Θεσσαλονίκη

Ποιος είναι ο καλύτερος πλαστικός χειρουργός στη Θεσσαλονίκη;

Οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη στις μέρες μας είναι πάρα πολλοί, πράγμα που είναι και καλό και κακό. Γιατί είναι όμως τόσο πολλοί; Μα φυσικά επειδή οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν γίνει πιο απλές, προσιτές και ασφαλείς κι επιπλέον, έχει χαθεί πλέον το «κοινωνικό στίγμα» που ακολουθούσε όσους κάνανε τέτοιου είδους επεμβάσεις. Με απλά λόγια, κανείς πλέον δεν ντρέπεται να παραδεχθεί ότι έχει κάνει κάποια αισθητική επέμβαση. Celebrities μάλιστα έχουν φθάσει στο σημείο να «πουλάνε τα αποκαλυπτήρια» μετά από μία τέτοια επέμβαση σε τηλεοπτικές εκπομπές ή ακόμη και να διοργανώνουν πάρτι ή δεξιώσεις για να γιορτάσουν την νέα και βελτιωμένη τους εμφάνιση.

Αυτό φυσικά σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι ιατροί ειδικεύονται στον συγκεκριμένο κλάδο πράγμα που, όπως είπαμε και παραπάνω, έχει και αρνητικές και θετικές συνέπειες για τους «ασθενείς». Οι θετικές συνέπειες αφορούν φυσικά τις τιμές αυτών των επεμβάσεων, καθώς ο μεγάλος αριθμός πλαστικών χειρούργων σημαίνει και μεγάλο ανταγωνισμό. Οι αρνητικές συνέπειες όμως, έχουν να κάνουν με το πόσο δύσκολο είναι να βρει κανείς τον καλύτερο η τον πιο κατάλληλο γιατρό για την επέμβαση του.

Εννοείται πως δεν είναι όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί ίδιοι, οπότε δεν αρκεί να επιλέξουμε απλά τον φθηνότερο ή αυτόν που είναι πιο κοντά στο σπίτι μας. Αν θέλουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την περίπτωση μας, θα πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα και να καταλήξουμε σε έναν γιατρό που να είναι πραγματικά ο καλύτερος για μας. Εδώ λοιπόν θα δούμε τι πρέπει να προσέξουμε και τι να κάνουμε για να βρούμε τον καλύτερο πλαστικό χειρουργό στη Θεσσαλονίκη για την περίπτωση μας, το τονίζω αυτό.

Γιατί τονίζετε συνέχεια το «για την περίπτωση μας;»

Κάθε χειρουργός ειδικεύεται σε κάποιο τύπο επεμβάσεων. Αυτό σημαίνει ότι δεν ειδικεύονται όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη στην αυξητική στήθους για παράδειγμα. Για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα στην επέμβαση σας με όσο το δυνατόν λιγότερους κινδύνους και σχετικά ανύπαρκτες πιθανότητες παρενεργειών κι επιπλοκών, θα πρέπει να επιλέξετε έναν γιατρό που να έχει μεγάλη εμπειρία στον τύπο των επεμβάσεων που σας ενδιαφέρει. Με αυτόν τον τρόπο, αποκλείεται κι έναν μεγάλο αριθμό γιατρών από τους «υποψήφιους» για την επέμβαση σας!

Και που θα βρω αυτούς τους «υποψήφιους» όμως;

Εννοείται πως σε αυτή τη φάση θα σας βοηθήσει πολύ το Google και το internet γενικότερα. Απλά βάλτε σε κάποια μηχανή αναζήτησης τον τύπο επέμβασης που σας ενδιαφέρει και μετά το όνομα της πόλης ή της περιοχής σας. Μπορείτε ας πούμε να ψάξετε για «αυξητική στήθους Θεσσαλονίκη Κέντρο» ή «λιποαναρρόφηση Καλαμαριά». Έτσι θα βρείτε κάμποσους πλαστικούς που να ειδικεύονται στον τύπο της επέμβασης που θέλετε να κάνετε. Θα πρέπει όμως να κάνετε και κάποιο ξεσκαρτάρισμα, καθώς πιθανότατα δεν θα έχετε τον χρόνο να επισκεφθείτε ΟΛΟΥΣ όσους θα βρείτε με την αναζήτηση σας.

Πώς γίνεται αυτό το «ξεσκαρτάρισμα»;

Στις μέρες μας ένας πλαστικός χειρουργός πιθανότατα θα έχει ένα site στο internet ή μία σελίδα στο Facebook ή κάποιο άλλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Επισκεφθείτε λοιπόν τα links που σας βγαίνουν για τον κάθε γιατρό και μελετήστε σχολαστικά και προσεκτικά τις πληροφορίες που θα βρείτε εκεί πέρα. Θα πρέπει να εστιάσετε στις φωτογραφίες ασθενών, στο κόστος της κάθε επέμβασης και φυσικά στα σχόλια των ασθενών ΑΝ υπάρχουν. Αν δεν βρείτε σχόλια στο site ή το Facebook του γιατρού ή βρίσκετε μόνο ΠΟΛΥ θετικά σχόλια, μπορείτε πάντα να ψάξετε το όνομα του στο Google και να πάρετε μια πιο σφαιρική εικόνα για το ποιόν και το έργο του. Σε αυτή τη φάση καλό είναι να καταλήξετε σε μερικούς, 4-5 το πολύ, πλαστικούς που να πιστεύετε ότι είναι οι ιδανικοί για την περίπτωση σας, προκειμένου να μπορέσετε να ξεκινήσετε τα προσωπικά ραντεβού.

Θα πρέπει οπωσδήποτε να κάνω προσωπικά ραντεβού;

Κατά τη γνώμη μας ναι και θα σας εξηγήσουμε αμέσως γιατί. Η πλαστική χειρουργική δεν αποσκοπεί στη βελτίωση της υγείας ή ακόμη και το σώσιμο της ζωής μας. Στην ουσία πρόκειται για μία επέμβαση που αφορά αποκλειστικά και μόνο την εμφάνιση μας, γι’ αυτό και το αισθητικό αποτέλεσμα της επέμβασης είναι αυτό που μας ενδιαφέρει σχεδόν αποκλειστικά. Ο πλαστικός χειρουργός λοιπόν, δεν είναι γιατρός στον οποίο πάμε γιατί δεν αισθανόμαστε καλά στην υγεία μας. Πάμε στον πλαστικό γιατί θέλουμε να αλλάξουμε κάτι στον εαυτό μας. Θέλουμε να τον κάνουμε όπως τον ονειρευόμαστε. Ο πλαστικός λοιπόν, είναι ο γλύπτης ο οποίος θα σμιλέψει την εμφάνιση μας και θα την κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ όπως θέλουμε. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει να κατανοήσει απόλυτα αυτό που του ζητούμε, να μας κάνει τις προτάσεις του και γενικά να καταλάβει καλά ποιο είναι το ζήτημα μας και τι ζητάμε. Θα πρέπει να δημιουργηθεί μία φιλική σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα μας και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την προσωπική επαφή.

Τι θα πρέπει να προσέξω σε αυτά τα ραντεβού;

Όπως είπαμε και πριν, θα πρέπει να δείτε αν και κατά πόσο ταιριάζετε με τον χειρουργό, δηλαδή αν σας καταλαβαίνει και αν δείχνει ενδιαφέρον για την περίπτωση σας. Με απλά λόγια, δεν θα πρέπει να σας βλέπει απλά ως ασθενή ή, ακόμη χειρότερα, σαν πελάτη. Αν ο γιατρός σας κάνει πολλές ερωτήσεις και ενθαρρύνει κι εσάς να του κάνετε ερωτήσεις, τότε μάλλον νοιάζεται πραγματικά για σας και το «όραμα» σας για τον εαυτό σας. Αν από την άλλη φαίνεται απόμακρος και το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι κανονίσετε την τιμή της επέμβασης, τότε μάλλον δεν είναι ο κατάλληλος για σας. Προσοχή, σε καμία περίπτωση δεν εννοώ ότι η επέμβαση με έναν τέτοιο γιατρό θα αποτύχει, απλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο γιατρός θα «κάνει το δικό του» και το τελικό αποτέλεσμα αν και αισθητικά ωραίο, μπορεί να απέχει αρκετά από αυτό που φανταζόσασταν.

Ωραία, βρήκα έναν γιατρό που ταιριάζουμε, και μετά;

Μετά απλά ακολουθείτε τις συμβουλές και τις οδηγίες του κι ετοιμάζεστε για την επέμβαση και την υποδοχή του νέου σας εαυτού! Η αναζήτηση σας έχει τελειώσει στην ουσία κι έχετε βρει τον καλύτερο πλαστικό στη Θεσσαλονίκη για σας.

Υπάρχουν πολλοί πλαστικοί χειρουργοί στη Θεσσαλονίκη, οπότε το να βρείτε τον καλύτερο για την περίπτωση σας σίγουρα δεν θα είναι – και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να είναι – μία απλή και γρήγορη διαδικασία. Με λίγο χρόνο όμως, θα τον βρείτε σίγουρα. Απλά ακολουθήστε αυτές τις απλές συμβουλές!