Αιδοιοπλαστική

gynaikologikes-epemvaseis

Σπάμε τα ταμπού: απαντάμε όλες τις ερωτήσεις για την αιδοιοπλαστική

Οι πλαστικές επεμβάσεις κάποτε αποτελούσαν ένα θέμα που ήταν λίγο ταμπού, ιδιαίτερα για τις γυναίκες. Στις μέρες μας όμως αυτό έχει αλλάξει για τα καλά. Πλέον όλες οι γυναίκες μιλάνε ανοιχτά για τις πλαστικές που έχουν κάνει ή ακόμη και για το γεγονός ότι σκέφτονται να κάνουν μία αισθητική επέμβαση. Πλέον δεν θεωρείται υπερβολικό ή ντροπή το να κάνει κάποιος κάτι για να βελτιώσει την εμφάνιση του και κατ’ επέκταση και τον τρόπο που νιώθει για τον εαυτό του. Ενώ όμως οι γυναίκες μιλάνε πολύ ανοικτά για κάποιες επεμβάσεις, όπως την πλαστική στο στήθος και το μπότοξ, υπάρχει μια κατηγορία που παραμένει ταμπού: η αιδοιπλαστική.

Όπως μπορείτε να τα καταλάβετε και από το όνομα της συγκεκριμένης επέμβασης, επικεντρώνεται στη περιοχή του αιδοίου, μία περιοχή του γυναικείου σώματος που έτσι κι αλλιώς αποτελεί ταμπού στις περισσότερες κοινωνίες. Αυτός είναι και ο λόγος που πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν πολλά σχετικά με αυτές τις επεμβάσεις. Πολλές μάλιστα μπορεί να μην γνωρίζουν καν ότι μπορεί να γίνουν αισθητικές επεμβάσεις στην ευαίσθητη περιοχή. Ακόμη και σήμερα λοιπόν, οι επεμβάσεις αυτές παραμένουν ένα μυστήριο. Σε αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε το ταμπού και να μοιραστούμε όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτή την άγνωστη, αλλά πολύ σημαντική επέμβαση.

Τι γίνεται σε μία αιδοιοπλαστική;

Δεδομένου ότι πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν καν ότι μπορεί να γίνει μία τέτοια επέμβαση, είναι λογικό να μην ξέρουν ή και να μην καταλαβαίνουν τι γίνεται σε αυτή. Σε γενικές γραμμές, οι επεμβάσεις αυτές «στοχεύουν» τα εσωτερικά κι εξωτερικά χείλη του αιδοίου και σκοπός τους είναι να αλλάξουν το μέγεθος τους και συγκεκριμένα να το μειώσουν.  Μία γυναίκα που θέλει να κάνει μία πλαστική στο αιδοίο της λοιπόν, θα τη κάνει γιατί δεν αισθάνεται όμορφα με το μέγεθος των χειλιών του.

Γιατί να κάνει μία γυναίκα πλαστική στο αιδοίο της;

Το δεύτεροι πιο συχνό ερώτημα είναι ίσως και το πιο βασικό και σε μεγάλο βαθμό δείχνει και την άγνοια που υπάρχει γύρω από αυτό το θέμα. Δεν είναι λίγες λοιπόν οι γυναίκες που όχι μόνο δεν γνωρίζουν, αλλά ούτε καν μπορούν να φανταστούν τους λόγους για τους οποίους μία γυναίκα θα θέλει να κάνει μία αισθητική επέμβαση στην εν λόγω ευαίσθητη περιοχή. Οι λόγοι είναι πολλοί και διάφοροι και μπορεί να σχετίζονται τόσο με τη ποιότητα ζωής της ασθενούς, όσο και με την ερωτική της ζωή ή απλά και μόνο τα αισθητικά της κριτήρια και τη φιλοσοφία της.

Ο πρώτος λόγος που μία γυναίκα μπορεί να καταφύγει στην αιδοιοπλαστική είναι επειδή έχει υπερβολικά μεγάλα χείλη στο αιδοίο της. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά τα υπερβολικά μεγάλα χείλη αιδοίου μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στη ζωή της γυναίκας, τα οποία δεν είναι μόνο αισθητικού χαρακτήρα. Για παράδειγμα, οι κοπέλες που έχουν αυτό το πρόβλημα δεν αισθάνονται άνετα όταν φοράνε μαγιό. Επίσης τα στενά ρούχα όχι μόνο μπορεί να τονίσουν με αντιαισθητικό τρόπο το ιδιαίτερο αυτό χαρακτηριστικό τους, αλλά μπορεί να προκαλέσουν και δυσφορία και πόνο. Έντονο πόνο μπορεί επίσης να προκαλέσει και η άθληση καθώς και δραστηριότητες όπως το ποδήλατο ή η οδήγηση μοτοσικλέτας. Σε αυτή τη περίπτωση, η αιδοιοπλαστική θα βελτιώσει σημαντικά τη ποιότητα ζωής της ασθενούς.

Επιπλέον, είναι γνωστό ότι μετά από γέννες τα χείλη του αιδοίου μεγαλώνουν. Το ίδιο συμβαίνει και με τη πάροδο του χρόνου. Πολλές γυναίκες λοιπόν για λόγους που σχετίζονται με τη δική τους αισθητική αλλά και με αυτή του συντρόφου τους, θέλουν να επαναφέρουν το αιδοίο τους στη κατάσταση που ήταν όταν ήταν πιο νέες. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι πολλές γυναίκες που έκαναν αιδοιοπλαστική ανέφεραν ότι είδαν και σημαντική βελτίωση στην απόλαυση της σεξουαλικής επαφής με τον σύντροφο τους.

Πως γίνεται μία αιδοιοπλαστική επέμβαση;

Μία αιδοιοπλαστική είναι μια σχετικά απλή αισθητική επέμβαση που γίνεται μάλιστα με τοπική αναισθησία και χωρίς να νιώσει καμία δυσφορία ή πόνο η ασθενής. Σε γενικές γραμμές, ο γιατρός θα χρησιμοποιήσει ειδικό νυστέρι ή λέιζερ για να αφαιρέσει τον παραπανίσιο ιστό από την περιοχή και στη συνέχεια θα κάνει μικροσκοπικά ράμματα για να γίνουν τα χείλη και λίγο πιο σφιχτά. Η όλη διαδικασία διαρκεί το πολύ δύο ώρες και το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ φυσικό. Τα δε ράμματα είναι βιοδιασπώμενα και γίνονται σε σημεία που στην ουσία τα κάνει αόρατα. Με άλλα λόγια, η επέμβαση είναι απλή και κανείς δεν θα καταλάβει ότι την έχει κάνει μία ασθενής, εκτός βέβαια και αν το πει από μόνη της η ίδια.

Τι γίνεται μετά την επέμβαση;

Μετά την επέμβαση η ασθενής γενικά δεν θα αισθανθεί κάποιο πόνο. Αν παρόλα αυτά νιώσει κάποια ενόχληση, μπορεί απλά να πάρει κάποιο απλό παυσίπονο από αυτά που μπορούμε να βρούμε σε όλα τα φαρμακεία ή ακόμη και στα περίπτερα. Όπως είναι φυσικό, στη περιοχή θα υπάρχει λίγο οίδημα το οποίο θα αποχωρήσει μέσα σε λίγες μέρες, ενώ μπορεί να υπάρχει και λίγο αίμα τις πρώτες δυο μέρες, πράγμα απόλυτα φυσικό.

Γενικά, η ασθενής μπορεί να φύγει από την κλινική σχεδόν αμέσως μετά  την επέμβαση, εννοείται όμως ότι θα πρέπει να ακολουθήσει προσεκτικά και κατά γράμμα τις οδηγίες και τις υποδείξεις του γιατρού. Σε γενικές γραμμές, είναι καλό να ξεκουραστεί για μία ή δύο μέρες και να γυρίσει στην εργασία της μετά από περίπου μία εβδομάδα που θα έχει υποχωρήσει και το πρήξιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παραπάνω είναι γενικά και ότι η κάθε γυναίκα είναι ξεχωριστή, οπότε μπορεί στη περίπτωση της η όλη διαδικασία να γίνει πιο γρήγορα ή και πιο αργά.

Πότε μπορεί να γίνει ξανά σεξουαλική επαφή μετά την επέμβαση;

Είναι αυτονόητο ότι μετά από μία επέμβαση στην ευαίσθητη περιοχή, ακόμη και μία που όπως είπαμε είναι σχετικά απλή, να πρέπει να υπάρχει μια περίοδος αποχής από τη σεξουαλική δραστηριότητα. Όσον αφορά την αγγειοπλαστική λοιπόν, ο χρόνος αναμονής είναι περίπου ένας μήνας ή τέσσερις εβδομάδες για τις περισσότερες γυναίκες. Μόνο μετά από αυτό το διάστημα μπορούμε να πούμε ότι η επαφή θα είναι ασφαλής και δεν θα προκαλέσει προβλήματα στην ευαίσθητη περιοχή ή και στον ερωτικό σύντροφο. Όπως είπαμε και παραπάνω, η αναμονή αξίζει τον κόπο αφού πολλές γυναίκες αναφέρουν ότι παρατηρούν σαφή βελτίωση της απόλαυσης του σεξ μετά την επέμβαση.