Πλαστικοί Χειρουργοί – Έδεσσα

Πλαστικοί χειρουργοί στην Έδεσσα

Οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν γίνει για τα καλά μέρος της καθημερινότητάς μας. Δεν είναι λίγοι αυτοί που σκέφτονται να κάνουν μια επέμβαση ενώ όσοι έχουν ήδη προχωρήσει σε μία δεν ντρέπονται να το παραδεχτούν και μιλάνε ανοιχτά γι’ αυτό. Μια από τις πιο συχνές δικαιολογίες για να μην κάνει κάποιος μια τέτοια επέμβαση ήταν ο τόπος κατοικίας του. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν ότι επειδή μένουν σε μία περιοχή που δεν έχει πολλές χιλιάδες κατοίκους δεν θα βρουν αρκετούς και καλούς γιατρούς που να μπορούν να αναλάβουν την επέμβασή τους. Θεωρούσαν πως η λύση θα ήταν να πάνε σε κάποια μεγάλη πόλη, αλλά δεν θέλανε να κάνουν αυτό το έξοδο ή να ξοδέψουν τον χρόνο που χρειάζεται για να γίνει αυτό. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει.

Δεδομένου ότι οι επεμβάσεις αυτές έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, βλέπουμε ότι γίνονται όλο και πιο συχνά και ότι όλο και περισσότεροι γιατροί επιλέγουν να δουλέψουν σε κάποια μικρότερη πόλη για να έχουν και πιο σταθερή πελατεία. Μπορεί λοιπόν να μην το γνωρίζετε, αλλά σε όλες τις πόλεις που έχουν αρκετούς κατοίκους, υπάρχουν έστω και υποτυπώδεις κλινικές για πλαστικές επεμβάσεις ή πολύ καλοί γιατροί. Η Έδεσσα φυσικά δεν είναι εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα.

Η Έδεσσα είναι μια αρκετά μεγάλη αλλά και σημαντική πόλη της Βορείου Ελλάδος και είναι φυσικό να επικεντρώσει το ενδιαφέρον πολλών ιατρών κάθε είδους, το ίδιο ισχύει και για τους πλαστικούς χειρουργούς. Αυτό ωστόσο είναι κάτι που πολλοί κάτοικοι φαίνεται πως δεν το γνωρίζουν κι έτσι επιλέγουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη ή σε κάποια άλλη πόλη μεγαλύτερη από την Έδεσσα για να είναι σίγουροι ότι θα βρούνε κάποιο γιατρό. Αυτό δεν είναι καθόλου καλή ιδέα για τους παρακάτω λόγους:

Οι γιατροί στις μεγάλες πόλεις είναι ακριβοί

Εννοείται ότι οι γιατροί στις μεγάλες πόλεις έχουν πιο πολλά λειτουργικά και άλλα έξοδα από αυτούς στις μικρότερες, οπότε και οι αμοιβές τους είναι συχνά αρκετά έως και πολύ μεγαλύτερες από αυτές των συναδέλφων τους στις επαρχιακές πόλεις. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι άλλος ένας λόγος που οι γιατροί στις μικρές πόλεις δεν χρεώνουν τόσο ακριβά όσο οι «πρωτευουσιάνοι» συνάδελφοι τους, είναι το γεγονός ότι δεν έχουν την πολυτέλεια να χάσουν πελάτες, πράγμα που σημαίνει ότι είναι και κάπως ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις.

Η μετακίνηση στη πόλη είναι ακριβή

Εννοείται ότι το να πάει κανείς σε μία πόλη άλλη από αυτή που μένει έχει αρκετά σημαντικό κόστος τόσο σε χρήμα όσο και σε χρόνο. Με απλά λόγια, είτε έχεις αυτοκίνητο είτε χρησιμοποιείς τα μέσα συγκοινωνίας, θα χρειαστεί να πληρώσεις αρκετά χρήματα για να πας στη Θεσσαλονίκη ή σε κάποια άλλη πόλη. Εδώ θα πρέπει να αναλογιστεί κανείς ότι για να γίνει σωστά και με ασφάλεια μία πλαστική επέμβαση χρειάζονται αρκετές επισκέψεις στον πλαστικό, πράγμα που σημαίνει ότι χρειάζονται και πολλές μετακινήσεις και κατά συνέπεια και αρκετά έξοδα. Μπορεί οι πλαστικές στις μέρες μας να έχουν γίνει αρκετά προσιτές ή ακόμη και φθηνές, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι αμελητέο το κόστος τους. Οι μετακινήσεις απλά προσθέτουν στο κόστος, πράγμα που καλό θα ήταν να μη γίνεται.

Οι πλαστικοί χειρουργοί στην Έδεσσα είναι καλοί επιστήμονες

Τέλος, δεν είναι και λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι οι καλοί γιατροί δεν πηγαίνουν σε μικρές πόλεις αλλά μένουν μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτό δεν ισχύει σε καμία περίπτωση, για την ακρίβεια δεν είναι σπάνιο να συμβαίνει και το αντίθετο. Αν ψάξετε τους γιατρούς της Έδεσσας στο internet και στη συνέχεια δείτε τι λένε γι’ αυτούς στα social media και σε σχετικά site και αν ψάξετε και τις δημοσιεύσεις τους, θα δείτε ότι είναι απολύτως άξιοι επιστήμονες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τους συναδέλφους τους στις μεγάλες πόλεις.