Πλαστικοί Χειρουργοί – Ηράκλειο

Πλαστικοί χειρουργοί στο Ηράκλειο

Η εξωτερική μας εμφάνιση από τους χρόνους της αρχαιότητας μας απασχολούσε και μας ενδιέφερε πάρα πολύ. Γι’ αυτό και δεν είναι λίγοι όσοι πιστεύουν ότι έχουν κάποιο πρόβλημα με την εμφάνιση τους, οπότε και προσπαθούν να το λύσουν όπως καλύτερα και πιο φυσικά μπορούν. Παλιότερα η μόνη λύση ήταν η κάλυψη με make up και άλλα παρόμοια κόλπα, τα οποία στην απλά κάλυπταν και δεν εξαφάνιζαν το πρόβλημα. Με τη πάροδο του χρόνου όμως έφθασαν και πιο «δραστικές» λύσεις. Πλέον, οι πλαστικές επεμβάσεις μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά ή ακόμη και να εξαφανίσουν τελείως όλα τα αρνητικά σημεία της εμφάνισης κάποιου και να αλλάξουν τελείως την εικόνα που έχει για τον εαυτό του.

Οι πλαστικές επεμβάσεις λοιπόν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας και ειδικά τα τελευταία χρόνια που έχουν γίνει και αρκετά οικονομικές, έχουν αναδειχθεί ως η πλέον ενδεδειγμένη λύση για όποιον ή όποια πιστεύει ότι κάτι δεν πάει καλά με την εμφάνιση του, όσο μεγάλο ή μικρό πρόβλημα και να έχει. Ως εκ τούτου, η ζήτηση  για τις επεμβάσεις αυτού του τύπου έχει αυξηθεί, οπότε, όπως είναι και λογικό, το ίδιο συμβαίνει και με την προσφορά. Πλέον υπάρχουν πολλοί πλαστικοί χειρουργοί σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας.

Όπως θα έχετε προσέξει αν κάνατε ποτέ μία σχετική έρευνα, οι πλαστικοί χειρουργοί στο Ηράκλειο δεν είναι λίγοι, το αντίθετο, είναι αρκετοί, οπότε υπάρχει και μεγάλο περιθώριο επιλογής. Πολλοί που θέλουν να κάνουν μία πλαστική, απλά επιλέγουν έναν χειρουργό που να βρίσκεται κοντά στο σπίτι τους και κλείνουν αμέσως κάποιο ραντεβού για να γίνει η επέμβαση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Με άλλα λόγια, ο περισσότεροι επιλέγουν πλαστικό χειρουργό στο Ηράκλειο με μόνο κριτήριο την απόσταση από το σπίτι ή τη δουλειά τους και αυτό είναι μεγάλο λάθος. Ας δούμε λοιπόν πως θα επιλέξετε τον κατάλληλο γιατρό στο Ηράκλειο.

Γιατί η απόσταση δεν πρέπει να είναι το μόνο κριτήριο επιλογής

Για να ξεκινήσουμε να αναλύουμε το θέμα σε βάθος, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η απόσταση του γιατρού από το σπίτι σας είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την τελική επιλογή σας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να  είναι ο μόνος. Οι πλέον σημαντικοί παράγοντες πρέπει να είναι αυτοί που σχετίζονται τις γνώσεις αλλά και την εμπειρία του κάθε πλαστικού χειρουργού. Για να καταλάβετε γιατί το λέμε αυτό, ας δούμε ένα απλό παράδειγμα: ας υποθέσουμε ότι έχετε κάποιο πρόβλημα με το πόδι σας, είναι σίγουρο ότι θα πάτε σε έναν ορθοπεδικό ή σε κάποιον παθολόγο.  Το ίδιο λοιπόν, σε γενικές γραμμές, ισχύει και για τους πλαστικούς.

Θα πρέπει να καταλάβετε λοιπόν ότι δεν είναι όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί στο Ηράκλειο ίδιοι, πράγμα που σημαίνει δεν έχουν όλοι την ίδια κατάρτιση κι εμπειρία, πράγμα που ισχύει και για όλους τους επαγγελματίες. Ο κάθε πλαστικός χειρουργός μπορούμε να πούμε ότι εξειδικεύεται σε συγκεκριμένο τύπο επεμβάσεων, λόγω της εκπαίδευσης που έχει λάβει αλλά και από τον αριθμό και τον τύπο των επεμβάσεων που καλείται συχνότερα να φέρει εις πέρας. Θα πρέπει λοιπόν πρώτα απ’ όλα να βρείτε τους κατάλληλους για την περίπτωση σας  γιατρούς με κύριο οδηγό την επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Από κείνο το σημείο και μετά, θα κάνετε κάποιες επισκέψεις σε ιατρεία για να βρείτε ποιος είναι ο πιο κατάλληλος για σας. Ας ξεκαθαρίσουμε όμως τα πράγματα λίγο παραπάνω.

Πως θα βρείτε τους κατάλληλους χειρουργούς

Θα πρέπει να ξεκινήσετε με το να μειώσετε λίγο το μέγεθος της λίστας με τους πλαστικούς χειρουργούς στο Ηράκλειο, οι οποίοι όπως γράψαμε και πριν όχι μόνο δεν είναι λίγοι αλλά ο αριθμός τους είναι σχετικά και αρκετά μεγάλος. Ο περιορισμός της λίστας αυτής μπορεί να γίνει πολύ εύκολα χάρη στη της τεχνολογία και το διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάζεται είναι μία σύνδεση στο internet κι ένας υπολογιστής ή κινητό ή τέλος πάντων μια συσκευή που να μπορεί να μπει στο internet.

Αφού λοιπόν μπείτε στο διαδίκτυο, το μόνο που μένει να κάνετε είναι να πάτε σε κάποια search engine. Η καλύτερη είναι φυσικά η Google και τη συνιστούμε ανεπιφύλακτα για όλα τα βήματα αυτής της διαδικασίας. Αφού ανοίξει η σελίδα της μηχανής αναζήτησης, εσείς θα πρέπει να πληκτρολογήσετε στο πεδίο αναζήτησης το όνομα του Ηρακλείου, τον όρο πλαστικοί χειρουργοί και την επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Έτσι όχι μόνο θα δείτε αμέσως ποιοι είναι οι γιατροί που αναφέρουν συχνά την επέμβαση σας στα site τους, αλλά θα βρείτε και ποιοι από αυτούς έχουν και ιατρεία ή κλινικές κοντά σε στο σπίτι σας αφού μαζί με τα αποτελέσματα, θα παρουσιαστεί κι ένας χάρτης με το γεωγραφικό στίγμα των ιατρείων τους.

Βρείτε τον σωστό γιατρό

Μπορεί να πιστεύετε ότι επειδή μία πλαστική επέμβαση δεν γίνεται σε κάποιο ζωτικό όργανο και αφορά αποκλειστικά και μόνο την εξωτερική εμφάνιση είναι και απλή και απόλυτα ασφαλής,  αυτό όμως δεν ισχύει. Δεδομένου ότι πρόκειται για λεπτή χειρουργική επέμβαση, είναι λογικό να ενέχει κάποιους κινδύνους. Λάθη πριν ή και μετά την επέμβαση μπορεί να έχουν σαν αποτέλεσμα την παραμόρφωση κάποιων χαρακτηριστικών του σώματος ή του προσώπου ή ακόμη και την παρουσίαση ή δημιουργία κάποιων προβλημάτων υγείας. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να επιλέξετε τον πιο ειδικό γιατρό.

Πέρα όμως από την εξειδίκευση, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να επηρεάσουν και να καθορίσουν την επιλογή σας. Το βιογραφικό του γιατρού πρέπει να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή αφού θα σας ενημερώσει όχι  μόνο για τις σπουδές του αλλά και για τις τυχόν διακρίσεις του και τη δουλειά του γενικότερα. Το βιογραφικό του κάθε γιατρού είναι σίγουρα ανεβασμένο στο site του, αλλά είναι προτιμότερο να επισκεφθείτε κάποιους που σας ενδιαφέρουν αυτοπροσώπως και να συζητήσετε μαζί τους, προκειμένου να σας δείξουν μερικές φωτογραφίες από τη δουλειά τους και τις επεμβάσεις που έχουν πραγματοποιήσει.

Σε αυτές τις επισκέψεις θα πρέπει να κρίνετε λίγο και την αισθητική του κάθε χειρουργού για να δείτε αν και κατά πόσο συμβαδίζει με τη δική σας. Επειδή η αισθητική παίζει τον κύριο ρόλο σε μια πλαστική επέμβαση, θα πρέπει να είστε σίγουροι όροι ότι εσείς και ο υποψήφιος χειρουργός έχετε τις ίδιες απόψεις όσον αφορά την ομορφιά και γενικά την αντίληψη για το πώς πρέπει να είναι ένα πρόσωπο ή σώμα. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό, είναι να χρησιμοποιήσετε κάποιο διάσημο μοντέλο ή ηθοποιό σαν σημείο αναφοράς.