Ανόρθωση Στήθους

anorthosi-stithous

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Ανόρθωση Στήθους

Η πλαστική χειρουργική κάποτε αποτελούσε ένα θέμα σχεδόν ταμπού αφού λίγοι ήταν αυτοί που κατέφευγαν σε αυτή. Αλλά και αυτοί που το έκαναν, επέλεγαν να μην το αποκαλύπτουν μιας που ο εν λόγω κλάδος της ιατρικής έφερε ένα «στίγμα» και θεωρούνταν προνόμιο των αστέρων του Hollywood. Τα πράγματα όμως πλέον έχουν αλλάξει και οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν γίνει προσιτές σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό έχει συνεισφέρει τόσο η αύξηση της ενημέρωσης σχετικά με αυτές όσο και η μείωση του κόστους τους, λόγω της προόδου της τεχνολογίας. Στις μέρες μας λοιπόν υπάρχουν πολλοί πλαστικοί χειρουργοί σε κάθε πόλη, ασχέτως μεγέθους.

Η πλαστική χειρουργική πλέον μπορεί να προσφέρει λύσεις σε μια πάρα πολύ μεγάλη γκάμα προβλημάτων, τα οποία σχετίζονται με την εξωτερική κυρίως εμφάνιση μας. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι πελάτες των πλαστικών χειρουργών είναι γένους θηλυκού, πράγμα που συμβαίνει γιατί οι γυναίκες ανέκαθεν πρόσεχαν την εμφάνιση τους πιο πολύ από τους άνδρες. Ένα σημείο του σώματος στο οποίο επεμβαίνουν όλο και περισσότερο οι γυναίκες, είναι το στήθος.

Από την αρχαιότητα το στήθος συνδέεται με τη μητρότητα και γενικά τη θηλυκότητα. Κάθε γυναίκα θέλει να είναι το στήθος της όσο το δυνατόν πιο «στητό» και να έχει ένα όμορφο και συμμετρικό σχήμα. Άλλωστε το στήθος είναι και το σημείο του σώματος μίας γυναίκας που προσέχουν περισσότερο οι άνδρες ή αυτό που προσέχουν πρώτο. Ένα ωραίο στήθος λοιπόν, αυτόματα κάνει μια γυναίκα να αισθάνεται πιο σέξι και θηλυκή και φυσικά τη γεμίζει με αυτοπεποίθηση. Αν μια γυναίκα δεν είναι ικανοποιημένη με το στήθος της, πολλές φορές η μόνη αποτελεσματική λύση που έχει στη διάθεση της είναι η επίσκεψη σε έναν καλό πλαστικό χειρουργό.

Εννοείται ότι οι πιο συχνές επεμβάσεις που ζητάει να κάνει μία γυναίκα στο στήθος της αφορούν το μέγεθος του, δηλαδή την αύξηση ή τη μείωσή του. Ωστόσο δεν είναι σε καμία περίπτωση οι επεμβάσεις αυτού του τύπου οι μόνες που μπορούν να γίνουν στο στήθος μίας γυναίκας. Εξίσου δημοφιλείς είναι και οι επεμβάσεις για ανόρθωση στήθους, οι οποίες αφορούν την διόρθωση του σχήματος του στήθους με σκοπό αυτό να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο στητό και νεανικό. Εδώ λοιπόν θα μάθουμε όλα όσα πρέπει να ξέρει κανείς για την ανόρθωση στήθους.

Τι είναι και πως γίνεται η ανόρθωση στήθους

anorthosi stithous - plastikoixeirourgoi

Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα της επέμβασης, σκοπός της είναι η ανόρθωση, δηλαδή το σήκωμα του στήθους. Είναι γνωστό ότι στις νεότερες γυναίκες το στήθος είναι στητό δηλαδή το σχήμα των μαστών είναι σφαιρικό ή στρόγγυλο ενώ ακόμη και χωρίς κάποιας μορφής υποστήριξη οι θηλές «κοιτούν» προς τα πάνω ή ευθεία μπροστά. Για διάφορους λόγους, τους οποίους και θα παρουσιάσουμε αναλυτικά παρακάτω, το στήθος μπορεί να χάσει την ικανότητα του να καταπολεμά τη βαρύτητα με αποτέλεσμα το σχήμα του να «αλλοιωθεί» και οι θηλές να αρχίσουν να στρέφονται όλο και χαμηλότερα. Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φτάσουν τόσο χαμηλά που να μη φαίνονται καθόλου.

Εννοείται ότι τι πεσμένο στήθος είναι κάτι που πολλές γυναίκες θεωρούν αντιαισθητικό ενώ αρκετές θεωρούν ότι τις κάνει να φαίνονται μεγαλύτερες απ’ ότι είναι. Σε κάθε περίπτωση, η πτώση του στήθους είναι ένα πρόβλημα το οποίο μπορεί να λυθεί πολύ αποτελεσματικά αν καταφύγει μία γυναίκα στη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής. Η ανόρθωση στήθους είναι μια σχετικά απλή και πολύ ασφαλής επέμβαση στην οποία εξειδικεύονται, πράγμα πολύ σημαντικό, πολλοί πλαστικοί χειρουργοί σε κάθε πόλη.

Όσον αφορά το ερώτημα «πως γίνεται η ανόρθωση στήθους», τα πράγματα είναι λίγο περίπλοκα αφού δεν υπάρχει μία μόνο τεχνική αλλά γίνεται η επιλογή της καλύτερης ανάμεσα από τις διαθέσιμες, με βάση την περίπτωση της κάθε ασθενούς. Σε απλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει απλά τοποθέτηση κάποιων ενθεμάτων. Σε άλλες ασθενείς μπορεί να γίνει και αφαίρεση περιττού δέρματος αλλά και μεταφορά της θηλής και της άλου, ανάλογα με τον βαθμό πτώσης τους στήθους τους. Τέλος, σε πολύ νέες ασθενείς με μικρή πτώση στήθους μπορεί να γίνει και ανόρθωση στήθους με νήματα, κάτι για το οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικότερα αργότερα.

Παρακάτω θα μιλήσουμε διεξοδικότερα για τη πτώση του στήθους προκειμένου να καταλάβετε καλύτερα την κάθε τεχνική. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι όποια τεχνική και αν σας προτείνει ο χειρούργος σας, σκοπός του θα είναι να σας προσφέρει έναν όσο το δυνατόν πιο φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς ιδιαίτερα εμφανείς ουλές και άλλα ίχνη που να μαρτυρούν την επέμβαση.

Τι εννοούμε όταν λέμε πεσμένο στήθος;

Μπορεί να πει κανείς ότι στο τέλος της εφηβείας, το γυναικείο στήθος έχει την ιδανική του μορφή. Το μέγεθος τους έχει τελειοποιηθεί και το σχήμα του είναι στρόγγυλο ενώ η αίσθηση του είναι σφιχτή και σφριγηλή. Σε αυτή την ηλικία λοιπόν, το στήθος είναι και πάρα πολύ «στητό», το οποίο σημαίνει ότι η θηλή έχει κλίση προς τα πάνω ή σε γωνία 90 μοιρών, ακόμη και όταν η γυναίκα δεν φοράει σουτιέν και γενικά δεν παρέχει κάποια υποστήριξη στο στήθος της. Λέμε λοιπόν ότι το στήθος μιας γυναίκας πέφτει όταν χάνει στο στρόγγυλο σχήμα του και τη σφριγηλότητά του. Με άλλα λόγια, όταν η θηλή αρχίζει να παίρνει κλίση προς τα κάτω και παύει να σχηματίζει γωνία 90 μοιρών σε σχέση με το σώμα, μπορούμε να πούμε ότι το στήθος αρχίζει να πέφτει.

Εννοείται ότι αυτή η πτώση δεν συμβαίνει σε όλες τις γυναίκες και δεν είναι και το ίδιο μεγάλη σε όλες τις γυναίκες. Οι πλαστικοί χειρουργοί χρησιμοποιούν μία κλίμακα με την οποία ορίζουν το πόσο πεσμένο είναι το στήθος μιας γυναίκας για να επιλέξουν στη συνέχεια και την κατάλληλη τεχνική ανόρθωσης. Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν 5 βαθμοί πτώσης.

Ο πρώτος βαθμός είναι η πολύ μικρή πτώση, η οποία είναι γνωστή και σαν ψευδοπτώση. Σε αυτή τη περίπτωση οι θηλές είναι μεν «πεσμένες», αλλά παραμένουν πάνω από το επίπεδο της υπομάστιας περιοχής. Ο δεύτερος βαθμός είναι η μικρή πτώση, σε αυτόν οι θηλές είναι στο ίδιο επίπεδο με την υπομάστια περιοχή. Στον τρίτο βαθμό έχουμε τη μέτρια πτώση, πράγμα που σημαίνει ότι η θηλή βρίσκεται κάτω από το επίπεδο της υπομάστιας περιοχής αλλά είναι εύκολα ορατή. Στον επόμενο βαθμό οι θηλές είναι πολύ κάτω από την υπομάστια περιοχή και μόλις και μετά βίας ορατές, ενώ στον πέμπτο βαθμό δεν είναι πλέον καθόλου ορατές.

ptosi stithous - plastikoixeirourgoiΣε γενικές γραμμές, οι δύο πρώτες κατηγορίες και ίσως και κάποιες περιπτώσεις της τρίτης μπορούν να αντιμετωπιστούν με νήματα ή προσθήκη ενθεμάτων. Στις περισσότερες περιπτώσεις της τρίτης κατηγορίας και σε όλες τις άλλες θα γίνει αφαίρεση δέρματος και μετακίνηση της θηλής, ενώ μπορεί κι εδώ να γίνει προσθήκη ενθέματος. Σε κάθε περίπτωση οι περιπτώσεις κατηγορίας Γ και άνω θεωρούνται και οι πιο «σοβαρές».

Αιτίες πτώσης του στήθους

Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο μπορεί να επέλθει μία πτώση στο στήθος. Το γυναικείο στήθος μπορεί να χάσει το σχήμα και τις «ιδιότητες» του ύστερα από μια μεγάλη και γρήγορη απώλεια βάρους. Μπορεί να συμβεί επίσης και αν μια γυναίκα πάρει πολλά κιλά σε μικρό χρονικό διάστημα, άσχετα από το αν θα τα χάσει ή όχι. Η πτώση στο στήθος μπορεί να παρουσιαστεί και μετά από μια εγκυμοσύνη. Τέλος, πολλές φορές γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει και γενικά ήταν σταθερές στα κιλά τους μπορεί να δουν το στήθος τους να πέφτει. Σε αυτή τη περίπτωση ο ένοχος είναι το πέρασμα του χρόνου αλλά και η βαρύτητα. Το στήθος, όσο περνάει ο χρόνος, «χαλαρώνει» και η βαρύτητα αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι το σώμα μας παράγει από μόνο του κάποιες ουσίες όπως το κολλάγονο και η ελαστίνη οι οποίες και κρατούν το δέρμα σφιχτό και σφριγηλό και κατ’ επέκταση βοηθούν και το γυναικείο στήθος να «καταπολεμά τη βαρύτητα». Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός η παραγωγή αυτών των ουσιών ελαττώνεται σταδιακά πράγμα που έχει ως συνέπεια την δημιουργία γραμμών και ρυτίδων αλλά και την πτώση του στήθους. Αυτός λοιπόν είναι και ο λόγος για τον οποίο η πτώση του στήθους συνδέεται με την μεγάλη ηλικία και πολλές γυναίκες θεωρούν ότι το πεσμένο στήθος «τους δίνει χρόνια». Αν δείτε φωτογραφίες πριν και μετά την ανόρθωση είναι σίγουρο ότι θα δείτε διαφορά όσον αφορά την νεανική όψη της ασθενούς.

Εννοείται, τέλος, ότι η αιτία της πτώσης του στήθους παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο στην τεχνική ανόρθωσης που θα επιλεγεί και γενικά στο αν θα γίνει η επέμβαση ή όχι.

Είναι δυνατή η ανόρθωση χωρίς επέμβαση ή νυστέρι;

Δεδομένου ότι το χειρουργείο είναι κάτι που ακόμη και στο άκουσμα του τρομάζουν πολλοί άνθρωποι και ιδιαίτερα γυναίκες, είναι φυσικό να αναζητούνται λύσεις για ανόρθωση στήθους χωρίς νυστέρι. Παρόλο που υπάρχουν διάφορα προϊόντα, θεραπείες και σκευάσματα που υπόσχονται θεαματικά αποτελέσματα, τα αποτελέσματα τους σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνονται με αυτά της πλαστικής επέμβασης τα οποία είναι και μόνιμα αλλά και πολύ εντυπωσιακά και άμεσα αισθητά.

Μία προσωρινή λύση στην οποία μπορεί να καταφύγει μια γυναίκα με μικρή πτώση στήθους είναι τα ειδικά σουτιέν ανόρθωσης τα οποία συμπιέζουν και σηκώνουν το στήθος χάρη στις μπαλένες τους και άλλα χαρακτηριστικά τους. Τα σουτιέν αυτά όμως είναι απλά μια προσωρινή λύση που βελτιώνει την εικόνα του στήθους της γυναίκας μεν, αλλά από την άλλη στην ουσία δεν κάνει τίποτα για να λύσει το πρόβλημα στη ρίζα του. Επιπλέον, το όποιο αποτέλεσμα του σουτιέν θα εξαφανιστεί αμέσως μόλις το βγάλει η γυναίκα, οπότε οι γυναίκες που δεν αισθάνονται καλά με το στήθος τους όταν είναι γυμνές, λόγω της πτώσης του, απλά δεν θα έχουν κανένα όφελος από αυτά.

Με άλλα λόγια, ουσιαστική ανόρθωση στήθους και μόνιμη επίλυση του προβλήματος χωρίς πλαστική επέμβαση δεν μπορεί να γίνει, όλες οι άλλες λύσεις είναι απλά «τραυμαπλάστ» που κρύβουν το πρόβλημα αλλά σε καμία περίπτωση δεν το λύνουν.

Η πορεία προς την επέμβαση

Σε πρώτη φάση θα πρέπει να αποφασίσετε ότι δεν νιώθετε καλά με το στήθος σας και ότι επιθυμείτε να κάνετε κάτι, ακόμη και δραστικό, για να βελτιώσετε την εικόνα του. Αφού πάρετε αυτή την απόφαση λοιπόν, καλό θα ήταν να κάνετε και μια έρευνα σε φωτογραφίες ανόρθωσης στήθους ώστε να αποφασίσετε πως περίπου θα θέλατε να γίνει το στήθος σας. Εννοείται ότι σε αυτή τη φάση θα πρέπει να έχετε όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές και προσγειωμένες απαιτήσεις, προκειμένου να μην καταλήξετε με ένα υπερβολικό αποτέλεσμα, το οποίο και θα είναι άσχημο και μάλλον θα τραβάει τα βλέμματα, αλλά όχι για τον λόγο τον οποίο θέλετε.

Αφού λοιπόν πάρετε τη μεγάλη απόφαση θα πρέπει να επισκεφτείτε έναν πλαστικό χειρουργό, ο οποίος και θα μελετήσει τη περίπτωση σας και θα σας απαντήσει αν όντως η πλαστική είναι η ενδεδειγμένη λύση για σας και στη συνέχεια θα σας προτείνει και πως θα πρέπει να προχωρήσετε από τούδε και στο εξής. Εννοείται ότι η επιλογή πλαστικού χειρουργού είναι κάτι που πρέπει να γίνει με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή και μετά από καλή έρευνα. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιλέξετε τον γιατρό τυχαία, από τον Χρυσό Οδηγό ή κάποιον άλλο κατάλογο επαγγελματιών.

Ο πλαστικός χειρουργός σαν ειδικός επιστήμονας θα μελετήσει την περίπτωση σας και θα σας προτείνει και την τεχνική που θεωρεί ότι είναι η ενδεδειγμένη λύση. Εννοείται ότι μπορεί η δική του εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα να διαφέρει λίγο ή και αρκετά από τη δική σας, αλλά να είστε σίγουρες ότι πρόκειται για την καλύτερη λύση για σας προσωπικά. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβει όποιος ενδιαφέρεται να κάνει οποιαδήποτε πλαστική είναι το γεγονός ότι κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, οπότε η λύση που εφαρμόστηκε με επιτυχία σε μία ασθενή δεν είναι απαραίτητα και η κατάλληλη για κάποια άλλη.

Αφού λοιπόν οριστεί η προσέγγιση και οριστεί η ημερομηνία του χειρουργείου, η ασθενής θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού μέχρι την εν λόγω ημέρα. Την ημέρα της επέμβασης θα φτάσει στη κλινική και θα γίνει ο απαραίτητος προεγχειρητικός έλεγχος (μετρήσεις πίεσης και άλλων τιμών του αίματος, ακτινογραφία θώρακα κλπ) και στο τέλος η ασθενής θα μπει στο χειρουργείο.

Η επέμβαση

Η επέμβαση τις περισσότερες φορές γίνεται με ολική αναισθησία αν και μπορεί σε σπάνιες περιπτώσεις να γίνει και με τη μέθοδο της μέθης. Από κει και έπειτα, ο γιατρός θα επιλέξει την κατάλληλη επέμβαση για σας με βάση τις απαιτήσεις αλλά και το ιστορικό και την κατάσταση του στήθους. Η πιο συνηθισμένη μορφή επέμβασης είναι αυτή με την τομή σε σχήμα ανάποδου Τ η οποία ξεκινά από τη περιοχή της θηλής και καταλήγει κάτω από το στήθος. Ανάλογα με το ποσοστό της πτώσης μπορεί να γίνει όπως είπαμε και παραπάνω και αφαίρεση δέρματος ή και προσθήκη ενθεμάτων και μετακίνηση της θηλής. Σε κάθε περίπτωση, οι τομές είναι ιδιαίτερα μικρές και δεν είναι ορατές προκειμένου του αποτέλεσμα να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό και οργανικό.

Το χειρουργείο δεν διαρκεί πολύ, αν και φυσικά η διάρκεια του εξαρτάται από το εύρος της επέμβασης. Σε κάθε περίπτωση, η ασθενής δεν πρόκειται να αισθανθεί τίποτα και γενικά θα είναι πολύ άνετα καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης. Με άλλα λόγια, δεν πρέπει να υπάρχει ιδιαίτερο άγχος για την ανόρθωση στήθους αφού πρόκειται για μια πολύ ασφαλή επέμβαση που δεν πλησιάζει ζωτικά όργανα. Αν η ασθενής έχει πολύ άγχος για το χειρουργείο, μπορεί να της γίνει και ολική αναισθησία, ωστόσο αυτό γίνεται μόνο σε πολύ ακραίες περιπτώσεις.

Ανόρθωση στήθους με νήματα

Εδώ είναι καλό σημείο για να κάνουμε και ιδιαίτερη μνεία σε μια σχετικά νέα τεχνική, στην ανόρθωση στήθους με τη χρήση ειδικών νημάτων. Συγκεκριμένα, τοποθετούνται νήματα από ειδικό απορροφήσιμο από τον οργανισμό υλικό γύρω από τη θηλή με σκοπό να την τραβήξουν προς τα πάνω προκαλώντας την ανόρθωση τόσο της ίδιας όσο και του στήθους γενικότερα. Στη συνέχεια ο οργανισμός προσπαθεί να «καταστρέψει» τα νήματα αυτά απορροφώντας τα και δημιουργώντας στη θέση τους κολλαγονικούς ιστούς, οι οποίοι επιφέρουν μια φυσική ανόρθωση με μεγάλη διάρκεια.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της εν λόγω μεθόδου είναι ότι είναι η λιγότερο επεμβατική και είναι ό,τι πιο κοντά στην ανόρθωση χωρίς νυστέρι. Μια τέτοιου είδους επέμβαση μπορεί να γίνει ακόμη και στο ιατρείο του πλαστικού και με απλή τοπική αναισθησία. Το άλλο πλεονέκτημα είναι το κόστος, αφού πρόκειται για το πιο χαμηλό κόστος ανόρθωσης στήθους. Το μεγάλο μειονέκτημα ωστόσο είναι το γεγονός ότι απευθύνεται σε πολύ συγκεκριμένα άτομα, δηλαδή σε γυναίκες που έχουν πολύ μικρή πτώση στον στήθος. Όπως και να έχει, μια επίσκεψη σε έναν πλαστικό θα σας λύσει αμέσως την απορία αν είστε υποψήφια για ανόρθωση στήθους με νήματα ή όχι.

Η πορεία μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση θα πρέπει για κάποιες μέρες να αποφύγετε τη δουλειά και να ξεκουραστείτε. Οι περισσότερες γυναίκες γυρνάνε στη δουλειά τους – δεδομένου ότι μιλάμε για κάποια δουλειά που είναι γραφείο ή γενικά δεν απαιτεί σωματικό κόπο – μέσα σε τρεις με τέσσερις μέρες μετά την επέμβαση. Τις πρώτες μέρες μπορεί να υπάρχουν κάποιοι πόνοι αλλά αντιμετωπίζονται με απλά παυσίπονα που θα βρείτε σε όλα τα φαρμακεία, ακόμη και χωρίς συνταγή. Να γνωρίζετε πως μετά την επέμβαση θα πρέπει να περιμένετε έναν μήνα πριν ξαναπάτε στο γυμναστήριο ή πριν να ασχοληθείτε με δραστηριότητες που απαιτούν έντονη σωματική προσπάθεια. Κλείνοντας, να αναφέρουμε ότι για περίπου έναν μήνα μετά την επέμβαση θα πρέπει να φοράτε μόνο σουτιέν αθλητικού τύπου.

Εννοείται ότι τα παραπάνω είναι πολύ γενικά κι ενδεικτικά, οπότε σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες του γιατρού σας. Επίσης, αν κάνετε την επέμβαση με νήματα, οι περιορισμοί σας θα είναι ακόμη λιγότεροι και πιο μικροί αφού όπως είπαμε και πριν πρόκειται για την λιγότερο επεμβατική μέθοδο ανόρθωσης στήθους.

Το τελικό αποτέλεσμα και η διάρκεια

Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι απόλυτα φυσικό και κανείς δεν θα μπορεί να καταλάβει ότι κάνατε επέμβαση, παρά μόνο αν δει από ΠΟΛΥ κοντά το στήθος σας. Το μπούστο σας θα γίνει σχεδόν όπως ήταν στην εφηβεία σας, δηλαδή θα αποκτήσει το στρόγγυλο σχήμα του και θα ξαναγίνει «περήφανο». Αυτό που θα σας ξεκαθαρίσει ο γιατρός σας όμως είναι ότι δεν πρέπει να περιμένετε θαύματα, για να μην απογοητευθείτε. Κάτι τέτοιο φυσικά ισχύει για όλους τους τύπους των πλαστικών επεμβάσεων. Είναι καλό οι προσδοκίες μας να βασίζονται στην πραγματικότητα.

Άσχετα με την τεχνική που θα εφαρμοστεί, θα πρέπει να ξέρετε ότι το αποτέλεσμα θα είναι σχεδόν μόνιμο, αρκεί να προσέχετε λίγο το σώμα σας. Μια απότομη απώλεια βάρους και η γρήγορη απόκτηση παραπανίσιων κιλών μπορούν να χαλάσουν το αποτέλεσμα και να καταστήσουν ξανά αναγκαία μια επέμβαση. Επίσης, αν η πτώση του στήθους έχει προκληθεί από εγκυμοσύνη, είναι καλό η ασθενής να έχει αποφασίσει ότι δεν σκοπεύει να ξαναμείνει έγκυος στο εγγύς μέλλον. Εννοείται ότι η επέμβαση δεν είναι επικίνδυνη για την εγκυμοσύνη ή το μωρό ούτε κι επηρεάζει ή εμποδίζει τον θηλασμό, αλλά θα χαλάσει σχεδόν αμέσως το αποτέλεσμα, ακυρώνοντας στην ουσία την επέμβαση. Σε γενικές γραμμές λοιπόν, η διάρκεια του αποτελέσματος βρίσκεται στο χέρι της κάθε ασθενούς κι εξαρτάται από το πόσο καλά και πιστά θα ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού.

anorthosi stithous teliko apotelesma

Πόσο κοστίζει η ανόρθωση στήθους

Σε γενικές γραμμές, μπορούμε να πούμε ότι το κόστος της ανόρθωσης στήθους είναι χαμηλό σε σχέση με άλλες επεμβάσεις, όπως για παράδειγμα η αυξητική στήθους. Αυτό συμβαίνει επειδή πρόκειται για μία απλή επέμβαση, η οποία γίνεται κατά κανόνα χωρίς ολική αναισθησία και χωρίς διανυκτέρευση σε κάποια κλινική. Από εκεί και μετά όμως, εννοείται ότι το κόστος διαφέρει ανάλογα τον ασθενή. Με απλά λόγια, δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση στην ερώτηση «πόσο κοστίζει η ανόρθωση στήθους».

Όπως είπαμε παραπάνω, η κάθε περίπτωση ασθενούς είναι μοναδική, οπότε και η λύση που θα σχεδιαστεί και θα εφαρμοστεί θα απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο στην εν λόγω ασθενή. Αυτό λοιπόν αυτόματα σημαίνει και ότι το κόστος της κάθε επέμβασης είναι ξεχωριστό. Δεν μπορούμε να πούμε λοιπόν πως υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο εύρος στις τιμές για ανόρθωση στήθους. Ο γιατρός είναι αυτός που αφού μελετήσει τις απαιτήσεις, το ιστορικό και την περίπτωση σας γενικότερα θα καταλήξει και στο κόστος.

Παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές για ανόρθωση στήθους είναι φυσικά το ποια διαδικασία θα ακολουθηθεί, το ποια μορφή αναισθησίας θα γίνει – η ολική δεδομένου ότι απαιτεί και τη συνεχόμενη παρουσία και συνδρομή αναισθησιολόγου αλλά και παραμονή σε κλινική ανεβάζει κατακόρυφα το κόστος – και το γενικότερο ιστορικό της ασθενούς. Όπως είπαμε και πριν, η πιο οικονομική λύση είναι μακράν η επέμβαση με νήματα, αλλά δυστυχώς απευθύνεται σε πολύ περιορισμένο αριθμός ασθενών. Σε κάθε περίπτωση όμως, με μία έρευνα αγοράς και με αρκετές επισκέψεις σε πλαστικούς, είναι βέβαιο ότι θα βρείτε κάποια τιμή για ανόρθωση στήθους που να ανταποκρίνεται στο πορτοφόλι σας.