Αιδοιοπλαστική

gynaikologikes-epemvaseis

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την αιδοιοπλαστική

Οι πλαστικές επεμβάσεις κάποτε αποτελούσαν ένα θέμα που ήταν, λίγο πολύ, ταμπού, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Στις μέρες μας όμως αυτό έχει αλλάξει για τα καλά. Πλέον όλες οι γυναίκες μιλάνε ανοιχτά για τις πλαστικές που έχουν κάνει ή ακόμη και για το γεγονός ότι σκέφτονται να κάνουν μια αισθητική επέμβαση. Πλέον δεν θεωρείται υπερβολικό ή ντροπή το να κάνει κάποιος κάτι για να βελτιώσει την εμφάνιση του και κατ’ επέκταση και τον τρόπο που νιώθει για τον εαυτό του.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι πλαστικές επεμβάσεις να γίνουν ιδιαίτερα δημοφιλείς και ειδικά στο γυναικείο φύλο. Κάθε χρόνο εκατομμύρια γυναίκες κάνουν κάποια μικρή ή μεγάλη πλαστική επέμβαση για να αποκτήσουν μια όσο το δυνατόν πιο αψεγάδιαστη εικόνα και να δουν τον εαυτό τους ακριβώς όπως τον ονειρεύονται. Οι περισσότερες επεμβάσεις γίνονται σε σημεία που φαίνονται άμεσα και είναι γενικά από τα πρώτα που προσέχει κάποιος σε μια γυναίκα, όπως το πρόσωπο και το στήθος. Αυτή η τάση όμως αρχίζει να αλλάζει.

Οι πλαστικοί χειρουργοί, πλέον, μπορούν να κάνουν αλλαγές σχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος μιας γυναίκας. Τον τελευταίο καιρό, λοιπόν, μπορεί να παρατηρήσει κανείς ότι ανεβαίνει σταθερά η ζήτηση για επεμβάσεις σε περιοχές που δεν βλέπουν παρά μόνο πολλοί λίγοι και σε πολύ προσωπικές στιγμές. Οι λεγόμενες γυναικολογικές επεμβάσεις είναι πλέον ένας πολύ δημοφιλής κλάδος της πλαστικής χειρουργικής στον Δυτικό κόσμο και όχι μόνο. Αιχμή του δόρατος αυτού του κλάδου και μια επέμβαση η δημοτικότητα και η ζήτησης της οποίας ολοένα και αυξάνεται, είναι η αιδιοπλαστική.

plastiki aidiou

Τι είναι οι γυναικολογικές επεμβάσεις στη πλαστική χειρουργική

Ακούγοντας τον όρο «γυναικολογικές επεμβάσεις» είναι λογικό να σκεφτεί κανείς επεμβάσεις που γίνονται από γυναικολόγους και αφορούν προβλήματα καθαρά γυναικεία, δηλαδή θέματα που σχετίζονται με τα γεννητικά τους όργανα και γενικά τις περιοχές ενδιαφέροντος του γυναικολόγου. Η εικόνα αυτή είναι σωστή όταν μιλάμε γενικά για γυναικολογικές επεμβάσεις, αλλά οι πλαστικές γυναικολογικές επεμβάσεις έχουν και κάποιες διαφορές από τις «κανονικές» γυναικολογικές επεμβάσεις. Η πρώτη και πιο σημαντική διαφορά είναι ότι οι πλαστικές δεν γίνονται για να λυθεί κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε και από το όνομα των συγκεκριμένων επεμβάσεων πρόκειται για πλαστικές που εστιάζουν στη λεγόμενη ευαίσθητη περιοχή της γυναίκας, μια περιοχή του γυναικείου σώματος η οποία και αποτελεί ταμπού για πολλές κοινωνίες ακόμη και του κατά τ ‘άλλα προοδευτικού Δυτικού κόσμου. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν πολλά σχετικά με αυτές τις επεμβάσεις. Πολλές μάλιστα μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι μπορεί να γίνουν αισθητικές επεμβάσεις στην ευαίσθητη περιοχή. Ακόμη και σήμερα λοιπόν, οι επεμβάσεις αυτές παραμένουν ένα μυστήριο. Εδώ λοιπόν θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε το ταμπού και να μοιραστούμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την αιδιοπλαστική, αυτή την άγνωστη αλλά πολύ σημαντική επέμβαση και όχι μόνο.

Τι είναι η αιδοιοπλαστική

Δεδομένου ότι πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν καν ότι μπορεί να γίνει μια τέτοια επέμβαση, είναι λογικό να μην ξέρουν ή και να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται σε αυτή. Σε γενικές γραμμές, οι επεμβάσεις αυτές «στοχεύουν» τα εσωτερικά κι εξωτερικά χείλη του αιδοίου και σκοπός τους είναι να αλλάξουν το μέγεθος τους και συγκεκριμένα να το μειώσουν. Μια γυναίκα που θέλει να κάνει πλαστική στο αιδοίο της λοιπόν, θα τη κάνει γιατί δεν αισθάνεται όμορφα με το μέγεθος των χειλιών του.

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι δυσμορφίες των χειλιών του αιδοίου δεν δημιουργούν μόνο προβλήματα αισθητικής φύσης αλλά επηρεάζουν και άλλους τομείς της ζωής της γυναίκας – ιδιαίτερα σε ό,τι έχει να κάνει με τον έρωτα και το σεξ – και την υγεία της γενικότερα. Με άλλα λόγια, μια πλαστική αιδοίου δεν γίνεται μόνο για να βελτιωθεί η εικόνα της περιοχής αλλά και για να βελτιωθεί αρκετά η ζωή της ενδιαφερόμενης γυναίκας και να γίνει πιο ποιοτική και λιγότερο αγχωτική. Είναι μια επέμβαση με πολλά οφέλη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρείται σαν υπερβολή ή ακόμη και σημάδι των «χαλαρών ηθών» ή της παρακμής της κοινωνίας μας.

Γιατί να κάνει μια γυναίκα πλαστική κόλπου

Το δεύτερο πιο συχνό ερώτημα είναι ίσως και το πιο βασικό και σε μεγάλο βαθμό δείχνει και την άγνοια που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα. Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που όχι μόνο δεν γνωρίζουν, αλλά ούτε καν μπορούν να φανταστούν τους λόγους για τους οποίους μια γυναίκα θα θέλει να κάνει μια αισθητική επέμβαση στην εν λόγω ευαίσθητη περιοχή. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι και μπορεί να σχετίζονται τόσο με τη ποιότητα ζωής της ασθενούς, όσο και με την ερωτική της ζωή ή απλά και μόνο τα αισθητικά της κριτήρια και τη φιλοσοφία της.

Ο πρώτος λόγος που μια γυναίκα μπορεί να καταφύγει στην αιδοιοπλαστική είναι επειδή έχει υπερβολικά μεγάλα χείλη στο αιδοίο της. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά τα υπερβολικά μεγάλα χείλη αιδοίου μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη ζωή της γυναίκας, τα οποία δεν είναι μόνο αισθητικού χαρακτήρα. Για παράδειγμα, οι κοπέλες που έχουν αυτό το πρόβλημα δεν αισθάνονται άνετα όταν φοράνε μαγιό. Επίσης τα στενά ρούχα όχι μόνο μπορεί να τονίσουν με αντιαισθητικό τρόπο το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό τους – δημιουργώντας το λεγόμενο «camel toe» ή πόδι της καμήλας -, αλλά μπορεί να προκαλέσουν και δυσφορία και πόνο. Έντονο πόνο μπορεί επίσης να προκαλέσει και η άθληση καθώς και δραστηριότητες όπως το ποδήλατο ή η οδήγηση μοτοσικλέτας. Σε αυτή τη περίπτωση, η πλαστική αιδοίου θα βελτιώσει σημαντικά τη ποιότητα ζωής της ασθενούς.

aidioplastikoi xeirourgoi

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι μετά από γέννες τα χείλη του αιδοίου μεγαλώνουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τη πάροδο του χρόνου. Πολλές γυναίκες, λοιπόν, για λόγους που σχετίζονται με τη δική τους αισθητική αλλά και με αυτή του συντρόφου τους, θέλουν να επαναφέρουν το αιδοίο τους στη κατάσταση που ήταν όταν ήταν πιο νέες για να νιώθουν και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στη κρεβατοκάμαρα. Δεδομένου ότι το πρόβλημα της χαλάρωσης των χειλιών παρουσιάζεται με την εμμηνόπαυση, μια πολύ κρίσιμη φάση στη ζωή μιας γυναίκας, η ψυχολογική ώθηση και υποστήριξη που θα προσφέρει μια πλαστική επέμβαση αιδοίου είναι πολύ σημαντική.

Μπορεί μέχρι εδώ οι πλαστικές που αναφέραμε να αποσκοπούν όλες στη μείωση του μεγέθους των χειλιών του αιδοίου, αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Τα μεγάλα χείλη του κόλπου πολλές φορές ατροφούν ή δεν μεγαλώνουν τόσο όσο τα μικρά, δημιουργώντας μια έλλειψη αρμονίας στη περιοχή. Αυτή η έλλειψη αρμονίας δεν είναι μόνο άσχημη αισθητικά, αλλά μπορεί να δημιουργήσει και προβλήματα που σχετίζονται με την υγιεινή και την καθαριότητα της περιοχής, αφού τα ατροφικά χείλη δεν παρέχουν την προστασία που θα έπρεπε.

Γενικά, οι πλαστικές στη περιοχή του αιδοίου έχουν και σαν απώτερο σκοπό την καλύτερη καθαριότητα της περιοχής. Η σωστή υγιεινή της λεγόμενης ευαίσθητης περιοχής εξασφαλίζει ότι δεν θα παρατηρούνται δυσάρεστες οσμές κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής ενώ προλαμβάνει και διάφορες μολύνσεις της περιοχής και προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Αυτός είναι και ο λόγος που η πλαστική χειρουργική κόλπου θεωρείται ότι βελτιώνει και την υγεία της γυναίκας πέρα από την εμφάνιση και τη ψυχολογία της στις πιο ιδιαίτερες στιγμές της.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πολλές γυναίκες που έκαναν αιδοιοπλαστική ανέφεραν ότι είδαν και σημαντική βελτίωση στην απόλαυση της σεξουαλικής επαφής με τον σύντροφο τους, κάτι που σχετίζεται με τη μείωση της χαλάρωσης της περιοχής αλλά ίσως να είναι και απόρροια των θετικών αλλαγών στη ψυχολογία που επιφέρει μια τέτοια πλαστική επέμβαση, άλλωστε η απόλαυση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης εξαρτάται και από πιο «πνευματικούς» παράγοντες.

aidioplastiki

Τι γίνεται πριν την επέμβαση

Εννοείται ότι για να γίνει μια αιδοιοπλαστική ή οποιαδήποτε άλλη πλαστική επέμβαση θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί αν η ασθενής είναι καλή υποψήφια για την επέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνουν κάποιες ιατρικές εξετάσεις αλλά και μια μίνι ψυχολογική εκτίμηση από τον πλαστικό χειρουργό για να κρίνει αν είναι σε ήρεμη κατάσταση και αν η επιλογή της αυτή δεν βασίζεται σε κάποια συγκεκριμένη περίσταση στη ζωή της όπως έναν χωρισμό ή μια ερωτική απογοήτευση. Αν κριθεί ότι η ασθενής είναι σε ψυχολογική κατάσταση που να επιτρέπει στον γιατρό να προχωρήσει στην επέμβαση, θα προχωρήσουν στον σχεδιασμό της επέμβασης.

Στη φάση του σχεδιασμού ο γιατρός και η ασθενής θα μελετήσουν το πρόβλημα και θα προσπαθήσουν να καταλήξουν από κοινού – αλλά πάντα με τη καθοδήγηση του πλαστικού – στη καλύτερη λύση για τη προκείμενη περίπτωση. Σε αυτή τη φάση η ασθενής θα δει φωτογραφίες από πλαστική κόλπου για να καταλάβει περίπου τι γίνεται με την επέμβαση και τι μπορεί να πετύχει. Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσει η ασθενής μια ξεκάθαρη εικόνα των δυνατοτήτων της επέμβασης και του τελικού αποτελέσματος στη δική της περίπτωση για να έχει και σωστά κριτήρια με βάση τα οποία θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα.

Οι υπερβολικές προσδοκίες συνήθως κάνουν τις ασθενείς να νομίζουν ότι η επέμβαση τους δεν πέτυχε, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στη πορεία μετά την επέμβαση. Αυτός είναι και ο λόγος που μπορεί να γίνει και φωτογράφηση της περιοχής ώστε να έχει καλό σημείο αναφοράς για το πριν και μετά την αιδιοπλαστική και την αποτελεσματικότητα της.

Πως γίνεται η αιδοιοπλαστική επέμβαση;

Η αιδιοπλαστική είναι μια σχετικά απλή αισθητική επέμβαση που γίνεται μάλιστα με τοπική αναισθησία και χωρίς να νιώσει καμία δυσφορία ή πόνο η ασθενής. Σε γενικές γραμμές, ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει ειδικό νυστέρι ή λέιζερ για να αφαιρέσει τον παραπανίσιο ιστό από την περιοχή και στη συνέχεια θα κάνει μικροσκοπικά ράμματα για να γίνουν τα χείλη λίγο πιο σφιχτά. Η όλη διαδικασία διαρκεί το πολύ δύο ώρες και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ φυσικό.

Η πλαστική κόλπου γίνεται με μερική νάρκωση ή με την μέθοδο της μέθης και η ασθενής δεν θα αισθανθεί απολύτως τίποτα. Τα δε ράμματα είναι βιοδιασπώμενα και γίνονται σε σημεία που στην ουσία τα κάνει αόρατα. Με άλλα λόγια, η επέμβαση είναι απλή και κανείς δεν θα καταλάβει ότι την έχει κάνει μια ασθενής, εκτός βέβαια και αν το πει από μόνη της η ίδια.

Αιδοιοπλαστική με λέιζερ

Η κλασική αιδοιοπλαστική, όπως και όλες σχεδόν οι πλαστικές επεμβάσεις, γίνεται με τη χρήση του παραδοσιακού και γνωστού σε όλου μας νυστεριού. Τα τελευταία χρόνια όμως η τεχνολογία έχει αλλάξει αρκετά τα πράγμα σε όλες τις παραμέτρους της ζωής μας και το ίδιο συνέβη με τη πλαστική χειρουργική και την ιατρική γενικότερα. Πλέον λοιπόν υπάρχουν γιατροί οι οποίοι δεν χρησιμοποιούν νυστέρια όταν κάνουν μια πλαστική επέμβαση αιδοίου, αλλά χρησιμοποιούν ειδικά μηχανήματα λέιζερ.

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα λέιζερ σαν καταστροφικά όπλα σε ταινίες επιστημονικής φαντασίας τύπου «Ο Πόλεμος των Άστρων», αλλά η πραγματικότητα είναι ότι τα λεγόμενα ιατρικά λέιζερ είναι χαμηλής τάσης και πάρα πολύ ακριβή. Το πλεονέκτημα τους είναι ότι επιτρέπουν στον γιατρό να κάνει τομές με πάρα πολύ μεγάλη ακρίβεια και χωρίς να βλάπτονται οι ιστοί που γειτονεύουν με το σημείο που γίνεται η τομή. Όσον αφορά τον αιδοιοπλαστική λοιπόν, αν χρησιμοποιηθεί λέιζερ, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ φυσικό και θα μειωθεί αρκετά ο χρόνος ανάρρωσης μετά τη χειρουργείο. Επιπλέον, μια επέμβαση με λέιζερ είναι ανώδυνη και αναίμακτη αφού η τομή καυτηριάζεται σχεδόν αμέσως από το λέιζερ.

Θα πρέπει να τονιστεί ωστόσο ότι όσον αφορά το κόστος της αιδιοπλαστικής, μία που θα γίνει με λέιζερ θα είναι και αρκετά πιο ακριβή από μια «παραδοσιακή» λόγω όλων των πλεονεκτημάτων που αναφέραμε αλλά και του ειδικού εξοπλισμού και της εξειδίκευσης του γιατρού, δύο παράγοντες ιδιαίτερα σημαντικοί για την απόκτηση ενός φυσικού αποτελέσματος.

Πιθανοί κίνδυνοι της αιδιοπλαστικής

Όπως όλες οι πλαστικές επεμβάσεις, αλλά και οι χειρουργικές επεμβάσεις γενικότερα, οι γυναικολογικές επεμβάσεις δεν έχουν μόνο οφέλη αλλά έχουν και κάποια πιθανά ρίσκα, τα οποία ωστόσο είναι σχετικά σπάνιο να εμφανιστούν αλλά. σε κάθε περίπτωση, μια γυναίκα πρέπει να ξέρει όλες τις πιθανότητες για να κάνει την επιλογή της. Η πρώτη πιθανή παρενέργεια μιας τέτοια επέμβασης είναι η αλλαγή αίσθησης στη περιοχή, αυτό είναι κάτι που μπορεί σε μεγάλο βαθμό να είναι και ψυχολογικό, οπότε και απλά χρειάζεται λίγος χρόνος για να προσαρμοστεί η γυναίκα και το σώμα της στα νέα δεδομένα. Η παρενέργεια αυτή είναι γενικά σπάνια.

Ένας πιο συχνός κίνδυνος ωστόσο είναι αυτός της παρουσίασης λοίμωξης της περιοχή μετά την πλαστική επέμβαση αιδοίου. Οι λοιμώξεις αυτές προέρχονται από ελλιπή φροντίδα της περιοχής μετά την επέμβαση και γενικά δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες, αλλά σίγουρα προκαλούν δυσφορία κι ενόχληση. Εννοείται ότι οι λοιμώξεις αυτές μπορεί να προληφθούν με την κατά γράμμα και πιστή τήρηση των οδηγιών του γιατρού μετά την επέμβαση. Αν παρόλα αυτά παρουσιαστεί κάποια λοίμωξη, σχεδόν πάντα μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντιβιώσεις και άλλα φάρμακα του εμπορίου.

Σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις μπορεί μια γυναίκα να αισθάνεται έναν συνεχόμενο πόνο στη περιοχή της επέμβασης. Ο πόνος αυτός μπορεί να αντιμετωπισθεί με παυσίπονα είτε απλά είτε πιο ισχυρά και συνήθως σταματά μετά από μερικές μέρες. Αν ωστόσο ο πόνος επιμένει, τότε θα πρέπει να ενημερωθεί άμεσα ο γιατρός και να γίνει μια επίσκεψη για να καταστρωθεί ένα σχέδιο δράσης.

Τέλος, είναι πιθανό οι ουλές να είναι κάπως εμφανείς μετά την επέμβαση, αλλά και αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια και συνήθως οφείλεται σε κάποιο λάθος που κάνει ένας άπειρος γιατρός. Εννοείται ότι αν οι εν λόγω ουλές είναι ιδιαίτερα ακαλαίσθητες ή δημιουργούν και άλλα προβλήματα θα πρέπει να αφαιρεθούν, ίσως με μια άλλη μικρότερης έκτασης πλαστική επέμβαση.

Βλέποντας όλες αυτές τις πιθανές παρενέργειες και κινδύνους είναι φυσικό κάποιες γυναίκες να σκέφτονται ότι ίσως και να μην αξίζει τελικά το ρίσκο η συγκεκριμένη επέμβαση. Η αλήθεια όμως είναι ότι αν και η αιδιοπλαστική έχει ρίσκα, αυτά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν μεγάλα, αφού είναι σπάνια και αντιμετωπίσιμα σε μεγάλο βαθμό. Όπως και να έχει, αν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι τα ρίσκα θα είναι όσο το δυνατόν μικρότερα, η μόνη λύση είναι μία και είναι ιδιαίτερα απλή: εμπιστευθείτε έναν γιατρό που να ειδικεύεται στην πλαστική χειρουργική κόλπου. Η μεγάλη πείρα και η εξειδίκευση είναι τα καλύτερα μέσα πρόληψης των όποιων κινδύνων μπορεί να εγκυμονεί μια τέτοια επέμβαση αλλά και οποιαδήποτε πλαστική.

aidioplastiki epemvasi

Τι να περιμένει μια ασθενής μετά την επέμβαση

Μετά την επέμβαση η ασθενής γενικά δεν θα αισθανθεί κάποιο πόνο. Αν παρόλα αυτά νιώσει κάποια ενόχληση, μπορεί απλά να πάρει κάποιο απλό παυσίπονο από αυτά που μπορούμε να βρούμε σε όλα τα φαρμακεία ή ακόμη και στα περίπτερα. Όπως είναι φυσικό, στη περιοχή θα υπάρχει λίγο οίδημα το οποίο θα αποχωρήσει μέσα σε λίγες μέρες, ενώ μπορεί να υπάρχει και λίγο αίμα τις πρώτες δυο μέρες, πράγμα και πάλι απόλυτα φυσικό. Αν η ασθενής παρατηρήσει κάτι παράξενο στη περιοχή, όπως ας πούμε κάποιον συνεχόμενο πόνο ή ακόμη και κάποια άσχημη μυρωδιά, θα πρέπει να έρθει αμέσως σε επαφή με τον γιατρό.

Γενικά, η ασθενής μπορεί να φύγει από την κλινική σχεδόν αμέσως μετά την επέμβαση, αφού δεν θα της έχει γίνει ολική αναισθησία. Σε περίπτωση που η πλαστική επέμβαση αιδοίου γίνει με τη μέθοδο της μέθης, είναι φυσικό να πρέπει να περιμένει λίγες ώρες η γυναίκα μέχρι να συνέλθει για τα καλά προτού να της δοθεί το ΟΚ για να φύγει. Εννοείται όμως ότι θα πρέπει να ακολουθήσει προσεκτικά και κατά γράμμα τις οδηγίες και τις υποδείξεις του γιατρού οι οποίες και θα δοθούν μετά την επέμβαση. Σε γενικές γραμμές, είναι καλό να ξεκουραστεί για μία ή δύο μέρες και να γυρίσει στην εργασία της μετά από περίπου μία εβδομάδα που θα έχει υποχωρήσει και το πρήξιμο. Συνήθως συνιστάται και αποχή από έντονη άσκηση και αθλητικές δραστηριότητες για μια περίοδο διάρκειας περίπου ένα μήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω είναι γενικά και ότι η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, οπότε μπορεί στη περίπτωση της η όλη διαδικασία να γίνει πιο γρήγορα ή και πιο αργά. Σε κάθε περίπτωση, ο γιατρός θα κάνει μια εκτίμηση για την μετεγχειρητική πορεία της κάθε ασθενούς μετά το χειρουργείο. Αυτή η εκτίμηση θα πρέπει να αποτελεί και τον μπούσουλα για τη γυναίκα από εκείνη τη στιγμή και στο εξής.

Πότε μπορεί να γίνει ξανά σεξουαλική επαφή μετά την επέμβαση;

Είναι αυτονόητο ότι μετά από μια επέμβαση στην ευαίσθητη περιοχή, ακόμη και μια που όπως είπαμε είναι σχετικά απλή, να πρέπει να υπάρχει μια περίοδος αποχής από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Όσον αφορά την αγγειοπλαστική λοιπόν, ο χρόνος αναμονής είναι περίπου ένας μήνας ή τέσσερις εβδομάδες για τις περισσότερες γυναίκες. Μόνο μετά από αυτό το διάστημα μπορούμε να πούμε ότι η επαφή θα είναι ασφαλής και δεν θα προκαλέσει προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή ή και στον ερωτικό σύντροφο. Όπως είπαμε και παραπάνω, η αναμονή αξίζει τον κόπο και το κόστος πλαστικής αιδοίου αφού πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι παρατηρούν σαφή βελτίωση της απόλαυσης του σεξ μετά την επέμβαση.

Αιδιοπλαστική κι εγκυμοσύνη

Μια ερώτηση που πολύ συχνά κάνουν οι γυναίκες που ενδιαφέρονται για αιδοιοπλαστική είναι το αν και κατά πόσο μπορεί να επηρεάσει μια μελλοντική εγκυμοσύνη. Η απάντηση είναι ότι μια πλαστική αιδοίου δεν πρόκειται να επηρεάσει κάπως τη πιθανότητα να μείνει έγκυος μια γυναίκα αλλά ούτε και να δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα κατά τη γέννα. Θα πρέπει να αναφέρουμε ωστόσο ότι μια γέννα μετά την αιδιοπλαστική μπορεί να αναστρέψει το αποτέλεσμα της επέμβασης και να γυρίσει το αιδοίο στη πρότερη κατάσταση του, οπότε και θα πρέπει να γίνει ξανά η επέμβαση αν κι εφ’ όσον το επιθυμεί η γυναίκα.

Για να μην γίνει λοιπόν ένα περιττό χειρουργείο – με όλα τα ρίσκα και τα έξοδα που συνεπάγονται μιας που συνήθως το κόστος πλαστική αιδοίου δεν είναι αμελητέο – καλό θα ήταν η επέμβαση να γίνει αφού η γυναίκα αποφασίσει ότι δεν επιθυμεί να ξαναμείνει έγκυος.

Πόσο κοστίζει μια αιδοιοπλαστική

Αυτό είναι ερώτημα όπως ισχύει και με όλες τις πλαστικές επεμβάσεις είναι δύσκολο να απαντηθεί. Η τιμή για πλαστική κόλπου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με τους κύριους να είναι ο τύπος της επέμβασης και φυσικά η πληρωμή του γιατρού. Αυτό σημαίνει ότι η τιμή μιας πλαστικής αιδοίου μπορεί να διαφέρει πάρα πολύ από αυτή μιας άλλης, οπότε και είναι δύσκολο να οριστεί ένα εύρος. Κάθε γιατρός θα θελήσει να μιλήσει προσωπικά με την ασθενή και να εκτιμήσει την περίπτωση της πριν να της πει μια τιμή για πλαστική κόλπου.

Εδώ θα πρέπει να θυμίσουμε ότι οι τιμές για πλαστική κόλπου με λέιζερ είναι αρκετά μεγαλύτερες από αυτές των παραδοσιακών επεμβάσεων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το λάβει σοβαρά υπόψη μια υποψήφια για την επέμβαση. Επειδή οι εν λόγω επεμβάσεις έχουν τόσο μεγάλη ζήτηση είναι λογικό να υπάρχουν και πολλές τιμές για πλαστική αιδοίου. Με μια καλή έρευνα αγοράς είναι σίγουρο ότι θα βρείτε μια τιμή για πλαστική αιδοίου που να ανταποκρίνεται στο μπάτζετ σας.