Πλαστικοί Χειρουργοί – Άγιοι Ανάργυροι

Πλαστικοί χειρουργοί στους Αγίους Αναργύρους

Σύμφωνα με το γνωστό ρητό, η ομορφιά είναι στα μάτια του παρατηρητή, ωστόσο ο πρώτος και σημαντικότερος κριτής της ομορφιάς μας είμαστε εμείς οι ίδιοι. Δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν πάνω τους πράγματα που δεν τους αρέσουν, αυτά μπορεί να είναι το μέγεθος και το σχήμα της μύτης, το μέγεθος του στήθους ή ακόμη και κάτι σχετικά μικρό όπως μία ένα σημάδι. Πριν από μερικές δεκαετίες, οι άνθρωποι απλά δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά για να αλλάξουν την εμφάνιση τους, τόσο λόγω του κόστους των πλαστικών επεμβάσεων όσο και του γεγονότος ότι όποιος έκανε ήταν δακτυλοδεικτούμενος. Τα πράγματα έχουν αλλάξει πλέον.

Οι πλαστικές επεμβάσεις έχουν γίνει μία πολύ μεγάλη βιομηχανία με σημαντικά και ως εκ τούτου, πολλοί γιατροί επιλέγουν την ειδικότητα της πλαστικής χειρουργικής. Πλέον, μπορεί να βρει κανείς να βρει πολλού πλαστικούς χειρουργούς όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως το κέντρο της Αθήνας και η Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλους τους μεγάλους Δήμους και περιοχές της χώρας. Εννοείται πως οι Άγιοι Ανάργυροι δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, για την ακρίβεια, θα βρείτε πολλούς και πάρα πολύ καλούς πλαστικούς χειρουργούς στους Αγίους Αναργύρους.

Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι των Αγίων Αναργύρων που επιλέγουν να κάνουν την επέμβαση τους στο κέντρο της Αθήνας ή σε κάποιο άλλο προάστιο. Αυτό πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο λάθος για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος και σημαντικότερος αφορά την υγεία μας. Μία πλαστική επέμβαση δεν πρέπει να θεωρείται απλή υπόθεση καθώς είναι δεδομένο ότι θα χρειαστούν αρκετές και συχνές επισκέψεις στον γιατρό για να εξασφαλιστεί η σωστή πορεία τόσο της επέμβασης όσο και  της φάσης της ανάρρωσης. Εννοείται λοιπόν ότι θα πρέπει ο γιατρός να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι σας για να μην χάνετε αυτές τις επισκέψεις και για να μην τις κόψετε λόγω έλλειψης χρόνου ή και βαρεμάρας.

Ο δεύτερος λόγος είναι φυσικά οικονομικός. Μία πλαστική επέμβαση μπορεί πλέον να είναι σχετικά οικονομική αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι θα είναι και φθηνή. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι τις περισσότερες δεν τις καλύπτουν και τα ασφαλιστικά ταμεία, οπότε θα πρέπει να τις πληρώσετε αποκλειστικά από τη τσέπη σας. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην προσθέσετε και το κόστος των συχνών μετακινήσεων στο ιατρείο στο ήδη διόλου ευκαταφρόνητο κόστος της ίδιας της πλαστικής επέμβασης.

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, όσον αφορά την επιλογή του κατάλληλου πλαστικού χειρουργού για σας εννοείται ότι προτείνουμε πρώτα απ’όλα να επιλέξετε κάποιον που όχι μόνο να έχει ιατρείο στους Άγιους Ανάργυρους, αλλά να είναι και όσο το δυνατόν πιο κοντά στο σπίτι σας. Οι πλαστικοί χειρουργοί στους Αγίους Αναργύρους δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από αυτούς του κέντρου της Αθήνας, αρκεί φυσικά να επιλέξετε τον κατάλληλο. Σε αυτή την επιλογή εννοείται ότι η εκπαίδευση και η κατάρτιση θα παίξουν τον κύριο και πιο σημαντικό ρόλο, ωστόσο και η απόσταση θα πρέπει να έχει αυξημένη βαρύτητα, για τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Ας δούμε λοιπόν πως θα βρείτε τον καλύτερο χειρουργό για σας.

Βήμα 1ο: Βρείτε τον πιο κατάλληλο για την επέμβαση σας

Πριν να ξεκινήσουμε θα πρέπει να εξηγήσουμε κάτι: η απόσταση παίζει σημαντικό ρόλο όσον αφορά την επιλογή του χειρουργού, αλλά σε καμία περίπτωση αυτός ο ρόλος δεν είναι ο πιο σημαντικός. Εννοείται ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να σας ενδιαφέρει στην έρευνα σας – θεωρούμε αυτονόητο ότι θα γίνει κάποια έρευνα από μέρους σας – είναι η δουλειά του κάθε γιατρού. Λέγοντας αυτό φυσικά εννοούμε την εξειδίκευση και την εκπαίδευση του. Για να το κάνουμε πιο ξεκάθαρο, απλά και μόνο επειδή ένας γιατρός είναι πλαστικός χειρουργός – ακόμη και αν θεωρείται ο καλύτερος της πόλης ή της χώρας – αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει με απόλυτη ασφάλεια κι επιτυχία όλες τις επεμβάσεις. Ο κάθε γιατρός ειδικεύεται σε συγκεκριμένες επεμβάσεις – είτε λόγω εμπειρίας, είτε λόγω σπουδών – οπότε εννοείται ότι θα πρέπει να επιλέξετε τον κατάλληλο για τη περίπτωση σας.

  • Πώς θα βρείτε τον κατάλληλο γιατρό για την επέμβαση σας;

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά: θα πάτε στην αγαπημένη σας μηχανή αναζήτησης – η οποία και μάλλον είναι το Google – και θα πληκτρολογήσετε τον τύπο της επέμβασης που σας ενδιαφέρει και στη συνέχεια τον όρο Άγιοι Ανάργυροι. Έτσι θα βρείτε εύκολα και γρήγορα όλους τους γιατρούς της πόλης που αναφέρουν την επέμβαση σας στο site τους ή σε κάποιον επαγγελματικό κατάλογο. Αμέσως – αμέσως θα έχετε περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τον αριθμό των αποτελεσμάτων οπότε και η τελική επιλογή σας θα γίνει πολύ πιο εύκολη.

Βήμα 2ο: Επιλέγοντας τον κοντινότερο

Αφού λοιπόν έχετε βρει τους πλαστικούς χειρουργούς που είναι κατάλληλοι για να αναλάβουν την επέμβαση σας, θα πρέπει να βρείτε και τον πιο κοντινό σε]το σπίτι ή τη δουλειά σας, για όλους τους λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Αυτό πλέον μπορεί να γίνει πολύ απλά χάρη στον τρόπο με τον οποίο το Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης εμφανίζουν τα αποτελέσματα στις σελίδες τους. Αν ψάξατε με τον όρο “πλαστικός χειρουργός Άγιοι Ανάργυροι”, όπως είπαμε και πριν, τότε μαζί με τα αποτελέσματα θα δείτε ότι θα βγει κι ένας χάρτης στον οποίο θα φαίνεται η θέση του κάθε ιατρείους. Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι φυσικά να δείτε ποιος γιατρός είναι πιο κοντά σε σας.

  • Αρκεί η κοντινή απόσταση;

Εδώ θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η εξειδίκευση και η απόσταση δεν είναι οι μόνοι παράγοντες που επηρεάζουν και διαμορφώνουν την επιλογή ενός πλαστικού χειρουργού. Εννοείται ότι η φήμη του παίζει τον πιο σημαντικό ρόλο. Γι’ αυτό λοιπόν αφού βρείτε τους γιατρούς που είναι κοντά σας και ειδικεύονται στην επέμβαση σας , θα πρέπει να ξεκινήσετε το δεύτερο μέρος της έρευνα σας, το οποίο και θα εστιάσει στη ποιότητα της εκπαίδευσης και της δουλειάς τους. Αυτό μπορείτε να το κάνετε είτε κανονίζοντας κάποια ενημερωτικά ραντεβού με τους γιατρούς που σας ενδιαφέρουν (μακράν η καλύτερη μέθοδος) είτε ψάχνοντας τον καθένα από αυτούς στο διαδίκτυο για να βρείτε το βιογραφικό τους – λογικά θα υπάρχει στα site τους – αλλά και γνώμες ασθενών τους.

  • Τι να κάνω αν δεν βρω κάποιον που να μου κάνει;

Σε περίπτωση που δεν βρείτε κάποιον γιατρό στους Αγίους Αναργύρους με την κατάλληλη ειδίκευση ή που κάποιον που να σας κερδίσει σαν άνθρωπος  και επιστήμονας, τότε το μόνο που μένει είναι να στραφείτε στους γιατρούς της Αθήνας, χωρίς όμως να ξεχνάτε ότι όσο πιο κοντά είναι ο γιατρός, τόσο το καλύτερο.