Αθήνα

Οι καλύτεροι πλαστικοί χειρουργοί στην Αθήνα

Οι πλαστικοί χειρουργοί στην Αθήνα αλλά και γενικά σε όλες τις μεγάλες πόλεις, είναι πλέον πάρα πολλοί. Αυτό φυσικά οφείλεται στο γεγονός ότι η πλαστική χειρουργική δεν είναι πια κάτι που θεωρείται ταμπού. Αισθητικές επεμβάσεις γίνονται πλέον συνεχώς, τόσο σε «celebrities » όσο και σε «κοινούς θνητούς» και μάλιστα αυτοί που υπόκεινται σε αυτές τις επεμβάσεις, δε διστάζουν να μιλήσουν και ανοικτά γι’ αυτές και για την εμπειρία τους γενικότερα. Με απλά λόγια, τη σήμερον ημέρα δεν μας φαίνεται καθόλου παράξενο αν κάποια γυναίκα ή και κάποιος άνδρας «ομολογήσει» ότι έχει κάνει κάποια πλαστική επέμβαση.

Όπως είναι φυσικό λοιπόν, ο αριθμός των ανθρώπων που θέλουν σοβαρά να κάνουν μία τέτοια επέμβαση, αυξάνεται συνεχώς. Αυτό έχει ως συνέπεια, όπως αναφέραμε και παραπάνω, την αύξηση του αριθμού των γιατρών που ειδικεύονται σε επεμβάσεις αυτού του τύπου. Αυτός ο αυξημένος αριθμός όμως, δημιουργεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα σε αυτούς που έχουν πάρει την απόφαση να κάνουν μία πλαστική επέμβαση και πλέον είναι «ένα βήμα» πριν το χειρουργείο: η επιλογή του ιατρού για την επέμβαση τους έχει γίνει μία πολύ δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

Οι πλαστικές επεμβάσεις μπορεί να θεωρούνται πιο απλές από τις «παραδοσιακές» και να μην παρουσιάζουν σοβαρούς κινδύνους για την υγεία ή τη ζωή του ασθενή, ωστόσο σίγουρα θα επηρεάσουν σημαντικά, και πιθανότατα μόνιμα, την εξωτερική εμφάνιση του με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ως εκ τούτου, ο «ασθενής» εννοείται πως δεν θέλει να εμπιστευτεί τον πρώτο τυχόντα, γι’ αυτό και κανείς δεν επιλέγει έναν χειρουργό απλά ανοίγοντας τον τηλεφωνικό κατάλογο. Όταν όμως υπάρχουν τόσο πολλοί πλαστικοί χειρουργοί στην Αθήνα, πώς μπορεί να επιλέξει τον σωστό και τον καλύτερο;

Η αλήθεια είναι πως η επιλογή του καλύτερου πλαστικού χειρουργού είναι κάτι που πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και με σχετική άνεση χρόνου. Δεν είναι ούτε κάτι απλό, ούτε κάτι που πρέπει να γίνει επιπόλαια ή με μόνο κριτήριο την τιμή της όλης διαδικασίας. Εδώ λοιπόν, θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε το καλύτερο πλαστικό χειρουργό για την περίπτωση σας, έτσι ώστε να έχετε τα καλύτερα πιθανά αποτελέσματα με σχεδόν μηδαμινό κίνδυνο αποτυχίας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν!

Ο τύπος της επέμβασης έχει πολύ μεγάλη σημασία

Με τον όρο πλαστική χειρουργική εννοούμε συνήθως όλες τις αισθητικές επεμβάσεις, αυτό ωστόσο είναι ένα λάθος, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, ιδιαίτερα όταν βρισκόμαστε στη φάση επιλογής πλαστικού χειρουργού. Ο κάθε πλαστικός, ειδικεύεται και σε κάποιον τύπο επεμβάσεων, οπότε καλό είναι να επιλέγουμε πάντα κάποιον που να ειδικεύεται στον τύπο επέμβασης που μας ενδιαφέρει. Το γεγονός ότι ο τάδε ή ο δείνα πλαστικός χειρουργός έκανε καλή δουλειά στην προσθετική στήθους μίας φίλης ή συγγενή μας, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα κάνει το ίδιο καλή δουλειά και στην βλεφαροπλαστική που θέλουμε να κάνουμε! Αυτό απλά σημαίνει ότι δεν πρέπει να αναρωτιέται κανείς «ποιος είναι ο καλύτερος πλαστικός στη περιοχή μου», αλλά να αναρωτιέται «ποιος είναι καλύτερος πλαστικός για την επέμβαση που θέλω να κάνω;». Γιατί παίζει τόσο σοβαρό ρόλο η ειδικότητα; Μα φυσικά για να εξασφαλισθεί το καλύτερο αποτέλεσμα και να μειωθούν στο ελάχιστο τα όποια ρίσκα της επέμβασης.

Επιλέξτε έναν γιατρό που να είναι κοντά σας

Σίγουρα δεν χρειάζεται να σας πω ότι η Αθήνα είναι τεράστια. Αυτό όμως που ίσως να μην ξέρατε, είναι το γεγονός πως η απόσταση από το σπίτι σας μέχρι τον γιατρό ή το γραφείο του, παίζει σημαντικό ρόλο για την επιλογή του καλύτερου πλαστικού για σας. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό, είναι πολύ απλός: όσο πιο κοντά είναι ο γιατρός, τόσο πιο εύκολη θα είναι η ζωή σας πριν και μετά την επέμβαση. Εννοείται ότι μία αισθητική επέμβαση δεν γίνεται μετά από μία και μόνο συνεδρία και πως συνήθως χρειάζονται πολλές περισσότερες μέχρι να φθάσουμε στη φάση του χειρουργείου. Γι’ αυτό και είναι καλό να μην χρειάζεται να τρέχετε από τη μια άκρη της Αθήνας στην άλλη κάθε φορά που θα πρέπει να επισκεφθείτε τον πλαστικό σας.

Επιπλέον, κάποιες επεμβάσεις χρειάζονται και μετεπεμβατική παρακολούθηση του ασθενή, ενώ σε κάποιες μπορεί να παρουσιαστούν και κάποιες παρενέργειες, μολύνσεις και άλλα προβλήματα. Οπότε καλό είναι να μπορεί να φθάσει ο γιατρός σε σας ή να μπορείτε να φθάσετε εσείς στο ιατρείο του, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Με άλλα λόγια, η εγγύτητα με τον γιατρό είναι απαραίτητη για την σωστή πορεία της υγείας αλλά και της εμφάνισης σας πριν ΚΑΙ μετά την επέμβαση.

Δείτε φωτογραφίες «πριν και μετά»

Αφού βρείτε λοιπόν μερικούς γιατρούς που να είναι κοντά σας και να ειδικεύονται στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει, θα πρέπει να βρείτε και κάποιον που να έχει παρόμοια «γούστα» με τα δικά σας. Μπορεί οι επεμβάσεις να γίνονται με βάση μετρήσεις και άλλες επιστημονικές μεθόδους, ωστόσο η ομορφιά είναι κάτι υποκειμενικό κι έτσι η αντίληψη ενός ανθρώπου – ή και γιατρού – για το τι εστί γαμψή ή «Γαλλική» μύτη, μπορεί να διαφέρει από αυτήν ενός άλλου. Καλό είναι λοιπόν να βρείτε κάποιον που να έχει τις ίδιες αντιλήψεις και αισθητική με σας. Ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε αυτό, είναι φυσικά βλέποντας φωτογραφίες ασθενών πριν και μετά την επέμβαση. Έτσι θα δείτε όχι μόνο πως έγιναν οι ασθενείς μετά την επέμβαση του, αλλά και πως ήταν και πριν και πως ζήτησαν να γίνουν. Αν στις φωτογραφίες ενός γιατρού δείτε το αποτέλεσμα παρόμοιων περιπτώσεων με τη δική σας να ταιριάζει με το «όραμα» που έχετε στον νου σας για τον εαυτό σας, τότε μάλλον βρήκατε τον πλαστικό σας. Εννοείται ότι ένας πλαστικός χειρουργός στην Αθήνα θα πρέπει να έχει τέτοιες φωτογραφίες στο γραφείο του, ενώ οι περισσότεροι έχουν και στο internet.

Προσοχή στις τιμές

Εννοείται ότι στις μέρες που ζούμε το κόστος μίας πλαστικής επέμβασης είναι πολύ σημαντικό και παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή του γιατρού. Εννοείται πως θα πρέπει να προσπαθήσετε να βρείτε ένα πακέτο που να ταιριάζει στο πορτοφόλι και στο μπάτζετ σας, ωστόσο θα πρέπει να προσέξετε για τυχόν «κρυφές χρεώσεις». Αν, παραδείγματος χάριν, θα πρέπει να μείνετε σε κάποιο νοσοκομείο για κάποιες μέρες μετά την επέμβαση σας ή να σας γίνει ολική αναισθησία, εννοείται πως θα υπάρχουν και κόστη πέρα από την αμοιβή του γιατρού σας. Όταν λοιπόν θα σας προταθεί ένα πακέτο, θα πρέπει οπωσδήποτε να ξεκαθαρίσετε αν περιέχει ΟΛΑ τα κόστη της επέμβασης και όχι μόνο αυτά που αφορούν τον πλαστικό χειρουργό.