Πλαστικοί Χειρουργοί – Ηγουμενίτσα

Πλαστικοί χειρουργοί στην Ηγουμενίτσα

Οι πλαστικές επεμβάσεις κάποτε θα έλεγε κανείς πως συμπεριλαμβάνονταν στον τομέα της Επιστημονικής Φαντασίας. Ο κόσμος ήξερε ότι υπήρχαν και ότι με αυτές μπορεί κανείς να αλλάξει κάποια πράγματα στην εμφάνιση του, αλλά λίγοι ήταν αυτοί που πραγματικά καταλάβαιναν τι μπορούσε να κάνεις με μία πλαστική και πως γίνονταν μία τέτοια επέμβαση. Σε αυτό βέβαια βοήθησε πολύ και το γεγονός ότι οι πλαστικές παλιά ήταν αρκετά ακριβές επεμβάσεις και συχνά τις έκαναν μόνο πολύ πλούσια άτομα, όπως σταρ του σινεμά και του Χόλυγουντ. Πλέον τα πράγματα έχουν ευτυχώς αλλάξει.

Η πρόοδος της τεχνολογίας τόσο στον τομέα της ιατρικής όσο και της επικοινωνίας έχει βγάλει τις πλαστικές από την «αφάνεια». Πρώτα απ’ όλα, το κόστος μίας πλαστικής έχει μειωθεί σημαντικά, οπότε πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είναι προσιτές στη μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου. Αυτό έκανε πολλούς να μάθουν κάποια βασικά πράγματα για αυτές, βγάζοντας τις έτσι από το επίπεδο του μύθου στο οποίο φαίνεται πως βρίσκονταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια. Επιπλέον, χάρη στο internet, πλέον μπορεί ο καθένας να βρει πολύ εύκολα τα πάντα που θα ήθελε να μάθει για μία πλαστική.

Παρά το γεγονός λοιπόν ότι οι πλαστικές δεν καλύπτονται πλέον από ένα πέπλο μυστηρίου και είναι σχετικά εύκολο να μάθουμε γι’ αυτές, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που φαίνεται πως αγνοούν κάποια βασικά πράγματα γύρω από αυτές. Πολλοί άνθρωποι ας πούμε δεν φαίνεται να γνωρίζουν ή να καταλαβαίνουν ότι είναι πολύ βασικό ο γιατρός που θα επιλέξουν να είναι στη περιοχή τους ή όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτήν. Το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο σε επαρχιακές πόλεις όπως την Ηγουμενίτσα, όπου βλέπουμε πως οι κάτοικοι προτιμούν να πάνε για πλαστική στα Γιάννενα, τη Θεσσαλονίκη ή ακόμη και την Αθήνα και δεν επιλέγουν τους πλαστικούς της πόλης τους.

Η μεγάλη απόσταση από τον πλαστικό χειρουργό είναι κάτι που μπορεί να βλάψει σημαντικά τόσο την έκβαση και τις πιθανότητες επιτυχίας της επέμβασης, όσο και την τσέπη του ενδιαφερόμενου. Ας δούμε όμως γιατί είναι τόσο κακή ιδέα να μην επιλέξετε έναν πλαστικό χειρουργό από την Ηγουμενίτσα για την επέμβαση σας αν είστε από την πόλη αυτή.

Μία πλαστική δεν έχει μικρή διάρκεια

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να καταλάβετε ένα πράγμα όσον αφορά τις πλαστικές επεμβάσεις: δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση. Ακόμη και οι πιο απλές επεμβάσεις και θεραπείες δεν ολοκληρώνονται σε μία ή δύο επισκέψεις στον γιατρό. Χρειάζονται αρκετές επισκέψεις τόσο πριν όσο και μετά την επέμβαση για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της. Οι επισκέψεις αυτές πρέπει να γίνουν με τους ρυθμούς και τη συχνότητα που θα ορίσει ο γιατρός και μάλιστα χωρίς εξαιρέσεις, προκειμένου να πάνε όλα καλά. Η απόσταση παίζει σημαντικό ρόλο λοιπόν και αν είναι μεγάλη μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες τόσο στην επέμβαση όσο και στο πορτοφόλι:

Συνέπειες στην επέμβαση

Οι επισκέψεις στον γιατρό είναι συχνές γιατί θα πρέπει σε πρώτη φάση να καταλάβει ακριβώς τι και πως θέλει να αλλάξει ο ασθενής προκειμένου να καταλήξει στην κατάλληλη επέμβαση και μέθοδο δράσης. Επίσης, μετά την επέμβαση θα πρέπει να παρακολουθηθεί αρκετά στενά η μετεγχειρητική πορεία του ασθενή, προκειμένου να διαβεβαιωθεί τόσο ο γιατρός όσο και ο ασθενής ότι όλα πάνε καλά. Η μεγάλη απόσταση από τον γιατρό κάνει τους ασθενείς να επισπεύδουν τις επισκέψεις στον γιατρό και να κόβουν αρκετές από αυτές, αυξάνοντας έτσι σημαντικά τον κίνδυνο παρουσίασης επιπλοκών,

Οικονομικές συνέπειες

Εννοείται πως οι μετακινήσεις έχουν ένα κόστος που στις μέρες μας δεν είναι καθόλου αμελητέο. Όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση από τον γιατρό, τόσο μεγαλύτερο και το κόστος της μετακίνησης από και προς το ιατρείο του. Οι μετακινήσεις αυτές λοιπόν, μπορούν να ανεβάσουν σημαντικά το κόστος της όλης επέμβασης και να κάνουν μια σχετικά οικονομική επέμβαση πολύ πιο ακριβή.