Πλαστικοί Χειρουργοί – Γλυφάδα

Πλαστικοί χειρουργοί στην Γλυφάδα

Οι πλαστικές επεμβάσεις πλέον δεν είναι μια απρόσιτη πολυτέλεια. Δεν είναι κάτι που κάνουν μόνο οι star του σινεμά και της μουσικής ή τα τοπ μόντελ. Στις μέρες μας, ο καθένας μπορεί να αλλάξει ό,τι δεν του αρέσει στην εμφάνιση του. Τα ελαττώματα που μας συνοδεύουν, από τη γέννηση μας σε πολλές περιπτώσεις, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μας περιορίζουν και να μη μας επιτρέπουν να έχουμε την εικόνα που εμείς θέλουμε και φανταζόμαστε για τον εαυτό μας. Το παν όμως για να έχουμε σωστά αποτελέσματα και οι αλλαγές  μας να γίνουν με έναν τρόπο όσο το δυνατόν πιο φυσικό, είναι να απευθυνθούμε σε έναν σωστό επαγγελματία και πάνω απ’ όλα επιστήμονα.

Όταν μιλάμε για έναν πλαστικό χειρουργό, θα πρέπει να έχουμε καλά στο μυαλό μας ότι ο άνθρωπος αυτός είναι κάτι παραπάνω από έναν απλό επαγγελματία. Στην ουσία είναι ένας επιστήμονας, ένας γιατρός ο οποίος θα κάνει μια χειρουργική επέμβαση σε κάποιο σημείο του σώματος μας, η οποία μπορεί από την μία να μην είναι για κάποιο θέμα ζωής ή θανάτου, αλλά από την άλλη, είναι σχεδόν σίγουρο ότι αν συμβεί ένα λάθος αυτό σίγουρα θα επηρεάσει αρνητικά κάποιες πλευρές της ζωής μας, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις το λάθος αυτό μπορεί να αποδειχθεί και μοιραίο για την υγεία μας. Γι’ αυτό και είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέξουμε τον σωστό πλαστικό χειρουργό πριν να ξεκινήσουμε καν να μιλάμε για το πότε θα κάνουμε μία επέμβαση.

Η Γλυφάδα είναι ένας από τους μεγαλύτερους και πιο πλούσιους Δήμους της Ελλάδος και όπως είναι φυσικό, έχει πάρα πολλούς πλαστικούς χειρουργούς. Ωστόσο, λόγω του ότι το συγκεκριμένο προάστιο ότι είναι πολύ κοντά στην Αθήνα, δεν είναι λίγοι αυτοί οι κάτοικοι Γλυφάδας που προτιμούν να πάνε στο κέντρο της Αθήνας για να κάνουν την επέμβαση που τους χρειάζεται. Σε γενικές γραμμές κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ καλό και θα πρέπει να αποφεύγεται αν είναι δυνατόν. Ας εξετάσουμε λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους η απόσταση πρέπει να παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή πλαστικού χειρουργού.

Πώς να κάνετε την έρευνα σας

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά. Οι πλαστικές επεμβάσεις μπορεί να μην αφορούν θέματα ζωής και θανάτου, όπως είπαμε και παραπάνω, αλλά δεν παύουν να είναι χειρουργεία. Όπως δεν θα πηγαίνατε λοιπόν στον πρώτο τυχόντα γιατρό αν αντιμετωπίζατε κάποιο πρόβλημα υγείας, έτσι δεν πρέπει να πάτε και σε έναν «τυχαίο» πλαστικό χειρουργό που βρήκατε στον Χρυσό οδηγό ή σε κάποιον άλλο κατάλογο επαγγελματιών ή ακόμη και σε κάποιον που απλά γνωρίζετε από συστάσεις φίλων και γνωστών.

Επιπλέον, δεν αρκεί μόνο να προσπαθήσετε να βρείτε έναν καλό πλαστικό χειρουργό, θα πρέπει να κάνετε και ό,τι μπορείτε για να βρεθεί και κάποιος που να ειδικεύεται στην επέμβαση που θέλετε να κάνετε. Η αλήθεια είναι όλοι οι πλαστικοί μπορούν να αναλάβουν με επιτυχία μια μεγάλη ποικιλία από επεμβάσεις – δεν είναι πολλές αυτές που απαιτούν ιδιαίτερη εξειδίκευση – αλλά ο κάθε γιατρός είναι λογικό να έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε κάποιες συγκεκριμένες επεμβάσεις. Η πείρα του θα του επιτρέψει να σας καθοδηγήσει και να σας συμβουλεύσει σωστά από τις πρώτες συνεδρίες συμβουλευτικού χαρακτήρα μέχρι την ίδια την επέμβαση αλλά και το στάδιο μετά από αυτήν. Επιπλέον, μειώνεται σημαντικά και η πιθανότητα παρουσίασης προβλημάτων κι επιπλοκών κατά ή και μετά την ίδια την επέμβαση.

Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν, οι ικανότητες αλλά και η εξειδίκευση πρέπει να είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες για τη σωστή επιλογή του πλαστικού χειρουργού σας, δεν είναι όμως οι μόνοι. Η απόσταση του γιατρού από το σπίτι σας παίζει επίσης πολύ σημαντικό ρόλο: όσο πιο κοντά είναι ο γιατρός, τόσο καλύτερα.

Όπως καταλαβαίνετε, όταν επιλέγετε πλαστικό χειρουργό, εννοείται ότι η μόνη πρόταση που μπορούμε να σας κάνουμε είναι να επιλέξετε κάποιον που όχι μόνο θα βρίσκεται στη Γλυφάδα, αλλά θα είναι και πολύ κοντά στο σπίτι σας. Οι πλαστικοί χειρουργοί στην Γλυφάδα δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτούς στο κέντρο της Αθήνας, το μόνο που πρέπει να κάνετε εσείς, είναι να επιλέξετε τον πιο κατάλληλο. Η εκπαίδευση και η κατάρτιση θα πρέπει να παίξουν τον πρώτο και κύριο ρόλο στην επιλογή σας, αυτό εννοείται, αλλά η απόσταση θα πρέπει να έχει και αυτή μεγάλη, για τους λόγους που γράψαμε παραπάνω. Ας δούμε λοιπόν πως θα βρείτε τον κατάλληλο πλαστικό για σας.

Βήμα 1ο: Βρείτε τον κατάλληλο για την επέμβαση που θέλετε να κάνετε

Μπορεί η απόσταση παίζει έναν ρόλο, όσον αφορά την επιλογή του χειρουργού, αλλά όπως είπαμε και πριν, ο ρόλος αυτός δεν είναι ο πιο σημαντικός. Εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε στην έρευνα σας – δεν χρειάζεται να τονίσουμε ότι θα πρέπει να κάνετε έρευνα πριν καταλήξετε – είναι η δουλειά του κάθε χειρουργού, δηλαδή την ειδίκευση και την εκπαίδευση του. Με άλλα λόγια, μπορεί ένας πλαστικός χειρουργός να θεωρείται από τους καλύτερους της Ελλάδας αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει άριστη δουλειά σε όλες τις επεμβάσεις. Ο κάθε γιατρός ειδικεύεται σε συγκεκριμένες επεμβάσεις – είτε λόγω της εμπειρίας του, είτε λόγω σπουδών – οπότε εννοείται ότι θα πρέπει να επιλέξετε τον σωστό για την επέμβαση σας.

  • Πώς το κάνετε αυτό όμως;

Τα πράγματα στη πραγματικότητα είναι πάρα πολύ απλά: θα πάτε στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης, η οποία και μάλλον είναι το Google, και θα γράψετε τον τύπο της επέμβασης που σας ενδιαφέρει και στη συνέχεια τον όρο Γλυφάδα ή «στη Γλυφάδα». Έτσι θα βρείτε αμέσως όλους τους γιατρούς της πόλης που έχουν αναφορές για την επέμβασή σας στη σελίδα τους ή σε κάποιον επαγγελματικό κατάλογο. Με αυτό το κόλπο θα περιορίσετε σημαντικά τον αριθμό των αποτελεσμάτων της αναζήτησης σας και θα κάνετε τη ζωή σας πολύ πιο εύκολη.

Βήμα 2ο: Επιλογή του κοντινότερου

Αφού με τα προηγούμενα βρείτε τους πλαστικούς που μπορούν να αναλάβουν την επέμβαση σας, το μόνο που μένει είναι να βρείτε και τον πιο κοντινό σε σας. Αυτό πλέον είναι πάρα πολύ εύκολο αφού το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης βγάζουν και χάρτες μαζί με τα αποτελέσματα τους. Αν ψάξατε με το όνομα της Γλυφάδας, όπως είπαμε και πριν, τότε στα αποτελέσματα θα σας εμφανιστεί κι ένας χάρτης της περιοχής στον οποίο θα είναι μαρκαρισμένη η τοποθεσία του κάθε αποτελέσματος. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι φυσικά να δείτε ποιος γιατρός είναι πιο κοντά σε σας.