Πλαστικοί Χειρουργοί – Πειραιάς

Πλαστικοί χειρουργοί στον Πειραιά

Λένε ότι η ομορφιά είναι μόνο στα μάτια όσων τη βλέπουν, όμως ο πρώτος και σημαντικότερος κριτής της ομορφιάς κι εμφάνισης μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πράγμα που δεν τους αρέσουν πάνω τους, αυτά μπορεί να είναι ιδιαίτερα εμφανή όμως  το μέγεθος ή και το σχήμα της μύτης, το πόσο μεγάλο ή μικρό είναι το στήθος, αλλά μπορεί και να είναι πιο μικρά πράγματα όπως μία ελιά ή κάποια ουλή. Παλιότερα, οι άνθρωποι απλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν δραστικά την εμφάνιση τους, τόσο λόγω του μεγάλου κόστους των πλαστικών επεμβάσεων όσο και του «στίγματος» που συνδέονταν με αυτές. Τα πράγματα ευτυχώς έχουν αλλάξει όμως στις μέρες μας.

Οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν γίνει μία πολύ σημαντική βιομηχανία που φέρνει σημαντικά κέρδη σε όσους συμμετέχουν σε αυτή και ως εκ τούτου, πολλοί γιατροί επιλέγουν σαν ειδικότητα τις πλαστικές κι αισθητικές επεμβάσεις. Πλέον, είναι πάρα πολύ εύκολο να βρει κανείς πολλούς αρκετούς πλαστικούς χειρουργούς σε όλες τις πόλεις και περιοχές της χώρας και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. Είναι λοιπόν φυσικό πως ο Πειραιάς δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση, για την ακρίβεια, θα βρείτε πολλούς κι εξαίρετους πλαστικούς χειρουργούς στον Πειραιά και τις γύρω περιοχές, κάποιοι από αυτούς μάλιστα είναι ανάμεσα  στους καλύτερους της χώρας κι έχουν πελατολόγια που περιλαμβάνουν πολλούς celebrities και όχι μόνο.

Πλαστικός από τον τόπο σου!

Παρόλα αυτά, δεν είναι λίγοι οι Πειραιώτες που επιλέγουν να κάνουν την επέμβαση τους σε κάποιο ιατρείο στο Κέντρο ή τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας. Αυτό πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό λάθος για πολλούς και αρκετά σημαντικούς λόγους. Ο πιο σημαντικός αφορά όχι μόνο το αποτέλεσμα της επέμβασης, αλλά και την υγεία γενικότερα. Μία πλαστική επέμβαση δεν είναι εύκολη και γρήγορη υπόθεση οπότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα χρειαστεί να κάνετε αρκετές και συχνές επισκέψεις στον γιατρό σας για να εξασφαλιστεί η σωστή πορεία τόσο της επέμβασης όσο και του μετεπεμβατικού σταδίου. Εννοείται λοιπόν ότι θα πρέπει ο γιατρός σας να είναι σχετικά κοντά στο σπίτι σας για να μην χάνετε αυτές τις επισκέψεις και για να μην σταματήσετε να πηγαίνετε στα ραντεβού σας λόγω έλλειψης χρόνου, αφού όλοι ξέρουμε ότι η μετακίνηση στην Αθήνα, ειδικά τις ώρες αιχμής, δεν είναι πάντα και η πιο χαλαρή και γρήγορη υπόθεση…

Όπως μπορείτε να καταλάβετε λοιπόν, δεδομένου ότι θα χρειαστεί να έχετε μία πολύ καλή και στενή σχέση και συνεργασία με τον πλαστικό χειρουργό σας – για μεγάλο διάστημα πριν και μετά την επέμβαση θα είναι στην ουσία «ο καλύτερος σας φίλος» – καλό θα ήταν να βρείτε έναν που να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στο σπίτι σας. Έτσι θα γλυτώσετε πολλά χρήματα και χρόνο από τις συχνές μετακινήσεις που σίγουρα θα χρειαστεί να κάνετε, ειδικά αν ο γιατρός σας είναι αρκετά μακριά από τον Πειραιά και μάλιστα σε περιοχή που δεν πηγαίνει ακόμη το Μετρό. Επιπλέον, αν ο γιατρός είναι κοντά στο σπίτι σας, εξυπακούεται ότι δεν θα κουραστείτε από τις συχνές επισκέψεις στο ιατρείο του, οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να ζητήσετε να επισπευσθεί η διαδικασία προκειμένου  να τελειώσετε μια ώρα αρχύτερα και να ησυχάσετε από τις επισκέψεις,  πράγμα που αν το δεχτεί ο γιατρός σας, μπορεί να επιφέρει σημαντικό ρίσκο να παρουσιαστούν επιπλοκές και άλλα προβλήματα αφού ο γιατρός δεν θα έχει την πλήρη εικόνα που για σας και την ακριβή εξέλιξη και πορεία του σώματος σας μετά την επέμβαση.

Πώς να βρείτε έναν γιατρό κοντά στο σπίτι σας

Ο πιο εύκολος τρόπος είναι φυσικά να χρησιμοποιήσετε το internet. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε είναι να μπείτε την αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης, κατά προτίμηση στο Google και να κάνετε μια αναζήτηση για την επέμβαση που σας ενδιαφέρει μαζί με το όνομα της πόλης ή της περιοχής που μένετε, η οποία στη περίπτωση μας είναι ο Πειραιάς. Έτσι η μηχανή θα σας δείξει αποτελέσματα μόνο από sites τα οποία θα αναφέρουν – και μάλιστα αρκετές φορές – όχι μόνο την επέμβαση ή οποιονδήποτε άλλο όρο αναζήτησης σας ενδιαφέρει αλλά και το όνομα του Πειραιά. Οι μηχανές μάλιστα είναι πλέον αρκετά έξυπνες ώστε να παραθέτουν αυτόματα και αποτελέσματα από γειτονικές περιοχές.

Αφού ολοκληρώσετε τη παραπάνω διαδικασία λοιπόν, θα προσέξετε ότι θα έχει εμφανισθεί κάτω από τα αποτελέσματα κι ένα ξεχωριστό παραθυράκι το οποίο θα δείχνει έναν χάρτη του Πειραιά ή της περιοχής σας και διάφορες κόκκινες κουκίδες. Οι κουκίδες αυτές αντιστοιχούν στην ουσία στη τοποθεσία των διάφορων αποτελεσμάτων της αναζήτησης, ή με άλλα κι ελαφρώς πιο κατανοητά λόγια, στο μέρος που βρίσκεται το ιατρείο του κάθε πλαστικού που ειδικεύεται στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Από κει και μετά εσείς θα πρέπει να δείτε ποιοι είναι αυτοί που βρίσκονται πιο κοντά στο σπίτι σας – ή έστω ποιοι δεν είναι και τόσο μακριά από τη γενικότερη περιοχή στην οποία μένετε και θα μπορούσατε να φθάσετε εύκολα στο ιατρείο τους είτε με το αυτοκίνητο είτε με τη συγκοινωνία – και να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα. Τι θα είναι αυτό το ξεκαθάρισμα; Απλά θα πρέπει να ψάξετε να βρείτε και να διαβάσετε τα σύντομα βιογραφικά των γιατρών αλλά και τις απόψεις πελατών τους και άλλων επιστημόνων σχετικά με τη δουλειά τους.

Αν Googlάρετε το όνομα του κάθε γιατρού είναι σίγουρο ότι θα βρείτε κάποια σχόλια και κριτικές και πολύ πιθανό να βρείτε κι επιστημονικά άρθρα. Αν βρείτε και φωτογραφίες τύπου «πριν και μετά» που να αφορούν τη δουλειά τους – πράγμα διόλου απίθανο – ακόμη καλύτερα.

Αρκεί να είναι μόνο κοντά μου;

Όπως θα προσέξατε και παραπάνω, αναφέρουμε ότι μαζί με τη τοποθεσία θα πρέπει να ψάξετε και για την επέμβαση που σας ενδιαφέρει. Αυτό το λέμε γιατί αν και όλοι οι πλαστικοί χειρουργοί είναι επιστήμονες και άρτια εκπαιδευμένοι, δεν έχουν όλοι την ίδια εμπειρία σε όλους τους τύπους επεμβάσεων. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας «ειδικεύεται» και σε κάποιο συγκεκριμένο τύπο, για παράδειγμα στις ρινοπλαστικές.

Είναι σημαντικό να βρείτε έναν γιατρό εξειδικευμένο στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει για να μειώσετε σημαντικά την παρουσίαση πιθανών επιπλοκών σε όλα τα στάδια της επέμβασης αλλά και της περιόδου μετά από αυτήν. Μόνο αν δεν βρείτε έναν ειδικευμένο γιατρό κοντά σας να καταφύγετε σε κάποιον στην Αθήνα ή τα προάστια.