Πλαστικός Χειρουργός – Αθανάσιος Αθανασίου

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου είναι πτυχιούχος Ιατρικής από το 1996. Μετά την ολοκλήρωση των βασικών του σπουδών υπηρέτησε ως ιατρός στο 406 Γενικό Νοσοκομείο Στρατού. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας ενώ ένα μέρος αυτής πραγματοποίησε στο νοσοκομείο Chelsea & Westminister στο Λονδίνο. Απέκτησε πλούσια εμπειρία στον τομέα της επανορθωτικής χειρουργικής, ειδικώς στον τομέα της μικροχειρουργικής αποκατάστασης ελλειμμάτων κεφαλής και τραχήλου καθώς και αποκατάστασης μαστού.

Μετά την επιτυχημένη πορεία του Athens Beverly Hills Plastic Surgery στο Κολωνάκι, δόθηκε στον πλαστικό χειρουργό Δρ. Αθανάσιο Αθανασίου το έναυσμα για την επέκταση και δημιουργία ενός ιατρικού κέντρου υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή της Γλυφάδας, το οποίο καλύπτει ποικίλες ανάγκες στον τομέα της υγείας και της ομορφιάς. Έτσι δημιουργήθηκε το Athens Beverly Hills Medical Group, το οποίο εγκαινιάστηκε τον Οκτώβριο του 2011.

Τους χώρους αυτούς επισκέπτονται ανά τακτά διαστήματα διάσημοι συνάδελφοί του από όλο τον κόσμο όπου προβαίνουν σε ανταλλαγές απόψεων και χειρουργικών τεχνικών τόσο σε θέματα αισθητικής όσο και επανορθωτικής γενικότερα, ενώ στόχος του είναι η κάθετη και ολοκληρωμένη παροχή προχωρημένων υπηρεσιών Πλαστικής Χειρουργικής και Αισθητικής γενικότερα.

Πιστεύει παρά πολύ στη συνεργασία μεταξύ των ειδικοτήτων ενώ βασική του φιλοσοφία είναι ότι η αισθητική και η ομορφιά γενικότερα είναι ένα οργανωμένο σύνολο ψυχικών και σωματικών χαρακτηριστικών σε ένα άτομο και όχι μεμονωμένα στοιχεία πάνω σε αυτό.

Τομείς που εξειδικεύεται

Αισθητική χειρουργική (Face lifting, λιποαναρρόφηση, λιπογλυπτική κ.ά)

Σπουδές και Κατάρτιση

 • Πτυχίο Ιατρικής Σχολής: Ιωαννίνων
 • Ειδίκευση στην Πλαστική Χειρουργική: Νοσοκομείο Άγιος Σάββας & Chelsea & Westminister Hospital, London
 • Εξειδίκευση & μετεκπαίδευση στην αισθητική χειρουργική (λιποαναρρόφηση, λιπογλυπτική κ.α) & στην επανορθωτική χειρουργική (αποκατάσταση μαστού και ελλειμμάτων κεφαλής, τραχήλου): London Clinic UK, New Port Beach & Beverly Hills California

Έχει κάνει πολλές διαλέξεις σε εγχώρια και διεθνή ιατρικά συνέδρια.

Ενδεικτικά:

 • 16-17/3/2012, Munich, Germany
  International Symposium for Plastic Surgeons: Secondary Optimizing Aesthetic Surgery – Salvage Procedures after Pitfalls in Aesthetic Surgery
 • 29/11/2011-1/12/2011, New York, USA
  Aston Baker 2011: The Cutting Edge Aesthetic Surgery Symposioum 2011, Advanced Body Sculpting Head to Foot
 • 1-3/9/2011, 2nd IMAFR 2011
  2nd International Meeting on Aesthetic and Reconstructive Facial Surgery
  Dr Athanasios Athanasiou gave a lecture and performed three point of S.M.A.S. fixation
 • 22-24/6/2011, Istanbul
  Istanbul International Rhinoplasty Course
 • 04-06.06.10 Catfas 2010
  Controversies Art & Technology Facial Aesthetic Surgery III, Belgium
 • 22-24.04.09 17th Stuttgart
  Advanced Course for Functional & Aesthetic Rhinoplasty 2009, Stuttgart, Germany
 • Είναι μέλος του “The Doctors” Medical Network
 • Ιδρυτής του “Athens Beverly Hills Plastic Surgery”.
 • Έχει δημοσιεύσει σε πολλά καταξιωμένα διεθνή και ελληνικά επιστημονικά περιοδικά.

Αισθητικές θεραπείες που αναλαμβάνει

Για Γυναίκες

Επεμβάσεις για Γυναίκες

Για Άνδρες

Επεμβάσεις για Άνδρες

Πληροφορίες Ιατρείου

Μηλιώνη 8, Αθήνα 106 73

Gallery Φωτογραφιών

 • athanasiou-iatreio-01

Video Gallery

Γνώμες και Κριτικές

Παρόλο που δεν είχα ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα με το βάρος μου, ανήκα στην κατηγορία των γυναικών με «ψωμάκια». Κάτι που μου δημιουργούσε πρόβλημα όχι μόνο στην εμφάνισή μου, αλλά και ψυχολογικό. Ήξερα ότι η λιποαναρρόφηση ήταν η μόνη λύση για την περίπτωσή μου. Είχα όμως ενδοιασμούς, καθώς είχα διαβάσει ότι η αφαίρεση μεγάλης ποσότητας λιπώδους ιστού, προκαλεί χαλάρωση και «κύματα» σε αυτά τα σημεία. Ωστόσο, συνεχίζοντας την έρευνά μου, διάβασα στο site της Athens – Beverly Hills Plastic Surgery για τη μέθοδο που εφαρμόζει ο κ. Αθανασίου. Μετά από συζητήσεις που έκανα με τον γιατρό πήρα την απόφαση να προχωρήσω στη λιποαναρρόφηση, και πραγματικά είναι πολύ χαρούμενη για την απόφαση αυτή και το αποτέλεσμα, που άλλαξε την εμφάνισή μου και χωρίς υπερβολή, τη ζωή μου.

Αγγελική Π., 28 ετών

Το πρόβλημα που αντιμετώπιζα από σχετικά νεαρή ηλικία ήταν οι σακούλες κάτω από τα μάτια. Με την πάροδο του χρόνου παρατήρησα ότι άρχισε να αλλάζει και το σχήμα των ματιών μου, το οποίο γινόταν πιο στρογγυλό. Ένιωσα ότι κάτι έπρεπε να κάνω για να βελτιώσω την εμφάνισή μου. Απευθύνθηκα στην Athens – Beverly Hills Plastic Surgery, όπου με ενημέρωσαν ότι η βλεφαροπλαστική είναι η πρώτη επέμβαση ενάντια στη γήρανση που ζητείται από γυναίκες μέσης ηλικίας. Αφού μου εξήγησαν όσα αφορούν στην επέμβαση και μου έδειξαν φωτογραφίες από άλλα περιστατικά, αποφάσισα να προχωρήσω, καθώς ένιωσα σίγουρη για την απόφασή μου. Έμεινα πολύ ευχαριστημένη καθώς το αισθητικό αποτέλεσμα ήταν πολύ φυσικό και επιπλέον γιατί ήταν εξίσου καλά τα σχόλια που άκουσα από τους δικούς μου ανθρώπους.

Κατερίνα Κ., 37 ετών

Θεωρώ ότι το πρόσωπό μου διατηρείται σε καλή κατάσταση, ωστόσο υπήρχαν κάποια σημάδια που δεν μου άρεσαν, όπως κάποιες λεπτές γραμμές και κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο, ενώ ένιωθα ότι το δέρμα μου έχει χάσει τη λάμψη του. Είχα διαβάσει για τις μη επεμβατικές μεθόδους που αναζωογονούν το δέρμα και που επιπλέον δεν απαιτούν χρόνο παραμονής στο σπίτι, καθώς οι επαγγελματικές υποχρεώσεις μου δεν μου επιτρέπουν να μείνω μακριά από τη δουλειά Στην Athens – Beverly Hills Plastic Surgery με ενημέρωσαν για την ανάπλαση του προσώπου που επιτυγχάνεται με τη χρήση laser και πώς η τεχνολογία συμβάλλει στην αύξηση παραγωγής κολλαγόνου μέσω της διέγερσης των ινοβλαστών. Αν και η διαφορά ήταν εμφανής από την πρώτη εφαρμογή, όταν η θεραπεία ολοκληρώθηκε, μετά από 5 συνεδρίες, το δέρμα μου ήταν εμφανώς πιο λείο, νεανικό και αψεγάδιαστο. Κατά τη γνώμη μου αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για τις γυναίκες που θέλουν ένα ανανεωμένο πρόσωπο, αλλά που για τους δικούς τους λόγους δεν μπορούν να προχωρήσουν σε κάποια επέμβαση.

Δήμητρα Α. 39 ετών

Για μένα το στήθος μου είναι ένα από τα πιο σημαντικά σημεία του σώματός μου. Μετά από δύο εγκυμοσύνες όμως, που συνεπάγονται θηλασμούς και αυξομείωση βάρους, το στήθος μου δεν ήταν πλέον στητό και σφριγηλό όπως παλιότερα. Κι αυτό ήταν κάτι που με ενοχλούσε τόσο σε δημόσιες εμφανίσεις, π.χ. το καλοκαίρι στην παραλία, όσο και στις προσωπικές μου στιγμές. Η αλήθεια είναι ότι είχε περάσει πολλές φορές από το μυαλό μου η σκέψη για ανόρθωση στήθους, άρχισα όμως να το σκέφτομαι σοβαρά όταν είδα τη διαφορά σε ένα συγγενικό μου πρόσωπο. Αντιμετώπιζε το ίδιο πρόβλημα και όπως μου είχε πει, ήταν αποφασισμένη να κάνει κάτι γι’ αυτό. Το αποτέλεσμα με εντυπωσίασε. Όταν τη ρώτησα σε ποιό γιατρό πήγε, μου μίλησε για την Athens – Beverly Hills Plastic Surgery. Για μένα το καλύτερο εχέγγυο ήταν το ζωντανό παράδειγμα που είχα μπροστά μου και ήταν αρκετό για να προχωρήσω στην ίδια επέμβαση. Πλέον είμαι πολύ ευχαριστημένη με την επιλογή μου, γιατί όχι μόνο το στήθος μου στέκεται και πάλι στο… ύψος του, αλλά και επειδή αυτό βοήθησε σημαντικά την αυτοπεποίθησή μου.

Βασιλική Κ., 36 ετών

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούσα ότι τα σημάδια του χρόνου γίνονταν όλο και πιο έντονα στο πρόσωπο μου. Οι ρυτίδες στο μέτωπο και οι ρινοπαρειακές γραμμές ήταν πιο έντονες, ενώ υπήρχε μια γενικότερη χαλάρωση του δέρματος και του οβάλ του προσώπου. Η εμφάνισή μου είναι ένα θέμα που με απασχολεί, όχι μόνο λόγω των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων, αλλά κυρίως επειδή εγώ θέλω να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Έτσι άρχισα να σκέφτομαι την πιθανότητα ενός face lift. Μετά από μια σχετική έρευνα, κατέληξα στην Athens – Beverly Hills Plastic Surgery προκειμένου να μάθω περισσότερα και να λύσω κάποιες απορίες μου. Ο Δρ Αθανασίου μου εξήγησε από την αρχή την όλη διαδικασία, τι προηγείται και τι έπεται, μου έδειξε άλλα περιστατικά και συζήτησε μαζί μου, κάνοντάς με να νιώσω ασφαλής και σίγουρη για την απόφασή μου. Δύο εβδομάδες μετά την επέμβαση επέστρεψα στον εργασιακό μου χώρο. Το αποτέλεσμα ήταν απόλυτα φυσικό και με ικανοποίησε πλήρως, όπως και τα κολακευτικά σχόλια που δέχθηκα από την οικογένειά μου, φίλους και συναδέλφους.

Αναστασία Μ., 45 ετών

Στοιχεία Επικοινωνίας

Μηλιώνη 8, Αθήνα 106 73