Πλαστικοί Χειρουργοί – Αγίας Σοφίας

Πλαστικοί Χειρουργοί στην Αγίας Σοφίας

Η εξωτερική εμφάνιση ανέκαθεν έπαιζε σημαντικό ρόλο στη ζωή και τη καθημερινότητα μας. Πλέον, τόσο οι γυναίκες όσο και οι άνδρες περνάνε αρκετό χρόνο μπροστά από τον καθρέφτη σχεδόν σε καθημερινή βάση πριν να βγουν από το σπίτι τους, είτε για να πάνε για διασκέδαση είτε για να δουλέψουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ανδρικός καλλωπισμός όχι μόνο έχει αποκτήσει ξεχωριστό όνομα – grooming – αλλά πλέον είναι και μία αγορά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Καλώς ή κακώς όμως, η εμφάνιση μας μπορεί να έχει και κάποια ψεγάδια που σε γενικές γραμμές δεν μπορούν να λυθούν με τον καλλωπισμό των ανδρών ή το μακιγιάζ των γυναικών. Σε αυτή τη περίπτωση η λύση είναι μία επίσκεψη σε κάποιον πλαστικό χειρουργό.

Η πλαστική χειρουργική έχει εξελιχθεί πολύ τις τελευταίες δεκαετίες και πλέον μία πλαστική είναι σχεδόν τελείως ακίνδυνη, ενώ η επίσκεψη στον πλαστικό δεν αποτελεί ταμπού. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ακόμη και celebrities, παραδέχονται ότι έχουν δεχτεί τη βοήθεια κάποιου πλαστικού χειρουργού για να βελτιώσουν την εμφάνιση τους. Είναι λογικό λοιπόν πλέον όλο και περισσότεροι να σκέφτονται πως ήρθε η ώρα να λύσουν τα όποια προβλήματα παρατηρούν στην εμφάνιση τους και να αποκτήσουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση. Πριν όμως κάνει κανείς μία επέμβαση, θα πρέπει πρώτα να βρει και τον πλαστικό χειρουργό που θα τον ή την εγχειρήσει.

Η επιλογή του πλαστικού είναι μία πολύ σημαντική διαδικασία αφού από αυτήν εξαρτάται και σε μεγάλο – αν όχι τον μεγαλύτερο – βαθμό το επιτυχημένο αποτέλεσμα της επέμβασης. Μία πλαστική που δεν θα πετύχει ή που το αποτέλεσμα της θα απέχει από τις προσδοκίες του ασθενή, εννοείται ότι μπορεί να έχει πολύ αρνητικές επιδράσεις στη ψυχολογία αλλά και τη καθημερινότητα του.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες στην επιλογή πλαστικού χειρουργού είναι η τοποθεσία. Θα πρέπει να είναι κοντά στο σπίτι του ασθενή έτσι ώστε να έχουν καλή και προσωπική επικοινωνία αλλά και για να γίνονται εύκολα όσες επισκέψεις θα χρειαστούν για να ολοκληρωθεί σωστά η επέμβαση. Σε μια μεγάλη πόλη σαν τη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν πάρα πολλοί πλαστικοί χειρουργοί, ωστόσο οι περισσότεροι βρίσκονται στο Κέντρο για να είναι κοντά στον περισσότερο κόσμο της πόλης και να είναι εύκολη η μετάβαση και μετακίνηση των ασθενών – πελατών με λεωφορεία και άλλα μέσα συγκοινωνίας. Στη Θεσσαλονίκη, η περιοχή με τους περισσότερους και τους καλύτερους πλαστικούς χειρουργούς είναι η Αγίας Σοφίας, οπότε είναι καλό να επικεντρώσετε μέρος της έρευνας σας στην εν λόγω περιοχή.

Γιατί υπάρχουν πολλοί πλαστικοί στην Αγίας Σοφίας; Η οδός και η πλατεία Αγίας Σοφίας είναι στη καρδιά της Θεσσαλονίκης κι εξυπηρετείται από πάρα πολλά λεωφορεία που έρχονται από όλες τις συνοικίες της πόλης αλλά και τους Δήμους γύρω από αυτή. Με άλλα λόγια, είναι και κοντά σε αρκετό κόσμο αλλά και είναι πολύ εύκολο να φθάσουν εκεί όσοι δε μένουν κοντά στο Κέντρο. Επιπλέον, στο Κέντρο υπάρχουν πολλά κτίρια που στην ουσία περιέχουν αποκλειστικά γραφεία και ιατρεία, οπότε οι γιατροί έχουν πρόσβαση σε πολλούς χώρους που είναι ιδανικοί για τη δουλειά τους. Μπορεί να μη το καταλαβαίνετε, αλλά αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα της εν λόγω περιοχής και θα το αναλύσουμε στην επόμενη παράγραφο. Τέλος, ο λόγος που πολλοί πλαστικοί επιλέγουν την εν λόγω οδό και περιοχή, είναι το γεγονός ότι μπορούν να τη βρουν εύκολα και γρήγορα τόσο οι Θεσσαλονικείς όσο και οι πελάτες τους από γειτονικές πόλεις και χωριά. Με απλά λόγια λοιπόν, η Αγίας Σοφίας εξυπηρετεί πολύ τόσο τους γιατρούς όσο και τους ασθενείς.

Γιατί να επιλέξω γιατρό στην Αγίας Σοφίας; Η μεγάλη συγκέντρωση γιατρών σε μία περιοχή – εννοείται ότι στην Αγίας Σοφίας υπάρχουν και άλλοι γιατροί πέρα από τους πλαστικούς χειρουργούς – έχει πολλά πλεονεκτήματα για τον ασθενή. Το πρώτο, όπως μπορείτε να καταλάβετε και από όσα έχουμε πει μέχρι τώρα, είναι η εύκολη μετακίνηση. Ένα άλλο γεγονός είναι ότι μπορείτε να κάνετε εύκολα και γρήγορα επισκέψεις σε γραφεία γιατρών, πράγμα που είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα της διαδικασίας επιλογής, την οποία και θα αναφέρουμε παρακάτω. Αφού κάνετε το ξεσκαρτάρισμα των γιατρών της περιοχής δεν θα είναι σπάνιο να δείτε ότι κάποιοι μπορεί να είναι στο ίδιο κτίριο ή να βρίσκονται σε γειτονικές πολυκατοικίες. Με άλλα λόγια, θα εξοικονομήσετε πολύ χρόνο στη συγκεκριμένη φάση αφού θα μπορέσετε να πάτε σε όλους ή τους περισσότερους μέσα στην ίδια μέρα.

Ένα ακόμη πλεονέκτημα της εν λόγω περιοχής, είναι το γεγονός ότι σε αυτή θα βρείτε και γιατρούς όλων των ειδικοτήτων καθώς και διαγνωστικά κέντρα. Αυτό είναι σημαντικό γιατί αν χρειαστούν κάποιες εξετάσεις για να γίνει σωστά η επέμβαση σας, είναι πολύ πιθανό να μπορέσετε να τις κάνετε χωρίς καν να βγείτε από τη πολυκατοικία του γιατρού σας. Επιπλέον, μπορείτε να πάτε και συστημένοι από το γιατρό σας σε κάποιο συνεργαζόμενο γιατρό και να έχετε πιο γρήγορη και καλύτερη εξυπηρέτηση.

Τέλος, στο Κέντρο και κοντά στην Αγίας Σοφίας είναι και όλες οι Δημόσιες Υπηρεσίες κι Ασφαλιστικά Ταμεία της Θεσσαλονίκης, πράγμα που σημαίνει ότι αν προκύψει κάποιο γραφειοκρατικό ζήτημα, θα μπορέσετε να το λύσετε αμέσως και χωρίς πολλή ταλαιπωρία.

Πως θα βρω τον καλύτερο πλαστικό χειρουργό στην Αγίας Σοφίας; Εννοείται ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πάτε και να πατάτε κουδούνια ή να παίρνετε τηλέφωνα στη τύχη. Θα πρέπει να κάνετε μία έρευνα στο διαδίκτυο και από εκεί να ξεχωρίσετε τους καλύτερους. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνετε, είναι να Googl-άρετε την επέμβαση που σας ενδιαφέρει μαζί με τον όρο πλαστικοί χειρουργοί Αγίας Σοφίας Θεσσαλονίκη. Με αυτή την έρευνα θα βρείτε όλους τους γιατρούς που ειδικεύονται στην επέμβαση που σας ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη περιοχή. Είναι πολύ σημαντικό να έχει τη σωστή ειδίκευση ο πλαστικός, οπότε μη παραλείψετε αυτό το βήμα.

Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε ένα ξεσκαρτάρισμα: ψάξτε για σχόλια και κριτικές για τους γιατρούς που βρήκατε στο internet και τα social media. Εννοείται ότι απορρίπτετε όσους δεν σας «γεμίζουν το μάτι». Θα μείνετε τώρα με λίγους σχετικά γιατρούς. Τέλος, για να βρείτε τον πραγματικά καλύτερο, θα πρέπει να επισκεφθείτε τα ιατρεία που βρήκατε και να κάνετε μία συζήτηση face-to-face με τους γιατρούς. Έτσι θα καταλάβετε καλύτερα με ποιον ταιριάζετε περισσότερο από άποψη αισθητικής αλλά και χαρακτήρα, πράγμα πολύ σημαντικό αφού ένας πλαστικός πρέπει να είναι και «φίλος» σας.