Επιμήκυνση Πέους

andrologikes-epemvaseis

Ένας απλός οδηγός για ανδρολογικές αισθητικές επεμβάσεις

Όταν κάποιος ακούει τον όρο «πλαστική επέμβαση» είναι λογικό να πάει αμέσως το μυαλό του σε κάποια εγχείρηση που θα γίνει στο πρόσωπο, το λαιμό, το στήθος τα χέρια και γενικά σε κάποια σημεία του σώματος που είναι συνεχώς ορατά και κατά συνέπεια σε αυτά φαίνονται και πιο έντονα και πολύ τα σημάδια του χρόνου. Επίσης, είναι και τα μέρη που βλέπει κανείς πρώτα στον καθρέφτη αλλά και νιώθει ότι παρατηρούν πρώτα οι άλλοι πάνω του, Υπάρχουν όμως πολλοί άνδρες οι οποίοι επιλέγουν να κάνουν μία πλαστική επέμβαση σε μία περιοχή του σώματος τους που βλέπουν μόνο οι ίδιοι και κάποια πολύ εκλεκτά άλλα άτομα: στα γεννητικά τους όργανα,

Οι λεγόμενες ανδρολογικές αισθητικές επεμβάσεις μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα γνωστές, τα αποτελέσματα τους δεν είναι σε κοινή θέα, όπως αυτά ενός λίφτινγκ, αλλά είναι σίγουρα από τις πιο δημοφιλείς επεμβάσεις, όσον αφορά τους άνδρες. Αυτό συμβαίνει γιατί τα γεννητικά όργανα και ιδιαίτερα το πέος παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για την αυτοπεποίθηση και τη σεξουαλική ζωή του άνδρα, οπότε κι εξυπακούεται ότι αν κάποιος δεν αισθάνεται και ιδιαίτερα καλά με την εμφάνιση του πέους του, θα κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να το κάνει όπως αυτός θέλει ή όπως πιστεύει ότι πρέπει να είναι.

Η πλαστική χειρουργική μπορεί πλέον να βοηθήσει πάρα πολλούς άνδρες που θέλουν να κάνουν αλλαγές στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος τους και μάλιστα υπάρχουν και πολλοί γιατροί που ειδικεύονται σε αυτού του τύπου τις επεμβάσεις. Αυτό που ζητούν οι περισσότεροι ασθενείς είναι να γίνει αλλαγή στο μήκος, το σχήμα, το πάχος και γενικότερα τη μορφή του πέους τους, προκειμένου να αισθάνονται αυτοί πιο άνετα με αυτό αλλά και να είναι πιο ελκυστικό για τα άτομα με τα οποία μοιράζονται το κρεβάτι και την ερωτική ζωή τους.

Ας δούμε λοιπόν μερικές από τις επεμβάσεις που καλούνται να κάνουν πιο συχνά οι πλαστικοί χειρουργοί.

Μεγέθυνση / αυξητική πέους: Όπως μπορείτε να καταλάβετε, πολλοί άνδρες θα ήθελαν το πέος τους να έχει μερικούς πόντους παραπάνω, έτσι ώστε να αισθάνονται και οι ίδιοι καλύτεροι εραστές αλλά και πιο άνετα όταν είναι γυμνοί με το αντικείμενο του πόθου τους, ιδιαίτερα αν ο ερωτικός παρτενέρ δεν είναι άτομο με το οποίο έχουν σχέση ή γνωρίζονται πολύ καλά. Μπορεί λοιπόν στην αγορά και ειδικά στο internet να υπάρχουν πολλά χάπια, φάρμακα και «ματζούνια» που να υπόσχονται ότι μπορούν να δώσουν επιπλέον μήκος και πόντους στο πέος, αλλά αυτές οι μέθοδοι συνήθως είναι μη αποτελεσματικές και κάποιες φορές μπορεί να αποδειχθούν ακόμη κι επικίνδυνες. Η πιο ασφαλής και αποτελεσματική λύση για όποιον θέλει να μεγαλώσει το πέος του, είναι σίγουρα η επίσκεψη σε έναν καλό πλαστικό χειρουργό.

Η αύξηση πέους γίνεται σε δύο στάδια, τα οποία δεν γίνονται ταυτόχρονα και μάλιστα μπορεί να απέχουν χρονικά και αρκετά μεταξύ τους. Το πρώτο στάδιο είναι η αύξηση του μήκους του πέους. Αυτό γίνεται χειρουργικά με την αποκοπή των συνδέσμων που ενώνουν το πέος με το ηβικό οστό. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του πέους είναι «αόρατο» αφού βρίσκεται κάτω από το ηβικό οστό. Με τη συγκεκριμένη επέμβαση, έρχεται στο προσκήνιο ένα μέρος του πέους που ήταν μέχρι πρότινος κρυμμένο.

Μετά την αύξηση του μήκους, σειρά έχει η αύξηση της περιμέτρου του πέους ή με άλλα λόγια, το πέος αποκτά επιπλέον μάζα και γίνεται πιο «χοντρό». Το μέγεθος της περιφέρειας του πέους παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την ερωτική ικανοποίηση μιας γυναίκας, μάλιστα ο ρόλος του είναι ακόμη πιο σημαντικός από αυτόν του μήκους. Η επέμβαση γίνεται με την προσθήκη μοσχευμάτων, τα οποία προέρχονται συνήθως από τον ίδιο τον ασθενή. Εννοείται πως μπορεί και η κάθε επέμβαση να γίνει ξεχωριστά, αλλά θα πρέπει να τηρηθεί η παραπάνω σειρά, αλλιώς τα αποτελέσματα της μίας επέμβασης θα ακυρώσουν αυτά της άλλης.

Περιτομή για αισθητικούς λόγους: Η περιτομή είναι ίσως η αρχαιότερη ιατρική – χειρουργική επέμβαση, αφού γνωρίζουμε ότι γινόταν μέχρι και στην Αρχαία Αίγυπτο. Όπως γνωρίζετε, πρόκειται για μία επέμβαση που κάνουν αναγκαστικά όσοι άνδρες ανήκουν σε συγκεκριμένες θρησκείες. Υπάρχουν όμως και πολλοί άνδρες που επιλέγουν να κάνουν αυτή την μικροεπέμβαση είτε για προληπτικούς είτε για καθαρά αισθητικούς λόγους. Δεδομένου λοιπόν ότι η περιτομή δεν θα γίνει για την επίλυση κάποιου ανδρολογικού προβλήματος όπως ή φίμωση αλλά θα γίνει για αισθητικούς λόγους, μπορεί να την αναλάβει ένας ειδικός πλαστικός χειρουργός για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Προσθετική όρχεων: Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά πολλοί άνδρες γεννιούνται με έναν όρχι. Επίσης, μπορεί να γίνει και αφαίρεση ενός όρχι για ιατρικούς λόγους, όπως για την αντιμετώπιση του καρκίνου στο συγκεκριμένο σημείο. Υπάρχουν λοιπόν ειδικές πλαστικές επεμβάσεις με τις οποίες μπορεί να τοποθετηθεί στη περιοχή έναν ειδικό μόσχευμα ή εμφύτευμα, παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται στην αυξητική στήθους. Εννοείται ότι δεν θα αποκατασταθεί η λειτουργία του όρχι, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φυσικό και σίγουρα θα τονώσει την αυτοπεποίθηση του άνδρα.

Τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει μία ανδρολογική πλαστική επέμβαση

Οι πλαστικοί χειρουργοί κάνουν αισθητικές επεμβάσεις. Δεν είναι ουρολόγοι ή ανδρολόγοι. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι δεν μπορούν να αναλάβουν επεμβάσεις που να είναι καθαρά ουρολογικής φύσης, δηλαδή που να αφορούν το ουροποιητικό σύστημα και τη λειτουργία του καθώς και τη στύση. Γενικά λοιπόν, θα πρέπει να ξέρετε ότι τα αποτελέσματα μίας αισθητικής επέμβασης στο πέος είναι καθαρά αισθητικά και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να βελτιώσουν την λειτουργία του ίδιου του οργάνου. Αυτό που μπορούν να κάνουν, είναι να τονώσουν την αυτοπεποίθηση και σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και να βελτιώσουν την ερωτική εμπειρία, για όλους τους συμμετέχοντες.

Μπορούν να κάνουν όλοι μία τέτοια επέμβαση;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι τόσο απλή όσο φαντάζεστε. Συνήθως οι συμβουλευτικές συνεδρίες με τον πλαστικό γίνονται και παρουσία ανδρολόγου ή ουρολόγου για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει και κάποιο ιατρικό πρόβλημα και ότι η αισθητική επέμβαση δεν θα επηρεάσει τη λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος και δεν θα δημιουργήσει άλλα προβλήματα στην υγεία του ασθενή. Επίσης, μπορεί να γίνει και κάποια συνεδρία με ψυχολόγο προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι ο ασθενής είναι σε ήρεμη κατάσταση κι έχει καταλάβει καλά το τι πρόκειται να γίνει και είναι απολύτως σίγουρος ότι θέλει να συνεχίσει.