή του σχετικά εύκολα.

Παρά το γεγονός όμως ότι πολλοί ενδιαφέρονται για τις πλαστικές, αν μιλήσει κανείς με άτομα που δηλώνουν έτοιμα να κάνουν επέμβαση, αμέσως θα διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία σε μεγάλο βαθμό τα έχουν παρανοήσει τελείως. Μπορεί να ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, αλλά πολλοί δεν κάνουν σωστή έρευνα με αποτέλεσμα να κάνουν τη ζωή τους πολύ πιο δύσκολη όταν έρχεται η ώρα να ψάξουν και να κλείσουν έναν πλαστικό χειρουργό. Οι πλαστικές επεμβάσεις μπορεί να μην είναι για θέματα ζωής και θανάτου, αλλά καλό είναι να μην πηγαίνουμε σε αυτές στα τυφλά και χωρίς να έχουμε κάνει καμία έρευνα προηγουμένως.

Οι κάτοικοι της Καλαμάτας φαίνεται να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πλαστικές, αλλά δεν είναι σωστά ενημερωμένοι σχετικά με αυτές. Ας δούμε λοιπόν τις κυριότερες παρανοήσεις που επικρατούν γι’ αυτόν τον ιατρικό κλάδο στους κατοίκους της Καλαμάτας και σε όλο τον κόσμο γενικότερα, έτσι ώστε να αποκτήσετε την σωστή ιδέα για τις πλαστικές επεμβάσεις αλλά και για να καταλάβετε γιατί οι πλαστικοί χειρουργοί στην Καλαμάτα – ή αυτοί της περιοχής στην οποία μένετε – είναι η καλύτερη επιλογή για την επέμβαση σας.

Οι πλαστικές επεμβάσεις είναι τελείως ακίνδυνες

Αυτό πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο λάθος, όσον αφορά τις πλαστικές. Μπορεί όπως είπαμε και παραπάνω οι πλαστικές επεμβάσεις πλέον να θεωρούνται ιδιαίτερα ασφαλείς, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο λάθους. Οι επεμβάσεις αυτού του τύπου μπορεί να θεωρούνται απλές αφού δεν πλησιάζουν ζωτικά όργανα, αλλά υπάρχουν πάλι προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν και να δημιουργήσουν επιπλοκές που θα επηρεάσουν την υγεία του ασθενή ή να αλλοιώσουν την εμφάνιση του και να την κάνουν χειρότερη αντί για καλύτερη. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επιλέξετε έναν καλά μορφωμένο κι έμπειρο γιατρό για να μειώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις πιθανότητες να συμβεί κάποιο λάθος τόσο κατά τη διάρκεια της επέμβασης όσο και μετά από αυτήν.

Οι καλοί γιατροί είναι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα

Οι κάτοικοι πόλεων της επαρχίας συχνά υποτιμούν τον αριθμό των γιατρών και γενικά των επαγγελματιών που υπάρχουν στην περιοχή τους. Ως εκ τούτου, όταν χρειάζονται έναν πλαστικό χειρουργό ή οποιονδήποτε άλλον γιατρό, δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν μπαίνουν καν στον κόπο να ψάξουν στην τοπική αγορά αλλά απευθύνονται αμέσως σε αυτή της Αθήνας ή κάποιας άλλης πόλης που να είναι μεγαλύτερη από τη δική τους. Αυτό φυσικά ισχύει και για την Καλαμάτα.

Η αλήθεια είναι ότι αν κάνετε ακόμη και μία στοιχειώδη έρευνα, θα διαπιστώσετε ότι οι πλαστικοί χειρουργοί στην Καλαμάτα όχι μόνο υπάρχουν, αλλά ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος, οπότε σίγουρα θα βρείτε κάποιον που να σας ταιριάζει. Για να βρείτε πόσοι και ποιοι είναι οι εν λόγω γιατροί στην Καλαμάτα, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάτε στο Google ή κάποιο άλλο παρόμοιο site και να ψάξετε για «πλαστικός χειρουργός Καλαμάτα». Είναι σίγουρο ότι ο όγκος των αποτελεσμάτων θα σας καταπλήξει και μάλιστα πολύ θετικά.

Όλοι οι πλαστικοί είναι ίδιοι

Πολλοί πιστεύουν ότι οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν μόνο μία ειδικότητα, οπότε ο καθένας μπορεί να κάνει όλες τις επεμβάσεις και μάλιστα με απόλυτη ασφάλεια κι επιτυχία. Αυτό φυσικά δεν ισχύει, όπως άλλωστε δεν ισχύει και για καμία κατηγορία γιατρών. Κάθε πλαστικός χειρουργός μπορεί να επιλέξει να ειδικευθεί σε έναν συγκεκριμένο τύπο επεμβάσεων είτε μέσω των σπουδών του, είτε παρακολουθώντας σεμινάρια. Επιπλέον, είναι λογικό να δουλεύει συχνότερα σε συγκεκριμένους τύπους επεμβάσεων, οπότε και να είναι πιο ειδικευμένος σε αυτές. Με άλλα λόγια, η ειδίκευση είναι θέμα πείρας αλλά και σπουδών.

Αν θέλετε λοιπόν να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο πριν και μετά την επέμβαση, ο καλύτερος τρόπος είναι να βρείτε έναν γιατρό ο οποίος να ειδικεύεται στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Για άλλη μια φορά, πρόκειται για μία έρευνα που μπορεί να γίνει πολύ εύκολα και γρήγορα με τη βοήθεια του διαδικτύου. Απλά πάτε σε μία μηχανή αναζήτησης και πληκτρολογήστε τον όρο πλαστικοί χειρουργοί, το όνομα της πόλης ή περιοχής σας και την επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Έτσι θα βρείτε όχι μόνο ποιοι γιατροί υπάρχουν στη πόλη σας, αλλά και ποιοι από αυτούς ειδικεύονται στην επέμβαση σας με βάση αυτά που δηλώνουν στα site και τα βιογραφικά τους. Εννοείται πως μετά θα πρέπει να κάνετε και κάποιες προσωπικές επισκέψεις για να ξεκαθαρίσετε κι άλλο το τοπίο, αλλά το πρώτο βήμα είναι αυτό που μόλις περιγράψαμε.

Οι πλαστικές είναι πανάκριβες

Αυτή η παρανόηση είναι και κάπως λογική δεδομένης της εικόνας για τους πλαστικούς που προβάλλεται κατά καιρούς από τα μέσα ενημέρωσης και όχι μόνο. Η αλήθεια είναι ότι πολλοί αστέρες του σινεμά και του τραγουδιού κάνουν πλαστικές και γίνονται πρώτο θέμα στις ειδήσεις και στις κοσμικές στήλες, δίνοντας έτσι ένα glamour στην εν λόγω ειδικότητα. Επιπλέον, όταν εμφανίζονται σε συνεντεύξεις διάφοροι πλαστικοί προβάλουν μόνο τους celebrity πελάτες τους για να διαφημίσουν καλύτερα τη δουλειά τους και να τραβήξουν περισσότερο τα φώτα της δημοτικότητας στο ιατρείο τους.

Τα παραπάνω είναι λογικό να κάνουν κάποιον να πιστέψει ότι μία πλαστική είναι άπιαστο όνειρο για κάποιον που δεν ανήκει στο star system, οπότε και δεν έχει αρκετές χιλιάδες Ευρώ στη τράπεζα, αυτό όμως δεν ισχύει πλέον. Μπορεί κάποτε όντως οι πλαστικές να κόστιζαν μία μικρή περιουσία, αλλά χάρη στη πρόοδο της τεχνολογίας και της επιστήμης, οι απλές επεμβάσεις είναι πάρα πολύ φθηνές και προσιτές σε όλους. Εννοείται πως κάθε επέμβαση έχει και το δικό της κοστολόγιο, αλλά αυτές που γίνονται συχνότερα – όπως οι ρινοπλαστικές – είναι αρκετά φθηνές λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού στην αγορά.